![]() |
#31 |
Przyczajenie
|
Dot.: woalka
Woalki sa niesamowite, dodaja tajemniczości
Edytowane przez marib1 Czas edycji: 2013-03-12 o 10:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
Marzy mi się taka woalka
![]()
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
Hej, tez wlasnie szukam takiej woalki. Sama myslalam ja zrobic, ale mama mowi, ze trzeba isc do modystki i zrobic to przyzwoicie. Mama miala toczek i woalke 30 lat temu i mowi, ze na Nowym Swiecie kupila swoja, i ze wygladala fenomenalnie !! Ma teraz pojsc i zobaczyc czy ten sklepik jeszcze istnieje
![]() Musze powiedziec, ze ceny woalek/toczkow wydaja sie byc tansze w Polsce. Mieszkam za granica, i np. na stronie marty rudnik ceny sa o polowe tansze niz w UK. Musze jeszcze sprawdzic allegro, ale boje sie troche kupic przez internet, bo nigdy nie wiadomo co przyjdzie do domu. Pozdrawiam, i czekam na rady à propos modystek w Warszawie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
jeśli chciałabyś mieć coś na prawdę wyjątkowego, to polecam pracownię, w której sama kupiłam woalkę dla siebie za około 50zł!! myślę, że to najtańsza oferta. http://www.angelikapracownia.pl/Kontakt.html Też chciałam zrobić sama, ale to nie takie proste ja się wydaje, choć zależy od uczesania. Pan, który prowadzi pracownię jest przemiły, indywidualnie podchodzi do każdego zamówienia. Moja woalkę wykonał na 3 dni przed ślubem, czym "uratował mi życie" ![]() Na prawdę polecam!!! poniżej moja fotka w woalce.
Razem od 31 lipca 1998r. Nasz wielki dzień 12 września 2009r. ![]() Edytowane przez Ladyblack83 Czas edycji: 2010-06-17 o 10:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale pięknie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
LADYBLACK, dziekuje bardzo za strone, zaraz ja zobacze. 50zl to rzeczywiscie bardzo tanio, nawet na ebayu nie mozna nic tak tanio kupic.
Musze powiedziec, ze wygladasz przepieknie na zdjeciu !! Sliczna suknia, ja chcialam podobna, prosta, z koronki, ale okazalo sie, ze jednak lepiej wygladam w rozlozystych. Na prawde patrze z lekka zazdroscia na twoje zdjecie ![]() Rekawiczki tez mi sie podobaja, szczegolnie to aksamitne zakonczenie. Czy moglabys podpowiedziec gdzie je kupilas ? Myslalam o rekawiczkach, wlasciwie calych z takiego lekko blyszczacego materialu, i zakrytych, ale ciezko takie dostac. Uwazam, ze te uciete (ale z petelka na srodkowy palec) sa tandetne. Mam wesele w lipcu, wiec w sumie nie wiem czy bede miala rekawiczki, bo moze mi byc troche za goraco ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | ||
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
dzięki kochana!! ![]() Cytat:
![]() hehe, przejrzałam ten wątek od początku i któraś z koleżanek poleciła wcześniej mi tę pracownię ![]() ![]() a fotka na deserek.... ![]() ale ja wam zazdroszczę tych przygotowań...!!! ![]() http://www.birdcageveils.com/photo_gallery.htm
Razem od 31 lipca 1998r. Nasz wielki dzień 12 września 2009r. ![]() Edytowane przez Ladyblack83 Czas edycji: 2010-06-17 o 10:58 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
Ja ślub miałam 2 tygodnie temu i też miałam woalke, chciałam mieć żywy kwiat ale wyszło inaczej i nieżałuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
Mialam woalke na swoim slubie i wszyscy mowili, ze wygladala niebanalnie.
Chce ja teraz sprzedac. Moja kompozycja sklada sie z dwoch czesci : 1) siateczka na grzebyku; jest jest sporo, wiec mozna ja ewentualnie przyciac, 2) dwa kwiaty z krysztalami Swarovskiego na szpilce. Wydaje mi sie, ze lepiej miec stroik z dwoch czesci, bo siateczke mozna odpiac na oczepiny, a kwiat w wlosach pozostaje. Mozna tez wpiac kwiat w dowolne miejsce. Cena to 120zl. Kontakt beatkak@wp.pl Mozna obejrzec w Warszawie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
prześlicznie wyglądałaś
![]() wszystkiego naj!!!
![]() |
#42 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny!
poradźcie mi, czy do takiej sukni i fryzury (warkocz z jednej strony a z drugiej niski kok z boku) jak ponizej pasuje woalka?Welonu miec nie bede, myslalam jedynie nad kwiatem zywym, ale tez moj kolega fotograf twierdzi ze woalki swietnie wygladaja na zdjeciach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
paulinka, to jest moja subiektywna opinia, ale ja bym została przy wpięciu kwiatu (orchidea, duża główka róży) we włosy i bez woalki. Zgadzam się, że woalka fajnie wychodzi na fotach, ale nie zawsze jest dobrym dopełnieniem całości. W tym przypadku jakoś mi nie pasuje i może jedynie popsuć efekt. A w takim zestawie, jak wkleiłaś i tak wyjdziesz przepięknie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zadomowienie
|
dziewczyny potrzebuje kupic woalke albo juz na grzebyku albo sam material - wiecie gdzie najlepiej zamowic? moze macie jakis sprawdzony sklep internetowy?
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
karadka, spróbuj w sklepach ze ślubnymi dodatkami, albo w kompleksowych salonach ślubnych, powinni takie mieć. Ewentualnie u modystek, ale tam to już raczej będą czarne.
Nie wiem też, czy uda Ci się kupić samą woalkę na grzebyku... one są doczepiane do upięć, kapeluszy i stroików. Łatwiej będzie Ci kupić krótki welon. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Zadomowienie
|
dzieki ale szukam bialej.....
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
Aka_Beata: przepięknie
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez choctawhatcheeana Czas edycji: 2010-11-02 o 21:25 Powód: nie zacytowałam i nie wpisałam nicka odnośnika |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
Czas na propozycje woalek
![]()
![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
i dalsze fotki:
![]() |
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
Odświeżę trochę wątek, myślę o woalce na ślub.
Chciałabym ją tak upiąć aby lekko zakrywała oczy, no właśnie...a co potem? nie chciała bym mieć przysłoniętych oczu przez całe wesele... Może to głupie pytanie ale co potem się robi z tym woalem? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
Ja swoją potem podpięłam do góry spineczką. Można ją też np. odsunąć na tył, albo bok.
![]() |
![]() |
#52 |
Raczkowanie
|
Ostrowczanko, mogłabyś pokazać jakieś zdjęcie z przed i po podpięciu?
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Przyczajenie
|
Myślę, że woalkę można potem przepiąć bardziej na bok albo nawet do tyłu. Mi się podobają też takie będące połączeniem woalki z większymi oczkami tiulu, ciekawie to wygląda. A jak woalka będzie na opasce to można ja potem unieść i taki "stroik" zrobić - załączam zdjęcie. Moim zdaniem woalki są super, dodają klasy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
Nie za bardzo, nie chcę publikować twarzy.
![]() |
![]() |
#55 |
Raczkowanie
|
Rozumiem. Popróbuję sobie w domu coś popodpinać, woalka już do mnie idzie
![]() Loriia, mi też bardzo podoba się spojrzenie zza woalki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Będzie to stroik na opasce i do tego woalka - stworzy mi je salon, który szyje suknie ślubna. Ja poprosiłam o odpinaną woalkę - stwierdzili, że to nie problem. Będzie doczepiona do opaski i jak tylko stwierdzę, że już jej nie chce mieć przez dalszą część imprezy odepnę - zostanie cienka opaska z ozdobą tylko. Myśle, że to rozsądny pomysł. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
Ja też planuję woalkę. Jestem w trakcie poszukiwań. Co do tego, co z nia zrobic kiedy zacznie przeszkadzac... Nie mozna jej po prostu zdjąc?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
- najczęściej woalka jest na jakimś grzebyku ozdobnym itp - ściągasz woalkę i nie masz żadnej ozdoby na głowie - co kto lubi. - u mnie woalka będzie przyczepiona do opaski a opaska będzie stanowiła część fryzury. Czyli jak zdejmę opaskę z woalką nie mam pewności co mi zostanie na głowie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Raczkowanie
|
Słodkaaa, no właśnie ja bym nie chciała zupełnie zdejmować ozdoby z głowy, chciałabym żeby coś tam na niej było
![]() Lady Katerina, całkiem niezły pomysł. Moja woalka nie będzie na opasce, sama nie wiem jeszcze na czym , muszę popróbować. Mam biały kwiat i kawałek woalki, teraz tylko pozostaje wymodzić coś fajnego. Hmmmm....w sumie mogłabym zrobić tak, żeby najpierw przypiąć woalkę (grzebyk albo "łamane" spinki) a kwiat wpiąć mocno we włosy, ale tak żeby to wyglądało, że kwiat jest na woalce. I ewentualnie potem woalkę odpiąć i zostawić sam kwiatek ![]() Mam jeszcze trochę czasu w sumie, a jak sama nic nie wskóram to poradzę się krawcowej, która szyje mi sukienkę. Pokazujcie swoje woalki i wpisujcie pomysły ![]() ![]() Edytowane przez madziuchna86 Czas edycji: 2013-03-15 o 10:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Zadomowienie
|
Coraz więcej polskich butików hand-made oferuje woalki, więc nie będziecie miały problemu ze znalezieniem czegoś fajnego (;
Jednak muszę Wam powiedzieć, że jak dla mnie to trochę "owczy pęd". Woalki są śliczne, to prawda, ale według mnie pasują wyłącznie do kompletnej retro kreacji. Woalka w połączeniu z np. suknią-księżniczką to trochę kicz... O niebo lepiej prezentują się z sukienkami przed kolano albo kostiumowymi (nie wiem jak inaczej to nazwać ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:37.