![]() |
#31 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Mama mnie szantażuje...emocjonalnie
Cytat:
Mama myśli,że zawsze będziesz obok niej.Ale nie można całe życie mieszkać z Mamą.Będziesz przecież w stałym kontakcie ,będziesz odwiedzać.Twoja Mama cały czas myśli .że jesteś małą dziewczynką. Jeszcze nie jest gotowa na to i nie chce przyjąć do wiadomości ,że jesteś dorosła i masz już swoje życie. Musisz postawić na swoim.Znam wiele przypadków w których Mama zniszczyła życie córki. Uważając ,że wiele lepiej co dla niej dobre... Edytowane przez Mańana Czas edycji: 2009-07-07 o 12:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Rozumię Cie, miałam identyczną sytuacje, niestety to starsze pokolenie i inaczej wszystko rozumi. Miałam chłopaka 2 lata, był za granicą, jechalam do niego na 2 tyg to moja mama się tak obrazila że ze mną chyba z miesiąc nie gadała.. Znam matki w wieku mojej mamy i akceptują to ale moja mama nie.. Nawet jak mój brat zostawał na noc u dziewczyny z ktora jest 4 lata to była zła. Nie wiem co ci doradzić bo twoja mama tak jak i moja bedzie zawsze miała takie zdanie jak ma, spróbuj pogadac a jak bedziesz z twoim mieszkac to moze bedzie zła przez jakis czas i jej przejdzie ale nie wiadomo.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
sama sobie na to zasłużyłaś. Żeby dzwonić do matki i sie spowiadac. To nawet ja moich maluchów którzy ledwo od ziemi odstaja tak nie mecze, tylko daje lekko swobode zeby nie zdziczaly pozniej
![]() |
#34 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie chodziło o ten bijący po oczach szacunek w Twojej wypowiedzi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Rozeznanie
|
Dzięki wam za podpowidzi, podniosłyście mnie na duchu
![]() Dziś miałam powiedzieć mamie wszystko, ale dopiero jutro jadę do siebie więc jutro powiem. Stresuje się tą rozmową, myśle o tym...bo nie mam pojęcia jak ona zareaguje?Jeszcze pewnie babcia się włączy, babcia ciągle wtrąca się do moich spraw, bo jak mówi "ty nie masz ojca". Dziewczyny jak tylko będe mogła to zaraz wam napisze jak poszło, ale może to być dopiero za kilka dni, tygodni, bo nie wiem jakabędzie sytuacja....ah. Postanowiłam, że wróce z mamą do Warszawy, pokaże gdzie mieszkamy...mam nadzieje, ze bedzie chciała przyjechać... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Każda rozsądna matka powinna wiedzieć że dziecko przeciez i tak odejdzie kiedyś w świat, w swoje życie. Bo dziecko nie jest dla matki ale matka dla dziecka, i to mam powinna być teraz dla ciebie oparciem, powinna ci życzyć wszystkiego co najlepsze, chcesz rozpocząć nowy etap w życiu to powinna ci w tym pomagać, powinna wierzyć w ciebie a nie szantażować albo dawac sie manipulować swojej własnej matce. Wal śmiało naprzód. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
Minelo juz ponad pol roku i jak wybrnelas z tej sytuacji???
Niestety mamy coraz wiecej toksycznych rodzicow, ktorzy robia krzywde swoim dzieciom szantazujac je emocjonalnie. Mama moze nie pochwalac twojego sposobu zycia, ale to twoje decyzje i sama ponosisz konsekwencje. Najbardziej 'rajcuje' manipulatorow ( twoja mama jest manipulatorka, niestety), kiedy osoby szantazowane boja sie i przejmuja manipulatorem. Najlepsza bronia jest dystans, nie okazywanie emocji, zero tlumaczenia sie!!!!! ( manipulator to uwielbnia, bo przeciez tlumaczy sie winny) i pokazanie swoich granic- 'To jest moja decyzja i nie rozmawiam na ten temat', powtarzasz jak zdarta plyta, nic wiecej. Mama nie ma swojego zycia, nie ma swoich zainteresowan, jest skupiona na tobie, bo przeciez najlatwiej kontrolowac kogos kto kocha albo jest zalezny finansowo czy w inny sposob. To nie jest prawdziwa milosc, bo milosc pozwala odejsc ukochanej osobie, pozwala popelniac bledy. Przed bledami nie uchroni sie nikogo, kto chce je robic. Egoizm widzi tylko swoja korzysc i cudze powinnosci. Doradz mamie, zeby znalazla sobie przyjaciol, a nie trula dookola. Poczytaj historie ludzi uwiazanych toksycznymi rodzicami, ludzie ci nie mieli sily, aby sie oderwac od rodzica i zostawali na starosc sami, zgorzkniali z poczuciem przegranego zycia. Czesto po latach taki toksyczny rodzic zaczyna drwic i zloscic sie na dziecko, ze nie zalozylo rodziny, ze jest nieudacznikiem, w ten sposob zrzucajac wine i odpowiedzialnosc na 'ofiare'. Zycze wszystkiego najlepszego Edytowane przez Rogalia Czas edycji: 2010-03-14 o 17:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
mam prawie identyczny problem jak autorka wątku , jakbym czytała własny problem i tez nie wiem co zrobić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:35.