Czarcie żebro - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-07-28, 19:53   #31
tiramisu_
Wtajemniczenie

Dot.: Czarcie żebro

Ale bzdury I jeszcze jak słysze, że ktoś jest religijny i w takie coś wierzy to już w ogóle przykre..
tiramisu_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-29, 08:16   #32
miracle303
Przyczajenie

Nie każdy musi wierzyć.. osoby które na własnej skórze doznały działania tego zioła same wiedzą że to nie są zabobony, osobiście wyleczyłam się z choroby, która ma niestety nawroty, ale w stanach zapalnych dzieki stosowaniu zioła nie trafiam do szpitala jak za pierwszym razem.....
miracle303 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-29, 11:06   #33
tiramisu_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez miracle303 Pokaż wiadomość
Nie każdy musi wierzyć.. osoby które na własnej skórze doznały działania tego zioła same wiedzą że to nie są zabobony, osobiście wyleczyłam się z choroby, która ma niestety nawroty, ale w stanach zapalnych dzieki stosowaniu zioła nie trafiam do szpitala jak za pierwszym razem.....
Mi nie chodzi o lecznicze działanie zioła (normalna sprawa, że się wykorzystuje rośliny w celach leczniczych), tylko o bzury w stylu ktoś rzucił urok i kąpiel w tym go ściąga
tiramisu_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-29, 13:49   #34
Czarna Orchidea
Zakorzenienie

ciekawe

Edytowane przez Czarna Orchidea
Czas edycji: 2013-07-12 o 20:25
Czarna Orchidea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-29, 15:11   #35
erethie
Raczkowanie

lepiej przejść się do zielarskiego.
erethie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-29, 17:00   #36
xxmoonlightxx
Raczkowanie

mam pyatnie - czy to zióło działa bardzo moczopędnie? i ile mniej więcej kosztuje kuracja miesięczna?:P

SZUKAM PILNIE ZATYCZKI DO MODEMU HUAWEI E 122 . SPRAWA ŻYCIA I ŚMIERCI !!!
xxmoonlightxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-29, 17:07   #37
Ewciaaaaa
Raczkowanie

hej ziele ostrozenia działa bardzo dobrze na "przewianie" "zawianie" jesli chdzi o uroki czy "ociotowanie" działa tez bardzo dobrze. próbowałam wiele razy

kupisz to w zwykłej aptece
Ewciaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-30, 10:59   #38
miracle303
Przyczajenie

Opisze może swoją hostorie, dla osób niedowiarków
Byłam zdrowym dzieckiem do momentu chrztu, w kościele siedziała za mną cyganka, osoba mająca naprawdę zło w oczach, mama mówiła że cały czas patrzyła się na mnie po wyjsću z kościoła zachwalała jakie piękne dziecko itd itp...od tamtej pory płacz dzień i noc, mama chodziła ze mna po wszystkich lekarzach, żadnej choroby nie wykryto, babcia stwierdziła że trzeba mnie wykąpać w czarcim żebrze, woda zrobiła się gęsta z pływającymi farfoclami, po kilku kąpielach dziecko baranek.Babcia zakorzeniła we mnie zamiłowanie do ziół, mam te szczeście że mieszkam w lesie, ekologicznym terenie, a dookoła same zioła,sama zbieram i to moje zamiłowanie, np skrzyp na włosy nie faszeruje się tabletkami tylko piję ze swoich zbiorów.
Ale wracając do tematu, czarcie żebro działa na wiele schorzeń, jeżeli któras z Was choruje na przetokę Bartoliniego mogę pomóc, zioła jakby ktos potrzebował też mam, pisać proszę na adres miracle303@wp.pl
Pozdrawiam śledzących wątek.
Stary 2010-07-30, 14:33   #39
Daenerys
Wtajemniczenie

Hej,

Ciekawe historie wypisujecie. Kupie sobie ziolo i sprawdze na swojej skorze przy najblizszym pobycie w Polsce. Zaszkodzic nie zaszkodzi.

Daenerys jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-31, 10:05   #40
miracle303
Przyczajenie

Najlepiej działa zioło nie wlane do kąpieli tylko bezpośredni wywar, należy wziąść duży garnek 4 L i na gotującą się wodę wrzucić cztery duże garsci ziela, zmniejszyć ogień, i parzyć ok 10 min.
Potrzebna będzie miska ja najpier wlewam wywar już bez zioła, siadam pupa tak siedzieć nalezy ok 15 min, potem do tej miski wejść stopami i polewać całe ciało od góry do dołu, obmyć sie, wyjść z miski poczekać az ciało same obeschnie, przy dużym zauroczeniu od razu widać że woda jest mętna i pływają w niej jakby farfocle, gdy nic w niej nie pływa to znaczy że jest wszystko ok, wode należy wylać najlepiej za dom jeżeli jest taka możliwość, pozdrawiam i jakby coś było niejasne to jeszce odp.
Stary 2010-08-02, 20:57   #41
Donia25
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez miracle303 Pokaż wiadomość
Opisze może swoją hostorie, dla osób niedowiarków
Byłam zdrowym dzieckiem do momentu chrztu, w kościele siedziała za mną cyganka, osoba mająca naprawdę zło w oczach, mama mówiła że cały czas patrzyła się na mnie po wyjsću z kościoła zachwalała jakie piękne dziecko itd itp...od tamtej pory płacz dzień i noc, mama chodziła ze mna po wszystkich lekarzach, żadnej choroby nie wykryto, babcia stwierdziła że trzeba mnie wykąpać w czarcim żebrze, woda zrobiła się gęsta z pływającymi farfoclami, po kilku kąpielach dziecko baranek.Babcia zakorzeniła we mnie zamiłowanie do ziół, mam te szczeście że mieszkam w lesie, ekologicznym terenie, a dookoła same zioła,sama zbieram i to moje zamiłowanie, np skrzyp na włosy nie faszeruje się tabletkami tylko piję ze swoich zbiorów.
Ale wracając do tematu, czarcie żebro działa na wiele schorzeń, jeżeli któras z Was choruje na przetokę Bartoliniego mogę pomóc, zioła jakby ktos potrzebował też mam, pisać proszę na adres miracle303@wp.pl
Pozdrawiam śledzących wątek.
Widzisz, nasze babcie w to wierzyły mi a raczej mojemu dziecku to pomogło więc czemu nie?
Donia25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-24, 21:35   #42
Arjana
Raczkowanie

Moja znajoma wykąpała się w wywarze tego ziela (1 opakowanie zagotowane w 2l wody, odcedzone , i kąpiel tylko w tym wywarze)
i nie miała nic, żadnego pyłku po kąpieli w tej pozostałej wodzie.
ja natomiast już 4 razy wykąpałam się w tym zielu , i działa niesamowicie, człowiek jest tak zrelaksowany, odprężony, żadne kosmetyk nie zapewni takiego uczucia!!
ale niestety, od początku w mojej wodzie pojawiają się w trakcie mycia takie farfocle, jak dziewczyny opisywały, tylko że u mnie jest ich masa, dosłownie aż woda jest gęsta!! i z każdą kąpielą jest ich minimalnie mniej, myślicie że powinnam kąpać się w tym dopóki to całkowicie nie ustąpi, i woda będzie przejrzysta?
Arjana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-12, 16:14   #43
Decadence
Rozeznanie

.

Edytowane przez Decadence
Czas edycji: 2013-11-13 o 22:16
Decadence jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-12, 17:49   #44
Mientka
Raczkowanie

Też muszę o tym poczytać. A teraz tak na szybko moim zdaniem te ziele jak już było wspomniane działa odtruwająco na organizm i te farfocle co w wodzie pływają to pewnie efekt, że organizm się oczyszcza przez skórę. Przecież skóra to też organ przez który pozbywamy się toksyn z organizmu.
Mientka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-13, 10:56   #45
Decadence
Rozeznanie

haha, właśnie gotuję wywar w dużym garnku i kiedy tak mieszałam te zioła, poczułam się jak czarownica
Stary 2013-09-30, 16:29   #46
lavendova
Raczkowanie

ja dzisiaj tez zamierzam zaopatrzyc się w czarcie żebro a to dlatego ze od pewnego czasu co powiem złego to to prawie zaraz się dzieje.. jakaś masakra! poza tym pamiętam jak moja mam mówiłaże raz na jakiś czas wlewała mi do kąpieli je gdy np. nie mogłam zasnąć w nocy albo płakałam bez powodu jak byłam niemowlęciem... i ponoć pomagało. Generalnie w internecie tez duzo informacji na temat tego ostrożenia jest więc czemu nie spróbować jesli się czuje że może pomoc.. ostatnio tez moja sąsiadka kapła swoje dziecko w nim bo mówiła że boi się że wszyscy jej dziecko tak zachwalają.. Ponoć w rejonie wielkopolski skąd jestem ziele te jest bardzo popularne.. zaciagnęłam języka i co? koleżanka sie kąpała.. jej znajoma też.. hmm.. zastanawia mnie tylko tqa skad te farfocle się biorą .. no fakt niby od tej złej energii.. ale sądze ze z punktu nauki to jakoś wyjaśnione byc musi.., może ktoś czegoś się doczytał na ten temat? Nawet jak studiowałam to na roslinach przyprawowych i leczniczych Pani doktor wspominała o zielu otrożenia
lavendova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-15, 00:53   #47
DagmaraRose2000
Perfumoholik z wyboru

Znam, piłam, kąpałam się.
Nigdy farfocli po kąpieli nie miałam, ale fakt człowiek po takiej sesji czuje się MEGA odprężony i jak nowonarodzony (naprawdę)

"Don't you know there ain't no devil, there's just God when he's drunk."
DagmaraRose2000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-17, 19:02   #48
Decadence
Rozeznanie

Raz tylko miałam trochę farfocli, jak przemyłam twarz. Ale ogólnie nie. Raz po kąpieli zakręciło mi się w głowie i zrobiło się słabo. Ogólnie uspokaja i odpręża.
Stary 2013-10-18, 11:54   #49
Vilqa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Donia25 Pokaż wiadomość
Powiem wam jaka ja miałam sytuację.
Byłam z synem z wizyta u cioci (mały miał z 4 miesiące). Ciocia ma teściową, która równiez tam była. Po powrocie z tej całej imprezy, mały zaczął strasznie płakać i dosłownie niczym nie można było go uspokoić. Ten stan takiego rozdrażnienia trwał cały sobotni wieczór + niedziela i +poniedziałek rano. Moja babcia twierdziła, że to cioci teściowa ma takie "COŚ" w oczach, że "czaruje".
W końcu moja teściowa zadecydowała, żewykąpiemy go w "czarcim żebrze", który wzięła od sąsiadki (bardzo religijnej i równie zabobonnej kobiety) Podczas kąpania małego - śmiałyśmy się do łez z własnej głupoty aleee... kąpiel naprawde pomogła! Co do fafołów - to faktycznie się pojawiły (podobno to oznacza, że na człowieka został rzucony urok - im więcej fafołów tym silniejszy urok)
Mały prawie natychmiast zrobił się spokojny i od tamtej pory nie mielismy z nim już takich problemów

A z drzewa kiełbasianego jest kiełbasa.

Bazarek na rzecz Azylu dla świń "Chrumkowo"

Vilqa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-19, 00:33   #50
melekk
Przyczajenie

Ahhh dziewczyny, dziewczyny nie wierzycie w zabobony. To nie zabobony tylko takie rzeczy dzieją się na świecie. Tak się składa że często asystuję przy egzorcyzmach i widziałam naprawdę okropne rzeczy. Nie będę się o tym rozpisywać, ale mogę powiedzieć, że czarcie żebro nie tyle jest magiczne, ale ma właściwości oczyszczające, a demony nie lubią niektórych roślin np. Ostrozenia, szałwi czy nawet zielonej herbaty, czarnuszki itp.
Ktoś wspomniał, że osoba wierząca nie używa takich rzeczy...Jak najbardziej można tego używać, ponieważ rośliny zostały zesłane przez Boga abyśmy się leczyli i to nie żaden zabobon.
melekk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-19, 13:49   #51
DagmaraRose2000
Perfumoholik z wyboru

Cytat:
Napisane przez melekk Pokaż wiadomość
Ahhh dziewczyny, dziewczyny nie wierzycie w zabobony. To nie zabobony tylko takie rzeczy dzieją się na świecie. Tak się składa że często asystuję przy egzorcyzmach i widziałam naprawdę okropne rzeczy. Nie będę się o tym rozpisywać, ale mogę powiedzieć, że czarcie żebro nie tyle jest magiczne, ale ma właściwości oczyszczające, a demony nie lubią niektórych roślin np. Ostrozenia, szałwi czy nawet zielonej herbaty, czarnuszki itp.
Ktoś wspomniał, że osoba wierząca nie używa takich rzeczy...Jak najbardziej można tego używać, ponieważ rośliny zostały zesłane przez Boga abyśmy się leczyli i to nie żaden zabobon.
To bardzo ciekawe co piszesz.

"Don't you know there ain't no devil, there's just God when he's drunk."
DagmaraRose2000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-18, 03:25   #52
zainteresowan
Przyczajenie

ja kąpię sie w ostrożeniu ponad dwa lata . Straszne paskudztwa są po kąpieli . Obie z córką dość często robimy te kapiele . I ciągle , ciągle mamy dosłownie masę śmiecia . Jak długo trzeba taką kąpiel stosować . dodaje jeszcze sól egzorcyzmowana
zainteresowan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-18, 06:13   #53
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Napisane przez Leveile Soleile Pokaż wiadomość
Słyszałyście o nim?

http://www.magicznyogrod.pl/index.ph...art&Itemid=103

Podobno kiedy człowiek opłucze się w naparze z czarciego żebra, a został na niego rzucony urok, to w wodzie (w wannie) tworzą sie tzw. farfocle fafoły, coś takiego, takie ciemne plamy

W sumie do wszystkiego podchodzę raczej sceptycznie, nie mam w zwyczaju wierzyć w zabobony itd. ale spotkałam wiele wypowiedzi w necie o tym ostrożeniu i mnie to zaciekawiło.

Pewnie zaraz mnie tu zjecie i powiecie, zebym sie w ogóle schowała z takimi głupotami.

No ale ciekawa jestem Waszych opinii.
Podobno, jak się wysmarujesz pod pachami maścią z beladonny, wilczego mlecza i pokrzyku to będziesz mogła dosiąść miotły i polecieć na Łysą Górę. Od uroku ochroni też czerwona wstążeczka.

Mamy XXI wiek. Jestem gotowa wierzyć ( i wierzę) w lecznicze działanie ziół ale z wyboldowanymi w cytacie głupotami to bym się schowała jednak

---------- Dopisano o 06:13 ---------- Poprzedni post napisano o 06:11 ----------

Cytat:
Napisane przez amorkaa Pokaż wiadomość
Ja w tym naparze kąpałam się 4 razy w życiu 2 razy w wodzie pojawiły się farfocle, 2 razy woda była czysta.

Aby całkowicie "zmyć" z nas zły urok należy wykąpać się w naparze 3 razy, aż woda będzie czysta
A gorączkę zbijasz wchodząc do pieca na trzy zdrowaśki? Tak z ciekawości pytam.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-09-18, 07:36   #54
201803090921
Konto usunięte

Taak, znam to zielsko - moja babcia dorzucała to do żarcia świniom Bynajmniej nie w celu odczyniania uroków.
201803090921 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-18, 10:58   #55
Nebtu
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tiramisu_ Pokaż wiadomość
Ale bzdury I jeszcze jak słysze, że ktoś jest religijny i w takie coś wierzy to już w ogóle przykre..
Przecież religie to też zabobony. Wiara w moc ziół i natury sięga jeszcze dawniejszych czasów i mnie przekonuje o wiele bardziej niż rymowanki śpiewane grupowo w kościółkach.
Nebtu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-19, 20:27   #56
crystalmethod
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nebtu Pokaż wiadomość
Przecież religie to też zabobony. Wiara w moc ziół i natury sięga jeszcze dawniejszych czasów i mnie przekonuje o wiele bardziej niż rymowanki śpiewane grupowo w kościółkach.
O właśnie

Też mam zamiar w końcu się w tym wykąpać. Czy ktoś może pokazać na zdjęciu jak wyglądają te fafoły?
crystalmethod jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-19, 21:01   #57
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Napisane przez crystalmethod Pokaż wiadomość
O właśnie

Też mam zamiar w końcu się w tym wykąpać. Czy ktoś może pokazać na zdjęciu jak wyglądają te fafoły?
W ramach eksperymentu też się w tym wykąpię. Dodam odrobinę święconej wody, na wszelki wypadek. Oraz siarki. Na dno wanny (kurde, nie mam wanny) położę żelazną podkowę (niezawodnie od uroku chroniącą). Wokół zapalę czerwone świece.

Tylko...co na to ksiądz proboszcz?

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-19, 21:09   #58
Devon_rose
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zainteresowan Pokaż wiadomość
ja kąpię sie w ostrożeniu ponad dwa lata . Straszne paskudztwa są po kąpieli . Obie z córką dość często robimy te kapiele . I ciągle , ciągle mamy dosłownie masę śmiecia . Jak długo trzeba taką kąpiel stosować . dodaje jeszcze sól egzorcyzmowana
A w jak bardzo zanieczyszczonym środowisku mieszkasz? Albo Wasz pot tak reaguje z tym naparem i się szumowiny robią.
A o aromaterapii słyszałaś?

Jak czytam i słyszę o ściąganiu uroków to słabo mi się robi.
To jak z szeptuchami.
Rozmawiałam z wierzącą kobietą( pani mgr), która ze śpiochami jeździła do takiego uzdrowiciela bo przestrach trzeba ściągnąć. A jak powiedziałam, że to oszustwo to nie prawda bo ludzie jeżdzą i ten uzdrowiciel ma pełną ścianę obrazów ze świętymi ( jak mu dają kasę to kupuje).

Zwierzak to nie rzecz, nie kupuj go na prezent !
Devon_rose jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-22, 17:06   #59
201803090921
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Devon_rose Pokaż wiadomość
A w jak bardzo zanieczyszczonym środowisku mieszkasz? Albo Wasz pot tak reaguje z tym naparem i się szumowiny robią.
A o aromaterapii słyszałaś?
Noo, a woda w naszych kranach to taka czysta, że niemal destylowana, nie?
201803090921 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości