![]() |
#31 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Od miłości do nienawiści
Cytat:
Wiadomo, przeszłość wraca, traumy - szczególnie z dzieciństwa - rzutują na dorosłe życie człowieka, złe wspomnienia potrafią męczyć, ale kurde, z powodu tego, że było tak, a nie inaczej nikt nie ma prawa dręczyć swojego partnera i doprowadzać go na skraj załamania nerwowego. Co innego czasami dać się ponieść emocjom, mieć zły humor, wyżyć się na szklance, a co innego szantażować partnera, robić mu częste jazdy, skazywać na życie w ciągłej niepewności "czy dzisiaj mnie przytuli i będzie miło, czy zrobi awanturę o nic i będzie szantażować?". Dziewczyny - i chłopcy - nie warto tracić życia na osoby, które nie potrafią się uczyć na własnych błędach. Miłość to nie jest coś danego raz na wieki i "rób co chcesz, bo ja Cię kocham". Na normalną miłość i normalny, szczęśliwy związek składa się: szacunek, zaufanie, czułość, wspieranie się, motywowanie, wg mnie również dobry seks. Jak brakuje nawet jednej z tych rzeczy, to się wszystko może po pewnym czasie posypać. To jest jak z rośliną: może mieć słońce, odpowiednią wilgotność, ciszę i spokój, a mimo to zacznie marnieć, usychać - i okaże się, że zabrakło dobrej ziemi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
Bardzo dziękuje za wsparcie. Naprawdę bardzo mi pomogłyście.
Nie wiem dlaczego tak długo jak było coś nie tak to ja czułam się winna. Teraz patrzę na to zupełnie inaczej. Czuje się szczęśliwa, że jest daleko ode mnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
![]()
Dziewczyny minęło już trochę czasu i chciałam tylko oznajmić, że od roku w szczęśliwym związku z dojrzałym i stabilnie emocjonalnym Partnerem
![]() Może bez zbędnych słów... chciałam tylko napisać, że nie ma sensu tkwić w czymś co często ciężko nazwać związkiem (a raczej dziwną relacją, w której takie wartości jak szczerość, zaufanie i szacunek są totalną abstrakcją) naiwnie wierząc, że może coś się zmieni i może będzie lepiej. Warto dać sobie prawo do szczęścia.
![]() |
![]() |
#34 |
Wtajemniczenie
|
Moja bliska znajoma była w podobnej sytuacji, jej narzeczony był chorobliwie o nią zazdrosny. Nawet, gdy dostała kwiatki z pracy na dzień kobiet podejrzewał zdradę, wyrwał jej bukiet i wrzucił do kosza w środku miasta, a to tylko jedna przykładowa i drobna sytuacja. Nie mogła się malować, najlepiej żeby chodziła w luźnych ubraniach jak najbardziej zasłaniających ciało.
W końcu dojrzała do myśli, że nic z tego nie będzie... rozstali się, było jej bardzo, bardzo ciężko. Nie zachowywał się wobec niej po rozstaniu agresywnie, wręcz przeciwnie, cały czas stara się być dla niej przyjacielem. Nie wiem jak obecnie wygląda jej sytuacja, wiem tylko tyle, że nie są ze sobą, ale kontakt utrzymują. Dobrze, że podjęłaś taką decyzję. Teraz widzisz, jaki on jest naprawdę. Dasz radę, trzymaj się!
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Trzymaj się i uważaj. Jeśli te obsesyjne smsy i telefony będą trwać dłużej, pamiętaj, że to podchodzi pod stalikng, który wszedł już do naszego ustawodawstwa. W razie czego nie wahaj się zgłosić na policję, nawet jeśli fizycznie nic Ci nie zrobi, nikt ni ema prawa napastować nikogo nawet przez telefon.
![]() |
#36 |
Konto usunięte
|
Trzymaj się!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A to, co pogrubiłam-sama to powtarzam jak zdartą płytę ![]() ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
![]() juz wszsytko u autorki ok ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#39 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za wsparcie i słowa otuchy, ale na szczęście (tak jak zauważyła wandaweranda) to wszystko już za mną
![]() Zgadzam się z livin. Nic nie usprawiedliwia takiego traktowania drugiego człowieka. Nadal jest dla mnie rzeczą niezrozumiałą jak można nawet nie zdawać sobie sprawy jak dużą krzywdę takim postępowaniem robi się tej drugiej osobie. Ciężko jest znowu zaufać... ale warto, bo dookoła nas jest jeszcze sporo dojrzałych i wartościowych ludzi ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:07.