![]() |
#31 |
Konto usunięte
|
Dot.: NPR-sposób na życie
taki piszczący termometr to ja w akademiku miałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie najlepiej byłoby dla mnie, gdyby udało mi się kupić taki termometr owulacyjny, ale w mojej małej mieścinie aptekarze o czymś takim nie słyszeli... Jutro wracam do UK i tam będę szukać takiego termometru. Cytat:
![]() Mój TŻ bardzo dzielnie znosi nasze okresy wstrzemięźliwości. Wie, kiedy możemy współżyć, a kiedy nie. Dziecko planujemy począć w najbliższych miesiącach ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
Zawsze możesz go spytać i tu potem napisać w jego imieniu ;-) ja mojego może też podpytam... :P
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
A ja sobie będę czytać i może się za jakiś czas zdecyduję.
Na razie nie w głowie mi eksperymenty. Kusi mnie też trochę ta Persona, ale jak widze nikt z niej nie korzystał.
![]() |
#36 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
http://www.sciaga.pl/tekst/60860-61-...owanie_rodziny
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
jeśli tylko będziecie znać zdania swoich TŻów to napiszcie proszę chętnie przeczytam może mi to pomoże
a odnośnie wstrzemięźliwości z tym akutat nie ma problemu narazie ... jestem z niego dumna jeśli o to chodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Ludzie, którzy kochają się kiedy mają akurat ochotę bo stosują inny rodzaj antykoncepcji nie są jak "pieski które muszą", nie znaczy to też że nie panują nad popędem, tylko nie mają powodu by mieli nad nim panować i się powstrzymywać. Jak będą mieli powód, to się zapewne powstrzymają. Poza tym "taki facet co ma wtedy, kiedy chce"...? Seks nie jest wtedy kiedy facet chce, tylko wtedy kiedy oboje chcą i obojgu ma dać przyjemność. To nie jest przecież spełnianie zachcianek faceta... Podejrzewam, że każdy facet się spotkał parę razy w życiu z sytuacją taką, że "chciał", ale partnerka nie więc musiał się obejść smakiem. Masz chyba jakiś dziwny bardzo obraz facetów... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To super ![]()
![]() |
![]() |
#41 |
Zadomowienie
|
ja tak w kwestii formalnej - jak macie zamir uzywac termometru elektronicznego to TYLKO takiego dedykowanego do NPR
zwykłe sa bardzo niedokładne, nawet jezeli pokazuja dwa miejsca po przecinku, a to dlatego ze bardzo latwo ulegaja dekalibracji a juz za nic nie wierzcie termometrom bezdotykowym aktualnie z nalogowych to chyba tylko ten jest dostepny: http://www.remixmedyczny.com/product...products_id=31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Cytat:
A o termometrze bezdotykowym nigdy nie słyszałam-ciekawe jak działa, skoro nie można go dotknąć ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Wtajemniczenie
|
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;13091147]
mówicie WIARA ale jesli Bóg chciał by ludzie stosowali npr to dlaczego uświadomił to Billingsom dopiero w XX wieku ? Bóg założył, że człowiek wpadnie na tak perwersyjny pomysł by wkładać termometr do pochwy ?[/QUOTE] Niektóre Afrykanki przekazują sobie z matki na córkę tajemnicę określania płodności na podstawie szyjki macicy. Prawo Izraela uważało kobietę za nieczystą podczas krwawienia i przez kolejne siedem dni, idealnie trafia się w dni płodne. Takie ówczesne NPR. Ja się o tej metodzie dowiedziałam w liceum na zajęciach z przygotowania do życia w rodzinie. Na tle innych metod NPR miało najwięcej plusów.
![]() |
#44 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() "a facet ma wtedy kiedy chce" to dość kolokwialne stwierdzenie, ale nie chciało mi się szukać słówek och i ach, bo jestem już zmęczona, ale generalnie hm.. owszem i tu jest różnie, ale często to mężczyzna zaczyna, inicjuje i zachęca partnerkę - nie mówię, ze ona robi to wtedy na silę, tylko jakby to on jest prowokatorem
![]() |
![]() |
#45 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Osobiscie jest w związku z czlowiekiem odpowiedzilanym i dojrzałym i zapewne oprocz metod anty niczym nie rózniacy sie od waszych .Mój TŻ nie rózni sie hormonami od waszych więc nie wmówi mi nikt ,ze wasi TŻ nie maja czasami dośc ,zresztą ja jako kobieta tez bym miala bo tez mam potrzeby i sex jest dla mnie wazny bo czerpie z niego przyjemnosć . Ciekawa jestem jedynie czy sa jakies badania na temat masturbacji w moim i waszych związkach. Jednak wasza metoda ma pewne wady bo wspołzyjecie kiedy mozecie a MY kiedy chceMY . Edytowane przez paula78 Czas edycji: 2009-07-04 o 21:53 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to samo sobie pomyślałam czytając ten wątek Co za ideały z tych facetów co muszą do NPR się dostosować ![]()
![]() |
![]() |
#47 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tak, nasi i Wasi TŻ niczym się między sobą nie różnią. Oprócz poglądów na seks i antykoncepcję, a według mnie to dużo. Nie wiem, jak inne dziewczyny stosujące NPR, ale ja też współżyję wtedy, kiedy CHCĘ. A że przy okazji akurat wtedy MOGĘ, bo np nie planuję dziecka, to już inna historia. Naprawdę nie chciałabym, żeby z tego wątku zrobiła się kolejna dyskusja co jest lepsze-tabletki i inne metody antykoncepcji czy npr. Każdy stosuje to, co uważa za słuszne. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
czy ktoś od początku tego wątku napisał że ta metoda nie ma wad?
każda ma wady, pytanie tylko z czego rezygnujemy na rzecz tego - i każdy ma wybór i na tym polega wolność człowieka
![]() |
#49 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasem też mam dość. Ale wiem w co wierzę i co jest dla mnie ważne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie probuje was nawracac bo kazdy ma swoj rozum ale "boli" mnie kiedy inne metody sa traktowane jak dl azboczencow którzy nie potrafią się powstrzymywać i zawsze i wszędzie muszą coś bzyknąc. do tego dochodz fakt ,że wiele kobiet nie moze stosowac NPR . czy w dni płodne współzyjesz ? i nie wierze ,że w te dni nigdy ci się nie chce i nie masz ochoty i potrafisz i chcesz sobie to tłumaczyc ,zastępować innymi sposobami ,itp. wszyscy jestesmy ludzmi. niech kazdy stosuje co chce i kiedy chce ale tak samo jak wymagamy szacunku do siebie ,szanujmy innych. Nigdzie nie wyrazilam sie o NPR-owcach negatywnie a nie jestem zwolennikiem tej metody . ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- Cytat:
p.s moja metoda nie ma wad ![]() dobrze ,że sie przynajajesz bo niestety rzadko się to zdarza wśród osob stosujących NPR ,traktując ta metode jak nie wymagająca poświęcen i wyrzeczeń a tak przecież nie jest. no i ok i o to chodzi. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
odbiegając o tematu kilku ostatnich postów, bo to nie było raczej celem Autorki tego wątku, chciałam napisać, że też chętnie poznam Wasze doświadczenia dotyczące tej metody (którą mam zamiar sama stosować), ale póki co niestety nie będę mogła podzielić się takimi doświadczeniami.
pozdrawiam serdecznie! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
2. gdzie napisałam, że "zawsze im się chce" i że są zboczeńcami ![]() 3.płatne panie były pytaniem retorycznym, a nie stwierdzeniem i to jest dość istotne!!!! bo nikomu nic nie przypisałam 4. jeśli już potrzebujesz takiego oddzielania: to NAM i WAM chce się tak samo 5, chętnie poznam metodę bez wad ![]() ![]() ![]() ![]() i niestety... wątek robi się walką o poglądy ja też nigdzie złego słowa nie napisałam na tych, co stosują środki antykoncepcyjne, uważam tylko, że osoby które wybierając ta metodę, zgadzają się na okresy wstrzem8eźliwości mają większą łatwość w trwaniu w tej wstrzemięźliwości jeśli zajdzie nagła i przedłużająca się taka właśnie potrzeba, co nie ejst oczywiście żadną regułą, że tylko NPRowcy potrafią!!
![]() |
![]() |
#53 |
Przyczajenie
|
A mnie się wydaję że w tym wątku jeździmy sobie po ambicjach i trzymamy się tylko jednego słusznego (sobie) celowi. Szukamy przytyków żeby tylko pokazać swoją wyższeść bo nie wiem czy już chodzi wam konkretnie o metody
Nie wiem co Cię skłoniło do takiego stwierdzenia, wydaje mi się że nikt tak nie porównywał i robił tego nie będzie. Jeśli Twoja metoda nie ma wad to (bez ironii) widzę takie dwie: 1. nie współżyjesz 2. współżyjesz kiedy chcesz i z radością co 9 miesięcy witasz nowe dziecko. To co piszę wyżej: nie starajmy się kogoś wstawić w nasz system myślenia i wartości, a każda metoda ma wady (oprócz tych dwóch wyżej). NPR - trzeba być odpowiedzialnym za to co się robi (we dwoje) gumki - niektórym to nie "lezy" no i zawsze coś się może "przerwać" tabletki - niszczysz organizm stosunek przerywany - chyba nie ma co pisać Osobiście wydaję mi się NPR za najrozsądniejszą (jedyną metodę - bo nie jest to antykoncepcja - w porównaniu do reszty) bo z samej nazwy ma Naturalne.... Jeśli więc jest tak samo skuteczna jak antykoncepcja to wydaje (przynajmniej mnie) się logiczne by ją stosować. Ale to jest moje indywidualne odczucie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
stosowalam pigulki 4 lata gumki 1,5 roku obecnie spirala ponad 3 lata ,bez wad. jednoczesnie znam swoj organizm,potrafie liczyc dni plodne,wiem kiedy dostane okres ,regularny jak w zegarku ,moglabym stosowac NPR ale szkoda mi dni bez sexu ![]() Cytat:
Katolik chyba dziecka nie powinnien traktowac jako wade. przede wszytskim nalezy byc odpowiedzilanym za sibie ,dopiero kiedyjest sie dojrzalym i gootywm mozna wziac odpowiedzialnosc za partnera i dziecko i odpowiedzialnosci wymaga kazda metoda. dla mnie gumki nie tylko chronia przed ciaza ale chorobami dlatego nie wyobrazam sobie z nich zrezygnowac w niektorych przypadkach a na przerwanie tez sa metody. bez przesady ,klania sie dobry dobór ,kontrola ,badania a wiec odpowedzialnosc i swiadomosc to zadna metoda wiec no comments. Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W temacie sie nie wypowiem bo ani nie praktykuje ani wiedzy o tym szczegolnej nie posiadam, ale zaskoczona (chociaz, czy ja wiem) jestem wyzszoscia bijaca z wypowiedzi niektorych osob stosujacych te metode. Faktycznie, ten 'wasz' seks to taki gleboki, dojrzaly, emocjonalny, bo raz na jakis czas (tak wiem ze przesadzam ![]() ![]() Ech ![]()
![]() |
![]() |
#56 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy niszczą to ja nie wiem ale wiem,ze po odstawieniu (5 lat brałam) dopiero po 1,5 roku pojawiła sie u mnie owulacja.Do długo mój organizm dochodził do siebie.Burza hormonów spowodowała,ze cere ma m jak nastolatka.Gule, syfki pryszcze. Obecnie staramy się o dziecko. Każdy organizm jest inny. Wiem jedno,ze po porodzie wracam do pigułek.Wtedy cera mi sie poprawi a hormony sie uspokują. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Ty swojego musisz trenować NPR. Cytat:
Analogicznie - "wydzielasz" swojemu mężczyźnie ... pardon, psu, seks, to ja chcę zobaczyć jak się kiedyś wkurzy i pójdzie do takiej pani. Żeby w końcu dostać wtedy, kiedy chce, a nie wtedy kiedy mu dziewczyna łaskawie pozwoli. Autorka wątku ładnie zaczęła. Ty jej wątek elegancko zepsułaś. |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
NPR nikogo nie ciemięzy, bo obowiązkowe nie jest ![]() Nikogo nie trenuje. Cała sprawa polega na tym, że obie strony w związku wyrażają nań zgodę i przyjmuja konsekwencje. I jest to metoda bardziej opierająca się na obowiązkowości niż łykanie piguł czy stosowanie gumek. Nie mozna jednak na podstawie takiego stwierdzenia wnioskować, że osoby, które metody tej nie stosuja są mniej obowiazkowe. Podobnie z kwestią popędu. Jezli mężczyzna/ kobieta maja bardzo wysokie libido, to będzie ono wysokie (juz bez analizowania kwestii hormonów) zarówno przy NPR jak i przy stosowaniu antykoncepcji. Róóznica jest taka, że NPR opiera sie na wielkiej świadomości a nie na chceniu. Czyt.: nie zawsze kiedy partnerzy mają ochotę na seks (mówię tu o całkowitym kontakcie seksualnym) zawsze do niego dojdzie- ze względu na to co wskazuje wykres NPR. Osoby stosujące pigułki nie mają tej bariery. I wspólne chcenie może zostać zaspokojone. Mówię tu o wspołnym chceniu, by uniknac tego psiego porównania, które rozpętało burze ![]() Uważam, że NPR jest fantastyczną metoda jednak na pewno nie dla wszystkich. (ma pewnego rodzaju ograniczenia). I na tym polega urok, bo każdy kto chce może wybrac coś innego.
![]() |
![]() |
#59 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie zgadzam się jedynie na wywalanie wszystkich mężczyzn do jednego wora z napisem "bezmózgie debile opanowane przez popęd, latające za suką z cieczką". W ogóle co to za słownictwo, co za podejście ![]() Jeśli jej chłopak jest psem, który lata z wywalonym jęzorem i bzyka wszystko co popadnie, i dlatego postanowiła ukrócić go stosowaniem NPR to cóż, współczuję. Ale każdy ma takiego chłopaka, na jakiego zasłużył. Z tego co napisała - ma zerowe libido i seks jej dla niej przykrym obowiązkiem, do którego trzeba ją "zachęcać" --> Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kwestia wstrzemięźliwości jest ważna np. w czasie połogu albo w czasie trudnej ciąży. Wiele kobiet zderza sie wówczas z niezrozumieniem partnera (partner ma ochotę na seks a tu lipa, bo nie wolno). I pojawia się frustracja, problemy w związku. I wielu z tych mężczyzn to fajni faceci, którzy nigdy nie musieli sobie odmówic seksu przez dłuzszy czas.I jest to bardzo trudne dla obojga partnerów. Wg tego co pisał ktoś wcześniej, mężczyźnie stosującemu NPR w takich sytuacjach moze być łatwiej.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:30.