|
|
#31 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Jakimi tabletkami mozna zwiekszyc libido?
ja używan Nova Ring i libido =zero
|
|
|
|
|
#32 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#33 |
|
Raczkowanie
|
a ja właśnie zaczęłam brać moje pierwsze pigułki w ogóle (mercilon) i jestem jakoś przy 14-stej i libido mi strasznie spadło, i mam pytanie czy to możliwe żeby już tak na początku pierwszego opakowania?
bo moze to przez cos innego bo jak czytałam inne posty to niektóre pisały że jakoś po roku im spadło czy coś takiego. ale może nie ma reguły... w każdym bądź razie strasznie nad tym ubolewam bo kiedyś na jeden orgazm mojego mężczyzny ja musiałam mieć 2 i w ogóle miałam ochotę prawie codziennie, a teraz nawet jak sie kochamy to to jest jakieś niepełne i np w połowie nagle mi się odechciewa . jesteśmy razem 6 miesięcy wiec to nie wina nudy czy rutyny na pewno. Czasem nawet płaczę po przez to że nie jest tak wspaniale i namiętnie jak kiedyś .Póki co będę jeszcze brać bo może to się jeszcze zmieni? czy wy zauważacie wahania w trakcie? że np podczas tej 7 dniowej przerwy jest jak kiedyś? czy że np po 3 miesiącach brania poprawa jakaś? To by była jakaś nadzieja, bo nie wiem czy chce zmieniac bo poza tym libido 0 skutków ubocznych póki co. |
|
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
Afaa, to co piszesz o tych zmianach nastroju w czasie seksu, to jakbym o sobie czytała
Kiedyś miałam ochotę zawsze i wszędzie, a przyjemność, radość i orgazm były zawsze, w liczbie kilku. Biorę yaz 3 miesiące, dziś zaczynam 4 opakowanie, na poczatku było ok, ale z czasem libido zaczęło spadać, jest jeszcze powyżej 0, ale hmmm nie oszukujmy się, nie satysfakcjonuje mnie to. Mój partner chce bym rzuciła tabsy, bo widzi jak się męczę, jak się zmieniłam, w czasie przerwy jestem rozdrażniona, płaczliwa i popadam w dół. W sumie powoli sama skłaniam się do tego pomysłu, ale powrót do gumek... no cóż mam 28 dni na podjęcie decyzji :? Mam jeszce pytanie do dziewczyn, które porzuciły hormony w ogóle: ile czekałyście, by było jak kiedyś? Edytowane przez Fufka Czas edycji: 2009-09-05 o 21:56 |
|
|
|
|
#35 |
|
Rozeznanie
|
Ja mialam libido duze zanim zaczelam brac jakiekolwiek tabletki anty. Jak zaczelam brac Harmonet spadlo od razu do zera, juz pierwszy raz z nimi byl ciezki bez zelu... i tak przez calutkie 2 lata
pozniej zmienilam na YAZ i libido podskoczylo prawie caly czas mialam ochote na seks nawet gdy bylam sama i na poczatku nawilzenie bylo ok ale przy drugim i kolejnych opakowaniach suchutko mimo , ze ochote mialam nadal duza. Byc moze to przez malego grzybka i zbyt duzo bralam furaginu. Teraz zmienilam na Cilest glownie z powodu ceny, biore 1 opakowanie ale libido jest duzo gorsze niz przy YAZ wiec moze wyprobuje jeszcze jedno opakowanie i jesli to sie nie poprawi, bo tez pogorszyla mi sie bardzo cera, to wracam do YAZ albo wyprobuje Qlaire bo chyba nie ma roznicy wielkiej w cenie, musze sie zorientowac w moim miescie.
|
|
|
#36 |
|
Raczkowanie
|
właśnie jestem po przestudiowaniu większej cześci internetu na ten temat, i chyba wiem co w moim przypadku może powodować spadek libido i inne rzeczy.
otóż niedobór cynku. mam prawie wszystkie objawy i przyczyny: -nie jem mięsa, -biorę tabletki, -wypadają mi włosy, -mam zespół suchego oka, -brak apetytu -mój oddech chyba też się pogorszył -problemy z pamięcią i koncentracja -no i spadek libido część zaobserwowałam już wcześniej, a ponieważ pigułki anty wypłukują cynk to chyba jeszcze mi się wszystko pogorszyło. więc mam zamiar kupić cynk w tabletkach i łykać, i jeść małże i ostrygi jak tylko dostanę, bo to najlepsze źródło cynku. Mam nadzieję, że moja ogólna kondycja się wtedy poprawi a i może libido wzrośnie . jest nadzieja.
Edytowane przez Afaa Czas edycji: 2009-09-06 o 09:50 |
|
|
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
lekarze o tym często nie mówią(mnie żaden z 3, których byłam pacjentką), ale wyczytałam tutaj na forum, że jednej z dziewczyn lekarz polecił przy braniu tabsów branie witamin i mikroelementów, bo albo hormony je wypłukują szybciej z org, albo obniżają wchłanianie, teraz już nie pamiętam. ja biorę falvit i czuję się dobrze
no i zobaczymy co z libidem będzie ale teraz będę się mniej z TŻem widywała, więc może wrócimy do gum
|
|
|
|
|
#38 |
|
Raczkowanie
|
Jak myślicie, jak długo trzeba brać np. cynk by przyniósł on pożądany skutek w postaci zwiększenia libido?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:00.

. jesteśmy razem 6 miesięcy wiec to nie wina nudy czy rutyny na pewno. Czasem nawet płaczę po przez to że nie jest tak wspaniale i namiętnie jak kiedyś
pozniej zmienilam na YAZ i libido podskoczylo prawie caly czas mialam ochote na seks nawet gdy bylam sama