![]() |
#31 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Smart Fortwo Brabus
Cytat:
![]() ja preferuje wieksze samochody, raz ze wzgledu na komfort jazdy, dwa na bezpieczenstwo. wtrace sie jeszcze, smart jest wlasnie takim samochodem sklep-uczelnia-dom etc., jak komus to wystarcza to prosze bardzo, mnie np. juz nie. A co do parkowania, to powiem tyle, ze jak ktos umie parkowac to i wiekszym samochodem tez zaparkuje. Nie ma co robic znowu wielkich problemow z parkowaniem. Cytat:
![]() swoja droga nie moge zrozumiec faktu, ze komus sie moze ten samochod nie podobac i wielkie krzyki powstaly. Czy ludzie zapominaja jak sie dyskutuje? ![]()
![]() Edytowane przez srubka Czas edycji: 2009-08-04 o 16:50 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
He he, no nie do uwierzenia, ale zmieściłam je wszystkie 4 z tyłu auta w miejscu tego prowizorycznego bagażnika
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#33 | ||
ForceIsStrongInThisOne...
|
Cytat:
Pewnie wiele innych osób powie to samo, wszystko rozumiem. Tylko, czy przypadkiem to nie przesada? Jak słyszę, że BMW jeżdżą "dresiarze", Mercedesami "nowobogaccy", Oplami "bauerzy" a Ferrari "bogate gogusie" to mnie śmiech ogarnia.... no raaaanyyy.... stereotypy w czystej postaci. Ze strachu aby nie być uznanym za "dresiarza" nie kupię BMW, a ponieważ nie chcę aby myśleli o mnie, że jestem "nowobogacką, rozwydrzoną i (już nie) panną" to nie kupię Mercedesa ani Smarta, no błagam. Sprawa gustu jest tak zupełnie czymś osobistym, jak to tylko być może ale kto przy wyborze samochodu kieruje się TYLKO walorami estetycznymi? W świecie biznesu owszem ma znaczenie czym się jeździ, są dopuszczalne tylko pewne marki i klasy samochodów, ale tylko tam. Jeśli mówimy o Smarcie, to jest to samochód dwuosobowy w klasie micro, to ma być drugie auto w domu, typowe autko miejskie.... jego konkurencją są VW Lupo, Seat Arosa, Fiat Seicento..... w tym segmencie aut Smart jest najlepszy i można mówić "podoba się lub nie podoba", ale to nie ważne, te samochody są podobne... z tym, że mnie podoba się bardziej Smart, nie tylko z wyglądu ale też z technicznego i praktycznego punktu widzenia. Cytat:
Wolisz większe samochody? OK` więc w czym problem? Nikt Ciebie do klasy micro nie namawia, sama wypowiadasz się o Smarcie, którego z założenia nie lubisz.... no i jaki w tym sens? Nie możesz wypowiedzieć się obiektywnie niestety. Nie trzeba się Smartem zachwycać, bo nie o zachwyty prosi autorka wątku, lecz o rzetelną opinię osób, które ze Smartem miały coś więcej do czynienia. Pisanie jej, że "nie kupuj Smarta" ma taki sens jak napisanie jej "kup auto kobiece".... bez sensu po prostu. Używanie określenia "auto kobiece" wkurza mnie od zawsze, jest tak szowinistyczne, że aż ocieka dyskryminacją płciową. Gdy ja kupowałam samochody to na każdą opinię, że auto jest kobiece lub za mało kobiece reagowałam dość ostrymi ripostami w stronę głupich sprzedawców, to tak jakby powiedzieć, to auto jest bardziej dla białych a to dla czarnych.... rasizm i głupota w czystej postaci. Znam kobiety jeżdżące Hummerem H2, Mercedesem G czy też Toyotą Yaris.... przecież to wszystko jedno czym kto jeździ jak długo jazda danym autem mu się podoba.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Rozeznanie
|
... pomijając całą resztę to muszę stwierdzić, że BMW nie jeżdzą dresiarze tylko HOŁOTA. I nie jest to bynajmniej stereotyp - z tym się spotykam codziennie na drogach. W 8 przypadkach na 10 jeśli widzę typowego pirata drogowego, kogoś kto pędzi jak oszalały, nie korzysta z kierunkowskazów (kiedyś czytałam jakiś kawał którego puentą było stwierdzenie, że w BMW nie montują fabrycznie migaczy
![]() Edytowane przez Zafirah Czas edycji: 2009-08-06 o 06:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale zrozum jeszcze to, ze to ze tobie sie podoba i uwazasz ze samochod taki jest ok, nie oznacza rownoczesnie, ze innym osobom tez sie ma podobac. Dla jednych jest ok, dla innych nie. Zreszta nie widze sensu dyskusji takowej, jesli ty nie potrafisz zrozumiec, ze sa osoby ktorym smart sie nie podoba/jest za maly etc.
![]() |
![]() |
#36 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Posiadaczy BMW można podzielić na dresiarzy, którzy kupują starego, rozwalającego się grata, grzeją po ulicach ile fabryka dała i myślą, że są fajni (do czasu kiedy zawijają się na przydrożnych drzewach ![]() ![]() Ale te dwie grupy cechuje jedna rzecz-właśnie hołota ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
ForceIsStrongInThisOne...
|
Cytat:
Niestety nie mogę bić braw Tobie, bo nadal zwyczajnie nie rozumiesz, że są ludzie, którzy chcą mieć Smarta. W niektórych ofertach dodają go przy zakupie Mercedesa S i wiele osób nim chętnie jeździ przesiadając się ze swojej klasy S gdy chcą na szybko wyskoczyć do centrum. Wystarczy zrozumieć, że są ludzie, którym podobają się inne rzeczy, samochody, filmy, etc. Ludzie są różni. Przypomnę Ci tylko, że mówimy o Smarcie, samochodzie z segmentu VW Lupo, Seat Arosa, Fiat Seicento..... Masz coś do dodania o tym segmencie, czy nadal będziesz pisać nic nie wnosząc do watku, uparcie "wolę duże auta". No ja też wolę duże auta, ba, nawet kupiłam dość duży samochód i nim jeżdżę. Pytanie do autorki wątku: o którym Brabusie pisałaś w pierwszym poście?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gdzie ja napisalam, ze nie moze sie podobac nikomu? chyba napisalam, ze jednym sie podoba, innym nie. Musze dodatkowo rozwijac? ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#39 |
Przyczajenie
|
do autorki tekstu otóż posiadam smartiego juz jakiś czas co prawda nie jest to brabus ale ja i tak jestem nim zachwycona i nie przejmuje się opiniami innych ważne dla mnie jest,że na stacji benzynowej(rzadko mam potrzebę ja odwiedzac) reszcie opada szczęka, i nie rozumiem całej dyskusji przecież autorka chciala znać szczegóły dotyczace smarta a nie stereotypow krazących, ja wcale nie jestem blondynka i dlugimi tipsami , a jezdzi tym samochodem rowniez mój tata a on na blondynke tym bardziej nie wyglada
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Rozumiem różne gusta, rozumiem, że coś się komu nie podoba, ale nie rozumiem uprzedzeń takich, jakie zostały wyżej w postach wymienione ![]()
Live long and prosper 🖖🏻 Edytowane przez Corii Czas edycji: 2009-08-10 o 10:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
BAN stały
|
Cytat:
W SUMIE OGÓLNIE O BRABUSIE BO JESZCZE NIE ZORIENTOWAŁAM SIĘ, ŻE SĄ JAKIEŚ 2 WERSJE. Temat części zamiennych również mnie ciekawi. Im więcej się dowiem ty łatwiej będzie mi wybrać albo brabusa albo inny, a przynajmniej będę wiedzieć na co zwracać uwagę przy takich wyborach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 | |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
O 2 wersjach mocy: 30 kW (diesel) i 40 kW (benzyna). Natomiast Brabus to podrasowana wersja smarta stuningowana przez Brabusa właśnie o mocy 72 kW - i są jego 2 wersje: wersja Brabus i wersja Brabus Xclusive. Dodam, że pierwsze, starsze wersje Brabusa były o 30% słabsze pod względem mocy. Natomiast jeśli chodzi o wersje specjalne i limitowane to były przynajmniej takie trzy, są to: 1. Brabus Ultimate 112 - dokładnie wyprodukowany w 112 egzemplarzach 2. Brabus Ultimate 101 - w 101 egz. w wersji czarnej i czerwonej 3. Brabus Black Star 101 - 101 egzemplarzy. Jeśli chodzi o części zamienne, to z tym nie ma żadnego problemu, ponieważ to autko, które jest produkowane nieprzerwanie od lipca 1998 roku do dzisiaj, wiec nie problem z nabyciem jakiejś części i to za rozsądna cenę. I nie ma tu znaczenia, jaka wersję Smarta wybierzesz.
Live long and prosper 🖖🏻 Edytowane przez Corii Czas edycji: 2009-08-13 o 17:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale z tego co zauważyłam na allegro, nowych częsci jest trochę mniej niż używanych. I zamienników wcale tak dużo nie ma. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Heh, sama jestem posiadaczka smarta i znam kilku innych wlascicieli tego autka i co moge powiedziec- wiekszosc z nich to MEZCZYZNI!, ktorzy smarta kupili bo jest swietnym rozwiazaniem jezeli codziennie dojezdzamy do pracy ![]() ![]() ![]() Zgadzam sie,ze mozna smarta nie lubic, moze sie komus nie podobac- wiadomo tyle opinii ile gustow, ale robienie z kierowcow smartow idiotow i nazywanie go obciachowym to juz duze nieporozumienie ![]() Bo niby czego mam sie wstydzic jezdzac smartem? ![]() Coz, w Polsce niestety panuje moda na przylepianie etykietki kierowcom poszczegolnych aut i pewnie nie szybko sie to zmieni,a szkoda... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
BAN stały
|
Zgadzam się za panią powyżej.
Niestety mój tata jest mechanikiem i nie chce bym miała Smarta, twierdzi, że takie maleństwo to jak obudowany motor, zero bezpieczeństwa, byle stłuczka i mnie w nim zgniecie ;/ a serio większy na tym etapie życia, w którym będę przez conajmniej 5 lat większe autko mi nie potrzebne. Poza tym mnie się podoba design Smarcików ![]() No i tlenioną tipsiarą nie jestem ;] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Rozeznanie
|
a jakie jest wasze zdanie na temat roadstera? ;d
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Rozeznanie
|
Tak tylko napisałam, przecież to też smart
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
Smart Roadster totalnie mi się nie podoba
![]() A ja sobie takiego kupie o! http://www.motokobiety.pl/Smart,ForT...kiego,551.html ciekawe do jakiej wtedy kategorii będę zaliczona ![]() ![]() ![]() jestem młodą kobietą na początku kariery zawodowej i najzwyczajniej w świecie nie stać mnie na większe auto a co za tym idzie większe spalanie ![]() ![]() A jeśli ktoś ocenia kogoś przez pryzmat posiadanego samochodu? cóż nie świadczy to o mnie a o tej osobie ![]() Ostatnio oglądałam go fizycznie no dla mnie jest idealny ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
BAN stały
|
Cytat:
Hehe, serio taki istnieje? żal by mi było nim jeździć, jeszcze się zabrudzi czy co? :O Ja mam 164 więc pewnie dla mnie też cacy ![]() ![]() ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ... https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=21903761 &posted=1#post21903761 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:38.