![]() |
#31 | |||||
Konto usunięte
|
Dot.: Pytanie do osob wierzacych
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do Twojego pytania - nie sądzę, żeby Bóg miał Cię karać za obietnicę złożoną w wieku 5 lat i w dodatku wymuszoną przez matkę. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Osobiscie uwazam ze nie powinnas sie obwiniac o to ze chcesz stworzyc rodzine, miec meza, dzieci.. Dla mnie to jest piekne, bycie matka to najlepsze co mnie spotkalo ![]() o widze ze nie ja jedna zauwazylam pewna pomylke w nickach ![]()
![]() |
![]() |
#33 |
Przyczajenie
|
Nie, pisze ze swojego konta, widocznie ktos zle napisal.
Wiem, ze to wszystko mialo miejsce jak mialam 5 lat ale matka wypomina mi przy kazdej okazji gdy wspominam o mezczyznach i moze dlatego to za mna chodzi i wmawiam sobie ze to wszystko jest kara. Swoja droga ciekawa jestem spojrzenia ksiezy na takie sprawy, czy uwarzaja taka obietnice za wiarzaca. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
Na pewno nie!
Przecież Bóg na pewno nie chce,żeby osoba była zmuszana do zostania zakonncią czy księdzem.Każdy kto przystępuje do słuzby Bogu robi to z własnej woli inaczej nie robi to najmniejszego sensu. Ciężko przewidzieć co Bóg chce nam powiedzieć czy pokazać przez różne znaki..ale wydaje mi się że powinnaś po prostu poczekać,aż trafi Ci się właściwy facet,wiele osób nie ma szczęście w miłości,tak już jest... ja sama też sobie zadaje wiele pytań na które nie moge znaleźć odpowiedzi,mój ojciec umarł jak miałam 11 lat a był najbliższą mi osobą i do dziś nie mogę zrozumieć,czemu Bóg zabrał go już tak wcześnie... Przez długi czas bylam bardzo nieszczęśliwa,z facetami też się nie układało i ogólnie chciałabym zrozumieć czemu tak się dzieje,czy to jakieś przeznaczenie czy co..ale staram się wierzyć że to ma sens,chociaż czasami bardzo trudno. 3maj się i powodzenia w odnajdowaniu swojej drogi życiowej,pamiętaj nie robić nic wbrew sobie ![]()
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mysle ze kazdy powazny ksiadz odradzi ci zakon jesli nie ma w tobie powolania
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Myśle, ze nie potrzebnie wiązesz ta obietnice z przeszlosci do terazniejszosci... Bo rozumiem, ze w ten sposob tlumaczysz sobie, ze nie mozesz znalesc chlopaka?
Bog chce szczescia ludzi, dlatego nie sadze, zeby karal cie w ten sposob ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
ForceIsStrongInThisOne...
|
Cytat:
Nie tylko do zakonu, ale też nieraz dziecko lekarzy, zmuszane jest studiować medycynę, chociaż tak naprawdę nie czuje do tego powołania i wolałoby iść na Politechnikę.... to samo w przypadku każdego zawodu. Jestem osobą wierzącą i wierzę, że każdy z nas ma swoje powołanie, rozglądnij się wokół siebie, co lubisz robić? Jaki sposób spędzania czasu podoba Ci się najbardziej.... zapytaj psychologa w doradztwie zawodowym, nie żartuję, dowiesz się jakie masz talenty i to pomoże Ci podjąć decyzję co chcesz w życiu robić. Nie wiem jaki zawód wybrałaś, ale zastanów sie, czy to jest to, co chcesz wykonywać przez następne 30 lat.... a wtedy gdy już znajdziesz swój cel życia, na drodze swojej spotkasz tego jedynego.... nie szukaj go na siłę, to, że inne koleżanki mają swoich partnerów to nie znaczy, że Ty też masz już teraz mieć.... daj sobie czas.... najpierw zajmij się sobą, to Twoje życie, Bóg dał Ci wolny wybór i dobrze to wykorzystaj.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:53.