jest mi wstyd ! co zrobić ? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-08-21, 16:29   #31
Hultaj
BAN stały

Dot.: jest mi wstyd ! co zrobić ?

I Ty ją nazywasz swoją przyjaciółką??? Ciekawe. Przejrzyj na oczy dziewczyno.

Skoro go kochasz, on Ciebie, zwiąż się z nim. Serio piszę. O niej nie mysl. A to, czy facet jest wartosciowy czy dupkiem, nie roztrząsam.
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-21, 16:58   #32
angela0033
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pigula1990 Pokaż wiadomość
BUHAHA! Spotkanie we 3?? Po co?? Zeby dziewczyne upokorzyc?? Wyobraz sobie siebie w takiej sytuacji: Ty, Twoj chlopak i przyjciolka mowia ci ze chca byc ze soba bo sie jednak kochaja...

Po 1. szczeniak z niego jesli chodzi z Twoja niby przyjciolka
Po 2. Z niej tez niezle ziolko skoro jest z Twoim bylym, zakladajac ze jest Twoja przyjaciolka powinna wiedziec ze cos nadal do niego czujesz
Po 3. Ty tez nie jestes bez winy- spotykac sie potajemnie i calowac z zajetym kolesiem...

Yyyy jednym slowem jestescie siebie wszyscy warci.

No właśnie!! Też bym nie radziła spotkania we trójkę.Wyobrażam sobie tą "niby przyjaciolkę" jak siedzi między wami i wysłuchuje że jesteście razem,że się kochacie itp...

A po drugie pigula w odpowiedzi wszystko wyjaśniła.Szczerą prawdę napisała
Stary 2009-08-21, 18:01   #33
slacha
Zadomowienie

GG do slacha Send a message via Skype™ to slacha

skoro to bliska przyjaciolka to niby dlaczego jestes pewna ze nie uwierzy?
Stary 2009-08-21, 18:02   #34
karoolecka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Wenila Pokaż wiadomość
bez obrazy, ale zajeżdża mi tu szczeniackimi problemami. Na świecie głód i wojna a tu takie halo. Wyjaśnijcie sobie szczerze o co Wam chodzi i po problemie. To nie jest za bardzo uczciwe wobec koleżanki
tak się troszkę wtrącę.. ale piszesz to jakbyś nigdy nie była młoda i jakbyś nigdy się nie zakochała. a cyt. "ale zajeżdża mi tu szczeniackimi problemami." jest bardzo niegrzeczny..

a po 2. jest taka niepisana zasada przyjaciółek.. ze były chłopak mojej przyjaciółki nigdy nie będzie moim chłopakiem. może dla niektórych to głupie, ale ja już miałam taką sytuację, wiem jak to boli..

a najlepiej, gdybyś napisała temu chłopakowi, że zle zrobilas ze sie z nim spotkałaś i niech wyjasni wszystko swojej obecnej dziewczynie, czyli Twojej przyjaciółce. Daj mu na to czas, jesli on tego nie zrobi, Ty to zrób. Im dłuzej bedziesz z tym zwlekać, tym gorzej..

Edytowane przez karoolecka
Czas edycji: 2009-08-21 o 18:07
karoolecka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-21, 18:28   #35
Gloire
Zadomowienie

GG do Gloire

Cytat:
bez obrazy, ale zajeżdża mi tu szczeniackimi problemami. Na świecie głód i wojna a tu takie halo. Wyjaśnijcie sobie szczerze o co Wam chodzi i po problemie. To nie jest za bardzo uczciwe wobec koleżanki
Każdy ma wiele różnych problemów, Twoim zdaniem są nie ważne jeśli nie są głodem i wojną ?

Koleżanka też jest trochę niepoważna, że od razu po rozstaniu wpadła w ramiona byłego przyjaciółki...
Stary 2009-08-21, 19:05   #36
pigula1990
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez angela0033 Pokaż wiadomość
No właśnie!! Też bym nie radziła spotkania we trójkę.Wyobrażam sobie tą "niby przyjaciolkę" jak siedzi między wami i wysłuchuje że jesteście razem,że się kochacie itp...

A po drugie pigula w odpowiedzi wszystko wyjaśniła.Szczerą prawdę napisała
mnie az ciary po plecach przechodza jak sobie to wyobraze scena rodem z horroru jakiegos

pigula1990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-21, 19:52   #37
Elfir
Zakorzenienie

Naprawde kochasz takiego palanta? Umawia sie z byle kim tylko dlatego, ze sie posprzeczaliście?
Takiego tobym nawet kijem nie tknęła.

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-21, 20:04   #38
Waniliova
Zakorzenienie

Porozmawiaj z nią powaznie. Jesli naprawde az tak sie przyjaznicie to powinna zrozumiec. Z tym chlopakiem rowniez porozmawiaj bo widac ze on sam nie wie czego chce skoro tak postepuje. Po co wogóle zaczynal nowy zwiazek skoro Ciebie nadal kocha...? I przede wszystkim zastanów sie czy chcesz z nim znowu być.
Waniliova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-21, 20:33   #39
sweetish
Zakorzenienie

Przyjaciółka, która zwiazałaby sie z moim byłym ...hmm, musialabym nad tym dłużej pomyślec, ale ..no coś mi tu nie gra. Nie czułabym sie komfortowo w takiej sytuacji. Nie wyobrażam sobie w ogole, zeby ktokolwiek wpadł na tak głupi pomysł. Nie bez winy(poza przyjaciolką) jest tez twoj były... Zastanawiajace jest to, ze wiąże sie z jakas dziewczyna tylko po to, by zapomniec o innej... To źle o nim świadczy... Wiązac sie z kimś można jesli jest uczucie, fascynacja, coś iskrzy, ale nie po to, by zapomniec o innej! No błagam........miejcie litość.
Na Twoim miejscu postawiłabym sprawę jasno(jeśli jestes pewna, że go kochasz): twoj byly ma zerwac z twoja przyjaciółka i wyjaśnic powody(bo Cie kocha, zawsze kochał, i nigdy nie przestanie), później zorganizować spotkanie w trójkę, i sprawić, ze ty nie musiałabys swiecić przed nią oczami. To on ma ponieść ten ciężar, nie Ty i nie pozwól na to.

Dopóki robisz to, co zawsze, będziesz mieć to, co zwykle.
sweetish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-21, 21:03   #40
LaylaDamment
BAN stały

[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;13835884]W wieku 14 lat bawisz się w wielkie i poważne związki?! Powodzenia...[/QUOTE]

W wieku 14 lat zaczęłam 'wielki i poważny' związek i jakoś nic mi się nie stało z tego powodu,jesteśmy razem do dzisiaj.Chociaż niewiele jest takich par jak my,pamiętam,że wszystkie moje koleżanki to nie za mądre/dojrzałe wtedy były...Ale zdarzają się wyjątki,prawda?Nie można uogólniać.

Ja bym sobie poszukała nowej przyjaciółki i chłopaka.Bo sorry,oboje zachowali się po szczeniacku...
LaylaDamment jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-21, 22:14   #41
Gwiazdaa
Rozeznanie

Japiernicze!
Dziecinada jakaś! W co Ty się w ogóle bawisz autorko?
Przecież to jest chore.
Ty jesteś nielojalna wobec - "przyjaciółki"
On też jest nielojalny wobec - swojej dziewczyny.
Ps. Chłopak sam nie wie czego chce. Co to za bezsens wiązać się z Twoją "przyjaciółką" i mówić Ci o tym,że to tylko dlatego,żeby zapomnieć?! Mi się to w pale nie mieści.
Daj sobie spokuj. Spław palanta i koleżanke pożegnaj. O!
Weź się dziewczyno ogarnij bo widze,że nie masz własnego zdania i w ogóle jesteś taka troche zamotana... :/
Gwiazdaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-21, 22:38   #42
aniko 23
Zakorzenienie

GG do aniko 23

taką przyjazn ...
takiego faceta....

to o kant rozbic za przeproszeniem

olej sprawe...skoro ona miala tupet zwiazac sie z Twoim eks a twoj eks polecial na Twoja przyjaciolke...bo chcial zapomniec -> czyt zapewne wzbudzic w Tobie zazdrosc to oboje nie sa warci Twojej uwagi

rada dla Ciebie: wybieraj staranniej ludzi ktorymi sie otaczasz...

...noszę twe serce z sobą (noszę je w moim sercu).

aniko 23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-21, 22:45   #43
Immaginary
Zadomowienie

Facet wiąże się z przyjaciółką swojej byłej po to, by o tej drugiej zapomnieć? Jak dla mnie, to jeden wielki paradoks. Jeśli już, to sądze że od samego początku miał niecne intencje i będąc w związku z Twoją przyjaciółką, chciał po prostu nadal być w Twoim zasięgu.
Od razu widać, że zachowanie całej trójki jest szczeniackie. Chłopak jest pozbawiony jakiejkolwiek dozy empatii, skoro wykorzystuję biedną dziewczynę nie licząc się z jej uczuciami. Ona sama zachowuje się kretyńsko, wogóle godząc się na związek z byłym facetem swojej najlepszej przyjaciółki, którego ona nadal kocha. A Ty sama również zachowujesz się nie fair, spotykając się z chłopakiem za jej plecami i jeszcze nastawiając ją na takie upokorzenie. Ja wychodzę z założenia, że jeśli facet ostro namieszał, ale zależy mu na jakiejkolwiek znajomości, to powinien załatwić taką sprawę sam, bez angażowania osób trzecich. Ogólnie pomieszane z poplątanym, ale Wasz wiek ciut z tego usprawiedliwia. Opadłyby mi przeszczepy, gdybym dowiedziała się, że coś takiego wyprawiają na przykład dwudziestolatki xD
Innymi słowy, współczuję każdemu z Was z osobna i gratuluję sobie samej, że już dawno przestałam być czternastolatką xD

Edytowane przez Immaginary
Czas edycji: 2009-08-21 o 22:48
Immaginary jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-21, 22:56   #44
patbar
Zadomowienie

[

Edytowane przez patbar
Czas edycji: 2011-08-21 o 13:50
patbar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-21, 23:18   #45
Margot May
Raczkowanie

W ogóle ręce opadają, ale po kolei. Facet, który wiąże się z kimś, żeby zapomnieć o eks, jest niezdecydowany, niedojrzały, gra nie fair, nie jest wart niczyjej uwagi. Daj sobie z nim spokój. Za chwilę znów Cię skrzywdzi, on do związków nie dorósł.
Co to za przyjaciółka, że nie wie, że on jest tym, którego nadal kochasz? Nie macie w zwyczaju się sobie zwierzać? Co to za przyjaciółka, która bierze się za eksa swojej przyjaciółki?Ja mogę zrozumieć wiele, ale nie mogę zrozumieć brania się za faceta przyjaciółki.
Jeśli to naprawdę Twoja przyjaciółka, to pokaż jej SMS-a, niech dowie się, jakiego zna gagatka. A faceta zostaw. Kopnijcie go obie w cztery litery, bo ma brzydki zwyczaj bawienia się cudzymi uczuciami, co uważam za niedopuszczalne.
Stary 2009-08-22, 01:58   #46
sensuaal
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pigula1990 Pokaż wiadomość
BUHAHA! Spotkanie we 3?? Po co?? Zeby dziewczyne upokorzyc?? Wyobraz sobie siebie w takiej sytuacji: Ty, Twoj chlopak i przyjciolka mowia ci ze chca byc ze soba bo sie jednak kochaja...

Po 1. szczeniak z niego jesli chodzi z Twoja niby przyjciolka
Po 2. Z niej tez niezle ziolko skoro jest z Twoim bylym, zakladajac ze jest Twoja przyjaciolka powinna wiedziec ze cos nadal do niego czujesz
Po 3. Ty tez nie jestes bez winy- spotykac sie potajemnie i calowac z zajetym kolesiem...

Yyyy jednym slowem jestescie siebie wszyscy warci.

jeśli tu narodził się nowy problem, to chcę dodać że absolutnie nie całowałam się z nim ! on pocałował mnie delikatnie w usta, nie miałam zbytnio na to wpływu .. za szybko to się stało . to jest wszystko pokręcone, nie wiem już nic . w każdym razie dziś zerwałam znajomość z `przyjaciółką` i kopnęłam w mojego drogiego byłego . miałam dość tej pokręconej sprawy, więc przynajmniej teraz mam ją z głowy . a oni niech sobie reszte miedzy sobą wyjaśnią. mam nadzieję że dobrze zrobiłam ? ; d
sensuaal jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-22, 02:07   #47
malaDarunia
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to malaDarunia

Cytat:
Napisane przez arisa Pokaż wiadomość
A co za róznica, ile ma lat?
to nie wiesz, że zaraz laski będą pisać, że to prowokacja i że dzieciom nudzi się w domu?
jeeezu, laska chce się o coś zapytać, więc pyta. a Tu zaraz podejrzenia :P

---------- Dopisano o 02:05 ---------- Poprzedni post napisano o 02:04 ----------

Cytat:
bez obrazy, ale zajeżdża mi tu szczeniackimi problemami.
bez obrazy, ale na tym forum przesiadują nie tylko osoby dorosłe. a skoro jest to forum, to chyba każdy może pytać o co chce. no prawie...

---------- Dopisano o 02:06 ---------- Poprzedni post napisano o 02:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Miviki666 Pokaż wiadomość
A co to już nawet nie ma prawa się zapytać, doradzić??Bez przesady....
no chyba nie można bo zaraz na taką osobę "idą baty" od innych

---------- Dopisano o 02:07 ---------- Poprzedni post napisano o 02:06 ----------

[1=c640cdfa886255292692728 c9c3f51a456c1754b_657ce90 228a24;13835517]Co masz zrobić? Powiedzieć mu, że jest idiotą (sorry), bo oszukuje dziewczynę i do tego Ci bliską. Jak on to zrozumie, wyprostuje swoje życie osobiste (zerwie z nią), to MOŻESZ się dopiero ZASTANOWIĆ czy chcesz z nim być.[/QUOTE]
tak jest. amen
Stary 2009-08-22, 08:03   #48
oluniunka
Raczkowanie

Dlaczego wstyd? Nie ma czego. Przecież to Twoja najlepsza przyjaciółka związała się z Twoim byłym. Według mnie to jej powinno być wstyd, nie Tobie. Przede wszystkim chłopak (jej - Twój bo to nie wiadomo) powinien jej wytłumaczyć co, jak i dlaczego tak zrobił. Ty nie jestes w ogole winna w tej syutuacji tylko facet i Twoja przyjaciólka, bo on oszukuje, a Ty kochasz, a za miłość nic nie dasz...
oluniunka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-22, 11:07   #49
cyanide sun
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez oluniunka Pokaż wiadomość
Dlaczego wstyd? Nie ma czego. Przecież to Twoja najlepsza przyjaciółka związała się z Twoim byłym. Według mnie to jej powinno być wstyd, nie Tobie. Przede wszystkim chłopak (jej - Twój bo to nie wiadomo) powinien jej wytłumaczyć co, jak i dlaczego tak zrobił. Ty nie jestes w ogole winna w tej syutuacji tylko facet i Twoja przyjaciólka, bo on oszukuje, a Ty kochasz, a za miłość nic nie dasz...
bez przesady. czemu jest tu winna przyjaciolka?? przeciez zwiazala sie z juz wolnym facetem?!
cyanide sun jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-22, 11:48   #50
aniko 23
Zakorzenienie

GG do aniko 23

Cytat:
Napisane przez cyanide sun Pokaż wiadomość
bez przesady. czemu jest tu winna przyjaciolka?? przeciez zwiazala sie z juz wolnym facetem?!

zwiazalabys sie z bylym swojej przyjaciolki???

Stary 2009-08-22, 12:50   #51
karoolecka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sensuaal Pokaż wiadomość
jeśli tu narodził się nowy problem, to chcę dodać że absolutnie nie całowałam się z nim ! on pocałował mnie delikatnie w usta, nie miałam zbytnio na to wpływu .. za szybko to się stało . to jest wszystko pokręcone, nie wiem już nic . w każdym razie dziś zerwałam znajomość z `przyjaciółką` i kopnęłam w mojego drogiego byłego . miałam dość tej pokręconej sprawy, więc przynajmniej teraz mam ją z głowy . a oni niech sobie reszte miedzy sobą wyjaśnią. mam nadzieję że dobrze zrobiłam ? ; d

dobrze zrobilas
karoolecka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-22, 13:30   #52
cyanide sun
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aniko 23 Pokaż wiadomość
zwiazalabys sie z bylym swojej przyjaciolki???
gdybym wiedziala ze ona nic do niego nie czuje, a miedzy mna a tym facetem by cos zaiskrzylo to tak
cyanide sun jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-22, 14:17   #53
aniko 23
Zakorzenienie

GG do aniko 23

Cytat:
Napisane przez cyanide sun Pokaż wiadomość
gdybym wiedziala ze ona nic do niego nie czuje, a miedzy mna a tym facetem by cos zaiskrzylo to tak
Twoje prawo...i oczywiscie nie neguje tego..ale dla mnie takie uklady komplikuja zycie

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości