Z miłości do piękna...moje małe cudeńka..zapraszam:)) - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Biżuteria

Notka

Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-09-06, 18:20   #31
ggagatka
Zakorzenienie

GG do ggagatka
Dot.: Z miłości do piękna...moje małe cudeńka..zapraszam:))

Pracuj z modeliną bo bardzo ciekawe rzeczy Ci wychodzą. Żydek pierwsza klasa. Chciałam jednak zwrócić uwagę, nie wiem jak wśród twoich znajomych, ale kolczyki z takimi modelinowymi ludkami raczej nie bardzo są noszone. szybciej wisiorek, breloczek. Ewentualnie do uszu to może jakiś kotek czy coś.
A co do kolczyków z koralików to tez nie rezygnuj, bo jak dziewczyny pisały widac poprawę w stosunku do pierwszego wrzutu. Według mnie z drugiego wrzutu najlepiej wyszły te z zielono-żółtymi kulkami.
Stare dzieje:
+ debiut
+ gliniaki

ggagatka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-07, 12:36   #32
sylviaaaaaaa85
Raczkowanie

Sugerowalam sie bardziej tym ze spotkalam takie kolczyki na alllegro I ktos to jednak kupuje wiec zapotrzebowanie jakies tam jest;P
Osobiscie nie nosze no ale o gustach sie podobno nie rozmawia)
pozdrawiam
sylviaaaaaaa85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-07, 15:51   #33
kanioska
Raczkowanie

GG do kanioska

No właśnie o gustach się nie rozmawiahehe
Modelinkowe rzeczy kojarzą mi się z dzieciakami ale nie ukrywam, że fajnie Ci wychodzi, a jeśli chodzi o kolczyki to się za bardzo nie znam sama też coś staram się robić więc i Tobie życzę powodzenia i wytrwałości
kanioska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-28, 02:19   #34
sylviaaaaaaa85
Raczkowanie

Wink No to bawimy sie dalej..:]

Się namęczyłam z tymi kolczykami:P

Jakos tak wena na robienia przed swietami przyszla..bliskich nawet zwykle proste kolczyki ciesza I jakos tak samo poszlo..

Generalnie zawsze jak robie kolczyki nauczylam sie docinac mierzyc wszytkie łancuszki przed zrobieniem pary-równo prosto i wygodniej. Tym razem zeby bylo "łatwiej inaczej" zrobiłam jeden kolczyk pozniej drugi- i koniec koncow jeden sie robil 2 godziny A pozniej liczenie po ogniwku dlugosc

Wreszcie przyszly profesjonalne szczypce okraglaczki. Ale do wprawy z loopikami jeszcze mi daleko Jakos tak ciezko wylapac odpowiednia długosc uciecia..i kazdy loopik inny.

Acha co do pierwszych kolczykow wielkie pytanie!!!
Jakie mam uzyc do nich bigle?
Standardowe strasznie lataja w tym wielkim oczku
Jakies rady?

Zdjecia z modelinowymi ludkmi...a tak jakos sie nasunely głupie pierwsze skojarzenia :P Nie moglam sie powstrzymac)
Dzieciok jestem taki maly czasem i tak juz do starosci poznej chyba pozostanie
takaze z przymruzeniem oczka prosze traktowac

Czekam na oceny )

Edytowane przez sylviaaaaaaa85
Czas edycji: 2009-12-28 o 02:20
Stary 2009-12-28, 02:41   #35
Reverie1
Zadomowienie

GG do Reverie1
Dot.: No to bawimy sie dalej..:]

wielka poprawa w stosunku do pierwszych prac! brawo! loopiki duzo lepsze choc jeszcze miejscami nieco pokrzywione ale i tak widac postep- reszta to kwestia wprawy. Przy pierwszych kolcach zamocowałabym ten element na dodatkowym druciku z jakims koraliczkiem i owijanym loopem by całosc była stabilna ale one i tak juz są bardzo długie wiec taki zabieg tylko by je jeszcze wydłuzył... W każdym razie fajnie że pracujesz nad kompozycją- bardzo mi się podobają drugie i trzecie kolczyki
Modelinki przesłodkie ale że sie na tym materiale nie znam to sie nie wypowiadam

Moje decoupage

blog

,,Rób to co lubisz a nigdy nie będziesz pracował"Konfucjusz

Reverie1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-28, 08:50   #36
kasia_kati
Zadomowienie

GG do kasia_kati

Pierwsze kolczykiBardzo ciekawa kompozycja ,najbardziej mi się podobają
kasia_kati jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-28, 10:32   #37
Rossali
Raczkowanie

GG do Rossali

Mi też najbardziej podobaja się pierwsze, bardzie ciekawe. Ale ja wogóle mam słabość do motywów łańcuszkowych w kolczykach Naprawdę bardzo fajnie kombinujesz, aż ciekawa jestem co pokażesz następnym razem, bo każdy wrzut, to coraz lepszy
Rossali jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-28, 12:22   #38
sylviaaaaaaa85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Reverie1 Pokaż wiadomość
wielka poprawa w stosunku do pierwszych prac! brawo! loopiki duzo lepsze choc jeszcze miejscami nieco pokrzywione ale i tak widac postep- reszta to kwestia wprawy. Przy pierwszych kolcach zamocowałabym ten element na dodatkowym druciku z jakims koraliczkiem i owijanym loopem by całosc była stabilna ale one i tak juz są bardzo długie wiec taki zabieg tylko by je jeszcze wydłuzył... W każdym razie fajnie że pracujesz nad kompozycją- bardzo mi się podobają drugie i trzecie kolczyki
Modelinki przesłodkie ale że sie na tym materiale nie znam to sie nie wypowiadam
Dziekuje Reverie za cenne rady
Loopiki to głownie kwestia zmiany narzedzi- wczesniej bocianami robilam Postaram sie zrobic tak jak piszesz ale co z tego wyjdzie to nie wiem Fomowanie drutu na poziomie krzywuskow narazie

Ostatnio próbowałam z wrapowaneim nawet
Fajne to i wciaga musze przyznac Owijanie mi idzie ok,drucik ciasno owiniety, bez przerw problem tylko ze stworzeniem jakchkolwiek form na podstawe
Drut podstawowy po 2 poprawie( posrebrzany narazie) albo w momencie owijania/skrecania ulega zmeczeniu materiału i łamie sie- chyba wiec zły nabyłam.
A cieniutki 0,25 do owijania kruszy sie zadko kiedy ale czasem złamie nawet. Ze swojego srebrnego koloru robi sie szary...kiszka jednym słowem
Cos kiedys zrobie to dla przykladu pokaze
Wyzsza szkola jazdy

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia_kati Pokaż wiadomość
Pierwsze kolczykiBardzo ciekawa kompozycja ,najbardziej mi się podobają
Dziekuje

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Rossali Pokaż wiadomość
Mi też najbardziej podobaja się pierwsze, bardzie ciekawe. Ale ja wogóle mam słabość do motywów łańcuszkowych w kolczykach Naprawdę bardzo fajnie kombinujesz, aż ciekawa jestem co pokażesz następnym razem, bo każdy wrzut, to coraz lepszy
I dziekuje po raz trzeci))
Stary 2009-12-28, 12:53   #39
Reverie1
Zadomowienie

GG do Reverie1

Cytat:
Napisane przez sylviaaaaaaa85 Pokaż wiadomość
Loopiki to głownie kwestia zmiany narzedzi- wczesniej bocianami robilam
to teraz przepraszam ale czym robisz????????????...bo loopiki to z tego co wiem własnie bocianami się robi...Generalnie wszystkie narzędzia które potrzebne ci sa do takiego typu biżuterii to: szczypce płaskie, szczypce tnące i bociany do loopików...chciałabym w takim razie zobaczyc czym ty je teraz robisz jesli nie bocianami?

Moje decoupage

blog

Stary 2009-12-28, 12:57   #40
Rossali
Raczkowanie

GG do Rossali

Sylwi chodziło o to, ze do tej pory robiła bocianami płaskimi chyba, a dopiero teraz kupiła okrągłe
Rossali jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-28, 13:21   #41
Reverie1
Zadomowienie

GG do Reverie1

a no tak- o tym nie pomyslałam Ja operuje głównie angielskimi nazwami i nie przyszło mi nawet do głowy że można coś nazwać "baciany płaskie" Ale rzeczywiscie...przejrzała m sobie kilka sklepów i tak to nazywają- dla mnie to po prostu czczypce płaskie (długie, krótkie, zaokrąglone whatever....) a bociany to bociany

Moje decoupage

blog

Stary 2009-12-28, 15:56   #42
ayumi88
Rozeznanie

Świnki totalnie mnie rozbroiły,poza tym podobają mi się te kolczyki.
ayumi88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-28, 16:52   #43
sylviaaaaaaa85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Reverie1 Pokaż wiadomość
a no tak- o tym nie pomyslałam Ja operuje głównie angielskimi nazwami i nie przyszło mi nawet do głowy że można coś nazwać "baciany płaskie" Ale rzeczywiscie...przejrzała m sobie kilka sklepów i tak to nazywają- dla mnie to po prostu czczypce płaskie (długie, krótkie, zaokrąglone whatever....) a bociany to bociany
Hehehe tak mi sie jakos tez skojrzylo od razu płaske bociany jak dziobek naszego Polskiego Klekacza ,a szcypce okragle vel okraglaczki
Co kraj to inna nazwa

Dziekuje Rossalie za szybkie sprostowanie

Cytat:
Napisane przez ayumi88 Pokaż wiadomość
Świnki totalnie mnie rozbroiły,poza tym podobają mi się te kolczyki.
Heheh tylko pytanie ktore<swinki>?

Czas edycji: 2009-12-28 o 16:51
Stary 2009-12-28, 20:05   #44
sylviaaaaaaa85
Raczkowanie

Achh i jeszcze jedno pytanie wazne Kobitki- pierwsze kolczyki, podstawka jest duza i szeroka. Powinny byc ustawiona tak aby podstawka byla rownolegle do buzi czy prostopadle- innymi slowy powinny pokazywac cala swoja krase frontem czy bokiem ?

Ps, Czytajac moj pierwszy post zastanwiam sie jakich prochów się wtedy nałykalam Miłośc...piękno..wolność. .pokój..Dzieci Kwiaty
Serio czasem mam takie nastroje ze tylko do epoki długowłosych naszprycowanych hipisów kochajacych ptaszki drzewka i wchechswiat badz ziomkow Boba Marleya

Czas edycji: 2009-12-29 o 00:12
Stary 2010-02-27, 00:36   #45
swietlik111
Raczkowanie

GG do swietlik111

Bardzo mi się podobają kolczyki 1, 2 i 3 chetnie bym je załozyła, bo mam fioła na punkcie długich wiszących kolczyków
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Biżuteria

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości