Wysokie kobiety na obcasach ? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-09-12, 20:22   #31
Rena
Zakorzenienie

Dot.: Wysokie kobiety na obcasach ?

Cytat:
Napisane przez Lea_ Pokaż wiadomość
Czesc dziewczynki. Jezeli byl taki watek to z gory przepraszam, szukalam.
Otóz interesuje mnie kwestia wysokich kobiet na obcasach.
Jestem osoba dosyc wysoka mam 175 cm , dosyc czesto nosze obcasy ale nigdy z tego powodu nie czulam sie zle wrecz przeciwnie taki wzrost jeszcze bardziej dodawal mi pewnosci siebie, az do wczoraj.
Otóż wczoraj usłyszalam zdanie dwoch znajomych, którzy widzac mnie na obcasach powiedzieli cos w stylu, o Boze jaka Ty jestes wysoka i nie bylo to powiedziane jak komplement, wrecz przeciwnie.
Zastanawiam sie jakie wy macie zdanie na ten temat, czy wysokie kobiety moga nosić obcasy? Czy same nosicie?Czy nie wyglada to smiesznie ? Interesuje mnie tez zdanie panów czy nie czujecie sie hmm przytloczeni? przez taka wysoka kobiete.
Mam 172 cm wzrostu i raczej nie nosze zadnych obcasow. Nie podoba mi sie, nie chce byc wyzsza, obcasy sa niewygodne jak dla mnie. Oczywiscie nie jest to regula bez wyjatkow, ale te wyjatki tylko potwierdzaja regule.

Co do innych dziewczyn - jak sie dobrze czuja i lubia i im wygodnie i to i tamto, to czemu nie? W koncu to ich buty.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-12, 20:34   #32
Maniwa
Wtajemniczenie

Cytat:
Zastanawiam sie jakie wy macie zdanie na ten temat, czy wysokie kobiety moga nosić obcasy?
A dlaczego by nie mogły? Uświadom sobie, że wszelakie docinki na temat wyglądu biorą się z zazdrości, albo jak w przypadku Twoich kolegów, z niemocy (poczuli się mali przy Tobie, ale jestem pewna, że uważają Cię za atrakcyjną dziweczynę). A uwagi kobiet kierowane są zazdrością długich nóg Noś co chcesz, nawer szczudła, bylebyś Ty się dobrze czuła i cześć pieśni
Maniwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-12, 20:41   #33
Kira87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Maniwa Pokaż wiadomość
(...)wszelakie docinki na temat wyglądu biorą się z zazdrości(...).
Znaczna część na pewno, ale słowo "wszelkie" jest pewnym nadużyciem.
Czasem wystarczy zwykła, bezinteresowna zawiść, chamstwo i złośliwość. Znam to z autopsji.
"Wszechświat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przykład ryk tłumu wyłamującego drzwi frontowe, wycie syren straży pożarnej czy nagła świadomość, że dziś jest właśnie poniedziałek, który jeszcze w piątek wieczorem wydawał się przyjemnie odległy."
~Lineage2 & Sigur Ros fan
Kira87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-12, 21:47   #34
bertha233
Raczkowanie

Dziewczyny noście szpilki ! Nie przejmujcie się niczym bo nie ma czym!

1.04 - 50kg - R stop 19.04 - 48.3kg - yy?
W zimę można schudnąć

Zabiegana studentka
bertha233 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-12, 22:34   #35
TheCuteOne
Zadomowienie

No proszę Ciebie.

Noś obcasy! Ile centymetrów tylko zechcesz. Bzdura, że powyżej 6 będziesz wyglądała na 'olbrzyma'. Po pierwsze nie jesteś wybitnie wysoka, po prostu wysoka. Po drugie uważam, że takie osoby mają to do siebie, że świetnie wyglądają zarówno na płaskim, jak i na szpilce(chociaż tu zamieniłabym 'świetnie' na 'bosko'). Obecnie mamy taki kanon urody, że wysoka = zaleta, czyni Cię to atrakcyjniejszą. Możliwe, że będziesz wyróżniać sie z tłumu, ale jeśli tak to wyłącznie pozytywnie. Tak jak wyróżniają się np. wyjątkowo ładni ludzie .
Jeśli będziesz miała kiedykolwiek jakieś wątpliwości, zobacz sobie np. pokaz Victoria's Secret. Dla przykładu jakiś olbrzym, który nie dość, że ma prawie 180 to jeszcze śmiga na obcasach, no po prostu niedorzeczne !
Stary 2009-09-12, 22:43   #36
rapifen
Zakorzenienie

Pani na zdjęciu buty ma dobre ale stanik chyba za mały

rapifen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-12, 22:52   #37
uparta Marti
Zakorzenienie

nie wiedziałam,że wzrost między 170-175 zalicza się do "wysokich"
sama mam 170cm i nigdy nie uważałam,że jestem wysoka.Noszę szpilki 7-10cm i jakoś nigdy nie pomyślałam,że mogłabym wyglądać jak olbrzym

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-09-12, 23:02   #38
Schoko
Wtajemniczenie

Osobiście mam już gdzieś opinię innych, chociaż jeszcze dwa lata temu byłam bardzo zakompleksioną osobą, właśnie przez wzrost. Na szczęście mi to już przeszło.
Szpilki noszę na jakieś ważniejsze okazje i czuje się w nich super! Co prawda, wyróżniam się bardzo, ale skoro i tak jestem najwyższa w towarzystwie, to co czyni jeszcze parę centymetrów?
Codziennie także nie rezygnuję z nawet troszkę wyższych butów, po prostu fajnie się w nich czuję.
A modelki... własnie! Ktoś już tu o nich wspominał - są wysokie i w obcasach wyglądają zniewalająco. A nogi jak do nieba!
Dodam, ze mam 180 cm
buziaki

Schoko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-12, 23:18   #39
safi_
Przyczajenie

eghhmmmm .... olbrzymy, giganty... troche to wszystko jak by z jakiegos flimu science fiction,a nie z życia. Dziewczyny, skoro nas tak stworzono to po co ubolewac nad tym? dlaczego nie korzystac z zycia jak reszta? chcesz nosic obcasy nos je i nawet sie nie zastanawiaj. Poza tym kobieto wcale nie jestes taka wysoka... szczerze? ja mam 182 bardzo dobrze sie z tym czuje, nosze obcasy i tylko lukam jakie zainteresowanie w nich wzbudzam (hah i smieje sie do siebie) wspaniale uczucie... i dlatego tez uwielbiam w nich chodzic. a tak btw. ostatnio kupilam sobie takie koturenki-5 cm, mam 187cm w nich i bron boze sie z tym zle nie czuje :P
safi_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-13, 15:10   #40
koralikowa paniiiiiii 094
Raczkowanie

Avatar koralikowa paniiiiiii 094

Lokalizacja: Tam gdzie diabeł mówi dobranoc.. wiecie jak fajnie?:)
GG do koralikowa paniiiiiii 094

ja mam 1,78 i skończone 15 lat, ostatnio zaszalałam i kupiłam buty na obcasie 6 cm, wszystko ok, bo wzrost to nie mój kompleks ale moje koleżanki są bardzooo małe, ale to nic, ja czuje się fajnie, wydaje mi się że całkiem całkiem wyglądają wysokie dziewczyny, nie dlatego że sama nią jestem ale patrzcie chocby na modelki dziewczyny głowa do góry

Magda jestem
koralikowa paniiiiiii 094 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-13, 16:17   #41
BlueRoses
Rozeznanie

nie wazne ile sie ma wzrostu zeby nakladac obcasy wazne jak sie w nich chodzi i czuje bo jesli zalozysz obcasy majac czy to 160 czy 170 cm a chodzisz jak kaczucha czy inny zwirz ze kolana sie uginaja to smiech na sali
ja uwielbiam wysokie obcasy ale nie moge nosic ze wzgledu na chorobe (
ze nie zasługujesz na mnie, kiedy jestem najlepsza. ”
- Marilyn Monroe 
BlueRoses jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-13, 17:24   #42
sabbatha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angela0033 Pokaż wiadomość
co prawda nie jestem facetem ale się wypowiem

Według mnie wysokie kobiety wyglądają atrakcyjnie. Co do butów... hmm... myślę,że noszenie takich butów jest zależne jaki ma się ten wzrost.Jeśli masz 1,75 to mogłabyś założyć buty tak zwane "kaczuszki" czyli nie szpilki tylko taki fajny 2-3 centymetrowy koreczek.Wygląda to fajnie . Co innego jak dziewczyna jest "ogromnego" wzrostu i jeszcze założy kilkunasto-centymetrowe szpile.Według mnie wygląda to nie za bardzo atrakcyjnie...
Ogromny to znaczy powyżej 200cm?

175 cm to nie jest bardzo duży wzrost

sabbatha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-15, 16:08   #43
bubus900
Zakorzenienie

Jasne, wszystko kwestia gustu i 'czucia' sie dobrze w tym co się nosi . Ja ostatnio się przekonalam i kupilam sobie fajne butki na obcasie i czuje sie w nich świetnie . Także nie ma co się przejmować opinią innych. Wysoki wzrost to naprawdę atut , tylko trzeba to zobaczyć
Stary 2009-09-15, 17:10   #44
moooniaaaa
Zakorzenienie

Byłam dzisiaj w jednym obuwniczym,a kobieta do mnie "Czegoś na płaskim Pani szuka,tak?" normalnie zatkało mnie i tylko mruknęłam coś pod nosem
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-15, 17:41   #45
kasienka.b
Wcale nie be, tylko cacy kasieńka

GG do kasienka.b

Cytat:
Jestem osoba dosyc wysoka mam 175 cm , dosyc czesto nosze obcasy ale nigdy z tego powodu nie czulam sie zle wrecz przeciwnie taki wzrost jeszcze bardziej dodawal mi pewnosci siebie, az do wczoraj.
Otóż wczoraj usłyszalam zdanie dwoch znajomych, którzy widzac mnie na obcasach powiedzieli cos w stylu, o Boze jaka Ty jestes wysoka i nie bylo to powiedziane jak komplement, wrecz przeciwnie.
Zastanawiam sie jakie wy macie zdanie na ten temat, czy wysokie kobiety moga nosić obcasy? Czy same nosicie?Czy nie wyglada to smiesznie ? Interesuje mnie tez zdanie panów czy nie czujecie sie hmm przytloczeni? przez taka wysoka kobiete.
Też mam 175 i uwielbiam szpilki Większość butów mam na 6-9cm obcasie, jedne mam na 11cm I z czasem doszłam do wniosku, że jeśli ktoś ma z tego powodu problem to faceci, którzy są za niscy a nie ja

BTW były już takie/podobne wątki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-09-15, 17:46   #46
Cyska
Zakorzenienie

GG do Cyska

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj w jednym obuwniczym,a kobieta do mnie "Czegoś na płaskim Pani szuka,tak?" normalnie zatkało mnie i tylko mruknęłam coś pod nosem

a ja jeszcze wyższa jestem od ciebie;(

Ostatnio kupowałam buty na 10cm obcasie. Stoje przed tym lusterkiem w tych butkach, oglądam(i sie zastanawiam czy bede sie mieścić w drzwiach czy już nie) A ekspedientka tak sie oparla o sciane z zalozonymi rękami i sie na mnie patrzy z taką dziwną miną... A ja do niej czy źle leżą czy co? (już wkurzona troche;/) A ona że nie nie, tak sobie patrzy tylko na mnie bo ona sama jest wysoka(choć byla niższa ode mnie) i zawsze chodzila na plaskich ale skoro ja je kupuje to ona chyba też to zrobi

Jakoś zawsze trafialam na ekspedientki ktore mnie namawialy na obcasy, żebym sie w ogole nie przejmowala ale.. czy ja wiem czy im mozna wierzyć
Stary 2009-09-15, 17:52   #47
kermitowa
Zadomowienie

Cytat:
Jestem takze wysoka mam 172 cm chodze rowniez w obcasach i jeszcze ani razu nie poczulam sie zle z tego powodu ze jestem wysoka. Nie wiem dlaczego wysokie kobiety mialyby nie nosic obcasow, tylko dlatego ze sa wysokie, nie no to jest dla mnie smieszne
Stary 2009-09-15, 18:52   #48
sabbatha
Zakorzenienie

eee 172 to wzrost bardzo na obcasy

Stary 2009-09-15, 18:53   #49
201606201122
Konto usunięte

Ja mam 170 i uwielbiam obcasy ,szpilki... Mam gdzieś co sądzą inni na temat za wysokiego wzrostu tym bardziej że 170 to nie dużo . Komentarze na temat tego że jestem za wysoka słyszałam tylko od dwóch nizkich facetów .Jeden na drugą randkę kazał (!) założyć mi płaskie buty ! Drugiej randki nie było bo nie będzie mi nikt kazał jak mam wyglądać tym bardziej facet. A drugi był mojego wzrostu ale na obcasach byłam wyższa. Moja przyjaciółka prosiła mnie żebym z nim poszła na wesele bo to jej brat... Narzekał oczywiście że jest niższy ale z obcasów nie zrezygnowałam i fajnie było.Jak ktoś ma problem że jestem wyższa mnie to nie obchodzi :P

Edytowane przez 201606201122
Czas edycji: 2009-09-15 o 18:54
201606201122 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-15, 19:19   #50
Blk
BAN stały

jak ja bym założyła buty na obcasach to by było dość śmiesznie.. ;D wzrost mi na to nie pozwala za bardzo (1.78 cm)
Blk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-15, 20:34   #51
Vibeska
Zakorzenienie

GG do Vibeska

Ja mam 173 cm i noszę wysokie obcasy.
Jeszcze jakiś cza temu przejmowałam się tym co ludzie powiedzą ale teraz już nie.
I wręcz przeciwnie widzę, że facetom sie to podoba i bardziej zwracają uwagę na wysokie kobiety

Wg mnie wysoka kobieta na 2-3 cm obcasach nie wyglądają korzystnie.
Stary 2009-09-28, 16:37   #52
asik123456789
Zakorzenienie

Ja mam 177cm i lubie obcasy do 6cm. Wyzszych nie zaloze. Po prostu zle sie czuje i jest mi niewygodnie Moj TŻ jest wyzszy wiec moge sobie pozwolic ale czasem nie zakladam obcasow bo mam kilku kolegow ktorzy sa nizsi lub mojego wzrostu. I pozniej sie denerwuje zeby ich w kompleksy nie wprowadzic Tak juz mam...ale i tak zdarza mi sie zalozyc. Mam wtedy wrazenie ze sa zaklopotani. Kiedys nawet jeden kolega powiedzial mi jak bylismy w kinie zebym wybrala miejsce na ekranie bo on jest za niski i nie widzi-przesadzil. I jakis taki obrazony sobie poszedl. (oczywiscie ja od razu myslalam ze to przez obcasy ). A jesli np. podobalby mi sie facet ktory jest nizszy to wg mnie nie powinnam nosic obcasow zeby go nie niesmielic....Co wy o tym sadzicie? Nie macie takiego wrazenia?
asik123456789 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-30, 10:55   #53
KUKUMI
Przyczajenie

Kobieto, nie przejmuj się tym. Wiem, że czasami wysoka dziewczyna na obcasie może się poczuć w tym świecie jak w krainie krasnoludków (ja mam 180 cm i kocham obcasy), ale pamiętaj, ze wyglądasz jak modelka w nich. Jak widzisz brykającą po wybiegu Heidi Klum, czy Naomi Cambel na obcasach a ich nogi są niebotycznie długie to pomyśl, że ty też tak wyglądasz ( pod warunkiem, że nie jesteś z byt wychudzona, bo wtedy jest tylko jeden efekt - tyczka). Także olej "życzliwe" kohleżanki, niech sobie będą zazdrosne, a ty idź wyprostowana i pewna siebie, a nawet na szczudłach będziesz wygądać jak bogini
KUKUMI jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-09-30, 11:06   #54
hihi
Zakorzenienie

Mam 174cm wzrostu i większość butów na obcasie powyżej 8cm. Uwielbiam wysokie buty i nigdy nie czułam się w nich źle, a jeśli jacyś faceci robią głupie uwagi to moim zdaniem świadczy tylko i wyłącznie o ich kompleksach i braku pewności siebie.
Stary 2009-10-03, 13:32   #55
PepsiPepsi
Przyczajenie

Ja mam 170, [ale dawno się nie mierzyłam^^] i 15 lat :P i zamierzam chodzić na wyższych obcasach niż do tej pory Przekonałyście mnie
PepsiPepsi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-03, 14:17   #56
garfieldek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KUKUMI Pokaż wiadomość
Kobieto, nie przejmuj się tym. Wiem, że czasami wysoka dziewczyna na obcasie może się poczuć w tym świecie jak w krainie krasnoludków (ja mam 180 cm i kocham obcasy), ale pamiętaj, ze wyglądasz jak modelka w nich. Jak widzisz brykającą po wybiegu Heidi Klum, czy Naomi Cambel na obcasach a ich nogi są niebotycznie długie to pomyśl, że ty też tak wyglądasz ( pod warunkiem, że nie jesteś z byt wychudzona, bo wtedy jest tylko jeden efekt - tyczka). Także olej "życzliwe" kohleżanki, niech sobie będą zazdrosne, a ty idź wyprostowana i pewna siebie, a nawet na szczudłach będziesz wygądać jak bogini
Aha.. To jak ktos jest szczuply, wysoki to juz nie pwinien nosic obcasow, bo wyglada jak tyczka???

Wymianka
garfieldek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-03, 18:22   #57
Vivienne
... choć nie Westwood

Cytat:
Napisane przez garfieldek Pokaż wiadomość
Aha.. To jak ktos jest szczuply, wysoki to juz nie pwinien nosic obcasow, bo wyglada jak tyczka???
A tam, się przejmujesz ja tam bym chciała wyglądać jak tyczka

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-03, 21:17   #58
Wenress
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez garfieldek Pokaż wiadomość
Ja nie rozumiem czym sie dziewczyny w tym wątku przejmują - nikt nie zabrania nosić obcasów. A pytanie było chyba bardziej o to, jak inni to odbierają, i np jeśli ja uważam, że nieładnie,w przypadku bardzo wysokich butów, to mogę to napisać. Sama chciałabym usłyszeć prawdę jeśli zadałabym podobne pytanie, bo niektórym zależy na tym, żeby korzystnie wyglądać, a nie nosić dane buty bo mają do tego prawo

Ćwiczę!
Wenress jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-04, 12:43   #59
sabbatha
Zakorzenienie

kupilam dwie pary butow na obcasie i mam zamiar na nich chodzic a cooo;]

Stary 2009-12-29, 10:59   #60
afrodyta77
Raczkowanie

Dziewczęta!!! Mam 180cm.wzrostu i uwielbiam szpilki.Noszę ok 7-8cm.obcasy i czuję się w nich rewelacyjnie.Dodają mi blasku i pewności siebie.Nigdy nie spotkałam się z negatywnymi opiniami na mój temat,wręcz przeciwnie.Latem wprost uwielbiam sandałki na szpilce,chociaż noszę również balerinki,klapeczki,japon ki,a 2x w roku przez 14dni buty trekingowe to z miłości do Tatr. Aha,a mój Tż jest nieco niższy ode mnie i nam w ogóle to nie przeszkadza.
afrodyta77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości