|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: W drodze do doskonałości. Walka sama ze sobą. Dojrzała 15latka zaczyna odchudza
No i dobrze, Moniko !
Tak swoja droga - inaczej dobieraj spodnie. Unikaj obcislych rurek etc. W niektorych spodenkach mozna zakryc to i owo ![]() Ps. Sprobuj rowerek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
Dot.: W drodze do doskonałości. Walka sama ze sobą. Dojrzała 15latka zaczyna odchudza
Ja wprawdzie już jestem w jednym wątku,ale wiekowo szukam osób takich podobnych do mnie. Więc się bezczelnie przyłączam o xD
To ja napiszę,ze dążę - najpierw do 60 kg, a potem do 56(podobno to idealna waga dla osoby z moim wzrostem) ważę 69 xD To co dziewuchy piszcie co robicie i jecie cobyście za mało/za dużo nie jadły. Marta dajesz czadu xD Rozkręcimy ten temat;D
![]() |
![]() |
#33 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
wiec mozesz smialo przystopic do diety i czekac, az bedziesz szczuplutka ![]() dobra dziewczyny, to co - odchudzamy sie !! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też mam problem z udami, mamy ten sam wymiar nawet. A z kupnem spodni to samo ;/ Najgorsze jest to, że dla mnie nie ma spodni młodzieżowych, a przynajmniej do tej pory nie spotkałam się z ładnymi w dużym rozmiarze w przystępnej cenie. W podpisie widzę, że robisz a6w, jak Ci idzie? ![]() Pozdrawiam ![]() ---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Więc tak, nie chwaląc się, ten wątek jest idealny dla Ciebie ![]() ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Odchudzamy! I nie załamujemy się, jeśli pojawią się jakieś przeszkody! ![]() ![]()
W drodze do szczęścia. Start: 12.08.2009 r. Edytowane przez Martinnes Czas edycji: 2010-07-07 o 08:44 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
Okej, a wiec za miesiac zdajemy raport z tego, jak nam idzie , jakie juz mamy efekty etc.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
Ja zacznę.
![]() Wzrost: 172 cm Waga: 80 kg W tyłku (to chyba biodra? ![]() Pas: 94 cm Biust:96 cm Udo: 57 cm Łydka: 37
W drodze do szczęścia. Start: 12.08.2009 r. Edytowane przez Martinnes Czas edycji: 2010-07-07 o 08:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
Hej!!! Mogę się przyłączyć?? Gnębi mnie ten sam problem...
Trochę o mnie: Jestem Laura, idę do LO, w udach 57cm - zbieg okoliczności czy jak?? ![]() Historia wagi ![]() W wyniku niezadowolenia z siebie objadam się. 2 lata temu ważąc 53,8kg - wtedy był to stan krytyczny - pojechałam do sanatorium gdzie schudłam do 48kg, ale zaraz po tym przeżywałam głęboką depresję z powodów.. no uczuciowych ![]() ![]() Mam nadzieję, że się dogadamy ![]() Powodzenia Martinnes - wybacz, jeśli się pomyliłam - i wszystkim Wam dziewczyny, damy radę! Edit: Na pewno będzie mniej! ![]()
waga: ![]() ![]() włosy: 26cm --> 52 cm ![]() ![]() Edytowane przez PsilocybeGarden Czas edycji: 2009-08-11 o 19:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, ja wymiary podam za jakis czas, bo teraz nie mam jak, za tydzien podam, gdy juz bede miala wage etc.
![]() DAMY RADE ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Przy jakim jesteś wzroście? Do końca wakacji trochę mało czasu, ale jestem pewna, że swój cel osiągniesz, trzeba się tylko postarać i chcieć zmian ![]() Witaj ![]()
![]() |
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
Taaa... Zapomniałam, 164cm
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#41 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ps. PsilocybeGarden , jak sie odchudzasz? Edytowane przez caro69 Czas edycji: 2009-08-11 o 19:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Raczkowanie
|
Co do a6w to przestałam robić, a podpis został.
![]() Dziewczyny tylko nie róbcie głodówek. Cytat:
![]() Ja osobiście zastosuję diete MŻ-WR-wydaję się najlepszą opcją dla nastolatki. Więcej ruchu + zdrowe jedzenie. ![]() A może Marta zrobi coś w postaci tabelki? ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#43 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
![]() POZDRAWIAM ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ogólnie myślę co by się skupić na warzywach, owocach, owsiance - kocham owsiankę! - niejedzeniu słodyczy etc... tak jak to zawsze zaczynałam ![]() ![]() ![]() A Ty? Masz jakiś plan caro69?? edit: Cytat:
![]() Może postąpię niemądrze wybierając taką "dietę" ale myślę, że jest ona tak samo zdrowa czy też skuteczna jak inne "diety cud". Oczywiście ten plan diety to tylko założenie, bo jak na razie zastanawiam się nad dokładnym jadłospisem.
waga: ![]() ![]() włosy: 26cm --> 52 cm ![]() ![]() Edytowane przez PsilocybeGarden Czas edycji: 2009-08-11 o 20:08 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja najczęściej dodaję rodzynki, jabłko, brzoskwinie. ![]()
![]() |
![]() |
#46 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edit: Już mam plan diety ![]() Plan diety(najprawdopodobniej) : Ćwiczenia ok.30 minut codziennie przed śniaadaniem typu aerobic – głównie koślawe naśladowanie ludzi na filmikach z youtube.com -, hantelki, ile dam rady brzuszków, no i lekka gimnastyka-rozciąganie, naciąganie itp.- Śniadania- świeże warzywa lub owoce, żeby mieć powera na cały dzień, chociaż to cukry proste głównie… ale co tam… Bynajmniej owoce tylko na śniadanie, żeby spalić kalorie w ciągu dnia. Alternatywą owoców jest owsianka – moja najdroższa – albo muslii, ale rzadko, bo moje ulubione jest z niesamowicie kalorycznymi bakaliami i orzechami. [oczywiście do syta] Obiad – Warzywa! Warzywa! I jeszcze raz: warzywa! Czasem ryż, kotlety sojowe albo zupa warzywna(oczywiście niezabielana ![]() Kolacja – brak. II śniadania i podwieczorku nie ma, bo nie potrafię tak często jeść. Musze mieć nocajmniej 3 godziny przerwy pomiędzy posiłkami. A poza tym, kiedy jem te dania „dodatkowe” podjadam. W międzyczasie kawa rozpuszczalna – pychota – oczywiście bez niczego, herbata zielona, czerwona albo zioła ![]() Proszę o komentarze ![]()
waga: ![]() ![]() włosy: 26cm --> 52 cm ![]() ![]() Edytowane przez PsilocybeGarden Czas edycji: 2009-08-11 o 20:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
moj plan byl drakonska dieta. Jechalam na dietetycznych napojach, etc. + na jakichs tam wafelkach. Schudlam, to prawda, ale przy zblizajacym sie okresie dostalam napadu, jak to zwykle bywa, no i teraz jestem za dieta owocowo-warzywna, bieganiem i ogolnie zdrowym trybem zycia + DUUUZO cwiczen
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No no no ![]() ![]() Też jestem za zdrowym trybem życia, chociaż ostatnio to naprawdę trudno mi się zmusić do jakiegoś wysiłku fizycznego ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
hm, poszukaj takich cwiczen.
od groma ich na Wizazu ![]() mi najbardziej zalezy na miesniach brzuszka, zeby efekty byly bardzo widoczne, dlatego ide w tym kierunku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
Ja praktykuję a6w znowu(przy pierwszym podejściu po tygodniu wysiadłam) i ćwiczenia na talię osy. Ostatnio przesadziłam i wszystko mnie bolało.
No spowiadać się cośccie zeżarły xD Wiecie wymiana dietetycznych przepisów Dzisiaj: śniadanie-płatki z sokiem II śniadanie- 2 brzoskwinie obiad-ryż z warzywami kolacja- tuńczyk z pomidorkiem i ogórkiem PsilocybeGarden jedz małą kolację! Nie wolno się głodzić. Kiedyś też tak robiłam i dziewczyny mi to na forum wybiły z głowy. Lepiej mniej a częściej. Lepiej więcej się ruszać.Solidne śniadanie, małe drugie śniadanie, obiad, potem lekka kolacja. Nie obżerać się, ale jednak. Ja jestem typem nocnego marka i uczę się wieczorami oraz ćwiczę więc pozwalam sobie na większą, bo spalę. Jeśli idziesz spać wcześnie to jedz na kolacje węglowodany ^^ Białko i węglowodany są potrzebne. Jeśli długo ich nie jesz to potem będziesz miała coś w rodzaju napadu i zjesz w końcu zbyt dużą ilość węglowodanów Moja dieta Niełączenia białka z węglowodanami (np: kanapka z wędliną) http://members.lycos.co.uk/chjakchoman/tabela.jpg Może komuś się przyda. Warto przejrzeć tabelkę. http://kafeteria.pl/ziu/obiekt.php?id_t=159
I'll burn it all down As my anger reigns Til everything burns Edytowane przez Mary Rose Czas edycji: 2009-08-11 o 21:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
Mój jadłospis na jutro.
![]() 9.00-Iśń: owsianka [na wodzie i mleku 1,5%] + jabłko, naktarynka, rodzynki. 12.00-IIśń:zapewne owoce jakieś[np.grejpfrut]. 15.00-obiad:to co mama przygotuję, staram się jeść mniej. 18.00-kolacja:wieśniak z ogórkiem, lub sałatka warzywna [pomidor, ogórek, rzodkiewka i może jajko] Jak czytam te jadłospisy na redukcję [jeden z wątków na wizażu], to jutro zjem bardzo malutko. ![]()
![]() |
#52 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No tak... Nie pomyślałam o tym ![]() ![]() No to już wiem co będę jutro ćwiczyć ![]() A jeśli chodzi o brzuszek to oczywiście też chciałabym mieć kaloryferek ![]() ![]() Edit: W sumie kolację mogłabym jeść, bo siedzę do wczesnego ranka czasem ![]() ![]() ![]() Nad kolacją się zastanowię ![]()
waga: ![]() ![]() włosy: 26cm --> 52 cm ![]() ![]() Edytowane przez PsilocybeGarden Czas edycji: 2009-08-11 o 21:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#54 |
Raczkowanie
|
Cześć. Ja jestem i szukam centymetra coby się zmierzyćxD
![]() |
![]() |
#55 |
Rozeznanie
|
Hej, ja też jestem podwieszona do innego wątku (tego samego co np. Monika - kolorowesloncee
![]() Ważę 55 kg (albo nawet 57, nie wiem dokładnie), a mój cel wynosi 50 kg. Mam 169 cm wzrostu i może dla niektórych wyda się to mało, ja jednak mam taką budowę chyba .. teraz wyglądam nie grubo, nie, ale tak ... trochę zaniedbanie ;/ Tzn. wszystko mi idzie w UDA i ogólnie NOGI - najbardziej właśnie tą część ciała chcę wyszczuplić. Brzuch jest nawet okej. Ja robię a6w już hm, tydzień ![]() ![]() W ogóle to mogę się przyłączyć? :P Zaraz wracammmmm.
![]() |
#56 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do a6w. Widzisz już jakaś poprawe i czy Ty robisz np. w 1 ćwiczeniu 8 powtórzeń na 1 nogę? ![]()
![]() |
![]() |
#57 |
Raczkowanie
|
ale BMI to tylko stosunek wagi do wzrostu a anoreksja to choroba nie tylko ciala ale duszy i psychiki czlowieka, nie mam problemu z ED ;]
![]() |
![]() |
#58 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
hej ziom ![]() Noo, powiem Ci, że nawet jest poprawa .. taki bardziej 'nabity' mam ten brzuszek. Gdzieś czytałam, że jak ktoś ma dłużo tłuszczu itp., to nie powinien robić a6w, tylko najpierw schudnąć i wysmkulić się, bo szóstka nie da zamierzonych efektów. Nie wiem, ile w tym prawdy. :P Ja w każdym razie na mój brzuszek nie narzekam ;P Zawsze był chudy, tylko jakby mi się boczki zaczynają robić ![]() Co do tych powtórzeń: nie, 8 powtórzeń na 2 nogi, czyli wychodzi po 4 na jedną. ![]() A Ty robisz te a6w w końcu ; P ?
![]() |
![]() |
#59 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#60 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nieee, to nie może tak być! ; p A jak jest, to trudno - ja i tak robię po swojemu - zawsze doczekam się jakiś efektów, nie? ![]() W necie znalazłam jednak taką wypowiedź, cytuję: "tu chodzi o napięcie mięśni brzucha, a nie nóg, więc przy 6 powtórzeniach unosisz każda nogę do góry 3 razy, a nie sześć..." Robisz jakieś ćw. na nogi? Też bym szła pobiegać, ale u mnie wszyscy się głupie patrzą. ;/
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:08.