|
|
#31 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Re: Konto w banku [ również internetowym ] dla młodzieży.
Cytat:
Ja również i naprawde polecam , nic się nie płaci , nie trzeba co miesiąc wpłacać okreśolej sumy pieniędzy, dostaje się karte , wszystko jest za darmo ( całe założenie konta itd.itp. )
|
|
|
|
#32 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Re: Konto w banku [ również internetowym ] dla młodzieży.
Cytat:
trzeba trzy rzy zaplacic karta, zeby karta byla za darmo, a jak nie inaczej 30 zl kosztuje, no i te przelewy, a jak sie ma 18 lat to bez problemu, a tak to inaczej jak w mbanku. u mnie jest duzy plus, bo to konto na takich "darmowych" zasadach jest do 30 rż, a w innych bankach po 18 ponoc po 18 przechodzi sie na zwykle konto dla doroslych ze wszystkimi oplatami ( przynajmiej w tych bankach, ktorych czytalam oferte
|
|
|
|
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Konto w banku [ również internetowym ] dla młodzieży.
Ja mam w PKO BP-internetowe, Inteligo. Bardzo czesto robie zakupy przez Internet i ono jest dla mnie najlepsze, zaraz po kazupach mogę szybko dokonac wplaty, rowniez przez Internet.
Korzystam z niego juz ok 3 lat. Oplaty: 99gr za karte, co miesiac. Jak saldo miesieczne jest wieksze niz 100zl to nie placi sie nic za tzw. prowadzenie konta. Przelewy do innych bankow 99gr /na poczcie, w banku przewaznie 2.5zl/, do PKO BP darmowe przelewy. Zakladajac je bylam pelnoletnia. Wiec nie do konca "mlodziezowe", ale za to nie pracowalam.
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
|
|
|
|
#34 |
|
Rozeznanie
|
Jak poprzedniczki - polecam izzy konto w mBanku, sama takie kiedyś miałam i nadal mam. Nic się nie płaci za otwarcie, prowadzenie, karte, jedynie jak przelew do innego banku niż mBank. Konto internetowe, w każdej chwili można sobie wejść. I jak już będziesz starsza, żeby zrobić sobie normalne konto (jak dla mnie najbardziej opłacalne i korzystne) wystarczy tylko telefon
|
|
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam konto Graffiti w PKO.
Mam 16 lat, konto od wakacji. Comiesięczna opłata wynosi mnie około 2 zł ![]() Automatycznie dostaje się kartę do bankomatu i dostęp do konta internetowego (PKO Inteligo). Nie ma żadnego dolnego limitu, że np. rodzic musi co miesiąc przesyłać określoną kwotę. Nie można na tym koncie zrobić debetu, więc nawet, jeśli ktoś by się na nie włamał nie będziemy mieć tysięcy do spłacania. Trzeba jednak pamiętać, żeby zawsze zostało kilka złotych na prowadzenie konta. Można zakładać lokaty, dokonywać przelewów i tak dalej - niemal niczym nie różni się od zwykłego konta, z tym, że rodzic ma wgląd na biling transakcji. Później Graffiti automatycznie zmieniają na konto Student a następnie na zwykłe. |
|
|
|
|
#36 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
posiadam inteligo w pko bp i za przelewy płacę 0,50zł |
|
|
|
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
Az sprawdzilam
![]() Prowizja za: przelew jednorazowy Opłata -0,99 Moze mam jakies drozsze Inteligo, ale robie czasem nawet po kilka przelewow dziennie i place 99gr. W zalaczniku screen z ich cennika, pkt nr 7. http://www.inteligo.pl/infosite/ofer...i-prowizje.htm tu cala tabela.
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
|
|
|
|
#38 |
|
Konto usunięte
|
a w wbk konto?
takie dla mlodziezy? bo mam pytanie, czy np w banku mozna wplacac pieniadze na swoje konto czy koniecznie przelewem trza
|
|
|
|
|
#39 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=6f478752bd2871e8cc7e642 01f2c815878556baf_60bff67 2628d8;6821297] czy np w banku mozna wplacac pieniadze na swoje konto czy koniecznie przelewem trza [/QUOTE]w kazdym banku mozesz wplacic pieniadze na swoje konto w oddziale (o ile jest to oddzial z obsluga gotowkowa). niektore banki maja dodatkowo wplatomaty |
|
|
|
|
|
#40 |
|
Konto usunięte
|
a wiesz moze czy wbk ma takie oddzialy i wplatomaty?
|
|
|
|
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
[1=6f478752bd2871e8cc7e642 01f2c815878556baf_60bff67 2628d8;6821765]a wiesz moze czy wbk ma takie oddzialy i wplatomaty?
[/QUOTE]oddzialy na pewno ma. a czy wplatomaty to nie wiem, bo jestem w innym banku. pewno na ich stronie mozna znalezc taka informacje |
|
|
|
|
#42 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
To tyle tytułem wyjaśnienia
|
||
|
|
|
|
#43 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#44 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=6f478752bd2871e8cc7e642 01f2c815878556baf_60bff67 2628d8;6821297]a w wbk konto?
takie dla mlodziezy? bo mam pytanie, czy np w banku mozna wplacac pieniadze na swoje konto czy koniecznie przelewem trza [/QUOTE]ja jestem w wbk i jest tam takie konto wplacac mozna normalnie w banku, a o wplatomatach nic nie slyszlaam. jesli nie jestes pelnoletnia to przelewow nie mozesz robic. za prowadzenie nic sie nie placi. i tu jest jescze jeden duzy plus, w niektorych bankach nawet mlodziezowe konto placi sie za prowadzenie a tu nic, ale nawet izzykonto po skonczeniu 18 lat przeksztalaca sie na takie dla doroslych i juz za prowaszenie placi sie, a w wbk konto takie darmowe ma sie do 30 lat, dopiero potem sie placi, a po skonczeniu 18 lat normalnie mozna robic przelewy za 50 gr!!
|
|
|
|
|
#45 |
|
Zakorzenienie
|
[1=6f478752bd2871e8cc7e642 01f2c815878556baf_60bff67 2628d8;6822690]a w jakim jestes?
[/QUOTE]w Nordei |
|
|
|
|
#46 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej. Ja w końcu założyłam sobie konto w wbk i czekam na kartę
|
|
|
|
|
#47 |
|
Zakorzenienie
|
Moj tata czytal kiedys w rzeczypospolitej ranking najlepszych bankow internetowych no mozna to tak nazwac :p i wygralo Inteligo ktore nalezy pod PKO wiec powiedzial mi zebym sobie zalozyla konto no i mam
za karte bankomatowa nic nie placilam a kase dostaje co miesiac od taty jako kieszonkowe od razu przelewem na konto. za przelew biora 99 gr do innego banku a utrzymanie konta kosztuje 1,50 co 2 albo 3 miesiace
|
|
|
#48 |
|
Zakorzenienie
|
a co do jakis dodatkowych oplat ze niby dla doroslych to nie slyszalam, ja mam 19 lat skonczone i jakos wiecej nie place:P kase mozesz tez wplacic w banku potrzebujesz tylko numeru swojego konta (masz na karcie bankomatowej i w liscie w papierach bedzie) zapytaja sie czy jestes wlascicielka konta podpiszes papierek i juz
nie mam zadnych klopotow z tymi roznymi sprawami a przyznam sie ze strasznie sie balam ze nie dam sobie rady !
|
|
|
#49 |
|
Konto usunięte
|
a ja bym potrzebowała takiego w ktorym:
nie placi sie za prowadzenie za przelewy i mozna je robic nawet jako osoba niepelnoletnia. propozycje? |
|
|
|
|
#50 |
|
Raczkowanie
|
czy konto w ing direct z lwem jest całkowicie darmowe czy też pobierają jakieś minimalne opłaty?
|
|
|
|
|
#51 |
|
Konto usunięte
|
no wlasnie, ktore konta sa CALKOWICIE darmowe?
|
|
|
|
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
chyba musisz sprawdzic kazda z ofert banku bo az tak dobrze to nie wiem czy gdzies jest:P w Inteligo przelewy mozesz robic nie byc pelnoletnia ale co do prowizji to wydaje mi sie ze pobieraja wszedzie chociaz zdarzaja sie wyjatki
|
|
|
#53 |
|
Raczkowanie
|
nie ma całkowicie darmowych kont, zawsze pobierają kilka groszy (od 40 wzwyż) za prowadzenie konta,
ing direct (2zł miesięcznie), ja założyłem ing standart (7zł miesięcznie), zapomniałem tylko zapytać: - w jaki sposób można aktywować usługę powiadamiania sms oraz ing-online? - czy ing przesyła comiesięczne wyciągi? pomożecie? |
|
|
|
|
#54 |
|
Zakorzenienie
|
Pomożemy
Co prawda z ING korzystam wyłącznie firmowo, ale chyba dużych różnic w tych podstawowych kwestiach nie ma, a zatem:- wyciągi można sobie dodatkowo zamówić, ale jest to bajer płatny - ING on-line można aktywować tutaj: http://www.ingbank.pl/u235/navi/31351/ (postępuj po prostu zgodnie ze wskazówkami )
|
|
#55 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#56 |
|
Konto usunięte
|
a gdzie jestes?
|
|
|
|
|
#57 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=6f478752bd2871e8cc7e642 01f2c815878556baf_60bff67 2628d8;6858146]a gdzie jestes?[/QUOTE]
Oj, tak ciezko 3 posty wyzej przeczytac? Trzeba miec 18, zeby przelewy robic. ![]() ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#58 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
niqsia13 uwierz mi, że jesteś za młoda na konto, po co je zakładać skoro ono zawsze będzie puste (tak przypuszczam) |
|
|
|
|
|
#59 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przyznam bez bicia, że nie jestem w stanie przebić się teraz przez swoją sklerozę, aktywacji dokonywałam dość dawno temu, niemniej jednak jeśli dobrze pamiętam, to jakiś telefon wykonać trzeba było. Szczęśliwie od tamtej pory bazuję na systemie on-line i z konsultantami dyskutować już nie muszę, więc tę jedną rozmowę można jakoś przeboleć.
|
|
|
#60 |
|
Zakorzenienie
|
ja sobie w czerwcu zalozylam konto w ing i nie trzeba nigdzie dzwonic zeby dostep internetowy aktywowac
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:06.

trzeba trzy rzy zaplacic karta, zeby karta byla za darmo, a jak nie inaczej 30 zl kosztuje, no i te przelewy, a jak sie ma 18 lat to bez problemu, a tak to inaczej jak w mbanku. u mnie jest duzy plus, bo to konto na takich "darmowych" zasadach jest do 30 rż, a w innych bankach po 18 ponoc po 18 przechodzi sie na zwykle konto dla doroslych ze wszystkimi oplatami ( przynajmiej w tych bankach, ktorych czytalam oferte 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)