|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Przyszla depresja, przyjdzie wojna? Jak myslicie co nam przyszlosc przyniesie?
Jeszcze w gimnazjum na j.polskim miałam lekcję o pewnej cykliczności w świecie: coś się zaczyna->kończy się->znów zaczyna-> kończy.
To było tak w ramach przerabiania rozdziału o wojnie. No i czy to nie jest prawda? Wystarczy spojrzeć na historię: koniec wojny-zaczyna się następna, itd., itd. Ciągle trwają jakieś konflikty przecież. U nas się skończył, to zaczął się w innej części świata. Więc wszystko się może zdarzyć ... (to tak w ramach wtrącenia, bo podejrzewam, że przez niektórych moja wypowiedź może zostanie potraktowana jako zbędny przerywnik )
|
|
|
|
|
#32 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Przyszla depresja, przyjdzie wojna? Jak myslicie co nam przyszlosc przyniesie?
Cytat:
a ja stawiam że jak będzie III wojna światowa to prędzej zaczniemy latać na erasmusa na Marsa
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:49.

)

? Recesja nie depresja, depresji to my za naszego zycia nie widzielismy i daj Bozia nie zobaczymy. Taki punkt odniesienia: 25% bezrobocie w USA, upadek swiatowego handlu, delfacja, znaczacy spadek PKB. To by byla depresja, natomiast to co teraz jest, to normalny "dolek"cyklu koniunkturalnego, nieco surowszy, bo dotknal "krwiobiegu" gospodarki.
Ja tam mam nadzieje, ze albo to sie szybko nie zdarzy, albo bedzie mniejsze niz poprzednie dwie WS...
a ja stawiam że jak będzie III wojna światowa to prędzej zaczniemy latać na erasmusa na Marsa