|
|
#31 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Problem z mamą.
Dziękuję Wam, rozmawiałam z mamą i jest jeszcze gorzej. Już nie wiem gdzie szukać pomocy próbowałam rozmawiać z tatą i tata powiedział mamie, że coś knuję za jej plecami. Rozpętało się teraz piekło u mnie, że ja spróbowałam się postawić. Niestety nie mam innego wyboru muszę sie podporządkować. Gdy tylko skończę szkołę będę chciała pójść na swoje. A najgorsze w tym wszystkim jest to, że mój brat kilka lat ode mnie starszy nie jest do tego zmuszany. Bo on ma pracę, studiuje, jeździ do swojej dziewczyny, a ja nie mam nic lepszego do roboty.
|
|
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
Mama zmusza cie do klamania i kombinowania ,warto jej to uswiadomić.
Jesli masz mozliwosc to wychodz niby na msze a idz na spacer,chyba ze bedzie cie pytala z kazania. |
|
|
|
|
#33 |
|
Raczkowanie
|
Ona chodzi ze mną, mówie jej, że wolę sama ale ona wie o co chodzi. Wydaje mi się, że jeśli bym tak na prawdę sie postawiła to tata użyłby wobec mnie siły fizycznej żeby mnie zachęcić...
|
|
|
|
|
#34 |
|
Raczkowanie
|
To dość dziwna rada, ale może porozmawiaj z jakimś księdzem, jeśli znasz takiego? Bo zdarzają się naprawdę świetni kapłani, którzy po wysłuchaniu Ciebie nie będą Cię nawracać z krucyfiksem z dłoni, lecz postarają się pomóc i np. porozmawiać z rodzicami, by wyluzowali...
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
przemoc fizyczna jest karalna .
|
|
|
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
A poza sprawą koscioła układa ci się z matką?
Bo jesli tak, to nie warto walczyć, ale jesli ona probuje cie zdominowac w innych sprawach to warto. Powiedz wprost: Mamo, jeśli jeszcze raz mnie zmusisz do pójścia do kosciola wbrew mojej woli, to licz na to, ze gdy osiagne pełnoletnosc to wystapie z Kosciola i nie zobaszysz mnie w Koscioele nawet na moim ślubie. Nie zmuszisz nikogo do wiary. A teraz jedynie mnie zniechęcasz do niej. Moze porozmawiamy razem z księdzem proboszczem o tym, czy warto mnie zmuszać awanturami, krzykiem i szantażem do chodzenia do Kościoła?
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:04.