|
|
#31 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Girls pomóżcie! Natręt do mnie dzwoni i wysyła smsy!
|
|
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co? Żenada.
Jeżeli chodzi o kogoś, kto jest natrętny, to się go po prostu ignoruję. Reakcja powoduje kolejną akcję, jakież to proste. Jeżeli będziemy reagować, to druga osoba będzie powtarzać swoje czynności, bo widzi reakcje. Jak człowiek przestanie odpisywać na smsy, odbierać telefony, to w końcu drugiej osobie się znudzi, bo ileż można pisać / dzwonić w eter? A sprawa z nr telefonu to juz w ogóle dziwna sprawa. Nr telefonu, czyjkolwiek by nie był, nie ma prawa się pojawić na forum, w końcu to jednak jest czyjś prywatny numer, no sorry. A odgrywanie się pt - skoro on nie szanuje mojej prywatności, to ja nie będę szanować jego prywatności, to zagrywki jak z piaskownicy - bo on mnie uderzył łopatką, to ja mu też przywalę! |
|
|
|
|
#33 |
|
Konto usunięte
|
Bardzo ciekawy temat (...)
4 lata temu zaczęłam dostawać anonimowe sms'y i telefony. W nich zawarte były - jak to nazwała Policja - groźby karalne. W ciagu 1,5 miesiąca otrzymałam ponad 1000 wiadomości. Przychodziły o każdej porze dnia i nocy. Nadawca zmieniał numery, kupując kolejne karty pre-paidowe. Sprawę zgłosiłam na Policję. Sprawcę zatrzymano. W tej chwili toczy się proces. Na początku nie reagowałam. Potem odpisywałam z prośbą, by się odczepił. Następnie odsyłałam mu wiadomości, które ten wysyłał do mnie. Skoro to nie pomagało, zdarzyło mi sie wysłać kilka/kilkanaście sms'ów w tym samym tonie, co jego. Dzis wiem, że na takie zaczepki NIE WOLNO reagować. Dziś sprawę natychmiast zgłosiłabym na Policję. Każdy odbiorca bluźnierczych sms ma prawo się bać. Grożenie komuś pozbawieniem życia nie jest zwykłą wiadomością... Zazwyczaj Prokurator określa takie działania, jako niską szkodliwość społeczną. Ale trzeba powalczyć. No bo kiedy mamy zgłosić takie nękanie..? Jak już wylądujemy w szpitalu albo i jeszcze gorzej..? Wzięłam udział w RwT na ten temat. Serdecznie pozdrawiam i życzę pomyślnego zakończenia sprawy. |
|
|
|
|
#34 |
|
Zadomowienie
|
do mnie też ktoś wydzwaniał, o różnych porach dnia i nocy (pracuję także w nocy, więc miałam telefon włączony). Mój sposób: odbieram telefon i od razu odkładam na bok, bez słowa; najczęściej do szuflady biurka. Zajmuję się swoimi zajęciami, a gościowi impulsy lecą. Czekał po 5-10 minut, potem się wyłączał. I odechciało mu się.
|
|
#35 |
|
Raczkowanie
|
ja bym zrobiła tak:
wyłączyłabym telefon na 2-3 dni (ewentualnie na ten czas kupić kartę i przełożyć), potem poprosiłabym kolegę z "jajami" zeby zagrał geja - powiedział, ze odkupił telefon od ciebie i tyle, ewentualnie jeszcze parę razy zadzwonił do niego, ze niby chce się umówić.... Dom mnie wydzwaniał namolny facet z jakijś telefonii komórkowej - nie było to takie uciążliwe jak u ciebie, ale wkurzało mnie bardzo. Któryś raz odebrał mój maż (puścił na głośnomówiący), ja się zwijałam żeby się nie roześmiać na głos, a mąż takim kobiecym głosikiem (to sobie trzeba wyobrazić) ![]() cos tam o telefonach, a mój mąż mówi "no my z mężem to już mamy takie telefony, bo wie pan, bo my z mężem...." a potem mąż przeszedł do ataku: - masz śliczny głosik, a jak się nazywasz - Marek - o jak łaaadnie, a gdzie mieszkaaasz? - w Warszawie - na troszke daleko, ale nic nie szkodzi, może umówisz sie ze mną na kawę... itd, itp.... Ja się nie umiałam opanować - ale mój numer na pewno jest zaznaczony jako ciężko zagrozony - bo już z żadnej sieci nie dzwonią. |
|
|
|
|
#36 |
|
Konto usunięte
|
Ale żenada. Droga Autorko wątku - czy myślisz, że na wizażu są same tępe pałki, które nie wpadną na to, że ten post to ściema?
Litości.
|
|
|
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
Zmien numer. Po paru miesiacach wroc do starego, moze wtedy juz nie ebdzie dzwonil .
Poza tym ja bym zglosila to na policje. Niewazne ile bedzie to trwalo,. Policja ma obowiazek przyjac zgloszenie bo to nękanie! To jest karalne i nie wazne, ze sprawa bedzie sie ciagnac. Wazne, ze cos z tym zrobisz. Wazne by koles zobaczyl, ze nie masz zamiaru sie z nim bawic. Moze kontakt z policja go uspokoi.
|
|
#38 | ||
|
Zakorzenienie
|
Autorce udał się lepszy żart niż mi ze światowym dniem bez internetu
![]() Chyba nie sądziła, że Wizażanki są tak naiwne, zeby dzwonić pod nie wiadomo jaki numer ze swoich telefonów??? ![]() Jak jesteś tak zdesperowana, a numeru zmienić nie chcesz, bo taki śliczny (hahaha ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Swoją drogą wspomniała, ze to jej drugie konto, hm...
|
|
|
#39 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;13608165]Ale żenada. Droga Autorko wątku - czy myślisz, że na wizażu są same tępe pałki, które nie wpadną na to, że ten post to ściema? Litości.[/QUOTE]Cytat:
|
||
|
|
|
|
#40 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie wiem czy dobrym pomyslem jest to dzwonienie do niego i zabawa z nim, slyszalam o tym ze natretowi mozna wyslac przez bramke "pana tadeusza" to podobno calkiem unieruchamia telefon ale moja rada to zmiana numeru i zaczecie nowego rozdzialu ja bym tak zrobila
Edytowane przez dreaminka Czas edycji: 2009-08-06 o 12:29 |
|
|
|
|
|
#41 |
|
Raczkowanie
|
to ja dałam te ogłoszenia na gumtree to chyba oczywiste.
ale sluchajcie! POSKUTKOWAŁO!!!!!! Facet się załamał, od rana dzwonią do niego ludzie w sprawie pracy, randek i innych! Napisał mi smsa że błaga żebym skasowała jego numer z ogłoszeń, że przepraszam, że nie chce żadnych awantur już, i że obiecuje że już nigdy nie użyje mojego numeru telefonu!!! jeśli tylko skasuję te ogłoszenia ![]() Dziękuję wszystkim dziewczynom, które pomogły mi w tej sytuacji!!! Jesteście przekochane! A gnój ma nauczkę, że z babami się nie zadziera! Tak na przyszłość ![]() W tej chwili widzę że tych ogłoszeń nie ma ju na gumtree, ale napisałam do ludzi z Guntree na wszelki wypadek, że to była ściema i żeby skasowali cokolwiek znajdą z tym numerem telefonu ![]() Niniejszym wątek można uznać za nieważny - pełen sukces!!! Moderatorów proszę o skasowanie wątku lub numeru telefonu w wątkach, jeżeli się da (a jak nie to mi w sumie to wisi )Ale chcę być fair, jeżeli faktycznie on dotrzyma słowa i już do mnie nie zadzwoni. Oczywiście zagroziłam mu, że jeśli jeszcze kiedykolwiek dostane smsa albo telefon od niego - ponowię akcję "internet" No , dziewczyny! W jedności siła! ![]() ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- JESZCZE RAZ WSZYSTKIM DZIĘKUJĘ!!! Boże nie wiecie nawet jak się cieszę że poskutkowało!!! Dziękuję!!!!
|
|
#42 |
|
Raczkowanie
|
Super rozwiązałaś problem
|
|
|
|
|
#43 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Taaaa, Wizażanki ci pomogły
|
|
|
#44 |
|
Raczkowanie
|
Wiem, sama się dziwię że na to wpadłam, ale nie mam wyrzutów sumieniam, bo najpierw wykrozystałam wszystkie inne środki, z policją i operatorem włącznie. Poza tym napisałam mu że będzie żałował jak mi nie da spokoju - i widać pożałował (ludzie do niego dzwonili od 6 rano, bo napisałam takie ogłoszenia, że na ich miejscu też bym szybko zadzwoniła hehehehe - np. szukam pracy minimum 4zł /h
![]() ![]() Kto by nie zadzwonil mnie zatrudnic![]() Miejmy nadzieje, że dotrzyma słowa i już nigdy więcej do mnie nie zadzwoni. PS. kochane kolezanki, ktore myslaly, ze sobie robie jaja, ze to nr jakiejs laski ktorej nie lubie, albo inne wymysly - nie kazdy robi sobie zarty i traci czas na prowokacje bez sensu. Trzymam kciuki zeby wam sie taka sytuacja nigdy nie zdarzyla, bo wtedy tez bedziecie miec problem i myslec, co by tu zrobic. Jak widac, akcja odniosla skutek i na tym pozostanmy (hehe teraz macie przyklad, co zrobic, jak ktos was nęka )Fresa, nie rozumiem cię dziewczyno :/
|
|
#45 |
|
Zakorzenienie
|
Brednie.
|
|
|
|
|
#46 |
|
Rozeznanie
|
dlaczego nie zamyka się takich wątków?
|
|
#47 |
|
Raczkowanie
|
Cała ta akcja jest jak dla mnie dziecinna i żałosna.
Ciekawa jestem ile autorka wątku ma lat
|
|
#48 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choc - czasem mozna sie zdziwic. Ah, jakiez to bylo wysokich lotow - wystawic jakas dziewczyne. Rzucic lwom na pozarcie. |
|
|
|
|
|
#49 |
|
Konto usunięte
|
po co sie do niego wogole odzywasz ? niech pisze se co chce jesli bedziesz na to odpowiadala to tymbardziej go nakrecasz.
sugeruje rowniez zmiane numeru , to tylko numer . a natreta mozesz sie nie pozbyc jak bedzie bardzo zawziety . Edytowane przez b2061242e79199a19ea25d448e737c2153b1403a_5fee6602bf23e Czas edycji: 2009-08-06 o 14:32 |
|
|
|
|
#50 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, co ci Wziażanki doradziły Taaaa, myslisz, że się gościu wystrszył? taaaa
|
|
|
#51 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#52 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ona cierpliwie wysluchala - usatysfakcjonowana. Bil sie w piersi - jaki to szatanski plan na niego wymyslila. |
|
|
|
|
|
#53 |
|
Przyczajenie
|
Ha. Też mi się wydaje, że to jakieś brednie. Pewnie wpadłaś po tym jak jedna wizanka sprawdziła ten numer i znalazła go na gumtree a teraz piszesz, że to Ty umieściłaś coś tu nie pasuje. No ale cóż czasem jak ludziom się nuuudzi ...
|
|
#54 |
|
Raczkowanie
|
Hmmm, no tak z pewnością ją błagał, żeby usunęła te ogłoszenie Sama napisałaś,że ma numer na kartę więc policja nic nie może zrobić. A skoro ma na kartę to na pewno się przestraszył i na kolanach prosił (a skoro powiedział że jest "fighterem" to już z pewnością). Jeśli się na Ciebie uwziął to nic by sobie z tego nie robił. Mógłby po prostu zmieniać numer telefonu (kartę) czy co tam i miałby to gdzieś.... Obstawiam zemstę na koleżance
|
|
|
|
|
#55 |
|
Raczkowanie
|
żal mi was dziewczyny, że macie takie podejście do życia, tylko wyśmiać i ośmieszyć, dopisywać swoje różniaste historyjki i nie wiadomo co jeszcze
poza tym sorry ale nie prosiłam was o radę tylko o konkretną DOBROWOLNĄ pomoc, na szczęście poradziłam sobie w inny sposób a na policję tak czy siak się zgłoszę z tymi smsami które mi wysyłał, choc wątpię by to coś dało jak na razie jest cisza życzę wam żebyście same nie doświadczyły takiego natręta w życiu, naprawdę watek wydaje mi się, powinien być zamknięty, bo problem się rozwiązał, a tutaj wizażanki tworzą jakąś dziwną atmosferę i znowu skończy się na zaśmiecaniu forum jak Pani myśli Pani Moderator?
|
|
#56 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A na policję to może podać ciebie ten facet za rozpowszechnianie jego danych osobowych bez jego zgody!
|
|
|
#57 |
|
Raczkowanie
|
i wnioskując z twoich wypowiedzi pewnie byś się ucieszyła co?
|
|
#58 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zreszta pewnie kiedys zobaczysz taka akcje ![]() Cytat:
![]() chcialabym to widziec ![]() Cytat:
nie napisalas o tym wczesniej, dopiero jak sie pojawila wzmianka o tym, jasne, oczywistedelikatnie mowiac ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#59 |
|
Raczkowanie
|
bez sensu
:/
|
|
#60 |
|
Zakorzenienie
|
Też bym chciała to zobaczyć
![]() Aaaa, a ja myślałam, że dziękowała Wizażankom za zmasowany atak telefoniczny Bardzo możliwe o tym nie pomyślałam
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:35.

Litości.

ale moja rada to zmiana numeru i zaczecie nowego rozdzialu

, co ci Wziażanki doradziły 
Hmmm, no tak z pewnością ją błagał, żeby usunęła te ogłoszenie
o tym nie pomyślałam