![]() |
#31 |
Rozeznanie
|
Dot.: Coze Parfumerie Generale- 4,3 /ml-Galilu- sierpień/wrzesień
Faktycznie szybko poszła zbiórka chętnych
![]() ![]() Znacie t_ dłużej, ale chyba można mu zaufać? jeśli taniej.. A próbki darmowe to ostatnio chyba jakaś jego misja ![]() Mam jeszcze pytanie: wracam 1-2 września; kiedy płacić? - teraz czy dopiero wtedy? |
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Nindżopesz
|
Jestem za (a nawet przeciw) za zakupem przez T_
A atomek jest mi obojętny, może być 10, 12 a nawet 7.333 ml |
![]() ![]() |
![]() |
#33 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
dziś w nocy wymyśliłam, zeby was wysłac z Twisterem razem do Galilu ![]() mogłabyś przejąć od niego flaszkę i odpsikać swoją porcję ![]() tylko chyba sie nie wyrobimy przed Twoim wyjazdem
Fotografia dziecięca i nie tylko ![]() Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2009-08-13 o 09:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Wtajemniczenie
|
No ja jestem przeciwko zakupom przez Twistera.
Przecież nie wiadomo co do nas doleci i czy w ogóle doleci. Czy w Wawie nie ma *zaufanych* wizażanek?
Edytowane przez Velvet Acid Kitty Czas edycji: 2009-08-13 o 10:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#35 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#36 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak wy go tak kochacie to ok, ja rezygnuję z zakupów z tym człowiekiem. Pewnie zaraz będę mieć jakiś spam na skrzynce ale trudno ![]()
![]() |
#37 | |||
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
widzę ze mi sie post nie wysłam ![]() jakieś bzdury wygadujecie kochane! przeciez ja miałam na myśli ze redhaired pójdzie z t_, kupią flache- redhaired- weźmie ją do domu- zrobi sobie odlewke i wyśle do mnie- a nie ze bedą przepsikiwać pod Galilu ![]() przy okazji redhaired mogłaby zrobic odlewke jesli jest jeszcze ktos z warszawy-jesli by miala ochote na te zabawę
Fotografia dziecięca i nie tylko ![]() Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2009-08-13 o 11:52 |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Nindżopesz
|
Aha, taki był plan
![]() W takim razie chyba szukamy innej dobrej duszy? |
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Wtajemniczenie
|
Polly czy znalazłaby się dodatkowa 5ml dla mnie czy już za poźno? chciałabym jednak 10ml a nie 5, co myślisz?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#40 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]() acha!- koszty wysyłki listem wartościowym to byłoby 13,5 lub 15,2- nie wiem ile będzie ważyć flacha, do tego pakowaczowi trzeba dorzucić ze 3 zł na dużą kopertę i duzo bąbli, czyli koszt wysłania 16,50-18,20
![]() |
#41 |
Wtajemniczenie
|
Jeśli to nie on wysyła flaszkę/przelewa itp, to ok
![]() Po prostu wolałabym od początku być poinformowana jeśli mają być robione "interesy" z Twisterem, to bym nie brała w tym udziału... ![]()
![]() |
#42 | ||
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale ja na początku tez nie wiedziałam, poinformowałam najszybciej jak mogłam ![]()
![]() |
#43 |
Zadomowienie
|
Polly_ a jest możliwość wysyłki perfum na Twój adres? Ile by taka przesyłka kosztowała?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#44 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]()
![]() |
#45 |
Zadomowienie
|
To 35 zł dzielone przez 12 osób to niecałe 3 zł, więc to nie jest aż tak duży wydatek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#46 |
Wtajemniczenie
|
Przepraszam że się znowu wtrącę, ale wysyłka za 35zł z Polski do Polski to jakieś zdzierstwo okrutne i kpina, więc nie powinnyśmy wspierać takich praktyk. To moja opinia.
Niby 3 zł na łebka mało, ale wys. 9zł + 3 zł i już robi się wysyłka 12 zł, a większość zamawia skromnie po 5ml - to tak średnio fajnie. Ja znów mącę i narzekam, ale chcę dobrze - serio ![]()
#47 | ||
Zakorzenienie
|
Fakt 35 zł za wysyłkę to okropne zdzierstwo,w innym wątku psioczymy na zawyżanie kosztów wysyłki przy zakupach na allegro więc wcale nie dziwi mnie oburzenie Velvet na tą cenę,ale co możemy zrobić....
![]() |
#48 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
velvet-aleś ty bojownicza ostatnio ![]() ![]() co ja na to poradze ze galilu wysyła ekskluzywnie tylko i wyłącznie kurierem?? a Ups czy jak mu tak tyle kosztuje. ja tez chce dobrze i tanio zeby było, wiec wymysliłam ze radhaired idzie z twisterem, kupują na znizkę, redhaired wyrywa mu flache i ucieka, zostawiając samotnego i wykorzystanego ![]() tak by było najtaniej ,ale nie najprościej. Jeśli są jakieś sugestie to proszę sie wypowiadać konstruktywnie ![]()
![]() |
#49 |
Nindżopesz
|
Mnie tylko zastanawia rola Twistera - bo on nie bierze odlewki? Jako pilnowacz mojej osoby czy coś w tym guście?
![]() EDIT - aaa, on zniżkę ma! no to poniższy tekst traci sens ![]() Bo ogólnie to jeszcze można zrobić tak: Moja matka jako obrotna kobita może zostać wysłana do Quality pod moją nieobecność, może zanabyć flaszkę, odlać mi 5 ml bo często to robiła a resztę elegancko opakowaną wysłać do Polly co też często robiła ![]() Jeśli tylko kasa wpłynie na moje/jej konto to problemu nie ma. W odlewanie kilku osobom napewno nie będzie jej się chciało bawić. Ale przecie Twister nie będzie się z nią po perfumeriach prowadzał ![]() Edytowane przez Redhaired Witch Czas edycji: 2009-08-13 o 18:51 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#50 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
no...widze ze sie pokapowałaś ![]() no nie mów ze Twoja mama sie w odlewki bawi ![]() dobra- wiec wysyła redhaired, lub jej mama ![]() to decyzja czy mieszac do tego twistera i jego zniżkę czy nie? wysyłka będzie kosztować ok 15 zł- bo chce zeby szła listem ubezpieczonym jutro wyjeżdzam, wracam w niedziele wiec mnie nie bedzie musimy stalic jak robimy z tym zakupem bo od tego zależy ostateczna cena za ml
Fotografia dziecięca i nie tylko ![]() Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2009-08-13 o 19:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
Wtajemniczenie
|
I to nawet bez PMS
![]() ![]() Wiem, że chcesz dobrze ![]() ![]() Miłego weekendu ![]()
#52 |
Nindżopesz
|
Polly - ano, moja matka zazwyczaj pomaga mi przelewać bo mnie wszystko leci na obrus
![]() Ale nie o tym chciałam. Powiedziała, że kupić i przesłać może bez problemu, byleby kasa weszła na konto. A z tym oczywiście jest problem bo nie wiem czy będę mieć dostępu do netu/konta i czy sprawdzę ![]() Aż mnie głowa rozbolała od myślenia. |
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
grozi wypollizowaniem
|
spokojnie- ja mysle ze z zakupem poczekamy az wrócisz.
ja ostateczny termin wpłynięcia kasy ustalam na powiedzmy 29 sierpnia. Ja wrócisz i sie zameldujesz to przeleję wyliczoną kaskę za flachę. kwestia pozostaje taka ze nie wiem po ile mam zbierać, bo nie ma ostatecznej waszej decyzji co doskorzystania ze znizki twistera, a od tego zależy cena za ml. ja będe w poniedziałek dopiero, więc może sie wypowiedzcie w tym czasie co myślicie. cena za ml bez znizki z wysyłką przez redhaired- ok 4,47/ml ze znizką twistera i wysyłką ok 4,26 /ml acha- no i ztwisterem byłyby próbki z galilu dla każdego. przemyslcie sprawę.
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
Mnie wsjo rawno. Przy odlewkach różnica niewielka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#56 |
Raczkowanie
|
Mnie też wszystko jedno , aby tylko dostać to co trzeba.
|
![]() ![]() |
![]() |
#57 |
Wtajemniczenie
|
jeżeli twister jest jakiś podejrzany to wolałabym żeby sam nie kupował tych perfum. jeżeli ktoś zaufany z nim pójdzie i przejmie flaszkę to ok
|
![]() ![]() |
![]() |
#58 | |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
szczerze odradzam jakiekolwiek wymiany z tym człowiekiem. ja sam podejrzewam go o niezrównoważenie psychiczne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
Przepraszam, ale ja właśnie rezygnuję - mam akurat 5 ml to będzie w sam raz dla Dorotki
![]() ![]() Edit Sorki, pomyliło mi się coś, chyba z upału. Oczywiście chodziło mi o Le Illjah a nie Dorotie85 ![]() ![]() Edytowane przez Daffodilka Czas edycji: 2009-08-17 o 09:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#60 |
grozi wypollizowaniem
|
Dziewczyny wróciłam!
sorry za zamieszanie, doszłam do wniosku ze głupio zrobiłam, proponując Wam zakupy z t_. Niezależnie od tego co ja o nim myslę, powinnam przewidzieć fakt ze nie kupuję sama, a komuś mogątakie zakupy nie odpowiadać, albo od początku powinno być powiedziane jak sprawa wygląda (tylko że ja od początku sama nie wiedziałam) Więc sprawa ostatecznie wraca do punktu wyjścia.Kupujemy bez zniżki, flaszkę kupi Redhaired Witch jak wróci- tj po 2 września. Do tego czasu ja pozbieram pieniądze i wpłacę jej. Koszty wobec tego wyglądają nastepująco koszt flaszki-430 zł koszt wysyłki ubezpieczonej+opakowanie- 17 zł (jesli bedzie większy ja dopłacę) koszt wysyłki dzielę przez 95 ml ponieważ redhaired nie ponosi kosztów wysyłki flaszki. 17 zł/95 ml=0,18 koszt ml 4,3+0,18=4,48 koszt ml dla redhaired- 4,30 koszt wysyłki ode mnie 9 zł namiary wyslę Wam jutro lub w środę le illjah- potwierdź proszę czy jesteś dalej chętna na dodatkowe 5 ml ![]() podliczyłam koszty: 5 ml- 31,4 zł 10 ml= 53,8 zł
Fotografia dziecięca i nie tylko ![]() Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2009-08-17 o 11:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:10.