W drodze do doskonałości. Walka sama ze sobą. Dojrzała 15latka zaczyna odchudzanie. - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-08-11, 18:18   #31
caro69
Raczkowanie

Dot.: W drodze do doskonałości. Walka sama ze sobą. Dojrzała 15latka zaczyna odchudza

No i dobrze, Moniko !
Tak swoja droga - inaczej dobieraj spodnie. Unikaj obcislych rurek etc.
W niektorych spodenkach mozna zakryc to i owo

Ps. Sprobuj rowerek
Stary 2009-08-11, 18:19   #32
Mary Rose
Raczkowanie

Dot.: W drodze do doskonałości. Walka sama ze sobą. Dojrzała 15latka zaczyna odchudza

Ja wprawdzie już jestem w jednym wątku,ale wiekowo szukam osób takich podobnych do mnie. Więc się bezczelnie przyłączam o xD

To ja napiszę,ze dążę - najpierw do 60 kg, a potem do 56(podobno to idealna waga dla osoby z moim wzrostem) ważę 69 xD
To co dziewuchy piszcie co robicie i jecie cobyście za mało/za dużo nie jadły.
Marta dajesz czadu xD Rozkręcimy ten temat;D
Burning my dreams

All of this hate
And all of this pain
I'll burn it all down
As my anger reigns
Til everything burns

Mary Rose jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-11, 18:21   #33
caro69
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Martinnes Pokaż wiadomość
Zawsze byłam większa od rówieśników, ale takie duże tycie zaczęło się od kl.6. u mnie w domu jedzenia jest pod dostatkiem, czego tylko chcesz, ciastka, czekolady, serki, mięsa, ciasta, sery, lody, co chcesz. Poza tym moja mama świetnie gotuje i piecze. Każdy z mojej rodziny lubi dobrze zjeść, co widać po mnie i po rodzicach, bracia z tym problemu nie mają.

wiec mozesz smialo przystopic do diety i czekac, az bedziesz szczuplutka

dobra dziewczyny, to co - odchudzamy sie !!
Stary 2009-08-11, 18:30   #34
Martinnes
Raczkowanie

• Cytat:
    Napisane przez kolorowesloncee Pokaż wiadomość
    Może powiem coś więcej o sobie.
Cytat:
Mam na imię Monika, idę do 3 kl. gim. Mam 162 cm wzrostu i 62/1 kg żywej wagi. Swoją przygodę z odchudzaniem zaczęłam już dośc dawno. Za mną -5/6kg, ale jeszcze wiele przede mną. Moją zmorą są uda. Wielkie tłuste udziska, 57 cm-wynik mówi sam za siebie. Mam problem z doborem spodni, bo w udach mam za ciasne a w pasie mogłyby się zmieścić jeszcze z 2 osoby. Wiec muszę nad tym popracowć. Jutro idę biegać-z rana. Mam w nosie kto co o mnie pomyśli. Powinni zazdrościć, że ja dbam o siebie a oni nawet ręką nie ruszą.
Pozdrawiam

Ja też mam problem z udami, mamy ten sam wymiar nawet. A z kupnem spodni to samo ;/ Najgorsze jest to, że dla mnie nie ma spodni młodzieżowych, a przynajmniej do tej pory nie spotkałam się z ładnymi w dużym rozmiarze w przystępnej cenie.

W podpisie widzę, że robisz a6w, jak Ci idzie?
Pozdrawiam

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Mary Rose Pokaż wiadomość
Ja wprawdzie już jestem w jednym wątku,ale wiekowo szukam osób takich podobnych do mnie. Więc się bezczelnie przyłączam o xD

To ja napiszę,ze dążę - najpierw do 60 kg, a potem do 56(podobno to idealna waga dla osoby z moim wzrostem) ważę 69 xD
To co dziewuchy piszcie co robicie i jecie cobyście za mało/za dużo nie jadły.
Marta dajesz czadu xD Rozkręcimy ten temat;D
Jest już nas niezłe grono Razem łatwiej Cieszę się, że dołączyłyście
Więc tak, nie chwaląc się, ten wątek jest idealny dla Ciebie

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

Odchudzamy! I nie załamujemy się, jeśli pojawią się jakieś przeszkody! Idziemy do przodu

Start:
12.08.2009
r.

Edytowane przez Martinnes
Czas edycji: 2010-07-07 o 08:44
Martinnes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-11, 18:36   #35
caro69
Raczkowanie

Okej, a wiec za miesiac zdajemy raport z tego, jak nam idzie , jakie juz mamy efekty etc.
Stary 2009-08-11, 18:47   #36
Martinnes
Raczkowanie

Ja zacznę.
Wzrost: 172 cm
Waga: 80 kg
W tyłku (to chyba biodra?: 104 cm
Pas: 94 cm
Biust:96 cm
Udo: 57 cm
Łydka: 37

Start:
12.08.2009
r.

Edytowane przez Martinnes
Czas edycji: 2010-07-07 o 08:44
Stary 2009-08-11, 19:07   #37
PsilocybeGarden
Raczkowanie

Hej!!! Mogę się przyłączyć?? Gnębi mnie ten sam problem...
Trochę o mnie:
Jestem Laura, idę do LO, w udach 57cm - zbieg okoliczności czy jak??-
Historia wagi
W wyniku niezadowolenia z siebie objadam się. 2 lata temu ważąc 53,8kg - wtedy był to stan krytyczny - pojechałam do sanatorium gdzie schudłam do 48kg, ale zaraz po tym przeżywałam głęboką depresję z powodów.. no uczuciowych .. przytyłam 10 kg w 8 miesięcy. Do tej pory mam rozstępy z 48 "zrobiło się" 58... w tym roku rozpoczęłam walkę. Zeszłam do 56 i to była moja średnia nawet po obżarciu.. czasem dobijało do 57,5, ale to w skrajnych przypadkach. W tamtym tygodniu, we wtorek niesamowicie sfrustrowana zaczęłam jeść same warzywa co 6 godzin ( 2 posiłki dziennie) zeszło do 53. Ale co tam, w niedzielę i dzisiaj miałam napad ogólnie niezadowolenia z siebie i wolę na wagę nie wchodzić. Chciałabym dojść z powrotem do 48kg do końca wakacji. Chcę w końcu wyglądać normalnie...
Mam nadzieję, że się dogadamy
Powodzenia Martinnes - wybacz, jeśli się pomyliłam - i wszystkim Wam dziewczyny, damy radę!

Edit:
Na pewno będzie mniej!

Edytowane przez PsilocybeGarden
Czas edycji: 2009-08-11 o 19:10
PsilocybeGarden jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-08-11, 19:22   #38
caro69
Raczkowanie

Dziewczyny, ja wymiary podam za jakis czas, bo teraz nie mam jak, za tydzien podam, gdy juz bede miala wage etc.

DAMY RADE
Stary 2009-08-11, 19:23   #39
Martinnes
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez PsilocybeGarden Pokaż wiadomość
Hej!!! Mogę się przyłączyć?? Gnębi mnie ten sam problem...
Trochę o mnie:
Jestem Laura, idę do LO, w udach 57cm - zbieg okoliczności czy jak??-
Historia wagi
W wyniku niezadowolenia z siebie objadam się. 2 lata temu ważąc 53,8kg - wtedy był to stan krytyczny - pojechałam do sanatorium gdzie schudłam do 48kg, ale zaraz po tym przeżywałam głęboką depresję z powodów.. no uczuciowych .. przytyłam 10 kg w 8 miesięcy. Do tej pory mam rozstępy z 48 "zrobiło się" 58... w tym roku rozpoczęłam walkę. Zeszłam do 56 i to była moja średnia nawet po obżarciu.. czasem dobijało do 57,5, ale to w skrajnych przypadkach. W tamtym tygodniu, we wtorek niesamowicie sfrustrowana zaczęłam jeść same warzywa co 6 godzin ( 2 posiłki dziennie) zeszło do 53. Ale co tam, w niedzielę i dzisiaj miałam napad ogólnie niezadowolenia z siebie i wolę na wagę nie wchodzić. Chciałabym dojść z powrotem do 48kg do końca wakacji. Chcę w końcu wyglądać normalnie...
Mam nadzieję, że się dogadamy
Powodzenia Martinnes - wybacz, jeśli się pomyliłam - i wszystkim Wam dziewczyny, damy radę!

Edit:
Na pewno będzie mniej!
Jasne, czym nas więcej tym raźniej
Przy jakim jesteś wzroście?
Do końca wakacji trochę mało czasu, ale jestem pewna, że swój cel osiągniesz, trzeba się tylko postarać i chcieć zmian
Witaj

Start:
12.08.2009
r.
Stary 2009-08-11, 19:32   #40
PsilocybeGarden
Raczkowanie

Taaa... Zapomniałam, 164cm Niższa od Was Ale co tam.. Wg BMI moim celem jest niedowaga, ale mam dziwną budowę, bo wszystko normalne, tylko dupsko i uda tak wielkie, że aż wstyd Ale najgorszy tyłek, przez niego mam trudności w zmieszczeniem się w 36, a górę noszę 34/36/38, ale najczęściej 36. Spodnie rozm 29

Stary 2009-08-11, 19:37   #41
caro69
Raczkowanie

Cytat:
Taaa... Zapomniałam, 164cm Niższa od Was Ale co tam.. Wg BMI moim celem jest niedowaga, ale mam dziwną budowę, bo wszystko normalne, tylko dupsko i uda tak wielkie, że aż wstyd Ale najgorszy tyłek, przez niego mam trudności w zmieszczeniem się w 36, a górę noszę 34/36/38, ale najczęściej 36. Spodnie rozm 29
mam prawie to samo, tyle ze jestem troszke od Ciebie wyzsza. Moim celem rowniez jest niedowaga, ale nie o to chodzi. Chodzi raczej o to, zeby po prostu dobrze wygladac, pozbyc sie nadmiaru tluszczyku i cieszyc sie chudoscia i zdrowym stylem zycia

ps. PsilocybeGarden , jak sie odchudzasz?

Edytowane przez caro69
Czas edycji: 2009-08-11 o 19:38
caro69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-11, 19:42   #42
kolorowesloncee
Raczkowanie

Co do a6w to przestałam robić, a podpis został. Zaczynam od jutra + bieg rano. Swoje wymiary, wagę podam jutro.
Dziewczyny tylko nie róbcie głodówek.

Cytat:
z 48 "zrobiło się" 58... w tym roku rozpoczęłam walkę. Zeszłam do 56 i to była moja średnia nawet po obżarciu.. czasem dobijało do 57,5, ale to w skrajnych przypadkach. W tamtym tygodniu, we wtorek niesamowicie sfrustrowana zaczęłam jeść same warzywa co 6 godzin ( 2 posiłki dziennie) zeszło do 53.
Gdy zaczniesz normalnie jeśc waga wróci. Jedz zdrowo, schudniesz wolno, ale bez efektu jojo. Trzeba zjeść porządne śniadanie, by rozruszać metabolizm, pić w ciągu dnia dużo wody, jesc co 2-3h. Kolacja może być nawet 2h przed snem, tylko czysto białkowa.
Ja osobiście zastosuję diete MŻ-WR-wydaję się najlepszą opcją dla nastolatki. Więcej ruchu + zdrowe jedzenie.

A może Marta zrobi coś w postaci tabelki? by było widać efekty, kolejna motywacja.

było: 67kg
jest: 61kg
cel: 55kg

kolorowesloncee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-11, 19:44   #43
LOVE DODE
Przyczajenie

GG do LOVE DODE
Thumbs up Dot.: W drodze do doskonałości. Walka sama ze sobą. Dojrzała 15latka zaczyna odchudza

Cytat:
Napisane przez Martinnes Pokaż wiadomość
Zawsze byłam większa od rówieśników, ale takie duże tycie zaczęło się od kl.6. u mnie w domu jedzenia jest pod dostatkiem, czego tylko chcesz, ciastka, czekolady, serki, mięsa, ciasta, sery, lody, co chcesz. Poza tym moja mama świetnie gotuje i piecze. Każdy z mojej rodziny lubi dobrze zjeść, co widać po mnie i po rodzicach, bracia z tym problemu nie mają.
Witam!mam ten sam proble, lecz u mnie az tak nie widać tej nadawagi, która posaidam....Od jutra własnie zaczynam 45 minutowe treningi...Mam 14 lat...i jeszcze niestety nie mialam chlopaka.Jestem osobą pewną siebie(nawet za bardzo)...lecz bardzo chciala bym schudnać ..najgorszym moim mankamentem sa masywne uda.To sprawia ze latem czuje sie nie swojo.Tak wiec jutro o 7.00 wsiadam na rower i jade przed siebie...oczywiscie przed sniadaniemmmm..
POZDRAWIAM..i trzymam kciuki
LOVE DODE jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-11, 19:46   #44
PsilocybeGarden
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez caro69 Pokaż wiadomość
mam prawie to samo, tyle ze jestem troszke od Ciebie wyzsza. Moim celem rowniez jest niedowaga, ale nie o to chodzi. Chodzi raczej o to, zeby po prostu dobrze wygladac, pozbyc sie nadmiaru tluszczyku i cieszyc sie chudoscia i zdrowym stylem zycia

ps. PsilocybeGarden , jak sie odchudzasz?
Hm... Jak narazie nie mam konkretnego planu diety - tak, jak zwykle wszystko na ostatnią chwilę- ale jeszcze caaałe 3 godziny, więc jak już sobie obmyślę to dam znać
Ogólnie myślę co by się skupić na warzywach, owocach, owsiance - kocham owsiankę! - niejedzeniu słodyczy etc... tak jak to zawsze zaczynałam Ale tym razem chcę dołożyć ćwiczenia na tyłek, bo nie chcę schudnąć z ramion - fakt, też by się przydało - ale żeby znów nie wyglądać jak jakaś ogryziona od góry gruszka No więc biorę się do planowania

A Ty? Masz jakiś plan caro69??

edit:

Cytat:
Co do a6w to przestałam robić, a podpis został. Zaczynam od jutra + bieg rano. Swoje wymiary, wagę podam jutro.
Dziewczyny tylko nie róbcie głodówek.

Gdy zaczniesz normalnie jeśc waga wróci. Jedz zdrowo, schudniesz wolno, ale bez efektu jojo. Trzeba zjeść porządne śniadanie, by rozruszać metabolizm, pić w ciągu dnia dużo wody, jesc co 2-3h. Kolacja może być nawet 2h przed snem, tylko czysto białkowa.
Ja osobiście zastosuję diete MŻ-WR-wydaję się najlepszą opcją dla nastolatki. Więcej ruchu + zdrowe jedzenie.

A może Marta zrobi coś w postaci tabelki? by było widać efekty, kolejna motywacja.
Wiem... Wszystko to wiem, masę czasu spędziłam szukając odpowiednich diet itp... Wszystko ładnie, ale ja po prostu muszę sobie sama ułożyć dietę, bo te jadłospisy, które można znaleźć w sieci mnie nie satysfakcjonują... A wtedy jak pisałam byłam bardzo sfrustrowana, więc dlatego tak drastycznie zaczęłam. Wiem, że aby dobrnąć do 48kg będę musiała wiele poświęcić. Jestem w stanie przyzwyczaić się do niejedzenia niektórych produktów, albo jedzenia mniej. Po prostu muszę zacząć. Dlatego też jeśli zacznę drastycznie eliminując wszystko poza warzywami - choć to niezdrowo - na 2 tygodnie raczej nic mi się nie stanie... Bo wtedy będę już zamieniać te warzywa na jakiś ryż, owoce czy cokolwiek zdrowego, ale przez to, że będę jeść mało przez 2 tygodnie przyzwyczaję się do małych porcji.
Może postąpię niemądrze wybierając taką "dietę" ale myślę, że jest ona tak samo zdrowa czy też skuteczna jak inne "diety cud".

Oczywiście ten plan diety to tylko założenie, bo jak na razie zastanawiam się nad dokładnym jadłospisem.

Czas edycji: 2009-08-11 o 20:08
Stary 2009-08-11, 20:09   #45
kolorowesloncee
Raczkowanie

Cytat:
Hm... Jak narazie nie mam konkretnego planu diety - tak, jak zwykle wszystko na ostatnią chwilę- ale jeszcze caaałe 3 godziny, więc jak już sobie obmyślę to dam znać
Ogólnie myślę co by się skupić na warzywach, owocach, owsiance - kocham owsiankę! - niejedzeniu słodyczy etc... tak jak to zawsze zaczynałam Ale tym razem chcę dołożyć ćwiczenia na tyłek, bo nie chcę schudnąć z ramion - fakt, też by się przydało - ale żeby znów nie wyglądać jak jakaś ogryziona od góry gruszka No więc biorę się do planowania
Jak przygotowujesz swoją owsiankę?
Ja najczęściej dodaję rodzynki, jabłko, brzoskwinie.

Stary 2009-08-11, 20:18   #46
PsilocybeGarden
Raczkowanie

Cytat:
Jak przygotowujesz swoją owsiankę?
Ja najczęściej dodaję rodzynki, jabłko, brzoskwinie.
Hah... Ja uwielbiam taką naj zwyklejszą tj. płatki owsiane górskie, płatki błyskawiczne żytnie - też wyglądają jak owsiane, ale są ciemniejsze i chyba z żyta -, otręby żytnie, otręby owsiane i zarodki pszenne. Czasem dodaję owoce -np. dzisiaj maliny- ale szczerze, to wolę bez niczego. I to na 2% mleku pół na pół z wodą, albo mleku 0,5% no albo 0,0% Łaciate Bo jak jest samo mleko tłuste (2%) to nie lubię No i oczywiście bez cukru Pychoota

Edit:

Już mam plan diety

Plan diety(najprawdopodobniej) :
Ćwiczenia ok.30 minut codziennie przed śniaadaniem typu aerobic – głównie koślawe naśladowanie ludzi na filmikach z youtube.com -, hantelki, ile dam rady brzuszków, no i lekka gimnastyka-rozciąganie, naciąganie itp.-
Śniadania- świeże warzywa lub owoce, żeby mieć powera na cały dzień, chociaż to cukry proste głównie… ale co tam… Bynajmniej owoce tylko na śniadanie, żeby spalić kalorie w ciągu dnia. Alternatywą owoców jest owsianka – moja najdroższa – albo muslii, ale rzadko, bo moje ulubione jest z niesamowicie kalorycznymi bakaliami i orzechami. [oczywiście do syta]

Obiad – Warzywa! Warzywa! I jeszcze raz: warzywa! Czasem ryż, kotlety sojowe albo zupa warzywna(oczywiście niezabielana )

Kolacja – brak.
II śniadania i podwieczorku nie ma, bo nie potrafię tak często jeść. Musze mieć nocajmniej 3 godziny przerwy pomiędzy posiłkami.
A poza tym, kiedy jem te dania „dodatkowe” podjadam.
W międzyczasie kawa rozpuszczalna – pychota – oczywiście bez niczego, herbata zielona, czerwona albo zioła

Proszę o komentarze

Czas edycji: 2009-08-11 o 20:35
Stary 2009-08-11, 20:35   #47
caro69
Raczkowanie

moj plan byl drakonska dieta. Jechalam na dietetycznych napojach, etc. + na jakichs tam wafelkach. Schudlam, to prawda, ale przy zblizajacym sie okresie dostalam napadu, jak to zwykle bywa, no i teraz jestem za dieta owocowo-warzywna, bieganiem i ogolnie zdrowym trybem zycia + DUUUZO cwiczen
Stary 2009-08-11, 20:43   #48
PsilocybeGarden
Raczkowanie

Cytat:
moj plan byl drakonska dieta. Jechalam na dietetycznych napojach, etc. + na jakichs tam wafelkach. Schudlam, to prawda, ale przy zblizajacym sie okresie dostalam napadu, jak to zwykle bywa, no i teraz jestem za dieta owocowo-warzywna, bieganiem i ogolnie zdrowym trybem zycia + DUUUZO cwiczen

No no no takiego czegoś nie próbowałam... Ale chyba nie spróbuję

Też jestem za zdrowym trybem życia, chociaż ostatnio to naprawdę trudno mi się zmusić do jakiegoś wysiłku fizycznego Ale jak już ćwiczę to od razu mi widać mięśnie np. łydek bo łydki to ja mam akurat bardzo ładne - ach ta skromność - bynajmniej każdy mi to mówi No, ale to co jest wyżej niszczy cały efekt Więc muszę ćwiczyć te moje balerony... w sumie to uda są w porządku do połowy, bo jakoś tam mięśnie widać- jak byłam mała non stop się ruszałam i nadal biegam po schodach itp, ale to już nie to samo... - no, ale tyłek o zgrozo. Nie mam pojęcia jak - JAK??? - go zmniejszyć. Jest niesamowicie nieproporcjonalny do reszty ciała

Stary 2009-08-11, 20:47   #49
caro69
Raczkowanie

hm, poszukaj takich cwiczen.
od groma ich na Wizazu , wiec na pewno cos dla siebie znajdziesz.

mi najbardziej zalezy na miesniach brzuszka, zeby efekty byly bardzo widoczne, dlatego ide w tym kierunku

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-11, 21:03   #50
Mary Rose
Raczkowanie

Ja praktykuję a6w znowu(przy pierwszym podejściu po tygodniu wysiadłam) i ćwiczenia na talię osy. Ostatnio przesadziłam i wszystko mnie bolało.
No spowiadać się cośccie zeżarły xD Wiecie wymiana dietetycznych przepisów

Dzisiaj:
śniadanie-płatki z sokiem
II śniadanie- 2 brzoskwinie
obiad-ryż z warzywami
kolacja- tuńczyk z pomidorkiem i ogórkiem

PsilocybeGarden jedz małą kolację! Nie wolno się głodzić. Kiedyś też tak robiłam i dziewczyny mi to na forum wybiły z głowy. Lepiej mniej a częściej. Lepiej więcej się ruszać.Solidne śniadanie, małe drugie śniadanie, obiad, potem lekka kolacja. Nie obżerać się, ale jednak. Ja jestem typem nocnego marka i uczę się wieczorami oraz ćwiczę więc pozwalam sobie na większą, bo spalę. Jeśli idziesz spać wcześnie to jedz na kolacje węglowodany ^^
Białko i węglowodany są potrzebne. Jeśli długo ich nie jesz to potem będziesz miała coś w rodzaju napadu i zjesz w końcu zbyt dużą ilość węglowodanów

Moja dieta
Niełączenia białka z węglowodanami (np: kanapka z wędliną)
http://members.lycos.co.uk/chjakchoman/tabela.jpg
Może komuś się przyda. Warto przejrzeć tabelkę.
http://kafeteria.pl/ziu/obiekt.php?id_t=159
Burning my dreams

All of this hate
And all of this pain
I'll burn it all down
As my anger reigns
Til everything burns

Edytowane przez Mary Rose
Czas edycji: 2009-08-11 o 21:15
Stary 2009-08-11, 21:11   #51
kolorowesloncee
Raczkowanie

Mój jadłospis na jutro.
9.00-Iśń: owsianka [na wodzie i mleku 1,5%] + jabłko, naktarynka, rodzynki.
12.00-IIśń:zapewne owoce jakieś[np.grejpfrut].
15.00-obiad:to co mama przygotuję, staram się jeść mniej.
18.00-kolacja:wieśniak z ogórkiem, lub sałatka warzywna [pomidor, ogórek, rzodkiewka i może jajko]

Jak czytam te jadłospisy na redukcję [jeden z wątków na wizażu], to jutro zjem bardzo malutko.

Stary 2009-08-11, 21:13   #52
PsilocybeGarden
Raczkowanie

Cytat:
hm, poszukaj takich cwiczen.
od groma ich na Wizazu , wiec na pewno cos dla siebie znajdziesz.

mi najbardziej zalezy na miesniach brzuszka, zeby efekty byly bardzo widoczne, dlatego ide w tym kierunku

No tak... Nie pomyślałam o tym faktycznie znalazłam "trochę" tego
No to już wiem co będę jutro ćwiczyć

A jeśli chodzi o brzuszek to oczywiście też chciałabym mieć kaloryferek ale chyba się nie uda przy moim podejściu do a6w

Edit:

W sumie kolację mogłabym jeść, bo siedzę do wczesnego ranka czasem przed kompem albo nad wciągającą książką... Ale II śniadania i podwieczorki sprawiają że jestem jeszcze bardziej głodna i jem więcej... To nie dla mnie Gdybym miała określony plan dnia tj. pobudka 7, śniadanie 7:30, II śniadanie 10:30, obiad 13, podwieczorek 16, kolacja 18:30 to i owszem. Ale czasem wstaję o 6-7, a czasem o 11-12, więc nie bardzo, musiałabym jeść co 2-3 godziny, a dla mnie 3 godziny to minimum, bo nie jestem głodna
Nad kolacją się zastanowię

Czas edycji: 2009-08-11 o 21:21
Stary 2009-08-11, 21:21   #53
kolorowesloncee
Raczkowanie

Cytat:
Hm... Czy mnie sie wydaje czy tylko ja tu teraz siedzę A ja chciałam pokonwersować
Ja jestem cały czas!

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Cytat:
No i dobrze, Moniko !
Tak swoja droga - inaczej dobieraj spodnie. Unikaj obcislych rurek etc.
W niektorych spodenkach mozna zakryc to i owo

Ps. Sprobuj rowerek
A co do innych rodzai/ów spodni się nie przekonam. Uwielbiam modę- proste nogawki, dzwony mi nie podchodzą. Rurek nigdy nie miałam obcisłych, wolę luźniejsze, w obcisłych wyglądałaby jak świnka Pigi.

Stary 2009-08-11, 21:58   #54
Mary Rose
Raczkowanie

Cześć. Ja jestem i szukam centymetra coby się zmierzyćxD
Burning my dreams

All of this hate
And all of this pain
I'll burn it all down
As my anger reigns
Til everything burns

Stary 2009-08-11, 22:45   #55
Vacuous
Rozeznanie

Hej, ja też jestem podwieszona do innego wątku (tego samego co np. Monika - kolorowesloncee ), ale tutaj przynajmniej jest więcej osób w naszym wieku.
Ważę 55 kg (albo nawet 57, nie wiem dokładnie), a mój cel wynosi 50 kg. Mam 169 cm wzrostu i może dla niektórych wyda się to mało, ja jednak mam taką budowę chyba .. teraz wyglądam nie grubo, nie, ale tak ... trochę zaniedbanie ;/ Tzn. wszystko mi idzie w UDA i ogólnie NOGI - najbardziej właśnie tą część ciała chcę wyszczuplić. Brzuch jest nawet okej.
Ja robię a6w już hm, tydzień I dzisiaj muszę wykonać 8 dzień, tj. 3 serie po 8 powtórzeń. To jest męka, ale nie odpuszczę ! Do końca 'dzisiaj' pozostało jeszcze tylko 15 minut, więc biorę się do roboty
W ogóle to mogę się przyłączyć? :P
Zaraz wracammmmm.
Stary 2009-08-11, 23:10   #56
kolorowesloncee
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Vacuous Pokaż wiadomość
Hej, ja też jestem podwieszona do innego wątku (tego samego co np. Monika - kolorowesloncee ), ale tutaj przynajmniej jest więcej osób w naszym wieku.
Ważę 55 kg (albo nawet 57, nie wiem dokładnie), a mój cel wynosi 50 kg. Mam 169 cm wzrostu i może dla niektórych wyda się to mało, ja jednak mam taką budowę chyba .. teraz wyglądam nie grubo, nie, ale tak ... trochę zaniedbanie ;/ Tzn. wszystko mi idzie w UDA i ogólnie NOGI - najbardziej właśnie tą część ciała chcę wyszczuplić. Brzuch jest nawet okej.
Ja robię a6w już hm, tydzień I dzisiaj muszę wykonać 8 dzień, tj. 3 serie po 8 powtórzeń. To jest męka, ale nie odpuszczę ! Do końca 'dzisiaj' pozostało jeszcze tylko 15 minut, więc biorę się do roboty
W ogóle to mogę się przyłączyć? :P
Zaraz wracammmmm.
Oooo! elo joł joł. [miałam takie luźne dresy i trochę mi zostało hip-hop`owego look`u]
A co do a6w. Widzisz już jakaś poprawe i czy Ty robisz np. w 1 ćwiczeniu 8 powtórzeń na 1 nogę?

Stary 2009-08-11, 23:14   #57
maagdulaa
Raczkowanie

GG do maagdulaa

Cytat:
Napisane przez tapetka22 Pokaż wiadomość

nie wiem czy zdajesz sobie sprawe z tego..ale teoje BMI wskazuje juz anoreksje...
ale BMI to tylko stosunek wagi do wzrostu a anoreksja to choroba nie tylko ciala ale duszy i psychiki czlowieka, nie mam problemu z ED ;]
Stary 2009-08-11, 23:25   #58
Vacuous
Rozeznanie

Cytat:
Oooo! elo joł joł. [miałam takie luźne dresy i trochę mi zostało hip-hop`owego look`u]
A co do a6w. Widzisz już jakaś poprawe i czy Ty robisz np. w 1 ćwiczeniu 8 powtórzeń na 1 nogę?

hej ziom (ewentualnie: zią - też w użyciu i MODNE xD)
Noo, powiem Ci, że nawet jest poprawa .. taki bardziej 'nabity' mam ten brzuszek. Gdzieś czytałam, że jak ktoś ma dłużo tłuszczu itp., to nie powinien robić a6w, tylko najpierw schudnąć i wysmkulić się, bo szóstka nie da zamierzonych efektów. Nie wiem, ile w tym prawdy. :P Ja w każdym razie na mój brzuszek nie narzekam ;P Zawsze był chudy, tylko jakby mi się boczki zaczynają robić

Co do tych powtórzeń: nie, 8 powtórzeń na 2 nogi, czyli wychodzi po 4 na jedną.
A Ty robisz te a6w w końcu ; P ?
Stary 2009-08-11, 23:32   #59
kolorowesloncee
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Vacuous Pokaż wiadomość
hej ziom (ewentualnie: zią - też w użyciu i MODNE xD)
Noo, powiem Ci, że nawet jest poprawa .. taki bardziej 'nabity' mam ten brzuszek. Gdzieś czytałam, że jak ktoś ma dłużo tłuszczu itp., to nie powinien robić a6w, tylko najpierw schudnąć i wysmkulić się, bo szóstka nie da zamierzonych efektów. Nie wiem, ile w tym prawdy. :P Ja w każdym razie na mój brzuszek nie narzekam ;P Zawsze był chudy, tylko jakby mi się boczki zaczynają robić

Co do tych powtórzeń: nie, 8 powtórzeń na 2 nogi, czyli wychodzi po 4 na jedną.
A Ty robisz te a6w w końcu ; P ?
Ja robiłam 4 dni, potem przestałam, bo @. Jutro chyba pójdę biegać i potem zacznę od początku. Jak ja robiłm to było 6 powtórzeń na 1 nogę, to nie wyrabiałam. Czytałam na wątku o a6w to mówili właśnie ze np. 6 to na 1 nogę.

Stary 2009-08-11, 23:38   #60
Vacuous
Rozeznanie

Cytat:
Ja robiłam 4 dni, potem przestałam, bo @. Jutro chyba pójdę biegać i potem zacznę od początku. Jak ja robiłm to było 6 powtórzeń na 1 nogę, to nie wyrabiałam. Czytałam na wątku o a6w to mówili właśnie ze np. 6 to na 1 nogę.
Ja też bym nie wyrabiała!
Nieee, to nie może tak być! ; p
A jak jest, to trudno - ja i tak robię po swojemu - zawsze doczekam się jakiś efektów, nie?
W necie znalazłam jednak taką wypowiedź, cytuję: "tu chodzi o napięcie mięśni brzucha, a nie nóg, więc przy 6 powtórzeniach unosisz każda nogę do góry 3 razy, a nie sześć..."
Robisz jakieś ćw. na nogi?
Też bym szła pobiegać, ale u mnie wszyscy się głupie patrzą. ;/

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości