![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: ŻEBERKA - niezawody przepis potrzebny :)
Hihi - godzinka w 175 stopniach
![]() ![]() Aha - 10 min przed wyciagnieciem rozcinam rekaw i one pieknie sie rumienią ![]()
![]() |
#32 |
BAN stały
|
Myślę Majka, że za vegetę to Ci się oberwie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Oberwie? Pf. Jak ktoś nie czyta pytań, na które odpowiada, to pokazuje jedynie brak szacunku dla osoby pytającej i proszącej o pomoc.
A jeśli ktoś nie rozumie, że są osoby nie mogące jeść sztucznych składników (vegeta to przepraszam, sama chemia) czy żywności mocno przetworzonej to już w ogóle bez komentarza. Nikt nikogo bić nie będzie, ale nie ma co oczekiwać, że ktoś za taki przepis podziękuje, bo to jak wrzucanie przepisu na kotlety mielone na watku o kuchni wegetariańskiej.
![]() |
#34 |
BAN stały
|
Nie zauważyłam w żadnym poście braku szacunku do Ciebie, każda z nas chciała Ci tylko pomóc,,,,,,,
Szkoda tylko, że nie potrafisz żartować, ale cóż,,,, ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To tak, jakbym poprosiła o sałatkę warzywną dla wegetarian, a ktoś rozpisywał się o sałatkach z kurczakiem, nie biorąc pod uwagę, że ja tu wchodzę z nadzieją na coś, co odpowiada na moje pytanie. Tutaj przyszłam poprosic o przepisy na konkretne danie spełniające konkretne warunki, a nie żartować i dziękować za bezuzyteczne przepisy kogoś, kto nie przeczytał o co proszę.
![]() |
![]() |
#36 |
BAN stały
|
Rozumiem Twoje rozczarowanie, ale z tego o co prosisz, wynika, że żeberka jedynie możesz przyrządzic na ziołach i pieprzu, bo nawet sól zawiera sód, więc trudno bedzie Ci pomóc
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jony sodu są głównym kationem zewnątrzkomórkowym i są konieczne do utrzymania potencjału czynnościowego błon komórkowych. Sód odgrywa pewną rolę w patogenezie nadciśnienia i niewydolności krążenia. Sód bierze udział w przewodzeniu przez neurony impulsów nerwowych, wpływa na ciśnienie osmotyczne płynów ustrojowych, a także podwyższa stopień uwodnienia koloidów komórkowych Niedobór u roślin i człowieka powoduje zanik różnicy potenjałów (napięcia elektrycznego) i utratę pobudliwości komórek. Natomiast konserwanty, glutaminian sodu, inne wzmacniacze smaku, spulchniacze itd itp to ZEPEŁNIE INNA KATEGORIA, jeśli chodzi o kwestie pokarmowe. Naprawdę tak trudno wyczuć różnicę? Naturalny miód tez jest ok. Pomidory - też. Tak samo ogórki, marchewka czy papryka. I prosiłam właśnie o opcje przygotowania uwzględniające naturalne produkty, a nie gotowe chemiczne przetworzone.
![]() |
![]() |
#38 |
BAN stały
|
Jak już jesteś taka drobiazgowa to:
![]() Głównymi źródłami tego pierwiastka oprócz soli kuchennej są: wołowina, wieprzowina, wędzone mięso, konserwy, ser, zielone oliwki, chleb żytni, chipsy ziemniaczane, słone paluszki, solone orzeszki, ketchup oraz kiszona kapusta i ogórki. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nie, nie musisz mi pisać co jest źródłem tego pierwiastka, bo ja to wiem. Wiem i korzystam z mojej wiedzy poprzez wybieranie dozwolonych dla mnie pokarmów dostarczających mi niezbędnych wartości odżywczych, minerałów i witamin. Jakbyś musiała uważać, bo poprzez nieuważne zjedzenie czegoś mogłabys wylądować na pogotowiu, to też byłabyś "drobiazgowa" przy wyszukiwaniu przepisów na cokolwiek. edit: Ale widzę, że dla niektórych, jak ktoś pisze, że NIE MOŻE JEŚĆ KECZUPU nie jest wystarczające, bo ten keczup i inne sztuczności bedzie do znudzenia podawał, tak, z czystej przekory, dla pustego klepania w klawiaturę.
Nowa motywacja. Tym razem cel jest zdecydowanie długoterminowy. Edytowane przez hihi Czas edycji: 2009-10-13 o 14:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | ||
Nutka nie gryzie!
|
Proszę nie kłocic sie ...szkoda wątku i jak sie rozchulacie grozi punktami
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
BAN stały
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Przyczajenie
|
Likopenu jest więcej w keczupie czy koncentracie, ponieważ podczas obróbki termicznej pękają wiązania tworząc go. Likopen jest szczególnie polecany mężczyznom- przeciwdziała gł. rakowi prostaty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:58.