15kg do września, kto się przyłączy? ;) - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-07-07, 22:52   #31
dziewczynka17
Raczkowanie

Dot.: 15kg do września, kto się przyłączy? ;)

Cytat:
Napisane przez nikagata Pokaż wiadomość
Ja także przyłączam sie! W lutym było 58, no ale niestety, klopoty z facetem i szkoła doprowadziły do tego co jest obecnie - 74 - gruba dupa;/ Jak nie teraz to nigdy! musze schudnać- czeka mnie moja 18 - juz za trzy miesiace oraz studniowka! nie moge wygladac jak klucha!
Do tego chyba zakupie jakies wspomagajace tablety, wkoncu od zcegos tzreba zaczac .

Polecą ZELIXĘ, droga bo droga ale dobra ewentualnie zieloną herbatę w tabletkach, nie wiem czy jest taka na polskim rynku ja ją kupiłam w usa
dziewczynka17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-08, 01:19   #32
leticia83
Raczkowanie

Powodzenia w glodzeniu sie!!!! A z tabletek polecam witaminy przy tego rodzaju dietach.
leticia83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-08, 08:03   #33
dygotka8
Zakorzenienie

załamać się można czytając wypowiedzi osoby która założyła ten wątek jak i jeszcze paru innych...ehhh
przyjemnego głodzenia się...

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-08, 08:50   #34
Gimigimi82
Przyczajenie

novinka2009 jezeli chodzi o skore to cwiczac 5-6 razy w tygodniu ona sie zejdzie ujedrni a celulitis znika...ja nie mam nigdzie wiszacej skory.....

Jezeli chodzi o suplementy to najwazniejsze sa witaminki..... wszelkiego rodzaju spalacze tłuszczu nie beda dzialac bez diety i cwiczen wiec odradzam...

Odchudzac trzeba sie z głowa!!! Najlepiej pod okiem specjalisty!!

Pozdrawiam
Gimigimi82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-08, 10:04   #35
dziewczynka17
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
załamać się można czytając wypowiedzi osoby która założyła ten wątek jak i jeszcze paru innych...ehhh
przyjemnego głodzenia się...

Ktoś chyba nie potrafi czytać i myli odchudzanie z głodówką...
Stary 2009-07-08, 10:42   #36
lilly19921
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dziewczynka17 Pokaż wiadomość
Polecą ZELIXĘ, droga bo droga ale dobra ewentualnie zieloną herbatę w tabletkach, nie wiem czy jest taka na polskim rynku ja ją kupiłam w usa
co myslicie o tabletkach VIVA ACTIVE C.L.A+zielona herbata i VIVA ACTIVE omega 3
lilly19921 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-08, 10:59   #37
katka11s
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Gimigimi82 Pokaż wiadomość
Witam
Trafilam tutaj calkiem przypadkiem Opowiem Wam o moim odchudzaniu.... W zeszłym roku w lipcu jedna z moich kolezanek powiedziala mi ze chyba mi sie przytylo i miala racje jak weszlam na wage pokazala 82.6 kg od razu zapisalam sie na silke do Gymnasion...tam poznalam fajna trenerke ktora opracowala dla mnie diete bialkowa i cykliczna oraz ulozyla trening I powiem Wam 12kg polecialo w 2.5 miesiaca ale to jest duzo wyrzeczen...Najwazniejsze jest jesc bialko... płatki owsiane z mlekiem 0.5%.. ryz... warzywa... owoce i ser biały chudy w rownych odstepach miedzy 2.5 a 3.5 godzinki(rozkreca sie metablizm) cwiczyc minimum 3 razy w tygodniu a najlepiej 5-6 Co do rowerka to super sprawa!Trzymajac diete i chodzac na bierzni od poniedzialku do soboty 1.5 godzinki schudlam 2.5 kg... i wszystko poszlo z takanki tluszczowej wiec niech nikt nie pisze ze to tylko woda zeszla Rowerek dziala tak samo tylko najwazniejsze jest utrzymywac puls od 120 do 140 bo w tej granic spala sie tkanka tłuszczowa.Po swietach w grudniu odstawilam diete ale cwiczylam nadal tylko juz nie tak czesto bo praca mi na to nie pozwolila...3 tyg temu wrocilam do diety i ostrego cwiczenia (mobilizacja przed wyjazdem na wczasy) W 3 tyg zlecialam 4 kg.... takze do wrzesnia Dziewczynki dacie rade Ja niestety musialam przerwac gdyz nieszczesliwy wypadek i noga zlamana ale diete trzymam dalej Juz nie moge sie doczekac kiedy wroce do cwiczen Pozdrawiam i Trzymam za Was kciuki

Ps
Zapomnialabym najwazniejsze w odchudzaniu jest pic do 4.5 litra wody dziennie

Witam!!!gratuluje super efektu!!!!chciałabym spytac czy mogłabys wysłac na emeil szczegóły swojej diety i cwiczen??a tak wogle to do kogo zwrocic sie aby ułozył taka diete??i dodał wlasciwe cwiczenia??jesli mogłabysnapisac o szczegółach to bede bardzo wdzięczna to moj adres katka11s@o2.pl mi udało sie zrzucic 7 kg ,sukces to prawda ale dałam sie złaapac na Herbalife kupa kasy po ktorej mam straszne problemy z wyproznianiem i boje sie ze przytuje !!!dlatego chce sprobowac czegos sensownego!!!a Ty jestes zywym przykładem ze dieta + wysiłek i ćwiczenia daja genialny efekt!!!!bardzo prosiłabym o szczegóły!!!!pozdrawiam!! !
katka11s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-07-08, 11:43   #38
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Ktoś chyba nie potrafi czytać i myli odchudzanie z głodówką...
no właśnie chyba ktoś nie rozumie podstawowych zasad zdrowego odżywiania....ale cóż...ale widzę,że juz kilka dziewczyn o tym pisało,ale cóż...jak grochem o ścianę

Stary 2009-07-08, 11:48   #39
Serendipity
Zakorzenienie

Cytat:
Moja mama akurat jest przed 40 i bardzo dobrze wygląda Może Twoja jest starym babskiem z obwisłą skórą , nie wiem nie wnikam ;] Ja wiem jak zachowuje się moje ciało podczas diet, nie mówię tu o głodówkach, ja po prostu jem mniej a częściej ;] Wiele razy już zrzucałam sporo kg i jakoś nigdy nie miałam żadnych problemów, a wręcz przeciwnie ciało stawało się jędrniejsze- młody organizm szybciej się regeneruje... To jest moje zdanie na ten temat.
żałosne
To dotyczy wszystkich ,ale Twojej mamusi oczywiście nie, bo jakże, ona koło 40 to już nie stara baba - inne tak
Stary 2009-07-08, 11:54   #40
dziewczynka17
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Serendipity Pokaż wiadomość
żałosne
To dotyczy wszystkich ,ale Twojej mamusi oczywiście nie, bo jakże, ona koło 40 to już nie stara baba - inne tak

Żałosna to Ty jesteś ;] 37 lat, a 40 to jest jednak różnica ;]
Stary 2009-07-08, 11:58   #41
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Żałosna to Ty jesteś ;] 37 lat, a 40 to jest jednak różnica ;]
hahaha:rotf l:
dziecko drogie ( bo 18 lat jeszcze nie skończyłaś z tego co umieściłaś na forum,a do 20-tki jeszcze masz kaaawał czasu) uśmiałam się niemal do łez...:rotf l:

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-08, 12:04   #42
dziewczynka17
Raczkowanie

Cytat:
hahaha:rotf l:
dziecko drogie ( bo 18 lat jeszcze nie skończyłaś z tego co umieściłaś na forum,a do 20-tki jeszcze masz kaaawał czasu) uśmiałam się niemal do łez...:rotf l:

Ja uśmiałam się z Twojej głupoty... ;] Jak nie masz nic do powiedzenia na temat odchudzania i diet to w ogóle się tutaj nie wypowiadaj ;] DZIĘKUJĘ! ;]
Stary 2009-07-08, 12:06   #43
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Ja uśmiałam się z Twojej głupoty... ;] Jak nie masz nic do powiedzenia na temat odchudzania i diet to w ogóle się tutaj nie wypowiadaj ;] DZIĘKUJĘ! ;]
uważaj na słowa...
najpierw poczytaj,potem sie wypowiadaj...
polecam przeczytać nim coś jeszcze takiego napiszesz:
http://www.wizaz.pl/forum/announcement.php?f=101

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2009-07-08 o 12:09
Stary 2009-07-08, 12:12   #44
dziewczynka17
Raczkowanie

Cytat:
uważaj na słowa...
najpierw poczytaj,potem sie wypowiadaj...
polecam przeczytać nim coś jeszcze takiego napiszesz:
http://www.wizaz.pl/forum/announcement.php?f=101

Dziękuję Ci bardzo, będę miała lekturę na wieczór...

A wracając do tematu, jak wam idze odchudzanie dziewczyny? ;D

Edytowane przez dziewczynka17
Czas edycji: 2009-07-08 o 12:20
Stary 2009-07-08, 12:22   #45
lilly19921
Raczkowanie

Proponuje wrócić do tematu odchudzania podajcie swoje przykładowe jadłospisy i plany ćwiczeń
Stary 2009-07-08, 12:38   #46
dziewczynka17
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lilly19921 Pokaż wiadomość
Proponuje wrócić do tematu odchudzania podajcie swoje przykładowe jadłospisy i plany ćwiczeń

Ja jakiegoś specjalnego jadłospisu nie mam Jem dużo warzyw i owoców no i najważniejsze pije dużo wody Po 18 niczego nie jem i ćwiczę ''pedałowanie'' 1-2h dziennie ;] Niby nic wielkiego ale efekty są widoczne, naprawdę
Stary 2009-07-08, 13:39   #47
lilly19921
Raczkowanie

Cytat:
Ja jakiegoś specjalnego jadłospisu nie mam Jem dużo warzyw i owoców no i najważniejsze pije dużo wody Po 18 niczego nie jem i ćwiczę ''pedałowanie'' 1-2h dziennie ;] Niby nic wielkiego ale efekty są widoczne, naprawdę
a ja dieta 1000 kcal i dzisiaj rano 3 cm mniej w talii zamierzam ważyć sie raz w tygodniu wiec nie wiem czy schudłam
Stary 2009-07-08, 14:15   #48
Serendipity
Zakorzenienie

Cytat:
Piękne wejście na forum.
Zgłoszone do moderatora
Stary 2009-07-08, 15:33   #49
dziewczynka17
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Serendipity Pokaż wiadomość
Piękne wejście na forum.
Zgłoszone do moderatora

Wow

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

Oooo ;D to muszę poczytać o tej diecie
U mnie 1kg mniej, fakt że do odchudzania przygotowywałam się już kilka dni wcześniej, oczyszczanie, zielona herbatka itp ;p

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-08, 17:08   #50
AniaIAngela
Raczkowanie

Cytat:
Ach przepraszam wszystkie kobiety po 40 które uraziłam... ;] ;>

15kg to jest maximum, zrzucę 10 to też będę zadowolona, a po tym co pisały tutaj dziewczyny można powiedzieć, że jest to możliwe... ;]
nie przepraszaj tylko sie pogarnij , mozliwe jest , no pewnie jak bedziesz cwiczyc 2h dziennie i jesc 1000 kcal ;] to moze i schudniesz z tym ze jak przestaniesz cwiczyc albo zaczniesz jesc to z -10 kg zrobi ci sie + wielki efekt jojo , ja jestem w twoim wieku i wole sie odchudzac stopniowo bo chyba nie chciala bys w wieku 20 lat wyjsc na plaze z brzuchem jak w ciazy ;] schudnij nawet 20 kg , ale z glowa i stopniowo , nic nie da sie zrobic odrazu chyba ze na liposukcje pojdziesz , pozdrawiam , chcialam sie przylaczyc ale jakos tu dziwnie
AniaIAngela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-08, 17:16   #51
sysia1222
Przyczajenie

Cytat:
Witam!
Bardzo się 'zapuściłam' ostatnio... Pewne wydarzenia- zawód miłosny spowodował, że jadłam i płakałam na zmianę no i wyszło z tego moje 80kg ;/ Wiem że potrafię bo w zeszłym roku moja waga wynosiła 70kg i wciąż spadała, a teraz to jest masakra

Ktoś się przyłączy? Wierzę w to że w kilka osób jakoś łatwiej jest zrzucić te kilogramy, bo motywacja jest większa Podobno najlepiej jest zaczynać np. w środku tygodnia lub miesiąca

Pozdrawiam
Przyłączam się do was dziewczyny. Mam 183 cm wzrostu i ważę 70 kg. Wyglądam okropnie, ale ja wiem, ze się uda. Od lutego zrzuciłam juz 20 kg i jest swietnie, mam nadzieję, ze do września wytrwam. Teraz jestem juz drugi dzień na diecie kopenhadzkiej. i gdyby niespadająca waga, to juz bym to wszystko rzuciła w cholerę, tylko to mnie trzyma jakoś.
sysia1222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-08, 17:16   #52
lilly19921
Raczkowanie

dla mnie schudnąć 20 to max bo przy wzroście 165 cm nie powinnam ważyć mniej to byłoby już niezdrowe co myślicie o spolszczonej wersji diety śródziemnomorskiej(oczywi scie dostosowująć wartość energetyczną do diety 1000 kcal) mi sie nie podobaja jadłospisy do diety 1000 kcal bo po co np. smażyć pierś z kurczaka na łyżce oleju jak można go ugotować na parze i bedzie 100 razy zdrowszy.Proponuje by może wpisywać nasze pomysly na jadłospisy do diet bo każdy ma na pewno jakies ciekawe pomysly
Stary 2009-07-08, 17:19   #53
dziewczynka17
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AniaIAngela Pokaż wiadomość
nie przepraszaj tylko sie pogarnij , mozliwe jest , no pewnie jak bedziesz cwiczyc 2h dziennie i jesc 1000 kcal ;] to moze i schudniesz z tym ze jak przestaniesz cwiczyc albo zaczniesz jesc to z -10 kg zrobi ci sie + wielki efekt jojo , ja jestem w twoim wieku i wole sie odchudzac stopniowo bo chyba nie chciala bys w wieku 20 lat wyjsc na plaze z brzuchem jak w ciazy ;] schudnij nawet 20 kg , ale z glowa i stopniowo , nic nie da sie zrobic odrazu chyba ze na liposukcje pojdziesz , pozdrawiam , chcialam sie przylaczyc ale jakos tu dziwnie

Ze stabilizacją i utrzymaniem stałej wagi nie mam problemów Silna wola, trochę chęci i ciężkiej pracy naprawdę owocuje
Stary 2009-07-08, 17:26   #54
lilly19921
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sysia1222 Pokaż wiadomość
Przyłączam się do was dziewczyny. Mam 183 cm wzrostu i ważę 70 kg. Wyglądam okropnie, ale ja wiem, ze się uda. Od lutego zrzuciłam juz 20 kg i jest swietnie, mam nadzieję, ze do września wytrwam. Teraz jestem juz drugi dzień na diecie kopenhadzkiej. i gdyby niespadająca waga, to juz bym to wszystko rzuciła w cholerę, tylko to mnie trzyma jakoś.
kopenhadzka jest okropna zaprzestałam ją po 3 dniach i nie dlatego ze meczył mnie głód ale ogólnie miałam kiepskie samopoczucie i brak chęci do ćwiczeń i podobno strasznie obniża metabolizm ja w porę sie opamiętałam
Stary 2009-07-08, 17:35   #55
nikki999
Zakorzenienie

Cytat:
Wiele razy już zrzucałam sporo kg i jakoś nigdy nie miałam żadnych problemów, a wręcz przeciwnie ciało stawało się jędrniejsze- młody organizm szybciej się regeneruje... To jest moje zdanie na ten temat.
ale musiałaś mieć później niezłe jojo, skoro WIELE razy to już robiłaś, a masz 17 lat

BLOG -
zdrowe odżywianie, ćwiczenia, motywacja
Jeżeli chcesz się ze mną szybko skontaktować napisz mail
nikki999 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-08, 17:43   #56
dziewczynka17
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nikki999 Pokaż wiadomość
ale musiałaś mieć później niezłe jojo, skoro WIELE razy to już robiłaś, a masz 17 lat

Zrzucałam z mojej wagi stopniowo 75 kg do 60kg i jakoś żadnego JOJO nie zauważyłam ;] później pewne problemy emocjonalne spowodowały (po 2latach) że przytyłam ale waga nie szła w górę,a stanęła na 80kg , teraz spada w dół
Stary 2009-07-08, 17:45   #57
nikki999
Zakorzenienie

Cytat:
Zrzucałam z mojej wagi stopniowo 75 kg do 60kg i jakoś żadnego JOJO nie zauważyłam ;] później pewne problemy emocjonalne spowodowały (po 2latach) że przytyłam ale waga nie szła w górę,a stanęła na 80kg , teraz spada w dół
i to jest to wiele razy?

BLOG -
zdrowe odżywianie, ćwiczenia, motywacja
Jeżeli chcesz się ze mną szybko skontaktować napisz mail
nikki999 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-08, 17:51   #58
dziewczynka17
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nikki999 Pokaż wiadomość
i to jest to wiele razy?

Zrzuciłam 5kg stabilizacja żeby waga nie szła w górę, a później kolejne kg w dół... więc wiele razy ;] Nawet jak ważyłam te 65kg próbowałam różnych diet i oczywiscie stale ćwiczyłam ;]
Stary 2009-07-09, 08:09   #59
antena22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lilly19921 Pokaż wiadomość
dla mnie schudnąć 20 to max bo przy wzroście 165 cm nie powinnam ważyć mniej to byłoby już niezdrowe co myślicie o spolszczonej wersji diety śródziemnomorskiej(oczywi scie dostosowująć wartość energetyczną do diety 1000 kcal) mi sie nie podobaja jadłospisy do diety 1000 kcal bo po co np. smażyć pierś z kurczaka na łyżce oleju jak można go ugotować na parze i bedzie 100 razy zdrowszy.Proponuje by może wpisywać nasze pomysly na jadłospisy do diet bo każdy ma na pewno jakies ciekawe pomysly
Po co chcesz dietę śródziemnomorską ograniczać do 1000kcal?Poczytaj dokładnie o zasadach South Beach.Samo przejście na tą dietę daje duże efekty.Po co jeszcze kombinować? Nie rozumiem czemu uwzięłyście się na te 1000kcal.W wielu miejscach czytałam że to nie jest zbyt dobra dieta.Zrobisz jak chcesz,ale zauważyłam że w tym wątku dziewczyny nie słuchają dobrych rad
Stary 2009-07-09, 09:56   #60
lilly19921
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez antena22 Pokaż wiadomość
Po co chcesz dietę śródziemnomorską ograniczać do 1000kcal?Poczytaj dokładnie o zasadach South Beach.Samo przejście na tą dietę daje duże efekty.Po co jeszcze kombinować? Nie rozumiem czemu uwzięłyście się na te 1000kcal.W wielu miejscach czytałam że to nie jest zbyt dobra dieta.Zrobisz jak chcesz,ale zauważyłam że w tym wątku dziewczyny nie słuchają dobrych rad
South beach i śródziemnomorska to dwie różne diety
http://studente.pl/artykuly/2884/Sezon-na-diete/
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości