|
|
#31 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: ...::: Być FIT ! :::...
Po raz "niewiadomoktóry" zaczynam odchudzanie . Oczywiście ,że w grupie raźniej tak więc chętnie bym sie przyłączyła
Przed wakacjami miałam naprawdę niezłą kondycję i prawie ok wagę . Teraz po 2 miesiącach nieustających imprez moja kondycja jest równa zeru , za to waga w swojej szczytowej formie :/ No a teraz po raz setny w moim życiu napiszę: "damy radę "
|
|
#32 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a to całe moje bycie gruszką skupiło się chyba na udach
|
|
|
|
#33 |
|
Zadomowienie
|
Popieram Cassi!
I ja też gruszka, najgorsze nogi, za krótkie i i jak beczułki Ale ogólnie figura fajna(jak się jest szczupłym), szersze biodra, wąska talia
|
|
#34 |
|
Podróżniczka
|
To widze same gruchy
bo u mnie tez najwiecej tluszczu na udach Od dzis Dukan..i na sniadanko dwa jajeczka na twadro i serek wiejski ... potem ide na basenik a na wieczor skakanka. |
|
|
|
|
#35 |
|
Zadomowienie
|
Ja nie jestem gruchą, tylko klepsydrą.
Wymowka z nauka jest kiepska, bo nie wierze ze nie da sie dziennie wykombinowac chociaz 30-60 minut na cwiczenia, i z 2 razy w tygodniu chociaz isc na fitness, silownie lub pobiegac. Ja wczoraj zrobilam cos przelomowego - przynajmniej dla mnie. Zwykle szlismy z znajomymi na zakupy, potem do kfc, kubelek, albo jakis zestaw. Oni sobie wzieli na pol sredni kubelek a ja? Sałatke fiesta z mc donalda. W ktorej byla salata, ogolek, kukurydza, pomidor, fasola, i sos ktory mial 50 kcal. Zjadlam i czulam sie dosc najedzona 'Od jutra na fitness
|
|
|
#36 |
|
Raczkowanie
|
A ja jestem typowym jabłkiem. Jest to mój problem od zawsze, i jeśli chudnę to najmniej leci mi z brzucha, a jeśli tyję to od razu tłuszczyk odkłada się na brzuchu ;/ Ważąc 73kg miałam już prawie otyłość brzuszną, a teraz kiedy schudłam 13 kg, nadal mam fałdki i mnóstwo tłuszczu właśnie na brzuchu ;/ Nie wiem czy kiedykolwiek się z tym uporam, mam nadzieję, że tak!
Od jutra zdrowe odżywianie, regularne ćwiczenia, walka z kompulsami...
|
|
#37 |
|
Zadomowienie
|
Nie martw sie, ja tez mialam problemy z tym.
Bylam bulimiczką. Ale da się to kontrolowac. ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- sniadanie serek grani + pomidor ; )
|
|
|
#38 |
|
Zadomowienie
|
http://www.infodieta.pl/typy_budowy_ciala_gruszka.html
http://www.infodieta.pl/typy_budowy_ciala_jablko.html http://www.infodieta.pl/typy_budowy_...klepsydra.html http://www.infodieta.pl/typy_budowy_ciala_tuba.html Mam nadzieję, że się to komuś przyda, jest tam parę fajnych porad odnoszących się do każdego rodzaju sylwetki
|
|
|
#39 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#40 |
|
Raczkowanie
|
To i ja się przyłączę, jeśli można.
Po raz n-ty próbuję schudnąć, ale jakoś kiepsko z motywacją . Oczywiście rezygnuję ze słodyczy i postanawiam ćwiczyć ( z ćwiczeniami gorzej no ale mam nadzieję, że dam radę)
|
|
#41 |
|
Raczkowanie
|
To ja tez się przyłączę jeśli można
przed wakacjami schudłam 10 kg, w wakacje jakoś się zapuściłam i nie chciało mi się odchudzać, jednak na szczęście nic nie przytyłam Teraz zaczynam znowu mój cel to 5-7 kg mam nadzieje, że uda się mi i Wam
|
|
|
|
|
#42 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
Ja dzisiaj ćwiczyłam ok 50 min. z filmem który ściągłam z jakiegoś chomika: "hip hop ABS total body burn" (http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/inez787/filmy/fit...urning+pilates) i zastanawiam się czy te ćwiczenia będą dawały efekty...Szukałam też innych ale jakoś nie mogę znaleźć nic z fatburningu...Mogłaby któraś z Was zaawansowanych w tym temacie przejrzeć ten filmik i napisać czy warto robić te ćwiczenia?Są całkiem łatwe i się bardzo mocno dzisiaj spociłam jak je wykonywałam więc myślę że chyba są ok ale chciałabym otrzymać jakąś opinię specjalisty A poza tym instruktor całkiem fajne ciacho i fajna muzyka
|
|
|
|
|
#43 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znalazłam takie oto cwiczenia na łydki, uda i pośladki: http://************/cwiczenia_na_nogi_i_posladki.html i jestem ciekawa co Wy na to? dobre beda dla "gruszki"? bo bardzo mi zalezy na tym, zeby wyszczuplic te moje "parówki" ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- cos nie chce sie wczytac ten link ;/ ale nie umiem ponownie wstawic... :/ |
|
|
|
|
|
#44 |
|
Raczkowanie
|
Hmmm w sumie mogę się przyłączyć. Zaczynam od 4 września.
Moje postanowienia: Codziennie min. 1,5 godziny ćwiczeń Jeść częściej, a mniej Pić dużo wody Wyeliminować z diety słodycze i fast foody lub ograniczyć do minimum Mniej słodzić herbatę i kawę... chcę zejść do pół łyżeczki Nie jeść na noc Jeść dużo owoców i warzyw Ogólnie wyeliminować z diety "śmieci" Ćwiczenia jakie chce wykonywać: 1. Godzina wfu w szkole - codziennie 2. 10-20min Hula Hop - codziennie 3. 15 min rowerek stacjonarny - codziennie 4. 10min rozciągania - co 2 dni 5. 30min biegania - raz w tygodniu 6. 15 x3 brzuszki - co 3 dni 7. godzina rolki - raz na 2 tyg 8. 2 godziny pływanie - raz na 2 tyg Edytowane przez Alisse Czas edycji: 2009-08-31 o 14:11 |
|
|
|
|
#45 |
|
Rozeznanie
|
Przeglądam ten wątek i coraz bardziej mi się podoba
Dlatego się przyłączam i zaczynam z Wami od jutra
|
|
|
|
|
#46 | |
|
Zadomowienie
|
Ja jak narazie mam w planach wypróbować3 minutowe odchudzanie
na początku wydawało mi się to strasznie głupie i nielogiczne, ale - tak jak z dietą turbo - muszę wypróbować sama na sobie, aby się o tym przekonać. Także od jutra startuję, a prócz 3mo dodam jeszcze jakieś ćwiczenia siłowe na uda/pośladki, brzuch oraz ręce/plecy jakoś muszę to rozłożyć w ciągu tygodnia ![]() ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#47 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bo widzę tu mnóstwo gruszek, a ja jestem jabłkiem i nie wiem czy uda mi się w końcu z tym uporać, ciągle wyglądam jakbym była w ciąży waże teraz niestety koło 70kg (najwyższa moja waga ) i zazdroszcze tych 10kg mniej(mam nadzieje, że mi się też uda), wymarzona waga też koło 55kg I też mam problemy z kompulsami..Więc (nie zaczyna się zdania od więc ) mnóstwo pracy przede mną.
|
|
|
|
#48 |
|
Zadomowienie
|
Ja w sumie nie wiem czy jestem jabłkiem czy nie, ale wiem na pewno, że gruszką nie jestem. Nie mam mocnego wcięcia w talii, i mój brzuszek nigdy płaski nie był, ale też najszybciej mi leci właśnie z brzucha, a najgorzej z nóg. A i mam plecy szersze niż biodra.... co nie za fajnie wygląda
|
|
|
#49 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo tej diety turbo?
|
|
|
|
|
|
#50 |
|
Rozeznanie
|
Ja już dzisiaj zrobiłam sobie małe przygotowanie do jutrzejszego dnia
![]() Śniadanie I: płatki z mlekiem Śniadanie II: brzoskwinia + kilka winogron Obiad: pierś z kurczaka z ryżem Mój dzisiejszy grzech to tost Woda mineralna tylko 0,5l, ale zawsze to coś ![]() Ćwiczenia: 8 minute buns, arms i legs. W planie jeszcze mam poćwiczyć troszkę brzuch, i kolacje czysto białkową czyli ser biały. A od jutra pełna mobilizacja Ważenie, mierzenie i do dzieła
|
|
#51 |
|
Rozeznanie
|
A ja nie wiem jaki mam typ figury
Z tych standardowych to raczej jabłko, chociaż też część elementów się nie zgadza Ale jakiś czas temu znalazłam na Wizażu 12 typów sylwetki wymyślone przez jakieś brytyjskie stylistki. I spełniam wszystkie kryteria cegły ![]() Ja jutro niestety bez śniadania (badania). W ogóle przez dłuuuugi czas w ogóle nie miałam w nawyku jedzenia śniadań, ale w ostatnim roku jakoś powoli znalazłam na nie czas. Pojęcia nie mam, za jakie ćwiczenia się wziąć Ale do jutra coś wykombinuję
|
|
|
|
|
#52 |
|
Zadomowienie
|
ja dzis serek grani + pomidor i pita z green waya wegetarianska
![]() czyli bez grzeszkow nawet bylam na "popijawie" z okazji urodzin kolezanki, i nie pilam
|
|
|
#53 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
często jadłam go zamiast ziemniaków...), oczywiscie wszelkich smazonych potraw i słodyczy herbaty już dawno nie słodzę, kawę piję sporadycznie (ale niestety z cukrem- 1 łyżeczka - nie mogłabym chyba wypic niesłodzonej), fast-foodów, chipsów i napoi gazowanych na szczęscie i tak nie lubię za to więcej ruchu, świeżych owoców i warzyw |
|
|
|
|
|
#54 |
|
Rozeznanie
|
hmmm a jak sprawdzacie ten swój typ budowy ciała?? przeglądałam te linki i jakoś nie mogę się dopasować :/ jabłko odpada bo brzucha jakoś nigdy nie miałam na początku myślałam o klepsydrze tylko że jestem raczej koścista w ramionach więc to chyba też nie, gruszka hmmm no trudno powiedzieć niby wąskie ramiona się zgadzają no ale tyłka też jakoś mi brak to może ta tuba tylko hmmm wcięcie w tali też posiadam skomplikowana sprawa
|
|
|
#55 |
|
Zadomowienie
|
hmm jabłko i klepsydra odpadają całkiem.... hmm to może tubo-gruszka
![]()
Martusia Edytowane przez Cassi Czas edycji: 2009-08-31 o 21:34 |
|
|
|
|
#56 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czyli np. dajmy na to ja chcę trenować na moim rowerku stacjonarnym, więc robię krótką rozgrzewkę, następnie 30s pedałuję najszybciej jak tylko moge, na maxa, znowu od razu 30s powoli, 30s szybko, 30s powoli, itd, aż dojdę do tych 3 minut i w sumie to ma niby wystarczyć, aby schudnąć nie wiem czy to prawda, dlatego chce spróbować na sobie i zważyć się po tygodniu.Jeśli chodzi o dietę turbo, to trwa ona 10 dni, mamy 4 ustalone grupy posiłków i w każdej z tych grup znajdują się określone produkty, i tak: w 1 - owoce, 2 - białka, 3 - warzywa, 4 - po trochu z każdej grupy. I każdy osobny dzień ma ustalone rodzaje posiłków, z jakich grup mamy dobierać produkty, i tak każdego dnia musimy zjeść 6 posiłków właśnie z podanych grup. Dodam, że ja na tej diecie schudłam 2,7kg przez 10dni No ale niestety zaczęłam jeść normalnie i w przeciągu ok 2 tygodni znów mi wszystko wróciło ![]() Co do 3mo i turbo polecam przeczytanie wątków: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=360277 http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=331993
|
|
|
|
#57 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#58 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Coraz więcej nas tutaj, to super! Od jutra ruszamy ze zmianą stylu życia na ZDROWY i AKTYWNY ![]() I też zamierzam sprawdzić czy 3mo jest skuteczne
|
|
|
#59 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja też schudłam już 10kg i nadal czuje sie gruba, nadal mam odstający brzuszek i grube uda w talii 78cm, w udzie 58cm... daleko mi jeszcze do celu....---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- proszę bardzo
|
|
|
|
#60 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z resztą zmierzę się jutro, bo dawno tego nie robiłam.
6.07.2015r. Mentor 400cc HP, dr J.S. Edytowane przez Insomniaaa89 Czas edycji: 2009-08-31 o 22:49 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:17.

Od wczoraj cwiczę A6W (na brzuszek- bo się tłuszczyku nazbierało...
), znalazlam tez na jakiejs stronce zestaw cwiczen na pupe i nogi (4 tygodniowy), do tego skakanka i od czasu do czasu zamierzam "dorzucic" bieganie
i zrzucic kilka kg... problem w tym, ze trochę się obawiam, że przez cwiczenia moje nogi zbytnio się umięsnią... i zalezy mi zeby jednak te kg poszly w dół a przy cwiczeniach wyrabiaja się mięsnie i one jednak tez cos tam ważą... Macie na to jakieś rady? Dodam, ze chciałabym zrzucic 7 kg. Gdyby któraś z Was odpisała, byłabym wdzięczna
'

. Oczywiście rezygnuję ze słodyczy i postanawiam ćwiczyć ( z ćwiczeniami gorzej no ale mam nadzieję, że dam radę)

i nie wiem czy uda mi się w końcu z tym uporać, ciągle wyglądam jakbym była w ciąży
albo tej diety turbo?
często jadłam go zamiast ziemniaków...), oczywiscie wszelkich smazonych potraw i słodyczy