|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Z miłości do piękna...moje małe cudeńka..zapraszam:))
Pracuj z modeliną bo bardzo ciekawe rzeczy Ci wychodzą. Żydek pierwsza klasa. Chciałam jednak zwrócić uwagę, nie wiem jak wśród twoich znajomych, ale kolczyki z takimi modelinowymi ludkami raczej nie bardzo są noszone. szybciej wisiorek, breloczek. Ewentualnie do uszu to może jakiś kotek czy coś.
A co do kolczyków z koralików to tez nie rezygnuj, bo jak dziewczyny pisały widac poprawę w stosunku do pierwszego wrzutu. Według mnie z drugiego wrzutu najlepiej wyszły te z zielono-żółtymi kulkami.
|
|
#32 |
|
Raczkowanie
|
Sugerowalam sie bardziej tym ze spotkalam takie kolczyki na alllegro
I ktos to jednak kupuje wiec zapotrzebowanie jakies tam jest;P Osobiscie nie nosze no ale o gustach sie podobno nie rozmawia )pozdrawiam
|
|
|
|
|
#33 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie o gustach się nie rozmawia
hehe Modelinkowe rzeczy kojarzą mi się z dzieciakami ale nie ukrywam, że fajnie Ci wychodzi, a jeśli chodzi o kolczyki to się za bardzo nie znam sama też coś staram się robić więc i Tobie życzę powodzenia i wytrwałości
|
|
|
|
|
#34 |
|
Raczkowanie
|
Się namęczyłam z tymi kolczykami:P
Jakos tak wena na robienia przed swietami przyszla..bliskich nawet zwykle proste kolczyki ciesza I jakos tak samo poszlo..![]() Generalnie zawsze jak robie kolczyki nauczylam sie docinac mierzyc wszytkie łancuszki przed zrobieniem pary-równo prosto i wygodniej. Tym razem zeby bylo "łatwiej inaczej" zrobiłam jeden kolczyk pozniej drugi- i koniec koncow jeden sie robil 2 godziny A pozniej liczenie po ogniwku dlugosc![]() Wreszcie przyszly profesjonalne szczypce okraglaczki. Ale do wprawy z loopikami jeszcze mi daleko Jakos tak ciezko wylapac odpowiednia długosc uciecia..i kazdy loopik inny.Acha co do pierwszych kolczykow wielkie pytanie!!! Jakie mam uzyc do nich bigle? Standardowe strasznie lataja w tym wielkim oczku ![]() Jakies rady? Zdjecia z modelinowymi ludkmi...a tak jakos sie nasunely głupie pierwsze skojarzenia :P Nie moglam sie powstrzymac ) Dzieciok jestem taki maly czasem i tak juz do starosci poznej chyba pozostanie ![]() takaze z przymruzeniem oczka prosze traktowac ![]() Czekam na oceny )
Edytowane przez sylviaaaaaaa85 Czas edycji: 2009-12-28 o 02:20 |
|
|
|
|
#35 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: No to bawimy sie dalej..:]
wielka poprawa w stosunku do pierwszych prac! brawo! loopiki duzo lepsze choc jeszcze miejscami nieco pokrzywione ale i tak widac postep- reszta to kwestia wprawy. Przy pierwszych kolcach zamocowałabym ten element na dodatkowym druciku z jakims koraliczkiem i owijanym loopem by całosc była stabilna ale one i tak juz są bardzo długie wiec taki zabieg tylko by je jeszcze wydłuzył... W każdym razie fajnie że pracujesz nad kompozycją- bardzo mi się podobają drugie i trzecie kolczyki
![]() Modelinki przesłodkie ale że sie na tym materiale nie znam to sie nie wypowiadam
|
|
#36 |
|
Zadomowienie
|
Pierwsze kolczyki
Bardzo ciekawa kompozycja ,najbardziej mi się podobają
|
|
|
|
|
#37 |
|
Raczkowanie
|
Mi też najbardziej podobaja się pierwsze, bardzie ciekawe. Ale ja wogóle mam słabość do motywów łańcuszkowych w kolczykach
Naprawdę bardzo fajnie kombinujesz, aż ciekawa jestem co pokażesz następnym razem, bo każdy wrzut, to coraz lepszy
|
|
|
|
|
#38 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Loopiki to głownie kwestia zmiany narzedzi- wczesniej bocianami robilam Postaram sie zrobic tak jak piszesz ale co z tego wyjdzie to nie wiem Fomowanie drutu na poziomie krzywuskow narazie![]() Ostatnio próbowałam z wrapowaneim nawet ![]() Fajne to i wciaga musze przyznac Owijanie mi idzie ok,drucik ciasno owiniety, bez przerw problem tylko ze stworzeniem jakchkolwiek form na podstawe![]() Drut podstawowy po 2 poprawie( posrebrzany narazie) albo w momencie owijania/skrecania ulega zmeczeniu materiału i łamie sie- chyba wiec zły nabyłam. A cieniutki 0,25 do owijania kruszy sie zadko kiedy ale czasem złamie nawet. Ze swojego srebrnego koloru robi sie szary...kiszka jednym słowem ![]() Cos kiedys zrobie to dla przykladu pokaze ![]() Wyzsza szkola jazdy ![]() ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
))
|
|||
|
|
|
|
#39 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to teraz przepraszam ale czym robisz????????????...bo loopiki to z tego co wiem własnie bocianami się robi...Generalnie wszystkie narzędzia które potrzebne ci sa do takiego typu biżuterii to: szczypce płaskie, szczypce tnące i bociany do loopików...chciałabym w takim razie zobaczyc czym ty je teraz robisz jesli nie bocianami?
|
|
|
#40 |
|
Raczkowanie
|
Sylwi chodziło o to, ze do tej pory robiła bocianami płaskimi chyba, a dopiero teraz kupiła okrągłe
|
|
|
#41 |
|
Zadomowienie
|
a no tak- o tym nie pomyslałam
Ja operuje głównie angielskimi nazwami i nie przyszło mi nawet do głowy że można coś nazwać "baciany płaskie" Ale rzeczywiscie...przejrzała m sobie kilka sklepów i tak to nazywają- dla mnie to po prostu czczypce płaskie (długie, krótkie, zaokrąglone whatever....) a bociany to bociany
|
|
#43 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co kraj to inna nazwa ![]() Dziekuje Rossalie za szybkie sprostowanie ![]() ![]() ![]() Cytat:
?
Edytowane przez sylviaaaaaaa85 Czas edycji: 2009-12-28 o 16:51 |
||
|
|
|
|
#44 |
|
Raczkowanie
|
Achh i jeszcze jedno pytanie wazne Kobitki- pierwsze kolczyki, podstawka jest duza i szeroka. Powinny byc ustawiona tak aby podstawka byla rownolegle do buzi czy prostopadle- innymi slowy powinny pokazywac cala swoja krase frontem czy bokiem
?Ps, Czytajac moj pierwszy post zastanwiam sie jakich prochów się wtedy nałykalam Miłośc...piękno..wolność. .pokój..Dzieci Kwiaty![]() Serio czasem mam takie nastroje ze tylko do epoki długowłosych naszprycowanych hipisów kochajacych ptaszki drzewka i wchechswiat
Edytowane przez sylviaaaaaaa85 Czas edycji: 2009-12-29 o 00:12 |
|
|
|
|
#45 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo mi się podobają kolczyki 1, 2 i 3
chetnie bym je załozyła, bo mam fioła na punkcie długich wiszących kolczyków
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:03.

I ktos to jednak kupuje wiec zapotrzebowanie jakies tam jest;P
)
A pozniej liczenie po ogniwku dlugosc![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Bardzo ciekawa kompozycja ,najbardziej mi się podobają
Naprawdę bardzo fajnie kombinujesz, aż ciekawa jestem co pokażesz następnym razem, bo każdy wrzut, to coraz lepszy