![]() |
#31 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Nie i koniec!
Cytat:
![]() |
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do autorki to nie dziw się że rodzice tak reagują a nie inaczej, faktycznie obiektywnie można stwierdzić że coś z Toba nie tak... A odbiegając od tematu rodziców to raczej kiepsko wróżę waszemu związkowi skoro mówisz że taki szlaban może go zniszczyć... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() klotnie z rodzicami i chlopakiem to pretekst do samobojstwa??? dziewczyno, ogarnij sie! zacznij sie zachowywac jak dojrzala osoba - tak jak chcialabys zeby rodzice cie traktowali.. grozenie samobojstwem jest niesamowicie dziecinne.. Edytowane przez karolynka90 Czas edycji: 2009-08-28 o 14:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Ja się Twoim rodzicom nie dziwię... Widać, że jesteś niedojrzała i to bardzo, chciałaś na siebie zwrócić uwagę próbą samobójczą, a pomyślałaś co będzie jak Ci się "niechcący" uda? Pomyślałaś w ogóle o uczuciach swoich rodziców, zamiast w kółko myśleć o własnych? Zastanawiałaś się co oni czuli jak znikałaś z domu albo groziłaś, że się zabijesz... albo próbowałaś się zabić? Nie rozumiesz, że rodzice Cię kochają najbardziej na świecie i nie chcą Cię stracić, że dla nich Twoja śmierć to by było znacznie gorsze, niż dla Ciebie to zerwanie z facetem, które uważasz za "pretekst do samobójstwa"? Dziewczyno, uruchom w sobie chociaż odrobinę empatii i zacznij myśleć o czymś więcej niż Ty sama i patrzeć nieco dalej niż na czubek swojego nosa... Rodzice mają rację zabraniając Ci się z nim spotykać, bo jeśli ten związek wywołuje w Tobie takie reakcje to zdecydowanie nie jest dla Ciebie dobry. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
![]() Musisz chyba trochę ochłonąć i postarać się spojrzeć z innej strony. Ja wiem, że zawsze jak ktoś coś nam zrobi niemiłego to się kombinuje, jak mu zrobić na złość. Ale Ty najwidoczniej myślisz: "zabiję się to pożałują". Nie nie nie, nie pożałują. A Ty nic nie zyskasz. Straszenie samobójstwem żeby zwrócić na siebie uwagę jest strasznie dziecinne, naprawdę... I nie dziwię się Twoim rodzicom, skoro pokazywałaś, jaka jesteś nieodpowiedzialna. On najwidoczniej ma na Ciebie zły wpływ, skoro podczas znajomości z nim uciekałaś z domu i próbowałaś się zabić... I nic się w tym nie zmieniło. Zastanów się lepiej nad sobą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie dziwię się twoim rodzicom... ja bym na twoim miejscu zaprowadzila cie jeszcze do psychologa/psychiatry bo to co robisz to powazne problemy
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
Autorko przeglądnij sobie zdjęcia różnych zakątków świata w komputerze. Zdjęcia swoje, swojej rodziny, małych dzieci. Poczytaj sobie jacy ludzie są szczęśliwi.
Po co? Żebyś zobaczyła co Cie ominie jak bedziesz kontynuowała swoje głupie gadanie o samobójstwie, bo masz takie problemy ze nic Ci juz nie pomoże, a śmierć to jedyne wyjście. No i w końcu rodzice bedą żałować ze dawali Ci szlabany, a ze przy okazji złamiesz im serca- no cóż ups. Chłopak napewno wykrzyczy ze żałuje tych wszystkich kłótni i Cię kocha. A po jakimś czasie upora się z tym i rozpocznie nowe życie. A ty popełnisz swoje samobójstwo w wieku 17 lat nie zaznawszy nawet życia. Fajnie prawda? Udaj się dziewczyno do psychiatry bo potrzebujesz tego. Wydaje mi się ze wogóle nie pojmujesz wartości życia. To nie gra gdzie masz ich 5. Tu na Ziemi masz tylko jedno wiec je wykorzystaj i przezyj, a nie zachowujesz się jak rozpieszczony gówniarz. Może mnie poniosło troche ale naprawde denerwuje mnie takie podejscie.
![]() |
#39 |
Zadomowienie
|
Twoi rodzice powinni przede wszystkim zabrać cię do specjalisty, a nie zakazywać, zakazywać i średnio to argumentować.
Drogie Wizażanki, naprawdę, jak się ma 17 lat (sama mam, więc wiem co mówię) niektóre problemy urastają do rangi nierozwiązywalnych, a złe działania rodziców tylko pogarszają sprawę. Moi 'zamknęli' mnie w domu na pół roku ok. 1,5 roku temu, co zaowocowało depresją i terapią u psychologa. Naprawdę, nawet rodzice mogą się mylić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym niczego takiego nie zrobiła. Po pierwsze rozmawiałabym ze swoim dzieckiem. Po drugie słysząc nawet wzmianki i o myślach samobójczych zorganizowałabym dziecku pomoc. Chęć odebrania sobie zycia nie wynika z fanaberii, a zwykle z wielkiego nieszczęścia i rozpaczy. Często związany jest z problemami psychicznymi. Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#41 |
Rozeznanie
|
Szczerze? nie dziwie se Twoim rodzicom... To niedorosle co robilas a oczekujesz od rodzicow ze beda traktowali Cie tak jakbys byla dojrzala?
![]() |
#42 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
Na miescju Twoich rodziców zabrałabym Cię do psychologa/psychiatry ...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Widać Twoi rodzice dostrzegają to, czego może Ty nie dostrzegasz, a mianowicie zły wpływ jaki na siebie wywieracie (Ty i ten facet). Sama się najpierw "ogarnij", zacznij zachowywać dojrzalej, znajdź jakieś pozytywne, budujące zajęcia, a nie masz ciągłe pretensje do rodziców. Czy zapracowałaś sobie na ich zaufanie, dałaś coś pozytywnego, dobrego z siebie swojej rodzinie? Przemyśl sobie swoje zachowanie, pomyśl ile nerwów, żalu, strachu kosztowało Twoich rodziców to, co robiłaś. Czy dobry związek wpływa na człowieka pozytywnie, czy negatywnie? Chyba powinno być to pierwsze, a u Ciebie jest to drugie - ciekawe dlaczego? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:34.