|
|
#31 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szukam Bezę
Cytat:
Dziekuje Ci Slonko
|
|
|
#32 |
|
BAN stały
|
aha no to ja na poczatku nie skojarzylam
|
|
|
|
|
#33 |
|
Raczkowanie
|
Hej kobietki dzięki za przypomnienie, że istnieją bezy na świecie. Uwielbiam. Pamiętam jak byłam młodsza, to moja mama kupowała hurtowo takie długie bezy, które w środku jeszcze miały karmnel. Pycha. Po prostu palce lizać. Ale takich już niestety nie ma:-(
|
|
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
Tez uwielbiam bezy
![]() p.s. Tinkerbell ta stronka w podpisie.....poprostu mnie zamurowalo jak tak mozna![]()
|
|
|
|
|
#35 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi bezy niestety nie wyszly, chociaz byly smaczne
|
|
|
#36 |
|
Raczkowanie
|
jak upiec beze????
Dziewczyny, postanowilam zrobic beze ( obejrzalam Nigelle w TVN Style). Zrobilam wszystko jak w przepisie. Wylozylam bialka na blache, wyrosło i..... opadło!!! Zamiast grubej chrupkiej bezy zrobil sie ciągnący naleśnik.
Macie jakies sposoby???? |
|
|
|
|
#37 | ||
|
Nutka nie gryzie!
|
Dot.: jak upiec beze????
|
|
|
|
#38 |
|
Raczkowanie
|
a na ile stopni trzeba ustawic piekarnik zeby niespalic bez??
|
|
|
|
|
#39 |
|
Zadomowienie
|
jak pracowalam w cukierni to tam bezy suszono nawet do 10 godzin zazwyczaj w piecach po pieczeniu ciast takich juz przestygnietych,dlatego w domu jest dosc trudno wysuszyc [nie upiec!]bezy bo im dluzej sie suszy tym lepsze
|
|
|
|
|
#40 |
|
Raczkowanie
|
Beziki-koksanki ;)
Witam to mój pierwszy post w temacie dot. gotowania ale muszę powiedzieć że zajmuję się tym już dość długo
nie wiem dokładnie jak ma wyglądać przepis umieszczany tutaj ale coś wyszło ![]() chcę się wcisnąć z przepisem na beziki i kokosanki ![]() Beziki 4 jajka (białka z jajek a z żółtek można zrobić kogel-mogel )25 dag cukru (jeżeli masa nie jest wystarczająco gęsta należy dodać więcej cukru) aromat (osobiście dodaję cytrynowy) Białka ubić, dodać cukier i aromat. Masę nakładać łyżką na papier do pieczenia. Piekarnik z termoobiegiem na 150 stopni, zwyczajny 170 stopni. Piec w tej temp. ok 20 min do czasu aż będą złociste. Na kokosanki jest ten sam przepis co na beziki ale dodajemy kokos 25 dagSmacznego!!! ps. jeżeli ten temat się powtarza choć nie powinien bo sprawdzałam to przepraszam
|
|
|
#41 |
|
Rozeznanie
|
Mrożony deser malinowy z bezami
) Właśnie zrobiłam więc wklejam przepisik może ktoś skorzysta Składniki: - 600 ml śmietanki 36-proc. - 5 dag brązowego cukru - 2 łyżki kakao - 12 małych bezików - 60 dag malin - cukier puder Sposób przyrządzania: Śmietankę ubij z cukrem, dodaj przesiane kakao. Wrzuć pokruszone bezy, wymieszaj. Na koniec dodaj pogniecione widelcem maliny (10 sztuk odłóż do dekoracji) i delikatnie wymieszaj. Tortownicę wyłóż przezroczystą folią. Przełóż do niej masę i wygładź wierzch. Wstaw na 4 godziny do zamrażarki. Na godzinę przed podaniem przełóż z zamrażarki do lodówki. Wyjęte z tortownicy ciasto ozdób (po zdjęciu folii) malinami i posyp cukrem pudrem. przepis z miesięcznika Kuchnia, znaleziony gdzieś na internecie
|
|
#42 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Beziki-koksanki ;)
Cytat:
|
|
|
#43 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Beziki-koksanki ;)
Cieszę się że Ci się przydał
|
|
|
#44 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Bezy, bezy
Laseczki!!!
szukam przepisu... na takie ciachoo... bezowe oczywiście. Kupiłam bo mnie zaciekawiło wyglądem - takie niechlujne taka przypieczona beza na wierzchu połamana, a w środku orzechy włoskie i rodzynki (może jeszcze daktyle, figi - tak mi sie zdaje) i taki zdaje się śmietanowy krem, i ten bez był w środku taki klejący się ![]() bosh to było cudowne... ale nigdzie przepisu nie mogę znaleźć całe Google przeryłam i wydaje mi się że to żaden z tych przepisów ![]() wiecie i jaki tort mi chodzi?? |
|
|
|
|
#45 |
|
Zadomowienie
|
czyy tą piane juz ubitą mozna wymieszac np z musem truskawkowym :P?
|
|
|
#46 |
|
Przyczajenie
|
uwielbiam bezy w kazdej postaci a zwlaszcza jak sa w srodku ciagnace a jesli hcodzi o jakis pyszny deser z bezow to robie go tak:
do miski krusze bezy i mieszam z wczesniej ubita smietana oraz np z truskawkami uprzednio zamoczonymi w wodce wszystko to razem mieszam z tym sokiem ktory puszcza owoce fakt moze to wygladac nie zbyt ciekawie ale dziewczyny jak to smakuje pychota fakt moze i kaloryczne ale chyba od czasu do czasu mozna zgrzeszyc nie
|
|
|
|
|
#47 |
|
Zadomowienie
|
aaa możecie mi powiedziec dlaczego moje bezy po wyjęciu z pieca są chrupiące i pyszne a jak chwile posiedzą to robi sie ciągnąca papka ;( ?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:54.

jak tak mozna

it doesn't cost anything!