![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Straszny upał
Nie wychodzę z domu jak nie muszę, zasłaniam rolety, włączam wiatraczek, piję schłodzoną wodę i czekam, aż nadejdzie wieczór. Jeżeli muszę wyjść to zakładam lżejsze ubrania z przewiewnych tkanin, biorę ze sobą butelkę mineralnej i wodę termalną w spreyu, wachluję się byle czym, spinam włosy, a przed wyjściem na dwór biorę prysznic w chłodnej wodzie, używam talku do ciała coby dłużej czuć się świeżo i sucho.
![]()
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
u mnie wczoraj masakra, strasznie gorąco a właściwie parno. nie było czym oddychać. efektem tego było przejście trąby powietrznej w Legnicy
![]() ![]() a teraz jest już 20 stopni a jest po 6 rano :/ zaraz chyba trzeba będzie się schłodzić czyli chłodna kąpiel i na strych po wiatrak aby choć troszkę powietrze inne było |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
ja najchętniej leże przed wiatrakiem przy zasuniętych zasłonach i ruszam się jedynie jak muszę do klopa podpierając się ścian aby nie zasłabnąć
![]() a w ogóle to marzy mi się taki kombinezon (jak dla kosmonauty) z wbudowaną klimatyzacją. myślicie, że robią coś takiego? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
ide do pracy w przewiewnej bluzce, spodnicy, odkrytych butach
(ale i tak musze zabrac sweterek, bo klimatyzacja jest zabojcza ![]() ![]() po pracy prysznic, dluga i luzna koszulka, woda woda woda, wiatraczek jak wyjscie to cos lekkiego na siebie, okulary na nos i wio schladzanie nie tylko nadgarstkow, polecam przemywanie zimna woda czy tez recznikiem zmoczonym tetnic na szyi i zgiecia w łokciach, naprawde poczujecie orzezwienie ![]() mozna tez w ten sposob potraktowac skronie
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie teraz jest chłodno, więc nie obawiam się upału. Sorry za off top. ![]()
![]() |
![]() |
#37 |
Zadomowienie
|
Upały lubie tylko gdy mam możliwość na kontaktu ciała z wodą, czyli nad jeziorem albo gdy w weekend leżę na ogódku w basenie. Inaczej czuje się fatalnie, serce mi wali, pocę się jak każy i jestem senna.
![]() |
![]() |
#38 |
Rozeznanie
|
Dzisiaj rano było u mnie nawet chłodno,ale w południe zrobilo sie znowu gorąco
![]() Najgorzej,ze moj pokoj znajduje sie od strony południowej. W poludnie grzeje tu,ze az szok. Dach nagrzany,koszmar. Zastanawiam sie nad kupnem wentylatora tylko,ze znowu bedzie ciagnal tyle prądu ![]() Dalej jestem za basenem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
BAN stały
|
Tak czytam, że dużo osób nie wychodzi w dzień- nie szkoda Wam takiej pogody?
Ja idę nad jeziorko i się cieszę, póki świeci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
O Boże, lubię taką pogodę ale podczas pieszych wycieczek rekreacyjnie, a nie jak muszę dylać przez pół miasta
![]() Ale jak nie mam potrzeby to siedzę w domu albo w ogródku pod drzewem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
Ja już chyba wolę na piechotę dylać niż parzyć się w autobusie z dziesiątkami innych spoconych osób
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Wtajemniczenie
|
Dosłownie nienawidzę takiej pogody.
Jestem zmęczona, słaba, rozdrażniona (tak, wiem, że to to dziwne). Znacznie bardziej wolę lekkie zachmurzenie (ale bez deszczu) i świeżość powietrza "po burzy" ![]() ![]() Generalnie, jeżeli tylko mogę to nie wychodzę z domu, lub udaję się do miejsc klimatyzowanych. Ku własnej radości, w pracy mam klimatyzację. Na swoje usprawiedliwienie dodam, że bardzo lubię lipcowe, ciepłe wieczory (bo słońce już tak nie praży). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
dokładnie. na dodatek dwa okna na cały autobus, brak klimy-masakra.
![]() |
#44 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale dzięki takim ludziom jak Ty, pasażerów komunikacji jest coraz częściej latem jak na lekarstwo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Konto usunięte
|
ja najgorszy dzień tego lata przeżyłam wczoraj! 33 stopni w cieniu a ja wybrałam się na wycieczkę do Krakowa.
w pierwszym momencie KOREK na wjeździe przed płatną autostradą (jak jest rozgałęzienie do lotniska w Balicach) obok mnie tiry- ukrop że ledwo oddychać, w nogi parzy... ![]() Ale by nie robić off topu: najlepszym sposobem jest zimny prysznic, oraz (gdy nie można się wykąpać) polewać zimnym strumieniem nadgarstki przez ok.2-4 minut- działa Edytowane przez 201804100943 Czas edycji: 2009-07-24 o 23:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
Niektórzy pracują i nie moga sobie wziąć wolnego w upalny dzień, żeby poleżeć nad woda.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Wtajemniczenie
|
Nie lubie upałow wiec jak juz sa staram sie duzo pic i nie wychodzic na zewnatrz przede wszystkim
![]()
![]() |
#48 |
Rozeznanie
|
U mnie dzisiaj na Śląsku już jest nieco chłodniej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
Nie lubię upałów, jakaś taka ospała wtedy jestem i ciągle chce mi się ziewać.
No ale jeśli już gdzieś wychodzę, to ubieram japonki, przewiewną krótką spódniczkę i jakąś lekką bluzkę na ramiączka. Włosy w kucyk albo w kitki. I obowiązkowo butelka wody mineralnej, wtedy dosłownie co chwilę popijam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
jakieś nowe patenty na przetrwanie w tych dniach ?
U mnie dziś 30 stopni. Upały uwielbiam ale nie w mieście. Nie ma czym oddychać, nie ma wiatru, starszna duchota. Na szczęście dziś wolne, siedze w domu w książkach bo jutro egzaminy. ale jak sobie pomyślę,że jutro bede musiała w taką samą pogodę jechać autobusem to ![]() Wzięłam zimny prysznic, siedze z schłodzoną zieloną herbatą i czuję,że cała się kleje. Zaraz znów bede musiała wskoczyć do wanny ![]()
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
Zamontować sobie klime
![]() ja to źle znoszę upały, wmawiam sobie np że zemdleje czy cuś i np wracam do domu taxi bo sie boje jechać zatłoczonym autobusem ![]()
Edytowane przez Cyska Czas edycji: 2010-06-11 o 11:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Przyczajenie
|
podczas upałów pije bardzo dużo wody i ogólnie staram się unikać słońca jak mogę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a to dopiero pierwsza plaga, eksperci mówią, że w tym roku mają być TRZY. ja sobie radzę standardowo - piję, piję, piję. i cieszę się z ładnej pogody ![]() bawełniana koszulka, krótkie spodenki, gołe stopy, włosy wysoko związane. no i wiatrak w salonie ![]()
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
eh, mam suszarkę do włosów z zimnym powietrzem-może sobie powieje nią w twarz ?
![]() chciałam zrobić przeciąg w domu, bo w pokoju sauna(słoneczny pokój) ale wiatru nie ma ![]()
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
Ponoć od środy ochłodzenie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Raczkowanie
|
co do komarów - polecam przygarnąć kota
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ja dzisiaj wybrałam się na... rower ![]() ![]() ![]() ![]() Moja rada na upały - NIE otwierać okien (jak już to na krótko) bo inaczej to ciepło wlewa się do mieszkania i jest koszmar. Ja od strony północnej (tam gdzie słońce nie grzeje) mam uchylone przez jakiś czas, a w innych pokojach non stop otwarte - i tam się aż wejść nie da ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
U mnie dzisiaj 34 stopnie (w cieniu!)..
Lepię się niemiłosiernie, zaraz lecę znowu pod prysznic, bo dosłownie chyba zdechnę. Kocham lato, ciepło, ale, litości, niech już spadnie jakiś deszczyk... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
stary jednooki dachowiec
|
Cytat:
Wczoraj prysznic 4 razy, bo desperacko potrzebowałam zimnej wody ![]()
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Wtajemniczenie
|
Okropnie jest... ja juz wytrzymac nie moge z tym upałem... niech jakiś deszczyk przejdzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:29.