Oceńcie!!!! :D - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Biżuteria

Notka

Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-08-01, 21:46   #31
Apsik
Rozeznanie

GG do Apsik
Dot.: Oceńcie!!!! :D

Cytat:
Napisane przez Reverie1 Pokaż wiadomość
Apsik o to bym sie akurat nie martwiła-najczęściej jest tak że przecietny laik w tym temacie wyobraża sobie biżuterie ręcznie robioną jako coś, co nie może być z założenia wykonane precyzyjnie no bo przecież jest wykonane ręcznie

Nie zgodzę się. Niektórzy po przedmiocie wykonanym ręcznie, czyli z możliwością misternego dopracowania najmniejszego szczegółu, będą spodziewali się czegoś wyjątkowo trwałego i solidnego, z czym masowe "wygniotki" i odlewy nie zawsze się kojarzą...

Tak czy inaczej uważam, że takie "próby" nie powinny trafiać dalej niż do szuflady. Proponuję poczekać na "zielone światło" wizażankowych biżuteryjek (oczywiście nie czekać z założonymi rękoma tylko brać się do pracy wykorzystując sugestie i porady, których powyżej udzieliły dziewczyny).
Apsik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-02, 08:30   #32
natasza22
Przyczajenie

Nie wiedziałam, że tak zareagujecie na moją odpowiedź.Biżuteri nie robie od lat i ja rozumiem, że wy robicie jakiąś z drogich materiałów ale ja chciałam sobie tak porobić, takie małe hobbi na krótko. Tamtym razem, gdy weszłam na wizaz to przyjełyście mnie tak samo, pomyślałam że teraz będzie lepiej. Ale już tu nigdy nie wejdę... Forum poleciła mi koleżanka, która też tu nie została mile ''powitana'' że tak powiem. Rozumiem, że jak kolczyki nie są staranie wykonane, powiem nawet brzytko to się pisze o tym ale nie aż tak... Sorki za moje głupie teksty ale jestem młodą osobą ( nie mówie że wy jesteście starymi, ale na pewno starszymi ode mnie) Jest mi przykro i na wizaz już nigdy nie wejdę ani nie będę nikomu tej strony polecać szkoda czasu na takie popierduchy.
natasza22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-02, 08:40   #33
Achnes
Zadomowienie

Myślę, że nic nie da takim osobom pisanie w taki sposób, jak zrobiła to koleżanka parę postów wyżej. One są w "biżuteryjnym szale" (czyt. piszecie mi to wszystko bo zazdrościcie talentu, ja sprzedałam już 2 prace i na pewno sprzedam więcej i to za 5 zł każda! ). Część dziewczyn, które przychodzi na forum rozwija się wg wskazówek, część znika po tygodniu. Niestety... A miło jest patrzeć jak talent się rozwija, jak są postępy.

To taki mały off był.

A co do samych prac...
Nie są ani wyjątkowe, ani starannie wykonane. Z naszych radpowinnaś czerpać, a nie wstawiać po ich przeczytaniu prace, w których żadnej poprawy nie widać. Wiemy, że nie jest łatwo, że nie da się od razu kupić super rzeczy bez znajomości tematu, sklepów. Są różne tematy na tym forum - o sklepach, o sprzedawacach na allegro, o robieniu zdjęć. Wystarczy czytać, czytać, oglądać, oglądać, czytać i oglądać, żeby mieć wiedzę, którą wykorzysta się w tworzeniu. KAŻDA z nas była początkująca.

Jedyne, co baaaardzo nie podobało mi się w niektórych postach tu to zwrócenie uwagi na pisownię dzieczyny. Regulamin mówi o tym, że tak nie można, a poza tym jest to niekulturalne.
Achnes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-02, 21:34   #34
Sol89
Zadomowienie

GG do Sol89

Cytat:
Napisane przez Achnes Pokaż wiadomość
Jedyne, co baaaardzo nie podobało mi się w niektórych postach tu to zwrócenie uwagi na pisownię dzieczyny. Regulamin mówi o tym, że tak nie można, a poza tym jest to niekulturalne.
Odpowiem na to, ponieważ byłam chyba jedną z pierwszych, które 'potępiły' pisownię autorki tematu.
Muszę przyznać, że na punkcie poprawności naszego języka mam lekkiego świra. Po prostu nie cierpię, jak ktoś robi błędy, w mowie czy w piśmie (co poradzić, takie małe zboczenie ). A tu pojawiały się one non stop i to naprawdę rażące.
Moim zdaniem wstawianie na forum tekstów, których autorka robi aż takie byki świadczy o jej braku szacunku do odbiorców. Nawet Firefox podkreśla błędy, to nie jest wielki trud, sprawdzić tekst przed upublicznieniem go.
Stary 2009-08-02, 21:50   #35
Apsik
Rozeznanie

GG do Apsik

Cytat:
Napisane przez natasza22 Pokaż wiadomość
Jest mi przykro
Nie o to mi chodziło. Przepraszam, że tak wyszło.

A wizaż.pl warto odwiedzać, dowiesz się stąd wielu potrzebnych i ciekawych rzeczy, korzystaj z tutejszej wyszukiwarki i odwiedzaj wątki dziewczyn, które naprawdę robią coś pięknego. Mogą być dla Ciebie inspiracją. Nie poddawaj się tylko ćwicz. Mam nadzieję, że za jakiś czas znów wrzucisz coś do tego wątku i nas zaskoczysz.
Apsik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-03, 10:05   #36
Becia0d
Raczkowanie

Ej dziewczyny to jakiś fake jest?? Błędy jak u 8-latki, i 'huraa!!!!!!zrobiłam krzywe kolczyki na drucie!!!!!' Myślałam że takie numery to tylko wyironizowane przykłady, a tu popatrz..dzieciniada.. Proponuję nie ciągnąć dalej tego wątku, gdyż tylko zaśmieca forum.. 'Autorce' lub ktomuś kto się z nas po prostu zbija, jakby zależało na prawdę na biżuterii to by ślęczał dniami i nocami i czytał forum.

My kobiety jesteśmy aniołami, a gdy się nam podetnie skrzydła, lecimy dalej- na miotle!
Becia0d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-03, 10:22   #37
M0N1K4
Zakorzenienie

GG do M0N1K4

Przeczytałam to co dziewczę nam napisało... i nie wiem czy śmiać się czy płakać?

W kulturalny sposób zwrócono jej uwagę na pisownię jak i jej prace i się obraziła.

Albo jej przejdzie i weźmie się do pracy, albo nie zmieni zdania że jest "boooska" i przez kilka tygodni będzie klepać krzywulce, aż się nie znudzi.
Jak ktoś nie lubi krytyki to już nic na to nie poradzimy.
M0N1K4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Biżuteria

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości