|
|
#31 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 11 godzin dojeżdżać czy iść na prywatną..?
Ale nie mam takiego obowiązku, zwłaszcza jako osoba niewierząca.
---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
Ale fakt na I roku tez miałam malo egzaminów. Nauki jest dużo bo jest masa niepotrzebych przedmiótów - wiem to od znajomej która już skończyła tam studia.
|
|
|
|
|
|
#32 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi juz do konca blizej i zawsze mialam ich do 5max. a to i tak jak dla mnie duzo, chociaz ilez razy sie zdarza, ze zaliczenie jest trudnejsze od egzaminu ![]() [Mowie o lubelskich uczelniach, bo na tych wiem mniej-wiecej jak jest] Ja bym sie zastanawiala miedzy ta prywatna uczelnia, a wyjazdem do Warszawy i tam szukaniem pracy. 11h w podrozy jest bardzo meczące...
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() Edytowane przez layla_lbn Czas edycji: 2009-07-12 o 12:13 |
|
|
|
|
|
#33 |
|
Wtajemniczenie
|
Jedyne co by mnie martwiło to to, że po nocy w pociągu (czyli niewyspana) musiałabym spędzić cały dzień na uczelni. Chyba nie wyciągałabym zbyt wiele z tych zajęć.
|
|
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
Wolałabym KUL, bo szczerze mówiąc łatwiej potem znaleźć pracę (chyba, że chce się pracować na totalnie zapadłej wsi, gdzie liczy się jakikolwiek tytuł i znajomości
z naciskiem na to drugie)Ponadto nie wiadomo, czy rzeczywiście to będzie rok tej pracy na zastępstwo - a jak ktoś wcześniej będzie chciał wrócić do pracy, to co? Kolega wykłada na dziennych i na zaocznych, dodatkowo piastuje jakąs funkcję - dojeżdża przez pół polski, z przesiadkami, prawie co tydzień. Podejrzewam, że ma już jakiś znak wodny na ciele z napisem PKP
|
|
#35 |
|
Raczkowanie
|
Ostateczna decyzja należy do Ciebie, ale wiem, że ja nigdy bym się nie zdecydowała na dojazd 11h. To jest naprawdę baaardzo dużo. Minie pierwszy, drugi zjazd - ok. Ale później wątpię, żebyś jechała z optymistycznym nastawieniem, chociaż nie wiem, nie znam Cię. Będziesz przemęczona i wątpię, żebyś coś sensownego wynosiła z wykładów. Ja dojeżdżam jakieś 60 km do Wrocławia w pt, sob, niedz i w niedzielę jestem padnięta. Tyle że ja jeżdżę swoim autem a to jest bardzo męczące. Studiuję w WSF właśnie tyle że póki co licencjat
Ale mam znajomych na magisterce tam i są bardzo zadowoleni z poziomu. Zresztą ja również. Na twoim miejscu albo wybrałabym prywatną, albo zdecydowała się na przeprowadzkę. Na prawdę..łatwo się mówi o 11 h podróży ale za 6 razem gdy znów będziesz pokonywać trasę szlag cię będzie trafiał, przynajmniej mnie by trafiał. Życzę dobrej decyzji i powodzenia
|
|
|
|
|
#36 |
|
Wtajemniczenie
|
Ogólnie nie ma obowiązku posiadania/zdobywania wiedzy. Nie ma też obowiązku studiowana. Jeśli ktoś wybiera uczelnię z założenia katolicką, to niech się nie dziwi, że go odpytają z Biblii.
|
|
#37 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja za to miałam do napisania małą prace na zaliczenie, ale Biblii jest tylko semestr więc da się przeżyć. Z uczelni jestem bardzo zadowolona.Droga autorko11 godzin to dużo, ale jeśli marzysz o tym to spróbuj
|
|
|
|
|
|
#38 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie zdecydowałabym się na dojeżdżanie na uczelnie, 2 razy w tygodniu 11h głównie dlatego, że bardzo (BARDZO) źle znoszę wszelkie podróże (po 11h w podróży potrzebuję przynajmniej 2dni dochodzenia do siebie
). Mimo, że swego czasu codziennie dojeżdzałam w obie strony do pracy 5h, to jednak 11h to zupełnie inna bajka. Jestem w 90% przekonana, że zajęcia sobotnie bedą dla Ciebie męczarnią i tak naprawde nic z nich nie wyciągniesz - bo jednak najlepiej wiedzę przyswaja człowiek wyspany; nie czarujmy się, że człowiek po 11h w pociągu (mimo że teoretycznie siedzi lub śpi jest człowiekiek WYPOCZĘTYM). Dodatkowo, weź pod uwagę fakt zawirowań w rozkładach jazdy, czasami kilkugodzinnych postojów (zima!), warunków jazdy w pociągu, no i kosztów. Prędzej poszłabym w kierunku zmiany miejsca zamieszkania. |
|
|
|
|
#39 |
|
Przyczajenie
|
Dzieki dziewczyny. Podjelam decyzje, ze raczej chyba nie zdecyduje sie na te dojeżdżanie i pojde na prywatną.. Troche mi szkoda i zawsze pewnie bede mówila sobie a co by bylo gdyby.. , ale to jednak za daleko.. :-(
|
|
|
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
A jak się nazywa ta prywatna?
|
|
|
|
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
WSF we Wrocławiu, autorka napisała w poście na poprzedniej stronie
|
|
#42 |
|
Przyczajenie
|
Własnie się dowiedziałam,że na tym kulu zjazdy na pierwszym roku są co dwa tygodnie w soboty i niedziele ( nigdy nie zdarza się, żeby zajęcia byly w dni powszednie). A na drugim roku co dwa tygodnie w sobote, a w niedziele tylko seminaria ( więc niekoniecznie trzeba na nich byc co zajecia..).
I co w takiej sytuacji radzicie.? |
|
|
|
|
#43 |
|
Wtajemniczenie
|
Idź na ten KUL. Będziesz żałować, jeśli nie pójdziesz.
|
|
#44 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja sobie nie wyobrażam takich dojazdów, ale z drugiej strony jeśli bardzo chcesz iść na KUL i masz jakieś fundusze na czarną godzinę, to idź. Spróbuj dojeżdżać, idź do tej pracy, a jak po miesiącu, dwóch stwierdzisz, że nie dajesz rady to zaczniesz szukać jakiejś pracy bliżej, choćby w samym Lublinie.
![]() Doczytałam, że jednak nie chcesz się przeprowadzać... ![]() Mimo wszystko radziłabym spróbować. Jak nie spróbujesz to się nie przekonasz.
Edytowane przez agta85 Czas edycji: 2009-07-13 o 16:51 |
|
|
|
|
#45 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Może warto zrobić sobie taką wycieczkę w ramach testu ![]() Ogólnie jestem podobnego zdania co Ty. 11 godzin w pociągu, w nocy. Nie wiadomo czy spać, czy czytać, czy pilnować się, żeby nie okradli, nie napadli i takie tam. A potem jeszcze cały dzień zajęć. Kilka razy jechałam na wakacje pociągiem ok. 8 godzin, a i tak już nie mogłam się doczekać kiedy będzie koniec i myślałam, że kręćka dostanę. Cytat:
Czyli jednak można. Ale zdrowie chyba trzeba mieć końskie No i mnóstwo determinacji.
Edytowane przez Titane Czas edycji: 2009-07-13 o 17:06 |
||
|
|
|
|
#46 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
fakt, jest to trudne, ale wykonalne, dlatego nie ma co iść na łatwizne naprawdę ciężki będzie 1 rok, stracisz ileśtam zarobionych pieniędzy (chociaż studia na uczelni prywatnej też darmowe nie są), ale "papier" z dobrej uczelni (istotny przy szukaniu pracy), doświadczenia i własna satysfakcja zostane ci na zawsze (a i sama nie mam z tym doświadczenia ale znam osoby które dojezdzaly od 8 do 12 godziny raz lub 2 razy w miesiacu i na początku było cięzko, ale z czesem przyzwyczajały się i podróże były coraz mniej uciążliwe edit: jeśli uda ci się korzystnie ustalić podział godzin w pracy (np godziny do południa), znaleźć nocleg od nocy z piątku na sobotę i bedziesz miala pociag w odpowiednich godzinach, to jeśli wyjedziesz popoludniu i w nocy dojedziesz do lublina, zdążysz się jeszcze przespac
Edytowane przez ..::anvastra::.. Czas edycji: 2009-07-13 o 17:50 |
|
|
|
|
|
#47 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#48 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
może i wyrobisz, wytrzymaz, ale czy faktycznie wyniesiesz cos z zajęć na których będziesz zawsze śpiąca i zmęczona ;/ ale z drugiej strony jak nie sprobujesz to jeszcze dlugo bedziesz zalowac i wypominac sobie ze nie sprobowalas... |
|
|
|
|
|
#49 |
|
Przyczajenie
|
Kurcze no własnie nie wiem juz co myslec..
|
|
|
|
|
#50 |
|
Zadomowienie
|
może zrób sobie taki "test" jak radzą dziewczyny - jedz raz do tego lublina pociągiem, o tej samej porze, w takich samych godzinach... i zobaczysz jak się będziesz czuła, czy będziesz zdolna do skoncentrowania się, wysiłku umysłowego...
jeśli będzie w miare ok to możesz zaryzykować, a jeśli będziesz zbyt zmęczona to sprawa jasna kazdy jest inny i inaczej znosi podróże (dla przykladu, ja i kumpela - podobny tryb zycia, podobna aktywnosc itd po 10 goodzinach w autobusie ja od razu padlam na lozko i spalam jak zabita, ona spokojnie poszla jeszcze pozniej na impreze )
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:45.

Ale fakt na I roku tez miałam malo egzaminów. Nauki jest dużo bo jest masa niepotrzebych przedmiótów - wiem to od znajomej która już skończyła tam studia.

Ja za to miałam do napisania małą prace na zaliczenie, ale Biblii jest tylko semestr więc da się przeżyć. Z uczelni jestem bardzo zadowolona.