Za jaką kwotę idzie się samemu utrzymać?? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-08-06, 00:42   #31
katakumba
Zakorzenienie

Dot.: Za jaką kwotę idzie się samemu utrzymać??

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Ano czynsz, czynsz.
Odstępne w moim mieście to tak od 1200 za 40m, więc nie dałoby rady.

My też dużo jeździmy, no ale nie aż po 40km dziennie. Do pracy TŻ nie ma daleko.

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Możesz mi powiedzieć jakim cudem wydajesz na tak małe dziecko 1000 na mc?

A ten żłobek to jakiś prywatny??
tez sie wlasnie chcialam dopytac. uprzedze wszelkie zarzuty ze mieszkam w uk, u mojej mamy na slasku bywam regularnie co dwa miesiace i owszem jak jestem zbulwersowana faktem wychodzenia z Reala z siatka za 100zl tak nie wiem na co miesiacznie mozna wydac 1000zl. chyba ze sie ma i sie chce

Cytat:
Napisane przez kolciag Pokaż wiadomość
cóż, kupujemy tylko i wyłącznie pampersy Pampersy reszta naszym zdaniem jest tragiczna a i tak zawsze w promocji

butelek ani smoczków nie je, ale smoczki się zurzywają i to dość szybko, więc wymieniamy je regularnie co miesiąc, żeby miały odpowiedni rozmiar a nie były zbytnio naciągnięte

ze szczepionką to był przykład... więc proszę bez złośliwości, a wystarczy taka jedna dawka za 500 zł co kilka miesięcy i o ile wzrastają wydatki...

ale jak napisałam, nie wszyscy są tacy rozrzutni... a inni nie dali by rady tylko w 2 za 3000 wyżyć
co miesiac smoczki wymieniacie??
pieluszki - no coz kazdy ma swoje typy, jakby w uk byl rossman kupowalabym rossmanowskie. jakby w polsce byly ekologiczne po cenie normalnej kupilabym eco
gadzty - bo tak to trzeba nazwac, potrafia pochlonac kupe kasy. ale przy zdrowych zmyslach nie musza

Cytat:
Napisane przez LadyBe Pokaż wiadomość
Jasne że za małą kwotę da się wyżyć...
My z TŻ jakoś żyjemy za 2000zł miesięcznie.
matka mojego tz razem z kochasiem i synem jej zyja za alimenty syna = 350zl miesiecznie. skarzysko kamienna, wiec niekoniecznie wioska zabita dechami

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

katakumba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-08, 08:55   #32
loverynka
Zakorzenienie

Zależy czy chcecie po prostu wyżyć czy żyć.

My z TŻ wydajemy średnio 1200zł miesięcznie na jedzenie. Na co? Jemy normalnie, nie jemy mięsa, za to dużo ryb. Wszystko kupowane jest z listy, więc nie ma opcji żeby się marnowało.
Do tego raz w miesiącu wizyta w Macro 400zł na środki czystości i około 42 butelki wody mineralnej, trochę soków. Czasami też ryby z Macro.
Kot to wydatek 150zł (ale jak się rozchorowala to poszło 2000zł z czego 600zł sama operacja)
Nie płacimy rachunków za gaz, prąd, śmieci, ścieki i komórki ale to w naszym wyopadku wydatek od 350 zł (w lecie) do 1500zł (w zimie) bo dom jest ogrzewany gazem. Dom jest własnością mojego taty i on płaci na razie podstawowe rachunki, a to na nic innego się nie dokłada. Mieszkamy w nim sami z TŻ.
Teraz mieliśmy wymianę pieca (koło 10000zł), ale zapłacili za to rodzice TŻ.
Olej napędowy do samochodu to 400zł. Trzeba pamiętać że raz w roku trzeba przegląd i ubezpieczenie i to jest spory wydatek (my mamy 5 letnią megankę, OC to 1700zł, a przegląd z wymianami 1200zł).

Obydwoje studiujemy dziennie, dodatkowo robimy kursy. Utrzymujemy się z wynajmu mieszkania TŻ (2500zł) oraz mojej renty (600zł). Gdybyśmy mieli płacić rachunki wszystkie (płacimy tylko internet i cyfrę) to potrzebowalibyśmy 5000zł minimum.

loverynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-08, 20:01   #33
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Konto usunięte

Szczerze mówiąc, dziwię się trochę osobom, które piszą tu, że nie da się wyżyć za kwoty takie jak 2500zł na dwie osoby...

Mam dużą rodzinę, rodzice, ja, troje rodzeństwa i dziadek. Żyjemy za jakieś 1500zł miesięcznie. Tata nie pracuje, mama jest na wychowawczym i dostaje grosze, dziadek jakąś marną emeryturę, jakieś tam rodzinne dostajemy, plus ja zarabiam ile mogę, choć dopiero skończyłam 18lat, avon, hostessowanie, różne dorywcze prace...
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-08, 21:32   #34
loverynka
Zakorzenienie

Orlico, ja nie mówię, że się nie da wyżyć. Chodzi przede wszystkim o to gdzie się mieszka. Bo jeśli masz 200 metrowy dom na utrzymaniu pod Warszawą to opłaty są wyższe niż np w 35 metrowym mieszkaniu, dajmy na to w Skarżysku Kamiennej. Moja siostra cioteczna ma 1200zł i żyje za to z mężem i 2 córek. Ale część jedzenia ma własnego, mieszka na wsi i dzieli dom i rachunki z teściową i jakimiś kuzynami męża.

My nie jemy mięsa, a ryby morskie 2-3 razy na tydzień niestety nie wychodzą tanio. Dlatego mówię tylko ile nas to kosztuje.

loverynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-21, 10:02   #35
bybella
Wtajemniczenie

dziewczyny może jeszcze któraś sie wypowie? jestem ciekawa najbardziej właśnie wydatków na jedzenie i środki czystości. myślę nad wyprowadzka i nie wiem orientacyjnie ile właśnie na te rzeczy mniej więcej się wydaje, żebym mogła policzyć razem z innymi wydatkami czy wystarczy dochodów żebym mogła w ogóle poważnie pomyśleć o tej wyprowadzce.
Stary 2012-01-31, 15:31   #36
ckin2u
Zakorzenienie

stary temat ale jak to czytam to lapie jeszcze wiekszego dola..
ckin2u jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-31, 19:35   #37
bybella
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ckin2u Pokaż wiadomość
stary temat ale jak to czytam to lapie jeszcze wiekszego dola..
no doła mozna złapać faktycznie.
na mojego posta sprzed 2 lat nikt nie odp. wiec moge tylko dopisać, ze wyprowadzka była i teraz jednak doła można dopiero złapać
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości