![]() |
#31 |
Przyczajenie
|
Dot.: Łeba czy Władysławowo?
We Wladyslawowie - Cetniewie jest fajnie w Osrodku Olimpijskim, super spa i zaplecze rekreacyjno sportowe. Kriokomora itp. Ceny hotelowe.
Ostrowo wies nad morzem, polozona pomiedzy Karwia i Jastrzebia Gora. To miejsce dla osob ktore szukaja ciszy spokoju. Kwatery prywatne bardzo tanie bo miejscowosc mniej popularna w mediach. Urocza wies, pyszne nadmorskie jedzenie i wsaniali kaszubi tych ktorych poznalam. Dobra kwatera telefon 058 674 70 63 pokoje z lazienkami , balkonami, tez maja apartament na parterze. Ostrowo Wiankowa 15 A jak bedziecie nad morzem nie zapomnijcie odwiedzic dom whiskey w Jastrzebiej Gorze a jak macie dzieciaki to polecam wieze widokowa w Gniewinie. Milych wakacji |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Przyczajenie
|
Dot.: wczasy we Władysławowie i okolicach
Cytat:
Oczywiście, byłam. Wstęp 12 zł za osobę. Miejsce wg mnie warte zobaczenia i nie chodzi juz nawet o slynny dom do góry nogami a o kawałek historii .. Dom Sybiraka, Pociag do Nikąd, Bunkier Gryfa Pomorskiego... warto "przykleić się" do jakiejś grupy z przewrodnikiem i co nieco podsłuchać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Wtajemniczenie
|
Ja się wybieram do Władysławowa 23-28 lipca. Zarezerwowałam kwaterę 40 zł za osobę - zobaczymy jak wrażenia, bo będę we Władysławowie pierwszy raz.
![]() |
![]() |
#34 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Z Władka wszędzie blisko czy to na półwysep helski czy na zachodnie części morza. Nie polecam HELU, gdzie obok fokarium zero atrakcji i do tego dla zmotoryzowanych wszystkie postoje płatne ok 4zł/h !!! i same zakazy parkowania poza nimi ! zaniedbane, plaże puste - żadnej infrastruktury typu bary wc czy drewniane chodniczki, takie jak we Władku.
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Ahh Władysławowo-Chłapowo, moje najpiękniejsze wspomnienia
![]() Mieszkaliśmy w pensjonacie w Chłapowie,ale praktycznie codziennie chodziliśmy do Władka. Fajna sprawa bo w Chłapowie spokój, cisza, praktycznie same pensjonaty, kempingi i knajpki,krótki spacer i Władek, w którym mnóstwo atrakcji. W moim avatarze plaża z Władka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Rozeznanie
|
ja we wtorek wybieram sie do Karwi, to jest blisko Władysławowa. Podobno 10-15 minut jazdy autem/busem
![]()
![]() |
![]() |
#37 |
Przyczajenie
|
We Władysławowie byłam chyba z 6 razy i z chęcią bym tam wróciła. Ośrodek byl bardzo fajny, nowoczesnie umeblowany, byly dwie kanapy dosc spore, w środku ladna lazienka, balkon, na dole jakiś sklep z pamiątkami ;p ul. Merkleina
Praktycznie samo centrum, blisko do morza :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
witam, zdecydowanie Władysławowo! Jak nie ma pogody zawsze można się wybrac do trójmiasta, za sprawą komunikacji kolejowej i autobusowej jest to dosc łatwe. Dodatkowo z Jastarni oraz Helu można wybrac się do trójmiasta tramwajem wodnym. A jak praży słoneczko, tak jakby chocby obecnie to wylegiwac sie na plazy do oporu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
czy opłaca się wybrać do Władysławowa w ciemno ? chodzi mi o to czy tak jak wszędzie kiedy wysiada się z pociągu na stacji atakują naganiacze i oferują lokum ? chcielibyśmy wybrać się do Władka w grupie ok 10osobowej za 2 tyg, ale nie wiem czy znajdziemy jeszcze jakieś wolne miejsca ..
![]() jeśli macie godne polecenia jakieś domki, pensjonaty (w cenie do 30-40zł) to bardzo proszę o pomoc ! ![]() ![]()
![]() |
#40 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Konto usunięte
|
wyjazd bardzo udany, pogoda świetna. plaża wygląda strasznie, człowiek na człowieku, jak chcesz miejsce przy morzu to musisz być na plaży przed 9 - my właśnie tak chodziliśmy. życie nocne - pełno klubów, dyskotek, idziesz ulicą sportową i co chwilę jakąś mijasz, bardzo dużo ludzi, na pewno nie będziecie się nudzić
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Rozeznanie
|
Dot.: Łeba czy Władysławowo?
mam pytanie czy pks i pks we Władysławowie jest blisko siebie ?
![]() |
#44 |
Rozeznanie
|
ja się wybieram we wtorek na tydzień do Władysławowa pierwszy raz i jestem bardzo ciekawa
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#45 |
Przyczajenie
|
[/OUOTE]Co do Łeby to doprowadzało mnie do szału to, że nie dało się przejść normalnie ulicą, tłumy jak na paradzie, mam nadzieję, że we Władysławowie tak nie jest. [/QUOTE]
Muszę Cię zmartwić bo we Władku zawsze jest bardzo dużo ludzi i też nie da się przejść ulicą. No ale jeśli Tobie coś takiego się nie podoba to podejrzewam, że będziesz niezadowolona.
![]() |
#46 |
Rozeznanie
|
E tam nie było tam az tak dużo ludzi
![]()
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
Ja polecam Chłapowo dla mnie to najpiękniejszy zakątek na ziemi.
Cisza spokój świetne miejsce na wypoczynek, kwaterę świetna znalazłam przez internet wracam do niej od 5 lat- teraz po rozbudowie to super komfortowe miejsce. Z czystym sumieniem moge polecić, również osobom jadącym z dziećmi. Nie wiem czy mogę wkleić namiar, żeby nie było to potraktowane jak reklama. Plaża piękna w Chłapowie, piękne klify, Wąwóz Rudnik z kwitnącym wrzosem, małymi dębami, można zobaczyć traszki, ważki- moje dziecko było wręcz zafascynowane. Fajna baza wypadowa- do rozewia- chodzimy plażą i wspinamy się na latarnię, łazimy również do Jastrzębiej i spacerujemy Lisim Jarem. Pieknie cuda przyrody. Hel- fokarium owszem, co rocznie są organizowane przez National Geografic Dni Helu załapaliśmy się w tym roku na kilka widowisk o których moja córa mówi do dziś, paradę wojsk no naprawdę fajna sprawa. Gdańsk- Jarmark Dominikański, Fontanna Neptuna; Gdynia- i Akwarium Gdyńskie, Sopot i molo naprawdę warto jechać. Co roku czekam z utęsknieniem na powrót do Chłapowa- i nawet 750 km mi nie straszne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
Witajcie,
mam kilka pytań. Czy którakolwiek z Was, drogie Wizażanki, była w tych okolicach w drugiej połowie sierpnia? Urlop wypada mi od 15 sierpnia i zastanawiam się, czy jest w ogóle sens wówczas jechać nad morze. To co mnie interesuje najbardziej, jaka wówczas jest pogoda, czy jest już bardzo zmienna? Czy w morzu pojawiają się jakieś żyjątka, które dla niejednej kobiety mogą być barierą nie do przejścia (np. meduzy, itp) ![]()
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
Podpisuje się pod postem wyżej. Też zamierzamy wyjechać gdzieś 18 sierpnia. i dręczą mnie te same pytania.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Wtajemniczenie
|
ja jadę 2 sierpnia na 3 tygodnie
i nawet jak nie będzie hicy to i tak jest tam co robić ![]() Nadia07 meduzy to bardziej występują w zatokach aczkolwiek pojedyńcze sztuki wszędzie można spotkać te z Bałtyku są niegroźne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mimo mojej całej wiedzy na temat meduz i tak się dziadostwa brzydzę ![]() A pytam, bo kiedyś (będąc dzieckiem), jeszcze jak jeździłam na wakacje z rodzicami (właśnie w okolicach sierpnia/września), to trafialiśmy na meduzy... dużo meduz ![]()
![]() |
![]() |
#53 |
Przyczajenie
|
Co do pogody to trudno powiedzieć, kiedyś planowałam wakacje na podstawie długoterminowych prognoz niestety na wiele się nie zdały. W razie braku słońca w okolicach Władka są ciekawe miejsca do zwiedzania.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Przyczajenie
|
Byłam i polecam
![]()
![]() |
#55 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
teraz jestem we Władku i ni jednej nie widziałam, w innych miejscach trafiały się baaardzo rzadko w zeszłym roku ku uciesze mojego synka jedną udało się wyłowić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Raczkowanie
|
a czy właśnie orientuje się któraś z Was na temat pensjonatów/hoteli z wyżywieniem, ale może dość niedrogim? Chciałabym wyjechać na początku września z chłopakiem, może będzie mniej ludzi, taniej
![]()
![]() |
#57 |
Wtajemniczenie
|
po ponad dwóch tygodniach moge co nieco napisać o Władku
plaża masakra, męczarnia nie plażowanie mimo super pogody, na szczęście istenieją parawany i można się troche odseparować od sąsiadów od 3 dni otwarty został Lemon Park - aqua park okryty dla rodziny z 2 dzieci 25 zł/ cały dzień woda podgrzewana i dużo zjeżdżalni ( na razie 2 otwarte ) zjeżdża się na oponkach od malutkich po olbrzymie, tania pizza i wc darmowe co daje porównywalny koszt plażowania licząc kible po 2.50 dla 4 osób trafiliśmy super bo jeszcze mało ludzi o tym wie i był wszędzie luzik oczywiście leżaki są darmowe jest też plaża i dzieciaki mogą bawić się w piasku Ocean park fajny dla rodzin z dziećmi bo jest olbczymi plac zabaw, dmuchane zjeżdżalnie, podskakiwanie na linach na trampolinie - wszstko w cenie ocean parku - dorosły 20 dziecko 15, same zwierzaki jak dla mnie marnie wykonane dom do góry nogami cena chyba była 9 zł za osobę dorosłą, ale nie warto, zrobione na sztukę z zewnątrz jako tako ale w środku fatalne wykończenie w ogóle nie przypomina wnętrza domu wyjechać z Władysławowa do pobliskich miejscowości można tylko pociągiem czyli zostaje trójmiasto albo hel reszta to korek na korku albo autem wyjeżdżać rano i wracać wieczorem z innych atrakcji to byłam na human body w Gdańsku Wrzeszczu, w zoo w Gdańsku Oliwie i w hotelu Primawera ( aqua park + bawilandia + obiad 60 zł os dorosła ) w Jastrzębiej Górze - warto bo wszystko jest na najwyższym poziomie, nowiutkie a obiad je się bez ograniczeń w formie szwedzkiego stołu byłam też na helu, kolejny już raz tak że jak dla mnie nudy, fokarium jest fajne ale tyllko podczas karmienia czyli chyba 11 na pewno 14 i trzeciej godziny nie pamiętam, trzeba iść ok godzinę wcześniej, zająć miejsce bo inaczej nie dociśniemy się by cokolwiek zobaczyć, koszt 5 zł najlepiej mieć zgodne bo wrzuca się do automatu przy wejściu ale można też rozmienić w drugim automacie Latarnia w Rozewiu - między władysławowem a Jastrzębią Górą - koszt 5 zł dziecko dorosły chyba 8 nie zdążyłam jeszcze na statek ( piracki albo wikingów ) w porcie we Władku koszt 20 zł osoba dorosła 15 dziecko do parku linowego - z tego co przejeżdżałam obok to bardziej dla dzieci ew. młodzieży do szkoły na warsztaty - koszt 15 zł coś ala kopernik w Warszawie, do tego robotyka Lego ale to chyba osobo płatne, wystawa zabawek z PRL-u też nie znam ceny Ludzi w centrum Władsławowa tłumy o każdej godzinie, pokoje ciężko znaleźć ale czasem widać gdzie niegdzie tabliczki wolne pokoje, na dworcu tez widziałam ludzi z tabliczkami wiec w ciemno można przyjechać ale pytanie jak wtedy z cenami |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
W moim wypadku na plażowanie nie mogliśmy narzekać, ale to może dlatego bo to było na przełomie czerwca/lipca. Z ocean park-iem muszę się zgodzić, jeśli ktoś jest z dziećmi można śmiało iść. Niestety dla nas (4 dorosłe osoby) nie było nic ciekawego. Wybierając się tam myślałam, że będą żywe ryby. Okazało sie jednak inaczej. W dodatku chcący obejrzeć "gadającego wieloryba" trzeba było dodatkowo placic 15 zł, więc podziękowaliśmy. Już ciekawsze było karmienie fok na Helu. Jak najbardziej polecam zoo na Oliwie w Gdańsku, tylko proponuję ubrać wygodne buty bo dużo chodzenia ![]() Można też się wybrać do Kniewna na farmę strusi, co prawda za duże to nie jest, ale zawsze jakaś nowość ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Wtajemniczenie
|
dzięki za cynk o farmie strusi
![]() moja siostra była tu w czerwcu i też nie narzekała na plażowanie teraz wyobraź sobie idziemy o 21 a tam tłumy .......... no myślałam że padnę, wszsycy puszczają lampiony i machają świecidełkami my za gadającego wieloryba płaciliśmy 5 zł myślałam że promocja z 15 zł jest chwytem reklamowym ale widzę że jednak tyle kosztowało fajne to było bo wieloryb odpowiadał na pytania i gadał z dzieciakami heheeh ciekawe jak oni to zrobili ? Edytowane przez Bettina_ Czas edycji: 2013-08-20 o 22:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Przyczajenie
|
Bettina lampiony ostatnimi czasy bardzo modne, nawet widziałam jak wieczorem chodzili po plaży i je sprzedawali (tak jak popcorn).
Jeszcze mi się przypomniało, że w drodze na hel są fortyfikacje jak kogoś interesują takie sprawy to też można zaglądnąć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:23.