Antidral, Etiaxil - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-01-24, 20:32   #31
najmniejsza_mii
Raczkowanie

Dot.: Antidral, Etiaxil

Dlaczego w Kosmetyku Wszech Czasów nie mogę znaleźć Antidralu??? Od jakiegoś czasu zniknął, a chciałabym dodać o nim swoją opinię (super pozytywną, sprawdzone od jakichś 6 lat )

Czy ktoś coś wie na ten temat??
najmniejsza_mii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-23, 21:33   #32
madziaa2020
Przyczajenie

dziewczyny ja mam troche inny problem bo chodzi o to ze ja sie tak nie pocę zeby uzywac antidral ale moja koleżanka stwierdziła ze za duzo uzywam antyperspirantu a slyszalam ze moze powodowac raka (wiem ze to brzmi dziwnie) i chcialam sie zapytac czy jak zaczne stosowac ten antidral to czy tez może spowodować raka
madziaa2020 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-11, 23:08   #33
zemstablondynki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madziaa2020 Pokaż wiadomość
dziewczyny ja mam troche inny problem bo chodzi o to ze ja sie tak nie pocę zeby uzywac antidral ale moja koleżanka stwierdziła ze za dużo uzywam antyperspirantu a słyszałam ze moze powodować raka (wiem ze to brzmi dziwnie) i chciałam sie zapytac czy jak zacznę stosować ten antidral to czy tez może spowodować raka
madziaa2020, antyperspirant zawiera związek chemiczny na bazie glinu, który czasowo zatyka gruczoły potowe i zapobiega poceniu się. Badania pokazują, że większość przypadków raka piersi dotyczy górnych, zewnętrznych obszarów piersi – miejsc w okolicy pach, które mają kontakt z antyperspirantem, ale póki co) nie ma żadnych dowodów naukowych, które by potwierdzały, że antidral, etiaxil czy inny antyperspirant wywoła u kobiety nowotwór.
Stary 2012-04-12, 17:29   #34
star23
Przyczajenie

Witam, kupiłam ten antidral dzisiaj. Kiedys mialam etiaxil niebieski, ale niestety nie bylo żadnych spektakularnych efektów, wiec odstawilam. Dzisiaj kupilam antidral z racji ze tańszy i sie troche wkurzylam, bo na ulotne jest napisane zeby używac rano. Ale Wy macie na pewno ten sam i spokojnie stosujecie na noc Wszystkie dziewczyny piszą, o tym że pachy są suche po uzyciu antidarlu. Moje nie są zbyt mokre ale maja intensywny zapach... Nawet kiedy stosuje męskie dezodoranty. Czy antidral pomoże mi zwlaczyć także zapach potu ??
star23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-15, 19:23   #35
madziaa2020
Przyczajenie

dziekuje za informacje "zemstablondynki "
madziaa2020 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-07, 20:59   #36
Dariate
Przyczajenie

Exclamation Dot.: Antidral, Etiaxil

Cytat:
Napisane przez km Pokaż wiadomość
co o nich wiecie i sądzicie? są skuteczne?

No skuteczny jest Etiaxil, lepszy zdecydowanie . No Antidral skreślić to słowo. Podrażnia skórę, używać trzeba go codziennie, co właściwie porównując nic nie zyskujemy tylko tracimy. A do tego zniszczona przez niego została moje nowa bluzka ;(, ogólnie nie tylko mi ale i tez moje mamie zniszczył ten preparat rzeczy. Odbarwił się sie kolor z niebieskiej bluzki powstały zielone plamy, z czerwonej były Fioletowe. Skreślić to z listy zakupów.
Dariate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-05, 23:27   #37
furgonetka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Dariate Pokaż wiadomość
No skuteczny jest Etiaxil, lepszy zdecydowanie . No Antidral skreślić to słowo. Podrażnia skórę, używać trzeba go codziennie, co właściwie porównując nic nie zyskujemy tylko tracimy. A do tego zniszczona przez niego została moje nowa bluzka ;(, ogólnie nie tylko mi ale i tez moje mamie zniszczył ten preparat rzeczy. Odbarwił się sie kolor z niebieskiej bluzki powstały zielone plamy, z czerwonej były Fioletowe. Skreślić to z listy zakupów.

Odbarwia Ci bluzki bo stosowałaś na dzień, a tego używa się na noc!!!

Na mnie z kolei Etiaxil nie działał, zdzwiona byłam, a tu Antidral, takie cudo. moge nosić koszule!!
Ja stosuję antidral juz chyba 2 lata, cały czas z równym skutkiem, używam go rzadziej niż raz w tygodniu, pachy mam cały czas suche , ale jak czuję, ze zapach nuż mocniejszy tzn. ze jednak się pocę i znowu smatuję na noc, wychodzi jakoś co ok 2 tyg... na mnie z kol
furgonetka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-13, 09:59   #38
Castiela
Przyczajenie

Nie radzę stosować etiaxilu. Poza pieczniem i nieprzyjemnymi uczuciam podczas stosowania nabawiłam się poważnych problemów. Pod pachami zauważyłam ropne punkty, zdziwiło mnie to bo bardzo dbam o higienę osobistą, jestem bardzo wyczulona a tym punkcie. . Poszłam do lekarza i okazało się, że to skutki uboczne etiaxilu.Z potem w naturalny sposób wydostają się toksyny z organizmu, a etiaxil zlepia i zatyka pory. Do dzisiaj mam z tym problem, jest to niesamowicie bolesne, a nie stosuję etiaxilu od lat...
Castiela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-24, 12:28   #39
britnay
Zakorzenienie

Dziewczyny, interesuje mnie Etaxil do stóp i dłoni. Czy on szybko zasycha/wchłania się?
Stary 2016-02-12, 18:36   #40
nawiedzonanarzeczona
Rozeznanie

Dot.: Re: Antidral, Etiaxil

Cytat:
Napisane przez strus2001 Pokaż wiadomość
Używaj go tylko na noc, zreszta, sama się przekonasz że w dzień nie ma szans. Ja po pół godzinie biegłam do łazienki żeby zmyć to cholerstwo - cholernie piekło. I broń boże, żeby ci do głowy nie przyszło smarować się antidralem po depilacji - umrzesz z bólu.
kiedyś się depilowałam koło 18, a późnym wieczorem użyłam Antidralu, myślałam, że mi pachy odpadną. Pomimo zmycia ze skóry, pieczenie się utrzymywało przez jakiś czas (pieczenie/swędzenie- dziwne uczucie). A rano czerwone placki pod pachami
nawiedzonanarzeczona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-08, 00:22   #41
Chaniuk
Przyczajenie

Wypowiem się z perspektywy czasu: zaczęłam stosować Antidral 10 lat temu (!). Bardzo szybko zauważyłam efekty: w niemiłosierne upały pod pachami nie było ani kropelki potu. Na początku stosowałam się do zaleceń (na noc, kilka razy w tygodniu), dość szybko mogłam używać go coraz mniej i mniej, a wreszcie raz na parę tygodni. Po pewnym czasie odstawiłam go na dobre, a w kosmetyczce trzymałam tylko jedną butelkę (+ Etiaxil, ale u mnie nie działał) na wszelki wypadek. Przez prawie 10 lat nie miałam problemu z nadmiernym poceniem Teraz niestety trochę się to nasiliło (pewnie przez stres, zmianę środowiska, zmianę dezodorantu) i kupiłam Antidral ponownie (2 razy drożej niż za pierwszym razem...). Zobaczymy, czy tym razem również szybko podziała.

Mam dla Was kilka dobrych rad!
  • Stosujcie na noc! Rano najlepiej go zmyć i zastosować "normalny" dezodorant. To, że piecze, to jedno, ale Antidral też daje mocno alkoholem
  • Nie lekceważcie zaleceń z ulotki. Kilka razy posmarowałam się Antidralem po depilacji, myśląc: "jakoś to będzie". NIE BYŁO. To swędzenie jest nie do zniesienia.
  • Ogólnie rzecz biorąc mam wrażenie, że na początku tak czy siak swędzi, skóra musi się przyzwyczaić do czegoś takiego. Efekty są warte przemęczenia się.
  • ... a jeśli uważasz, że to jednak nie jest tego warte - kup droższy odpowiednik i się nie przejmuj swędzeniem
Chaniuk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości