Smart Fortwo Brabus - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Auto Marianna

Notka

Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje cię motoryzacja? Dołącz do forum Auto Marianna, podziel się swoją pasją i wiedzą.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-08-04, 16:48   #31
srubka
Zakorzenienie

Dot.: Smart Fortwo Brabus

Cytat:
Napisane przez Eva ID Pokaż wiadomość
Nie rozumiem ataku na Smarta ?! O co chodzi?

To bardzo dobre auto pod względem jakościowym i bezpieczeństwa.

Do autorki wątku, auto jest ze stajni Mercedesa, tuning Brabusa robi z niego naprawdę mocną maszynę, bardzo dobrze się nim jeździ, super parkuje i jest świetnym rozwiązaniem do jazdy po mieście. O którym Brabusie myślisz ? Black Star czy Ultimate?

Skąd takie myślenie u innych typu.... a gdzie dziecko, gdzie mąż, gdzie rodzina.... raaaanyyyy.... po co w ogóle?

Smart to małe autko w stylu: dom-praca-zakupy-dom-kawiarnia-dom

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Brabus nie ma "silniczka o poj.800 cm3"

Co to znaczy, że auto jest Obciachowe?

Jakie według Ciebie nie jest Obciachowe?
to nie jest zaden atak na smarta, po prostu jednym sie podoba, drugim nie, tak jak kazdy inny samochod. Nie wiem czemu tak trudno zrozumiec, ze nie kazdy sie bedzie zachwycal smartem
ja preferuje wieksze samochody, raz ze wzgledu na komfort jazdy, dwa na bezpieczenstwo.
wtrace sie jeszcze, smart jest wlasnie takim samochodem sklep-uczelnia-dom etc., jak komus to wystarcza to prosze bardzo, mnie np. juz nie.
A co do parkowania, to powiem tyle, ze jak ktos umie parkowac to i wiekszym samochodem tez zaparkuje. Nie ma co robic znowu wielkich problemow z parkowaniem.

Cytat:
Napisane przez batkab Pokaż wiadomość
Ja fanką Smarta również nie jestem. Preferuję większe i bardziej komfortowe auta.
Pudełko od zapałek na 4 kółeczkach Design rodem ze sklepu z zabawkami i dlatego kontrowersyjny. Dla mnie kiczowaty . Nie miałam okazji jeździć Smartem nie jako kierowca, a jako pasażer. Myślałam, że poobijam sobie łokcie o szybę i kierowcę, miejsca na nogi za wiele też nie ma Takie to malutkie

Corri, gdzie ty zmieściłaś w bagażniku 4 opony zimowe ? Wyrywanie na światłach i zostawianie innych aut w tyle zostawię bez komentarza 61 KM i 16,7 do setki. Faktycznie, przyspieszenie rakiety, chyba, że konkurentem był dziadek w wysłużonym Uno http://wysokieobroty.moto.pl/auto/1,62385,3989727.html

Prawdą jest, że crash testy Smart przeszedł zadziwiająco dobrze Podobnie jak ,,test łosia,,. Ale testy przeprowadzane w warunkach ,,laboratoryjnych,, nie zawsze odzwierciedlają prawdziwe sytuacje na drogach.

mm3m, nie ma samochodów niezniszczalnych więc weź pod uwagę także koszty serwisowania samochodu, które z racji tego, że to Mercedes bedą dużo wyższe. Części również do tanich należeć nie będą, a zamienników nie znajdziesz.

Na rynku jest wiele małych i kobiecych aut. Są fora, allegro, otomoto i wiele innych ciekawych stron. Więc nie pozostaje ci nic innego jak tylko czytać i czytać
no ja tez sie dziwie z tymi oponami
swoja droga nie moge zrozumiec faktu, ze komus sie moze ten samochod nie podobac i wielkie krzyki powstaly. Czy ludzie zapominaja jak sie dyskutuje?

Edytowane przez srubka
Czas edycji: 2009-08-04 o 16:50
srubka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-05, 09:31   #32
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Corri, gdzie ty zmieściłaś w bagażniku 4 opony zimowe
He he, no nie do uwierzenia, ale zmieściłam je wszystkie 4 z tyłu auta w miejscu tego prowizorycznego bagażnika Po prostu fotele przesunęłam jak najbliżej przodu auta, zdjęłam plandekę i opony włożyłam lekko na skos, po dwie obok siebie, tak że opierały się o tylna szybę troszkę Potrzeba matką wynalazku Tak czy siak, dojechałam z nimi bez problemu do warsztatu odległego o 30 km

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Cytat:
mm3m, nie ma samochodów niezniszczalnych więc weź pod uwagę także koszty serwisowania samochodu, które z racji tego, że to Mercedes bedą dużo wyższe. Części również do tanich należeć nie będą, a zamienników nie znajdziesz.
Jeśli się unika serwisu Mercedesa to koszty wcale nie są ogromne No i takie same oryginalne części, tyle że na pudełku nie ma logo Mercedes-Smart można zamówić i przyślą w Hiszpanii. A jeśli coś wymieniamy to jedziemy do swojego zaufanego warsztatu. Zresztą w smarcie za bardzo nie ma co wymieniać. Może w takich starszych wersjach ( z roku np. 1999), ale i wtedy będą to raczej części, które padły od długiego używania. np mechanizm wycieraczki. Ale jest dużo osoób na allegro, którzy kupują rozbite smarty i można od nich nabyć potrzebne części do danego modelu. Najlepiej poczytać na forum smarta, zawsze ktoś stamtąd pomoże.

Live long and prosper
🖖🏻
Corii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-05, 10:09   #33
Eva ID
ForceIsStrongInThisOne...

GG do Eva ID

Cytat:
Napisane przez Zafirah Pokaż wiadomość
Eva ID: hmm... no więc już tłumaczę, ja widuję smarty kilka razy dziennie bo pracuję w centrum miasta i ruch tutaj jest spory. I co widzę smarta to w środku tleniona, wytipsowana blondynka z komórką przy uchu, dlatego też sam smart kojarzy mi się z nowobogacką rozwydrzoną panienką - a takie osoby dla mnie są właśnie "obciachowe". Tak, tak, wiem - stereotypy, ale w nich też coś jest. Może słowo "obciachowy" nie jest do końca trafne ale mniej więcej obrazuje mój stosunek do tego auta. I podkreślam, że jest to moja prywatna opinia a w tej mam prawo myśleć co mi się podoba - nikomu nie próbuję "wmusić" swojego zdania.

Nawiasem mówiąc (czy też pisząc) ja również nie lubię samochodów, które wymieniłaś. Preferuję za to japońską technologię
No, ok`.... nie podoba Ci się auto bo nim jeżdżą "nowobogackie rozwydrzone panienki" plus "bo się nie podoba i już". Nie czepiam się, masz prawo do własnej opinii.

Pewnie wiele innych osób powie to samo, wszystko rozumiem.

Tylko, czy przypadkiem to nie przesada?

Jak słyszę, że BMW jeżdżą "dresiarze", Mercedesami "nowobogaccy", Oplami "bauerzy" a Ferrari "bogate gogusie" to mnie śmiech ogarnia.... no raaaanyyy.... stereotypy w czystej postaci.

Ze strachu aby nie być uznanym za "dresiarza" nie kupię BMW, a ponieważ nie chcę aby myśleli o mnie, że jestem "nowobogacką, rozwydrzoną i (już nie) panną" to nie kupię Mercedesa ani Smarta, no błagam.

Sprawa gustu jest tak zupełnie czymś osobistym, jak to tylko być może ale kto przy wyborze samochodu kieruje się TYLKO walorami estetycznymi?

W świecie biznesu owszem ma znaczenie czym się jeździ, są dopuszczalne tylko pewne marki i klasy samochodów, ale tylko tam.

Jeśli mówimy o Smarcie, to jest to samochód dwuosobowy w klasie micro, to ma być drugie auto w domu, typowe autko miejskie.... jego konkurencją są VW Lupo, Seat Arosa, Fiat Seicento..... w tym segmencie aut Smart jest najlepszy i można mówić "podoba się lub nie podoba", ale to nie ważne, te samochody są podobne... z tym, że mnie podoba się bardziej Smart, nie tylko z wyglądu ale też z technicznego i praktycznego punktu widzenia.

Cytat:
Napisane przez srubka Pokaż wiadomość
to nie jest zaden atak na smarta, po prostu jednym sie podoba, drugim nie, tak jak kazdy inny samochod.Nie wiem czemu tak trudno zrozumiec, ze nie kazdy sie bedzie zachwycal smartem
ja preferuje wieksze samochody, raz ze wzgledu na komfort jazdy, dwa na bezpieczenstwo.
Więc nie wiem czemu tak trudno jest zrozumieć Ci, że nie każdy potrzebuje mieć jako drugi samochód w domu duże auto?!

Wolisz większe samochody? OK` więc w czym problem? Nikt Ciebie do klasy micro nie namawia, sama wypowiadasz się o Smarcie, którego z założenia nie lubisz.... no i jaki w tym sens? Nie możesz wypowiedzieć się obiektywnie niestety.

Nie trzeba się Smartem zachwycać, bo nie o zachwyty prosi autorka wątku, lecz o rzetelną opinię osób, które ze Smartem miały coś więcej do czynienia.

Pisanie jej, że "nie kupuj Smarta" ma taki sens jak napisanie jej "kup auto kobiece".... bez sensu po prostu.

Używanie określenia "auto kobiece" wkurza mnie od zawsze, jest tak szowinistyczne, że aż ocieka dyskryminacją płciową.

Gdy ja kupowałam samochody to na każdą opinię, że auto jest kobiece lub za mało kobiece reagowałam dość ostrymi ripostami w stronę głupich sprzedawców, to tak jakby powiedzieć, to auto jest bardziej dla białych a to dla czarnych.... rasizm i głupota w czystej postaci.

Znam kobiety jeżdżące Hummerem H2, Mercedesem G czy też Toyotą Yaris.... przecież to wszystko jedno czym kto jeździ jak długo jazda danym autem mu się podoba.

I`m Proud to Be a Christian - Jestem Dumna, że Jestem Chrześcijanką

55 kg
Eva ID jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-05, 18:03   #34
Zafirah
Rozeznanie

Cytat:
Jak słyszę, że BMW jeżdżą "dresiarze", .
... pomijając całą resztę to muszę stwierdzić, że BMW nie jeżdzą dresiarze tylko HOŁOTA. I nie jest to bynajmniej stereotyp - z tym się spotykam codziennie na drogach. W 8 przypadkach na 10 jeśli widzę typowego pirata drogowego, kogoś kto pędzi jak oszalały, nie korzysta z kierunkowskazów (kiedyś czytałam jakiś kawał którego puentą było stwierdzenie, że w BMW nie montują fabrycznie migaczy ), wymusza pierwszeństwo, zajeżdza drogę itp to siedzi taki delikwent w BMW właśnie. Nie wiem skąd sie to bierze? Czy ludzie bez kultury kupują BMW czy też raczej kupując je ową kulturę tracą? Co ciekawe nie zaobserwowałam takiego burackiego zachowania u kierowców innych podobnej klasy aut np. Mercedesów. Nie twierdzę, że wszyscy są tacy ale niestety chyba większość.

Edytowane przez Zafirah
Czas edycji: 2009-08-06 o 06:50
Zafirah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-05, 19:05   #35
srubka
Zakorzenienie

Cytat:

Więc nie wiem czemu tak trudno jest zrozumieć Ci, że nie każdy potrzebuje mieć jako drugi samochód w domu duże auto?!

Wolisz większe samochody? OK` więc w czym problem? Nikt Ciebie do klasy micro nie namawia, sama wypowiadasz się o Smarcie, którego z założenia nie lubisz.... no i jaki w tym sens? Nie możesz wypowiedzieć się obiektywnie niestety.

Nie trzeba się Smartem zachwycać, bo nie o zachwyty prosi autorka wątku, lecz o rzetelną opinię osób, które ze Smartem miały coś więcej do czynienia.

Pisanie jej, że "nie kupuj Smarta" ma taki sens jak napisanie jej "kup auto kobiece".... bez sensu po prostu.

Używanie określenia "auto kobiece" wkurza mnie od zawsze, jest tak szowinistyczne, że aż ocieka dyskryminacją płciową.

Gdy ja kupowałam samochody to na każdą opinię, że auto jest kobiece lub za mało kobiece reagowałam dość ostrymi ripostami w stronę głupich sprzedawców, to tak jakby powiedzieć, to auto jest bardziej dla białych a to dla czarnych.... rasizm i głupota w czystej postaci.

Znam kobiety jeżdżące Hummerem H2, Mercedesem G czy też Toyotą Yaris.... przecież to wszystko jedno czym kto jeździ jak długo jazda danym autem mu się podoba.
no i brawo, wreszcie zrozumialas
ale zrozum jeszcze to, ze to ze tobie sie podoba i uwazasz ze samochod taki jest ok, nie oznacza rownoczesnie, ze innym osobom tez sie ma podobac. Dla jednych jest ok, dla innych nie. Zreszta nie widze sensu dyskusji takowej, jesli ty nie potrafisz zrozumiec, ze sa osoby ktorym smart sie nie podoba/jest za maly etc.
Stary 2009-08-05, 19:17   #36
batkab
Raczkowanie

Cytat:
... pomijając całą resztę to muszę stwierdzić, że BMW nie jeżdzą dresiarze tylko CHOŁOTA. I nie jest to bynajmniej stereotyp - z tym się spotykam codziennie na drogach. W 8 przypadkach na 10 jeśli widzę typowego pirata drogowego, kogoś kto pędzi jak oszalały, nie korzysta z kierunkowskazów (kiedyś czytałam jakiś kawał którego puentą było stwierdzenie, że w BMW nie montują fabrycznie migaczy ), wymusza pierwszeństwo, zajeżdza drogę itp to siedzi taki delikwent w BMW właśnie. Nie wiem skąd sie to bierze? Czy ludzie bez kultury kupują BMW czy też raczej kupując je ową kulturę tracą? Co ciekawe nie zaobserwowałam takiego burackiego zachowania u kierowców innych podobnej klasy aut np. Mercedesów. Nie twierdzę, że wszyscy są tacy ale niestety chyba większość.
Zgadzam się z tym co napisałaś w 100 %

Posiadaczy BMW można podzielić na dresiarzy, którzy kupują starego, rozwalającego się grata, grzeją po ulicach ile fabryka dała i myślą, że są fajni (do czasu kiedy zawijają się na przydrożnych drzewach ) oraz na ludzi, których status materialny pozwala spokojnie na posiadanie ,,wypasionej,, Beemki
Ale te dwie grupy cechuje jedna rzecz-właśnie hołota Coś w tym jest, że większość kierowców BMW czuje się władcami na drodze i jeżdżą tak, jakby nie obowiązywał ich kodeks drogowy
batkab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-05, 19:27   #37
Eva ID
ForceIsStrongInThisOne...

GG do Eva ID

Cytat:
Napisane przez srubka Pokaż wiadomość
no i brawo, wreszcie zrozumialas
ale zrozum jeszcze to, ze to ze tobie sie podoba i uwazasz ze samochod taki jest ok, nie oznacza rownoczesnie, ze innym osobom tez sie ma podobac. Dla jednych jest ok, dla innych nie. Zreszta nie widze sensu dyskusji takowej, jesli ty nie potrafisz zrozumiec, ze sa osoby ktorym smart sie nie podoba/jest za maly etc.
Tak, ja rozumiem autorkę wątku.

Niestety nie mogę bić braw Tobie, bo nadal zwyczajnie nie rozumiesz, że są ludzie, którzy chcą mieć Smarta.

W niektórych ofertach dodają go przy zakupie Mercedesa S i wiele osób nim chętnie jeździ przesiadając się ze swojej klasy S gdy chcą na szybko wyskoczyć do centrum.

Wystarczy zrozumieć, że są ludzie, którym podobają się inne rzeczy, samochody, filmy, etc. Ludzie są różni.

Przypomnę Ci tylko, że mówimy o Smarcie, samochodzie z segmentu VW Lupo, Seat Arosa, Fiat Seicento.....

Masz coś do dodania o tym segmencie, czy nadal będziesz pisać nic nie wnosząc do watku, uparcie "wolę duże auta".

No ja też wolę duże auta, ba, nawet kupiłam dość duży samochód i nim jeżdżę.

Pytanie do autorki wątku: o którym Brabusie pisałaś w pierwszym poście?

I`m Proud to Be a Christian - Jestem Dumna, że Jestem Chrześcijanką

55 kg
Eva ID jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-06, 00:32   #38
srubka
Zakorzenienie

Cytat:

Niestety nie mogę bić braw Tobie, bo nadal zwyczajnie nie rozumiesz, że są ludzie, którzy chcą mieć Smarta.

W niektórych ofertach dodają go przy zakupie Mercedesa S i wiele osób nim chętnie jeździ przesiadając się ze swojej klasy S gdy chcą na szybko wyskoczyć do centrum.

Wystarczy zrozumieć, że są ludzie, którym podobają się inne rzeczy, samochody, filmy, etc. Ludzie są różni.

Przypomnę Ci tylko, że mówimy o Smarcie, samochodzie z segmentu VW Lupo, Seat Arosa, Fiat Seicento.....

Masz coś do dodania o tym segmencie, czy nadal będziesz pisać nic nie wnosząc do watku, uparcie "wolę duże auta".

ja nie wiem, czy tak trudno czytac ze zrozumieniem?
gdzie ja napisalam, ze nie moze sie podobac nikomu?
chyba napisalam, ze jednym sie podoba, innym nie. Musze dodatkowo rozwijac?
Stary 2009-08-09, 19:10   #39
NaatiiN
Przyczajenie

do autorki tekstu otóż posiadam smartiego juz jakiś czas co prawda nie jest to brabus ale ja i tak jestem nim zachwycona i nie przejmuje się opiniami innych ważne dla mnie jest,że na stacji benzynowej(rzadko mam potrzebę ja odwiedzac) reszcie opada szczęka, i nie rozumiem całej dyskusji przecież autorka chciala znać szczegóły dotyczace smarta a nie stereotypow krazących, ja wcale nie jestem blondynka i dlugimi tipsami , a jezdzi tym samochodem rowniez mój tata a on na blondynke tym bardziej nie wyglada.
NaatiiN jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-10, 10:15   #40
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Napisane przez NaatiiN Pokaż wiadomość
do autorki tekstu otóż posiadam smartiego juz jakiś czas co prawda nie jest to brabus ale ja i tak jestem nim zachwycona i nie przejmuje się opiniami innych ważne dla mnie jest,że na stacji benzynowej(rzadko mam potrzebę ja odwiedzac) reszcie opada szczęka, i nie rozumiem całej dyskusji przecież autorka chciala znać szczegóły dotyczace smarta a nie stereotypow krazących, ja wcale nie jestem blondynka i dlugimi tipsami , a jezdzi tym samochodem rowniez mój tata a on na blondynke tym bardziej nie wyglada.
Uprzedzenia, stereotypy - te były, są i będą zawsze, na nie nic się nie poradzi Pozostaje je OLAĆ i ich nie powielać
Rozumiem różne gusta, rozumiem, że coś się komu nie podoba, ale nie rozumiem uprzedzeń takich, jakie zostały wyżej w postach wymienione

Live long and prosper
🖖🏻

Edytowane przez Corii
Czas edycji: 2009-08-10 o 10:36
Stary 2009-08-11, 23:31   #41
mmm3m
BAN stały

Cytat:

W SUMIE OGÓLNIE O BRABUSIE BO JESZCZE NIE ZORIENTOWAŁAM SIĘ, ŻE SĄ JAKIEŚ 2 WERSJE.
Temat części zamiennych również mnie ciekawi. Im więcej się dowiem ty łatwiej będzie mi wybrać albo brabusa albo inny, a przynajmniej będę wiedzieć na co zwracać uwagę przy takich wyborach
mmm3m jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-12, 09:42   #42
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Napisane przez mmm3m Pokaż wiadomość
W SUMIE OGÓLNIE O BRABUSIE BO JESZCZE NIE ZORIENTOWAŁAM SIĘ, ŻE SĄ JAKIEŚ 2 WERSJE.
Temat części zamiennych również mnie ciekawi. Im więcej się dowiem ty łatwiej będzie mi wybrać albo brabusa albo inny, a przynajmniej będę wiedzieć na co zwracać uwagę przy takich wyborach
To nie tak ... ogólnie są dwie podstawowe wersje smarta : coupe i cabrio.
O 2 wersjach mocy: 30 kW (diesel) i 40 kW (benzyna).
Natomiast Brabus to podrasowana wersja smarta stuningowana przez Brabusa właśnie o mocy 72 kW - i są jego 2 wersje: wersja Brabus i wersja Brabus Xclusive. Dodam, że pierwsze, starsze wersje Brabusa były o 30% słabsze pod względem mocy.
Natomiast jeśli chodzi o wersje specjalne i limitowane to były przynajmniej takie trzy, są to:
1. Brabus Ultimate 112 - dokładnie wyprodukowany w 112 egzemplarzach
2. Brabus Ultimate 101 - w 101 egz. w wersji czarnej i czerwonej
3. Brabus Black Star 101 - 101 egzemplarzy.

Jeśli chodzi o części zamienne, to z tym nie ma żadnego problemu, ponieważ to autko, które jest produkowane nieprzerwanie od lipca 1998 roku do dzisiaj, wiec nie problem z nabyciem jakiejś części i to za rozsądna cenę. I nie ma tu znaczenia, jaka wersję Smarta wybierzesz.

Live long and prosper
🖖🏻

Edytowane przez Corii
Czas edycji: 2009-08-13 o 17:51
Stary 2009-08-13, 12:40   #43
batkab
Raczkowanie

Cytat:
Najlepszym źródeł informacji o częsciach jest allegro i sklepy internetowe. Od razu zorientujesz się w cenach i dostępności.
Ale z tego co zauważyłam na allegro, nowych częsci jest trochę mniej niż używanych. I zamienników wcale tak dużo nie ma.
batkab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-05, 12:35   #44
aniser
Zakorzenienie

Cytat:
Eva ID: hmm... no więc już tłumaczę, ja widuję smarty kilka razy dziennie bo pracuję w centrum miasta i ruch tutaj jest spory. I co widzę smarta to w środku tleniona, wytipsowana blondynka z komórką przy uchu, dlatego też sam smart kojarzy mi się z nowobogacką rozwydrzoną panienką - a takie osoby dla mnie są właśnie "obciachowe". Tak, tak, wiem - stereotypy, ale w nich też coś jest. Może słowo "obciachowy" nie jest do końca trafne ale mniej więcej obrazuje mój stosunek do tego auta. I podkreślam, że jest to moja prywatna opinia a w tej mam prawo myśleć co mi się podoba - nikomu nie próbuję "wmusić" swojego zdania.
Uuuu, to ja albo predko musze zmienic auto,albo szybo sie utlenic i machnac tispyO rozwydrzona i nowobogacka bedzie trudniej

Heh, sama jestem posiadaczka smarta i znam kilku innych wlascicieli tego autka i co moge powiedziec- wiekszosc z nich to MEZCZYZNI!, ktorzy smarta kupili bo jest swietnym rozwiazaniem jezeli codziennie dojezdzamy do pracy chyba nikt o zdrowych zmyslach nie kupuje smarta jesli ma w planie pokonywanie nim kilkuset kilometrowych tras kilka lub kilkanascie razy w miesiacu i startowania w rajdach...ale jesli samochod na nam sluzyc glownie na trasie praca-dom, czesta jazda po zatloczonym miescie, wypady za miasto/ do rodziny/ do znajomych to jest naprawde sensownym, EKONOMICZNYM i BEZPIECZNYM rozwiazaniem

Zgadzam sie,ze mozna smarta nie lubic, moze sie komus nie podobac- wiadomo tyle opinii ile gustow, ale robienie z kierowcow smartow idiotow i nazywanie go obciachowym to juz duze nieporozumienie
Bo niby czego mam sie wstydzic jezdzac smartem?

Coz, w Polsce niestety panuje moda na przylepianie etykietki kierowcom poszczegolnych aut i pewnie nie szybko sie to zmieni,a szkoda...
Stary 2010-09-05, 13:24   #45
mmm3m
BAN stały

Zgadzam się za panią powyżej.
Niestety mój tata jest mechanikiem i nie chce bym miała Smarta, twierdzi, że takie maleństwo to jak obudowany motor, zero bezpieczeństwa, byle stłuczka i mnie w nim zgniecie ;/
a serio większy na tym etapie życia, w którym będę przez conajmniej 5 lat większe autko mi nie potrzebne. Poza tym mnie się podoba design Smarcików
No i tlenioną tipsiarą nie jestem ;]
Stary 2010-09-05, 18:46   #46
Chantell
Rozeznanie

a jakie jest wasze zdanie na temat roadstera? ;d
Chantell jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-05, 21:11   #47
mmm3m
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Chantell Pokaż wiadomość
a jakie jest wasze zdanie na temat roadstera? ;d
Sory bardzo, ale to temat o Smartach, poszukaj wątku o twoim autku lub załóż własny, nie mieszajmy wszystkiego w jednym konkretnym wątku
Stary 2010-09-06, 14:47   #48
Chantell
Rozeznanie

Tak tylko napisałam, przecież to też smart
Chantell jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-06, 14:58   #49
mmm3m
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Chantell Pokaż wiadomość
Tak tylko napisałam, przecież to też smart
dziwne, ja wpisałam tę nazwę w google i wyskoczyło mi sportowe audi
Stary 2010-09-06, 15:32   #50
siokoladka
Zakorzenienie

GG do siokoladka

Smart Roadster totalnie mi się nie podoba
A ja sobie takiego kupie o! http://www.motokobiety.pl/Smart,ForT...kiego,551.html

ciekawe do jakiej wtedy kategorii będę zaliczona :brzydal :
jestem młodą kobietą na początku kariery zawodowej i najzwyczajniej w świecie nie stać mnie na większe auto a co za tym idzie większe spalanie No i wiadomo złota zasada gusty i guściki
A jeśli ktoś ocenia kogoś przez pryzmat posiadanego samochodu? cóż nie świadczy to o mnie a o tej osobie )

Ostatnio oglądałam go fizycznie no dla mnie jest idealny ja jestem maleńka bo mam 155cm wzrostu i często miałam problem z dosięganiem do sprzęgła tu jest idealnie!
siokoladka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-06, 18:16   #51
mmm3m
BAN stały

Cytat:
Napisane przez siokoladka Pokaż wiadomość
Smart Roadster totalnie mi się nie podoba
A ja sobie takiego kupie o! http://www.motokobiety.pl/Smart,ForT...kiego,551.html

ciekawe do jakiej wtedy kategorii będę zaliczona :brzydal :
jestem młodą kobietą na początku kariery zawodowej i najzwyczajniej w świecie nie stać mnie na większe auto a co za tym idzie większe spalanie No i wiadomo złota zasada gusty i guściki
A jeśli ktoś ocenia kogoś przez pryzmat posiadanego samochodu? cóż nie świadczy to o mnie a o tej osobie )

Ostatnio oglądałam go fizycznie no dla mnie jest idealny ja jestem maleńka bo mam 155cm wzrostu i często miałam problem z dosięganiem do sprzęgła tu jest idealnie!

Hehe, serio taki istnieje? żal by mi było nim jeździć, jeszcze się zabrudzi czy co? :O
Ja mam 164 więc pewnie dla mnie też cacy ale czy wiam czy "maluch" nie jest tańszy? ;] wiecie, serio jak mam mieć malutkie autko to jakoś tylko Brabusik mi się widzi

......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ...
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=21903761 &posted=1#post21903761
Stary 2010-09-07, 17:48   #52
aniser
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mam 164 więc pewnie dla mnie też cacy ale czy wiam czy "maluch" nie jest tańszy? ;] wiecie, serio jak mam mieć malutkie autko to jakoś tylko Brabusik mi się widzi
ja mam 167 cm i super mi sie nim jezdzi... zreszta przy wyborze samochodu bylo dla mnie bardzo wazne,zebym stosunkowo wysoko siedziala no i nie czuje sie w nim jak kurdupel co mi sie zdarzalo w innych autkach,np w 206... jak do niej wsiadlam to mialam wrazenie,ze pupa bede po ulicy jezdzic
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Auto Marianna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości