![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie pierwszy i nie ostatni raz- dziewczyny proszę, dajcie mi siłę do walki!
sprawozdanie z dziś:
1. posiłki: 1) 2 ciemne bułki z dżemem morelowym 2) ziemniaki, kapusta od gołąbków, trochę sosu pomidorowego i buraczki 3) 4 morele, 1 jabłko 4) kaszka manna, dżem 5) trochę gotowanej cukinii, ale była blee ![]() ![]() 2x czerwona herbata, 1x zielona, 1x kawa z mlekiem i łyżeczką cukru, 1,5 l wody 2. *1000 na skakance * 20 minut ćwiczeń * 35 minut roweru dziś natknęłam się na zdjęcie laski, której chłopaka kojarzę i muszę przyznać, że nawet fajny (najbardziej mi się podoba jego przebojowość, to, że tak fajnie tańczy i się z nią dogaduje ![]() ![]() chciałabym dorównywać jej choć w połowie, przez moją wagę czuję się o wiele brzydsza niż jestem w rzeczywistości (a mówią, że nie jest ze mną tak źle, ale co z tego ...) a wam jak poszło dziewczyny? ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- a tak w ogóle to mama mi miała dziś kupić hula- hop, ale wszystkie wykupione :/
![]() |
![]() |
#32 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Nie pierwszy i nie ostatni raz- dziewczyny proszę, dajcie mi siłę do walki!
Cytat:
![]() sprawozdanie zdam za parę minut^^ ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Zakorzenienie
|
Nie żebym się czepiała, ale to jedzonko to prawie sam cukier! Mogę poprawić tak odrobinkę ? ^^
Cytat:
![]() Ja właśnie mykam na kolację i potem poćwiczyć, napiszę jeszcze jak mi poszło :P
![]() |
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
a więc... moje dzisiejsze jedzenie:
Śniadanie *grahamka z twarożkiem na mleku, pomidorem i rzodkiewką *jajko *pół serka homogenizowanego naturalnego ze slonecznikiem 2 godziny spaceru II śmiadanie pół fitelli bananowej + kilka łyżek jogurtu naturalnego + brzoskwinia 40 minut na rowerze Obiad garśc makaronu z pełnego ziarna, gotowana pierś z kurczaka, kalafior Podwieczorek pół serka homo + orzechy Kolacja jajecznica z dwóch jaj + kiszone ogórki ćwiczen mało... jutro postaram się więcej, jedzenia wydawało mi się okej... ale jak patrze na wasze jadłospisy to wydaje mi się że się obżarłam jak świnia xD jutro chyba za dużo nie zmienię z tym jadłospisie bo nowego nie ułozyłam ... zmienię tylko obiad i może zamiast jajecznicy zjem serek wiejski z czymś tam a właśnie... wypiłam dzisiaj ok 3,5 litra wody... nie wiem co we mnie wstąpiło xD Edytowane przez Katarzyna91 Czas edycji: 2009-07-28 o 20:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Rozeznanie
|
Saming spoko nie wymądrzasz się, ja o tym wszystkim wiem bo sama stosowałam SB kilka lat temu ale mam straszne parcie na cukier ostatnio
![]() A że jestem leń to nie chce mi się wstawać wcześniej rano żeby zrobić omlet czy jajecznice na śniadanie, potem w pracy dostaje o 9 chlebek z czymś, o 12 obiad a o 14 podwieczorek na które nie mam wpływu a niestety fundusze nie pozwalają mi obecnie na kupowanie produktów specjalnie dla mnie. Chciałabym wrócić na SB znowu ale jak z kasą ciężko to nie jest łatwo, a prawde mówiąc musiałabym żyć na tym co mam w domu czyli pomidory, ogórki, mleko 0,5%, kalafior, oliwa z oliwek, raz za kiedy piers z kurczaka czy ryba (max 2x w tyg.) bo taka jest zawartość mojej lodówki (tzn naszej bo mieszkam z rodzicami)... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Wiesz, nie musi to być SB, ale po prostu 'zdrowe jedzonko' czyli wyrzucić wszystkie cukry i zbędne produkty
![]() ![]() Jak tak czytam te jadłospisy na SB to tam też straszne urozmaicenie, a moje to często się powtarzają, ale też nie będę wymyślać tylko jem to co mam, no ale przerobione na SB. Też mieszkam z mamą, z tym że moja mama jest cukrzykiem, więc 'łatwiej' mi wymusić dietetyczne dania np. zupy bez mąki i śmietany, czy kotlety bez panierki. Poza tym mieszkam na wsi, więc warzywa swoje z ogródka, albo jajka i twaróg. Jakoś leci, teraz mam okres więc dzisiaj zjadłam kilka czekoladek ;/ i waga pewnie będzie stać, no ale mam nadzieję, że więcej słodkiego już nie będę jeść. Swoją drogą, też mam rozstępy - na pośladkach te białe, pewnie powstały jak rosłam, bo innej możliwości nie widzę, i ostatnio mi się robi tak ze 2-3 na wewnętrznej stronie uda, są jeszcze czerwone i tak wcieram w nie wszystkie różne mazidła. A poza tym jest ok, mam koleżankę która ma dużo widocznych tak 'obok' pośladków a tam gdzie zazcyna się noga i wstydzi się nosić kostium kąpielowy itd. Cellulit też jest, ale na szczęście widać go tylko jak ścisnę skórę, bo wiem że niektórzy mają tak że go tak po prostu widać i to faktycznie brzydko wygląda, kupię jakiś krem to się będę go pozbywać ![]()
![]() |
#37 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
wcale nie jesz dużo, chyba każda z nas tak myśli o swoim jadłospisie ![]() ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a co do jedzenia... jestem po śniadaniu... zjadłam to samo co wczoraj ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziś na obiad miałam kotlety, zjadłam troszkę, ale z ketchupem (neutralizuje smak ^^) ale w nich chyba akurat za dużo dobrego nie ma, bo wiadomo- panierka, tłuszcz .
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
Mój dzisiejszy jadłospis:
1. omlet z 2 jaj, 2 łychy pokrojonego szczypiorku, suszona bazylia, sól, pieprz, 1 plasterek sera żółtego pokrojonego w małe kawałeczki, pomidor, do tego czerwona herbata 2. frytki z cukini, do tego 3 łyżeczki jogurtu nat. trochę posolonego (bo ja zawsze fryty ze śmietaną i solą jem ![]() 3. talerz zupy warzywnej 4. mięso z kurczaka smażone w przyprawach, do tego fasolka szparagowa z odrobiną masła, i ogórki kiszone, zielona herbata 5. omlet z 2 jaj, z 2 łyżeczkami dżemu bez cukru 6. serek wiejski z pomidorem, rzodkiewką i szczypiorkiem, kakao bez cukru. Dziewczyny, kotlety możecie jeść przecież bez panierki, obsypane przyprawami - bazylia, pieprz, sól, słodka papryka, chili itd. A keczup to ma dużo cukru - też niewskazany :P Kiedyś był taki z Kotlina - bez cukru, ale już od dłuższego czasu nie mogę go spotkać niestety ![]() Ja dzisiaj rano nie ćwiczyłam i nie wiem czy dam radę, bo mam @ i mi jest i zimno i wszystko mnie boli, uczyć też mi się nie chce, chociaż może trochę się pouczę, bo to masakra jakaś żeby tak siedzieć i nic nie robić ;/ wieczorem pohulam i może same brzuszki porobię, bo nic innego nie dam rady ;/
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
poćwiczyłam trochę... łącznie trochę ponad godzinę... 30 min na nogi i posladki + ok 35min jazdy na rowerku stacjonarnym^^
dorzuciłabym jeszcze z 30min na rowerze ale nie wiem czy zbiorę się w sobie xD jak na razie żadnych jedzeniowych grzeszków... czyli ok^^ a Wam jak idzie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
Ja mam wrażenie, że się dziś objadłam ... a tu nawet godziny 18 nie ma, pewnie i tak będę głodna wieczorem.
1. 1) 2 ciemne bułki z serem topionym, ogórek 2) ziemniaki, surówka, trochę kotleta i ketchup 3) 2 małe jabłka, biały ser+ 1,5 jajka+ cukier waniliowy (coś takiego jak ser do pierogów lub naleśników) 4) makaron z sosem pomidorowym i żółtym serem / i tutaj trochę nie rozumiem, bo i ser, i makaron same w sobie są bardzo kaloryczne, ale żółty ser zawiera białko, a czytałam w kilku miejscach, że makarony są wskazane na diecie, natomiast możliwości zakupu tych 'zdrowszych' nie mam/ 5) jogurt standardowo: 2x czerwona, 1x zielona herbata, 1,5 l wody, 0,5l wody smakowej 2. * 1000 na skakance * 20 minut ćwiczeń * 35 minut roweru nie wiem jak to z tymi ćwiczeniami czy dobrze czy źle, ale więcej mi się nigdy nie chce ... 3. Żadnych wyczynów, którymi mogłabym się dziś pochwalić ![]()
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
Ja zamiast omleta zjadłam 2 lody w rożku, i w ogóle to zwątpiłam już czy schudnę
![]()
![]() |
#44 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie poddawaj się bo i ja to zrobię, z wami jest mi raźniej, sama nie potrafię ...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
widzę że wszystkie mamy dzisiaj chwilę słabości xD ja zjadłam kawałek pizzy... niecały, bez sosów itd... no ale pizzy w jadłospisie nie mam, więc to moj pierwszy grzeszek
![]() moje jedzenie: Śniadanie *grahamka z twarożkiem na mleku, pomidorem i rzodkiewką *jajko *pół serka homogenizowanego naturalnego ze slonecznikiem II śmiadanie dwie łyżki musli naturalnego+ kilka łyżek jogurtu naturalnego + morela i śliwka 30 minut ćwiczeń na nogi i posladki Obiad brązowy ryż, gotowana pierś z kurczaka, fasolka szparagowa 30 minut na rowerku stacjonarnym Podwieczorek pół serka homo + orzechy znowu 30 minut na rowerku Kolacja serek wiejski + ten nieszczęsny kawałek pizzy soming! ani mi się waż teraz rezygnować! dwa lody niczego nie zepsują, tym bardziej że odpuściłaś już sobie tego omleta... ja kolacje i tak zjadłam, w takiej mini wersji ale zjadłam. Odstępstwa od diety się zdarzają, ale to nie koniec świata ... jutro bedzie lepiej ![]() ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- aaaaa! i taką długa wiadomość napisałam, a oczywiście głupi internet musiał się zaciąć i wszystko przepadło! no truuuuudno. m.in. pisałam tam że kolacja nie musi być o 18 ... wystarczy 3 godziny przed snem jeśli jecie węglowodany, a jeśli samo białko to 1-2 godziny przed snem. Ja jem kolaje o 20 i przynajmniej głodna spac nie chodzę^^ |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
dla mnie tez^^ ale kusi mnie żeby wejśc na wage... kiedyś robiłam to codziennie
![]() a właśnie... jutro będzie pierwsza próba dla mojej diety... idę na 18stke... w ogole prawie cały dzień nie bedzie mnie w domu... i nie wiem jak mam jeść... jakies pomysły? xD |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
No ja też zjadłam kolację jeszcze, i poskakałam na skakance. Chciałabym jeszcze coś poćwiczyć ale znowu mnie zaczyna brzuch boleć i pewnie nic z tego, może jeszcze poskaczę, bo nawet na hh nie chcę, mam same siniaki na brzuchu...
W ogóle to mam manię i mogę wchodzić codziennie na wagę po kilka razy -.-' ale teraz to zamierzam się zważyć 10 sierpnia i na pewno nie wcześniej, i wtedy też zrobię pomiary, zobaczymy co z tego wyszło ![]() A jeśli chodzi o kolację - to ja zawsze jem o 21-22, bo chodzę spać ok. 12- 2 w nocy, jak idę później to jeszcze zawsze coś przegryzę, inaczej bym umarła z głodu chyba :P chociaż jak zjem kolację o 22 i potem jestem głodna to piję gorącą herbatę i mi przechodzi. takie malutkie oszustwo. Katarzyna91 - bardzo ładny jadłospis na dzisiaj, tak trzymaj, a jak idziesz na 18stkę - to hmmm może jedz sałatkę, wędlinę (są jeszcze takie jedzenia na imprezach? ![]() Nanusiaaa, może staraj się nie jeść owoców na noc? to takie oszukiwane jedzenie na kolację... owoce się powinno jeść w ogóle do południa, potem już nie, ale myślę, że tak po obiedzie to jeszcze jeszcze, ale na kolację to w ogóle wykluczone! za dużo cukru i w ogóle źle się trawi. zjedz wcześniej owoce, a na kolację wcinaj jajka i serek, albo rybkę czy coś innego ![]()
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
dzięki Saming^^ te 18stke juz chyba trochę zaplanowałam... zaczyna się o 18 więc najpierw będą ciasta itd. -ich nie tkne xD a poźniej bedzie pewnie jakieś mięso więc jeśli znajde kurczaka to go zjem z jakąs sałatką itd ^^ a poźniej czymś się zajmę.. plotkowaniem chociażby
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kasiu tylko jak chcesz pić %, to lepiej coś zjedz, mam złe wspomnienia, na weselach ZAWSZE jestem głodna bo nic nie lubię, ewentualnie rosół na początku, dwa ziemniaki i na tym się kończy moje jedzonko, a potem nawet po jednym kieliszku (i tak nie lubię alko) mnie mdli, ostatnie wesele popsułam sobie właśnie tym, i jeszcze doszło do tego picie gazowanej pepsi.. mój brzuch nie był z tego zadowolony. A mnie w piątek nie będzie jakiś czas w domu :/
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
nie będę piła... takie postanowienie xD tylko kieliszek szampana... którego i tak nie lubię xD alkohol ma mnóóóóóóóstwo kalorii a wódka szczególnie... piwo chociaż dobrze na nerki robi, a z wódką same problemy xD no i na dodatek mam w miarę mocną głowe więc trochę bym tego wypiła... ale nie będę... zobaczymy co wyniknie w tych wszystkich postanowień xD
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
ja nie lubię, więc nie mam z tym problemu . Wręcz przeciwnie, lepiej mieć trzeźwy umysł (:
![]() |
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
noo... ale czasami odreagowac trzeba xD
btw. bedziemy się ważyć i mierzyć w jakis ustalony dzień? w poniedziałek np? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem za poniedziałkowym ważeniem
![]() A swoją drogą ja nie lubię pić alkoholu. Po prostu nie lubię. Chociaż - jak dobry drink to wypiję, i wolę wódkę od piwa, jakoś łatwiej mi wchodzi, bo piwo to pijesz i pijesz i jakieś takie fu, a wódka to łatwo i szybko xD
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
ja nie mam wagi, ważę się raz na trzy lata w szkole, żałosne, wiem ... u cioci zepsuta, bo już raz próbowałam uruchomić ;p Dlatego zwracam uwagę na spodnie, które JUŻ mi się nie dopinają ...
![]() |
![]() |
#56 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() i poniedziałek bedzie chyba najlepszy, bo minie rowny tydzien^^ dobra idę spać, bo jutro wcześnie wstaję ![]() ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Cytat:
no to centymetrem trzeba! obwody najlepiej pokazują czy się chudnie czy nie ^^ |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
obawiam się, że po tygodniu nie będzie widać efektów w centymetrach, a to mnie raczej nie zmotywuje
![]()
![]() |
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
Po tygodniu może nie, ale po 2-3 na pewno coś, jeśli trzymasz dietę to MUSI coś polecieć. Zmierz się teraz, i po 2 tygodniach, na pewno jakieś cm polecą
![]() Poza tym gdzieś czytałam/słyszałam, że tran pomaga zrzucić ten brzuszek taki tzw 'oponkę' i sama biorę tabletki. Zobaczymy czy coś podziała xD Jak wykorzystam wszystkie, to się wtedy pomierzę i zobaczymy czy są efekty xD
![]() |
#59 |
Raczkowanie
|
a ja mam na odwrót xD brzuch chudnie mi jako pierwszy... w ciągu miesiące w talii zleciało mi 7 cm... za to biodra
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
jak będę miała natchnienie to się zmierzę, ehh.. już się boję
---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- a co myślicie o ćwiczeniach? czy taka ilość jaką robię jest odpowiednia czy powinnam to zwiekszyć ?
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:07.