|
|
#31 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Trądzik, bolesne wykwity, łojotok, przebarwienia i podrażnienia, proszę o pomoc
Dobrze już wiem, co kupić. Tylko mam problem. W Anglii jest kilka Effaclar H i nie jestem pewien czy to jest dokładnie to. Tłumaczenie nazwy nie pokrywa się zarówno z angielskiego na polski i polskiego na angielski.
To jest jakiś matujący nawilżać. http://www.zestessentials.com/acatalog/info_ZLRP80.html A tutaj jest wyraźnie napisane, że to jest nawilżający krem. http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=20923 Są inne tubki i dodam, że w Anglii nie ma w ofercie tego nawilżającego kremu. Jest tylko matujący nawilżać. Tubki są nieco inne i nie jestem pewny czy to są różnice dystrybucyjne, czy faktycznie jest to coś innego. Jak jest to czy się nada? |
|
|
|
|
#32 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Trądzik, bolesne wykwity, łojotok, przebarwienia i podrażnienia, proszę o pomoc
Moja historia z trądzikiem zaczęła się z 6 lat temu ( mam teraz 22) przez wiele lat łudziłam sie z tym ze po okresie dojrzewania przejdzie to samo, jednak myliłam się.
Po wizycie u dermatologa dostałam wiele leków zaczynałam od maści robionych w aptece z dodatkiem siarki oraz antybiotyki jest to choroba długotrwała i trzeba ja leczyć nawet latami aby uzyskać 100% efekt. Wiec radze umówić sie na wizytę do lekarza i nie leczyć się samemu bo efekty będą krótkotrwałe. |
|
|
|
|
#33 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#34 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poszukaj Avene Hydrance Optimale Legere albo Xerial 5. Mógłbyś tez znaleźć ten krem, i używać co drugi dzień - KLIK ! |
|
|
|
|
|
#35 |
|
Raczkowanie
|
Zamówiłem kremy. Niestety, będę je miał dopiero w połowie tygodnia, bo linii nawilżającej akurat nie było i sprowadzą to z Mechesteru. Zupełnie przypadkiem rozmawiałem z moją babcią, która na krytyczne podrażnienia poleciła mi maseczkę z siemienia lnianego, poprzedzoną parówką. Z racji, że mam siemię lniane i nie mam nic innego w zanadrzu spróbowałem te "babcine" porady. Zrobiłem, jak mówiła. Nalałem wrzątku do miski. Zakryłem się ręcznikiem i siedziałem tak jakiś kwadrans. Następnie do zmielonego na pył siemienia lnianego dodałem trochę wody z parówki. Wymieszałem i nałożyłem do na twarz. Następnie zamoczyłem ręcznik w gorącej wodzie. Nałożyłem go na twarz i położyłem się z mp3. Gdy już wszystko ostygło zmyłem to kończąc zmywanie wodą zimną. Mogę powiedzieć, że nie jest źle. Nie mam zaczerwieniania na całej twarzy tylko na plackach. Znaczy, że podrażnienie schodzi. Mam zamiar to powtórzyć jeszcze potem. I tak się zastanawiam, czy mogę to nałożyć na całą noc. Oczywiście bez ręcznika. Siemię lniane tak fajnie zasycha ma w sobie witaminy z grupy B, cynk, witaminę C i H, jak i inne kwasy witaminowe. Wiele się osób rozpisywało, jakie to ma działanie regulujące, kojące i przeciwłojotokowe. To jak, idzie to nałożyć na noc? Co myślicie?
|
|
|
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
Idzie. Możesz spróbować.
Ale jest kilka świetnych maseczek gotowych, nie musisz z siemieniem cudować. |
|
|
|
|
#37 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Widzisz Szugarbejb, takto wygląda. Taka maska z siemienia na noc nie zaszkodzi? Ewentualnie mogę coś jeszcze do niej dodać? |
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#38 |
|
Raczkowanie
|
Nie mogłem się doczekać na mój super drogi nawilżać, więc w akcie desperacji kupiłem w sklepiku Off Licence pakiet mydełko Niveal dla dzieci i super nawilżający lotion też Nivea dla skóry bardzo suchej. Co mogę powiedzieć, nie jest źle, a miałem w związku z tym poważne obawy, bo w składzie tego mydła i lotionu są wszystkie możliwe zapychacze. Wszystkie woski od ciekłej parafiny po oleje mineralne. Oczywiście, nie ma szans, aby użyć to na noc, bo jest to sam tłuszcz. Efekt wizualny, jak po użyciu oliwy na twarz. Odstawiłem wszelkiego rodzaju żele i pianki do mycia problemowej skóry, żadnych maści Clean&Clear i wracam powoli do siebie. Mimo że skóra mi się ciągle przetłuszcza nie mam żadnych nowych rewelacji, co jest naprawdę dużym plusem. Goją się tylko te stare wulkany, nie pojawiają się nowe, zwłaszcza na brodzie i nad górną wargą. Normalnie, nie było dnia bez nowych "niedoskonałości". Po użyciu takie mydełka, które w swoim składzie też ma oleje, czuję, że skóra jest naprawdę czysta. Cały interes kosztował mnie niewiele, bo tylko niecałe cztery funty, co jest bardzo mało. Avene i Effaclar są po prawie 15 funtów. Tylko potrzebuję coś na dzień, możecie mi polecić coś? Najlepiej coś co, mnie ochroni przed słońcem, które mnie tak ostatnio zmasakrowało.
|
|
|
|
|
#39 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
spróbuj DUAC na pryszcze miejscowo, puder propolisowy na codzien - troche zamaskujesz niedoskonałości, a cały czas skóra bedzie się leczyć, a na przebrawienia hmm krem - CEPAN lub wystaw buźkę na słonko!!
" cały czas dąże do piękna. " cele? *schudnąć do około 47kg. / jest 50,2 / *kaloryfer na brzuchu. (już 15 dni robię a6w) *jeść mniej słodyczy ![]() *opalić się *zadbać o twarz i paznokcie ![]() http://s5.suwaczek.com/200901043641.png |
|
|
|
|
|
#40 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#41 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#42 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
też mam skórę przetłuszczającą sie, a jednak moja dermatolog mi go zaleciła i o dziwo pomógł.
" cały czas dąże do piękna. " cele? *schudnąć do około 47kg. / jest 50,2 / *kaloryfer na brzuchu. (już 15 dni robię a6w) *jeść mniej słodyczy ![]() *opalić się *zadbać o twarz i paznokcie ![]() http://s5.suwaczek.com/200901043641.png |
|
|
|
|
|
#43 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nadtlenek benzoilu jest substancją wchodzącą w skład Duacu obok klindamecyny, która jest antybiotykiem. Jeśli nie potrzebuję tego antybiotyku, mogę iść sobie do apteki i kupić bez recepty benzacne, albo brevoxyl, które zawierają tylko ten nadtlenek. Niestety tego nie zrobię, bo jestem uczulony na nadtlenek benzoilu, a nadtlenek benzoilu jest substancją wiążącą sebum skuteczną bardzo na przetłuszczającą się skórę. |
|
|
|
|
|
#44 |
|
Raczkowanie
|
Mam pytanie. Moja skóra należy raczej do tych naczyńkowych i przesuszonych i trądzikowych, z którym zmagam się już od dobrych 7 lat. Kupiłam ostatnio krem Humektan i zauwazyłam, że po nim w okolicy ust pojawiają się kolejne krosty, taki normalnie nawał i wysyp. Słyszałam, że Humektan to jeden z najlepszych kremów nawilżających, że naturalny, że nie zapycha, więc po nim może nastąpić tak szybko wysyp?
|
|
|
|
|
#45 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#46 |
|
Raczkowanie
|
Paola28, dziwny to miks, dziwny. Przesuszoną mam od nie pamiętam kiedy, ale być może to objaw tego, że próbowałam wiele lekarst ( tetralysar, Izotek, Zineryt, Differin, Benzacne i inne), naczyńkowa - mam kilka fioletowych pajączków wokół nosa, nie jest to duże wprawdzie, ale jednak i trądzikowa bo mam mnóstwo zaskórników i pryszczy. Po kilku dniach dosłownie od używania Humektanu zauważyłam występowanie tych krost wokół ust z tym białym-niefajnym czymś w środku ( niektóre są już przesuszone). Dodam, że używam jeszcze Epiduo co 2 dni, by skóry jeszcze bardziej nie przesuszać. A co do tej Atopii to muszę poczytać o tym.
Edytowane przez Neskaaaa90 Czas edycji: 2009-07-10 o 13:47 |
|
|
|
|
#47 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#48 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Inna sprawa czy wysyłają za granicę
|
|
|
|
|
|
#49 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Poczta polska 232,00 zł |
|
|
|
|
|
#50 |
|
Raczkowanie
|
Jest trochę aptek internetowych, można czegoś poszukać.
Ciekawe skąd oni wzięli tę kwotę, przecież to będzie mała, leciutka paczuszka... |
|
|
|
|
#51 | |
|
DOMator
|
Cytat:
Pewnie opłata jest uśredniona i stała. Ale można to zrobić taniej - zamówić leki z dostawą do domu i poprosić rodzinę o przesłanie ich do Anglii. Kiedyś do mojej sis (kiedy mieszkała w anglii) wysyłałam jakieś leki i kosmetyki w dużej kopercie z bąbelkami jako list polecony, bo tak było dużo taniej niż jako małą paczuszkę. |
|
|
|
|
|
#52 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#53 |
|
Raczkowanie
|
Jakiś czas minął. Wstrzymywałem się z isotrexinem, bo obawiam się trochę słońca i wysypu. Chciałem kupić Skinoren, ale niestety tutaj w Anglii jest na receptę. Podobnie, jak wszystkie jego zamienniki, które zawierają taką samą aktywną substancję. Poprosiłem o coś podobnego w działaniu. Dostałem odpowiednik Brevoxylu, który kiedyś pozwolił mi przebrnąć z czystą skórą przez gimnazjum i początki liceum. Ale, jak dobrze pamiętam, jak pewnego razu, jak go nałożyłem była tragedia. Miałem takie podrażnienia, że dostałem skierowanie do szpitala i wyłączyłem się z zajęć szkolnych na dziesięć dni. Po kilku miesiącach, gdy spróbowałem z dawką dwa razy mniejszą, miałem podobną reakcję. Mianowicie, kiedyś brevoxyl wysuszał mi skórę. Tylko, po prostu miałem suchą, bez zaczerwieniania, nic. Dzisiaj mi tę skórę wypala. Użyłem go dzisiaj w preparacie trochę inny, bo się nazywa Oxyderm gel. Przyznam, że jest dużo lepszy w konsystencji, bo jakby się postarać można by było użyć to na dzień. Całkowicie się wchłania z uwagi na lekką żelową konsystencję. Brevoxyl ma kremową, zaś benzacne to już nie wiem. Konsystencję czekolady, która zastyga. Niemniej użyłem tego na 6 godzin. Mam zaczerwienia, właściwie wypalenia. Skóra wysoko na czole, bo tylko tam użyłem, aby sprawdzić czy dalej tak reaguję, jest trochę zaczerwieniona, aczkolwiek absolutnie czysta i gładka. Zmyłem to wszystko, nałożyłem lotion Nivea, pewnie do jutro zniknie. . . Czy ktoś z Was miał podobną sytuację z nadtlenkiem benzoilu? Z dnia na dzień się na niego uczulił? Czy da się jakoś ograniczyć wysyp, używając isotrexinu? Ja pamiętam, że jak go użyłem była tragedia. Ale to było takie odczucie. Miałem bardzo zapalne, czerwone wypryski. Może to było spowodowane przez zatkanie porów przez ten gel, a nie przez "oczyszczanie". Dzisiaj mam lepsze produkty do przemywania twarzy, może by to coś dało? Wielu pisało, że miało jedynie trochę zaczerwień, bez pogorszenia, dlatego tak mnie naszło. |
|
|
|
|
#54 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#55 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#56 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#57 |
|
Rozeznanie
|
Tak działają. Ale nie nalezy stosowac ich w lecie, ponieważ leki tego tupu reaguja na słońce, więc bardzo szybko pojawią sie na twarzy nieestetyczne i trudne do usunięcia przebarwienia
|
|
|
#58 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkich!
Przypadkiem przeglądając witryny na temat trądziku trafiłam na Wasze forum. Przejrzałam wypowiedzi i wydaje mi się, że posiadacie naprawdę sporą wiedzę na ten temat dlatego bardzo proooszę o pomoc. Już od okolo 10 lat mam problem z trądzikiem. Po około 3 latach leczenia myślalam, ze mam już go za soba. Niestety jakies 3 lata temu problem wrocil . Już od dluzszego czasu nie stosuję leków zwlaszcza ze po czasie upalow problem sam mija jednak teraz nie wiem jak sobie z tym poradzic. Odwiedzalam dermatologów jednak leki przez nich przepisane tylko nasilily problem, mam wrazenie ze skóra staje sie bardziej sucha. Ostatnio w sklepie ekologicznym kupilam zel z lisci aloesu - lagodzi i regeneruje skórę ale efekty są malo zadowalajace . Dlatego prosze o jakas skuteczna radę. Pozdrawiam wszystkich
|
|
|
|
|
#59 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nawilzajacy ja pilam aloes okolo miesiaca chyba ale szczerze mowiac od aloesu zbytniej poprawy nie zauwazylam jest taki bardzo dobry lek w aptece na recepte bardzo szybko znikaja po nim pryszcze a szczegolnie takie giganty a kosztuje 5 zl sklad zamiescilam na forum ,,Skinoren -> czy wyleczyl kogos calkiem z tradziku'' wejdz i zobacz moze akurat pomoze tylko to recepte trzeba sobie zalatwic pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#60 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dermatologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:57.

. Już od dluzszego czasu nie stosuję leków zwlaszcza ze po czasie upalow problem sam mija jednak teraz nie wiem jak sobie z tym poradzic. Odwiedzalam dermatologów jednak leki przez nich przepisane tylko nasilily problem, mam wrazenie ze skóra staje sie bardziej sucha. Ostatnio w sklepie ekologicznym kupilam zel z lisci aloesu - lagodzi i regeneruje skórę ale efekty są malo zadowalajace
pozdrawiam