![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pierścionek nie spodobał się narzeczonej - co teraz?
Ona bardzo lubi srebro i białe złoto i powiedziała mi od razu, że pierścionek ma być tylko z białego złota. Co do brylantu, to ma on 0,17 karata. Nie wygląda chyba nędznie, a chwilowo nie stać mnie na droższy pierścionek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Boze jaki piekny. Sama taki bym chciala ale w wersji tradycyjnego złota.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
ładny mimo że ja wolę skromniejsze. mi sie podoba
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Wtajemniczenie
|
mnie też sie podoba ,więc tym bardziej się dziwie.
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#38 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
nic tylko powazna rozmowa Was czeka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
albo szukanie nowej wybranki
![]()
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
mi się baaardzo podoba.
A nie możesz wymienić na inny i byłby spokój?Poszlibyscie razem do sklepu i sama by wybrała. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
Koleżanki Zazdrośnice się wypowiedziały,to ja też...
Co do pierścionka,to wprawdzie nie do końca w moim guście,ale białe złoto jest (żółtego nie noszę) i ogólnie bardzo elegancki,więc jeśli mój TŻ dałby mi taki,włożył serce w przygotowanie romantycznych zaręczyn...TO JA BYM Z TYM PIERŚCIONKIEM CHODZIŁA TAK,ŻEBY WSZYSCY GO WIDZIELI. To symbol,że ktoś mnie kocha i chce ze mną być. Kochająca kobieta nie postąpiłaby tak jak Twoja Luba. Wedle tego jak ją opisałeś jawi mi się jako materialistka, która chce tylko brac i brać. Na twoim miejscu nie latałabym W ŻADNYM WYPADKU po jubilerach,żeby Wielmożnej Panience wymienić pierścioneczek. Przeanalizuj w głowie tę sytuację i to jak ona zachowywała się będąc z Tobą i zastanów się,czy ona naprawdę Cię kocha? Ciężko mi pojąć tę sytuację,bo w życiu nie słyszałam,żeby jakaś kobieta ( które przecież w większości są istotami bardzo wrażliwymi,pragnącymi czułości i romantyzmu )tak nie doceniła starań ukochanego ![]()
![]() |
#43 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
jestem w szoku!
co za idiotka! ja płakałam z radości, gdy Mój ofiarował mi przez siebie(!), samodzielnie wybrany pierścionek i nie zależało mi na wyglądzie pierścionka. gest była ważny. a pierścionek przez ciebie wybrany jest bardzo ładny i zdecydowanie zaręczynowy.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Wtajemniczenie
|
oh matko i corko
![]() tak jak dziewczyny pisaly, moze to nie chodzi doglebnie o ten pierscionek ale o cos znacznie wazniejszego, cos co moze w niej w srodku siedziec ![]() tak czy siak zachowala sie w stosunku do Ciebie nie w porzadku ![]() ![]() a i pierscionek bardzo mi sie podoba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Rozeznanie
|
jak dla mnie pierścionek jest naprawde ładny!! niewiem czego twoja dziewczyna moze chciec.
wymyslata jakas. Ja mam chłopaka od 3 lat. jak kupywaliśmy sobie takie O obraczki...tak poprostu chcielismy po jakims czasie tak to przypieczetowac. kupił dwie srebrne zwykłe obrączki. bez kamyczka bez niczego a ja i tak sie wzruszyłam. Dla mnie to było cos. nie byly to zadne oświadczyny czy cos takiego. musisz z nia pogadac powaznie o co jej chodzi czy tylko o głupi pierscionek czy o cos bardziej powazniejszego. Pierścionek jest bardzo kobiecy i delikanty niewiem jak mógł sie jej nie podobac...poprostu brak słow!!!!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Rozeznanie
|
mi osobiście ten pierścionek się nie podoba ale nawet gdybym dostała taki od mojego Tż to bym nigdy mu tego nie powiedziała........ mój zrobił mi całkowitą niespodziankę wybierał go sam, nikogo nie podpytywał tylko sam się męczył.... nawet podwędził mi mój ulubiony, żeby rozmiar się zgadzał.... a ja wtedy szukałam go jak głupia bo myślałam że gdzieś go posiałam.... zaręczynami sprawił mi ogromną radość i niespodziankę.... chociaż nawet gdyby nie trafił w mój gust to nie powiedziałabym muże jest brzydki, albo że mi się nie podoba.... nadrobiłabym wtedy obrączkami
![]() ![]() Edytowane przez bernadeta85 Czas edycji: 2009-08-12 o 13:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
Wg mnie pierscionek jest cudowny. Nie przesadzony. Wrecz idealny.
Myślę,że tu problem nie lezy w pierscionku, tylko w twojej narzeczonej
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
zmień narzeczoną
![]() dziewczyna niedojrzała i niepoważna. Obrazić się za pierścionek? Choćby niewiadomo jaki był, a jest piękny, to pannica się cieszyć powinna, że ją o rękę poproszono, a nie wymyślać ;/ Uwazam, że to wielki nietakt z jej strony, bo niewiadomo jak brzydki byłby podarunek, to ja bym nie wypaliła, ze mi się niepodoba ;/ Moze poprostu nie czuje się gotowa?
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2009-08-12 o 14:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Wtajemniczenie
|
Bardzo subiektywnie: jest śliczny!
![]() Mniej subiektywnie: zgadzam się z tropem, że to nie o pierścionek chodzi... Chyba, że naprawdę przywiązuje do tego tak wielką wagę. Ale gdyby tak było, to chyba byś o tym wiedział, bo już wcześniej reagowałaby niezadowoleniem z powodu nie takiego miejsca randki, czy "złych" kwiatów... Reagowała tak? Nie mówię: skreśl ją, bo przecież musi Ci na niej zależeć, skoro się oświadczyłeś. Ale bałabym się na Twoim miejscu małżeństwa, o ile to się nie wyjaśni...
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
Pioter28 jak dla mnie to bardzo ładny pierścionek i jak najbardziej zareczynowy hmmm a co do twojej dziewczyny ja bym sie jeszcze zastanowila mysle ze nie chodzi o ten pierscionek tylko sprawa jest nieco głębsza zapytaj o co chodzi tymbardziej badz czujny ze w gre wchodziła juz zdrada. Powodzenia Ci życze
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie pierścionek jest prześliczny, i popieram zdanie przedmówczyń, że tu chyba nie o pierścionek chodzi.
Szczególnie zastanawiające jest to, że kiedyś się jej podobał (sam tak pisałeś) a teraz nagle zonk. Ja sama dostałam pierścionek w którym się zakochałam. Wygląda miał tu drugorzędne znaczenie (choć był prześliczny) - chodziło o jego wartość sentymentalną - jako znaku miłości i chęci spędzenia całego życia razem. Twojej narzeczonej moim zdaniem, mówiąc brutalnie " w d**** się poprzewracało" i tyle. Zastanów się dobrze, czy aby na pewno chcesz się wiązać z kimś, kogo nie obchodzą Twoje uczucia...
![]() |
![]() |
#53 |
Wtajemniczenie
|
O nie mogę co za laska
![]() ![]() ![]() Często tak jets że jak chłopak jest dobry i się stara to trafi na taką zołzę... Normalnie patologia... Przykro mi to mówić ale Twoja narzeczona zachowuje się jak jakaś pusta lala... Powinna się cieszyć że jej facet ją prosi żeby spędziła z nim resztę życia a nie walić fochy że nieładny pierścionek.. W ogóle tego nie czaję... ![]() A pierścionek wybrałeś naprawdę prześliczny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Raczkowanie
|
Nie do wiary. Nie umiem sobie tego wyobrazić. Pierwsza myśl, jaka mi przyszła do głowy była taka, że laska musi być jeszcze gówniarą, bo jest okropnie niedojrzała i niepoważna. A może rodzice coś jej nagadali?
Na Twoim miejscu nie wiem, czy nadal chciałabym dzielić swe życie z taką osobą. Powodzenia ![]()
![]() |
#55 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I wcale tu nie chodzi o cos innego niz pierscionek, wg mnie nie ma co sie doszukiwac drugiego dna, bo chodzi własnie o pierscionek, bo istnieja takie panny, które potrafią strzelić focha z tkaiego powodu. Jak istnieją takie, które sie potrafią rozryczec, bo dostaly auto nie w takim kolorze jak chciały to co dopiero jesli chodzi o pierscionek zaręczynowy, który nie jest zgodny z ich wyobrazeniem. Strasznie kapryśna ta Twoja laska, ja bym takiej nie chciała ![]()
Ślub Edytowane przez Samoa Czas edycji: 2009-08-12 o 15:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny. Pocieszyłyście mnie, że nie jest ze mną tak do końca źle i jakiś tam gust jeszcze mam. Co do mojej narzeczonej...Nie jest jakąś gówniarą, bo ma 24 lata. Zawsze była osobą dobrą i ciepłą. Ciężko jest mi na samą myśl, że mogła się tak zachować. A może po prostu miała gorszy dzień? Próbowałem cały dzień dodzwonić się do niej. Poprosiłem o spotkanie, to mi odburknęła, że się zastanowi. Podłamałem się tą całą sytuacją, bo naprawdę chciałem spędzić z nią resztę życia, a tu takie coś...
Co do rodziców, to ma tylko mamę. Ale ona jest w porządku i nawet mnie chyba trochę lubi. Już prędzej jakaś koleżanka mogłaby coś jej nagadać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Raczkowanie
|
pierścionek to tylko symbol... więc jeżeli obraziła się o takie coś to może nie jest dojrzała do poważnego związku
![]() Przykro mi z powodu takiej sytuacji ![]()
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
O ludzie przejmujesz się tym ,ze jest w stosunku do ciebie szczera ?
wolisz zeby udawala a po miesiacu sprzedala piersionek i powiedziala ci ze zgubila ? cios ?? przeciez to tylko piersionek ,lepiej zeby odmowila ale zeby spoosbal jej sie pierscionek ? wymien,oddaj,sprzedaj i kup taki ktory jej sie podoba. o ile oczywiscie chodzi o pierscionek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Zadomowienie
|
Pierścionek bardzo ładny, ale może ona spodziewała się brylantu na pół palca i o to jej chodzi....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
Paula wiesz... cięzko ustalić który jej się będzie podobać, jak się nie odzywa i robi łaskę
![]() A wiek nie jest odzwierciedleniem dojrzałości człowieka, niektórzy aż do śmierci pozostają jak dzieci ![]() Najlepiej porozmawiaj z nią szczerze, dowiedz się o co chodzi, a jak naprawdę ten pierścionek to dla niej taki problem, to idź z nią do sklepu i wymień na inny. Powodzenia i daj znać co Twoja panna zadecydowała ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:25.