|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Patchouli 24 i inne /początek października, LuckyScent BEZ KOSZTÓW dodatkowych
to ja jestem za ta stronka
![]() http://www.theperfumeshoppe.com myślę, że gdyby na lucky były 100ml to byłyby w podobnej cenie co w perfume shoppe.... 50ml zawsze sa drozsze ![]() jestem za tym, aby wziac kilka flach ![]() Cuir d'Iris L'eau Guerriere L'Oiseau de Nuit Psychotrope Un Crime Exotique Querelle Bois de Copaiba L'Ombre Fauve Bois Blond Cedre Sandaraque Corps et Ames a jak z wysyłką do PL? Ile kosztuje? I kiedy bysmy zamowily? |
|
|
|
#32 | ||||||
|
Wiedźma
|
Dot.: Patchouli 24 i inne /początek października, LuckyScent BEZ KOSZTÓW dodatkowych
Cytat:
Ja na 2 ml kilku oraz na dużo Cedre Sandaraque, ciut mniej dużo L'Ombre Fauve oraz niedużo Querelle. W sumie z Lucky zamierzam brać próbki m.in. Corps et Ames, Un Crime Exotique i Cuir d'Iris (o ile tego ostatniego nie mam gdzieś zachomikowanego już). Cytat:
Cytat:
Dopisałam. Czy gdyby Pliska doszła do skutku, będę mogła się dołączyć próbkowo? Tak na mililitr, nawet pół? ![]() Cytat:
Dopisałam Cię. Niniejszym domknęłaś flakon. Cytat:
Cytat:
Organizować w sumie mogłabym, ale nie chcę, żeby to były aż takie zakupy, jak ostatnio. Na razie luz. Mamy jedną flaszkę do rozlania, jedną w całości dla Jm1103 i propozycje wyglądające blado. Z resztą mnie i tak aktualnie najbardziej "ciśnie" Santalum. Na Lucky już poszły w górę, w Quality ciągle jeszcze w starych cenach, a ja to po prostu MUSZĘ mieć. ![]() Najwyżej szarpnę się na flakon, choć przy ich mocy zuzywać go będę przez eony...
|
|
#33 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#34 |
|
Nindżopesz
|
Witam, byłam na wakacjach bez netu więc dopiero odpisuję
![]() Skoro nie rozbieracie Oud to ja jednak rezygnuję, może inną razą
|
|
|
|
#35 |
|
Rozeznanie
|
Sabbath,
Dziękuję za życzliwe przyjęcie. Oczywiście zapraszam do zapoznania się z Pliską - jest cudną ambrą (choć słodką i spożywczą - co chyba niekoniecznie należy do Twoich ulubionych nut ?) Poznałam dosłownie w piątek dzięki niezwykle sympatycznej wielbicielce perfum, a ambr w szczególności. Czy prawdopodobieństwo realizacji mojego pragnienia wydaje Ci się spore ? Edytowane przez jm1103 Czas edycji: 2009-09-27 o 23:00 |
|
|
|
#36 | ||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Cytat:
Mogę się dopisać do Twojej butelki na ten mililitr? Oczywiście zapłacę za niego.
|
|
#37 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z całą stanowczością twierdzę, że to ja będę dłużniczką, korzystając z bezpłatnego transportu w walizce Twojego męża. |
|
|
|
|
#38 | |
|
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Dziewczyny (i chłopaki, jak najbardziej też), bierzcie Corso Como! Pięęęęękne są, a wychodzi nam po niecałe 35 (przy najgorszym kursie) za 10 ml! Ja bym chciała jeszcze Nawigatora albo Wazambę... ![]() JEŚLI ZŁOŻYMY ZAMÓWIENIE DO 30 WRZEŚNIA - MAMY DARMOWĄ WYSYŁKĘ!!
Edytowane przez Sabbath Czas edycji: 2009-09-28 o 05:09 |
|
|
|
|
#39 |
|
never say no to panda
|
Sabb -pisałam już w wątku o Corso Como założonym przez magdulenkę, ale jeszcze i u Ciebie wkleję - tu wychodzi CC znacznie taniej --> http://www.fragrancex.com/products/_..._products.html (88$)
|
|
#40 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Le Labo Oud 27 i Patchouli 24 z LuckyScent - 2$/ml
Cytat:
![]() Zmartwiłaś mnie tym oud; przy paczuli zostaję, a co do reszty podumam tradycyjnie...
|
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Le Labo Oud 27 i Patchouli 24 z LuckyScent - 2$/ml
Sabbath, zrobiłam trochę bez sensu, bo odpisałam u siebie w wątku...
Powtórzę się więc, że w przypadku CC10 interesuje mnie tylko opcja z flakonem. Jeśli nie nazbieram chętnych "u siebie" - kupię flakon np. w listopadzie cały dla mnie, rozlewać już mogła nie będę, bo nie wiem kiedy następny raz będę w PL Paczula bez zmian
|
|
|
|
#42 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Ja się wręcz cieszę, że Oud wypadł, desperacko próbuję ograniczyć ilość posiadanych zapachów |
|
|
|
|
#43 | ||||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Martwi mnie (ale WCALE nie dziwi) to, że CC wszyscy chcą flaszki. ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja dumam nad kolejnym exodusem ...
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
Podliczyłam wczoraj same moje odlewki i wyszło mi coś 67 szt., a sporo jeszcze jest w drodze
Nie wiem po co ja je kupuję, skoro tylko raz testuję a później tylko z nabożeństwem segreguję, oglądam i odkładam na miejsce. Żal mi używać Pewnie tak samo będzie z Corso Como, o którego 10 ml pięknie poproszę
Edytowane przez Daffodilka Czas edycji: 2009-09-28 o 12:07 |
|
|
|
#45 | |
|
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Dopisuję Cię do Corso Como. Babeczki, brać, błagam i zamówmy to do jutra... ![]() ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Jm1105 - pamiętaj proszę o darmowej próbce do swojego flakonu! Ja dla siebie zaklepuję (jako darmową) tylko Fille en Aiguilles.
Edytowane przez Sabbath Czas edycji: 2009-09-28 o 12:39 |
|
|
|
|
#46 |
|
Zadomowienie
|
Sabb, to ja bym w takim razie wzięła 10CC - na pewno 5 ml, choć i 10 kusi... za moment się doprecyzuję, ale 5ml na pewno
|
#47 |
|
Zakorzenienie
|
ja!! chce 10ml cosmo
|
|
|
|
#48 | |
|
Wiedźma
|
Cytat:
Witaj Basiu. Dopisuję z radością.
|
|
#49 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
Super
czekam w przyszłości na rozliczenie
|
|
|
|
#51 |
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Bardzo bardzo chciałabym załapać się na 10 ml CC 10 i 5 ml Patchouli 24.. ale nie mogę się doliczyć mililitrów i nie wiem czy zdążyłam czy nie??
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
|
|
|
#52 |
|
Wiedźma
|
Poprawiam. Babeczki, zależy mi na darmowej wysyłce, zamówię więc jutro i wyłożę ze swoich. Rozliczenie przedstawię możliwie jak najprędzej i potem sobie powpłacamy. ![]() Paka będzie w Polsce i tak dopiero koło 20 października.
|
#53 |
|
Rozeznanie
|
Sabbath,
ponieważ podjęłaś decyzję o zakupie bezwzględnym, to mam pytanie - czy mogłabyś dołożyć dla mnie jeszcze jedną flaszkę ? Pytam tak dla porządku, bo rozumiem, że Twój mąż może czuć dyskomfort w przypadku zbyt obfitego zakupu nawet jeśli wyrzuci pudełka. Potrzebowałabym jeszcze Ambre Callypso by Christian Celle. Jeśli będzie słabo w kwestii tej flaszki - to zniosę to mężnie - po prostu nastąpi dawno oczekiwany proces zaoszczędzenia środków płatniczych. Wyraź się szczerze, proszę. |
|
|
|
#54 | ||
|
Wiedźma
|
Oczywiście, Basiu.
Jak zawsze. Cytat:
Ale fajnie Cię widzieć i tutaj! Odpisałam Ci na Last.fm. Oczywiście z przyjemnością witam Cię na pokładzie naszego wesołego statku niewolniczego (bo to wesoła, pachnąca niewola) i dopisuję wedle życzeń. Cytat:
![]() Mój mąż nie będzie czuł dyskomfortu, tylko będzie panikował jak obłąkany. On tak ma. A ja usiłuję go zmusić do przywiezienia mi dodatkowo trzech flaszeczek czystych ekstraktów (w tym ekstraktu z mchu dębowego) i wiem, że będzie ciężko. Na razie pozwoliłam mu rozbebeszyć kartoniki dla zachowania pozorów, że to dla własnego użytku. Przy czym wiem, że jeśli usłyszy o trzech dodatkowych flaszkach, zamiast jednej, to będzie.... yyyy... wymownie przekonywał mnie, że ani chybi zamkną go na najbliższe sto lat, będą torturować i nie puszczą do mamy. ![]() Przepraszam Cię. ![]() Samej mi żal przy okazji, bo znam ten zapach i jest obłędny. ![]() Przypominam Ci o wyborze darmowej próbki.
Edytowane przez Sabbath Czas edycji: 2009-09-29 o 04:37 |
||
|
|
|
#55 | |
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
Może oświecenia dostąpię przy większej ilości ![]() A tak po prawdzie to wizaż i last.fm to jedyne dwa miejsca gdzie jestem.. Po raczej nieciekawym okresie (depresja) ponownie odkryłam muzykę. A kilka miesięcy temu odkryłam perfumy. Wychodzę z kokonu, ale powoli. A tu, na perfumach, jest taka atmosfera, że aż chce mi się pisać, choćby bzdury Pozdrawiam serdecznie, i Ciebie i całą resztę załogi
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
|
|
|
|
#56 |
|
Zadomowienie
|
Ja zostaję przy paczuli tylko.
|
#57 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
właśnie chciałam Ci napisać, że wycofuję się z tej kłopotliwej propozycji - przez noc udało mi się trochę okiełznać chuć i dojść do tego samego wniosku co Ty. Niestety doszłam też do wniosku, że wolałabym jednak flaszkę Ambre Calypso niż Pliskę. Jeśli to jeszcze możliwe to bardzo proszę o zamianę. A próbkę poproszę Ambra Nera Farmacia SS Annunziata. Pliski mam jeszcze odrobinkę to mogę zrobić małą próbeczkę i Ci wysłać. |
|
|
|
|
#58 | ||
|
Rozeznanie
|
Corso Como 10 ml poproszę.
A ja miałam właśnie pisać , że wszystko ładnie, ale współczuję temu kto flaszkę bierze 67 ? Daffodilko kochana, to całkiem przyzwoicie jest hmm chyba jednak coś muszę zrobić z tym, co mam w szufladzieCytat:
To samo mam i jestem na etapie wymyślania dla nich specjalnej półeczki Cytat:
![]() o jezusiechrystusie gdzie się takie coś kupuje?czy choć do kropelki tego da się dołączyć?
|
||
|
|
|
#59 |
|
Zadomowienie
|
no właśnie co z tym mchem?Skąd on jest
|
#60 | ||||
|
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Zmianę oczywiście zanotuję. Na tym etapie to żaden kłopot dla mnie. Ambre Calypso jest niesamowita! Sama dumałam nad flachą, bo jej ambrowość jest arcytotalna. ![]() Czy tradycyjnie, mogę maleńką próbkę? ![]() Próbki Pliski też nie odmówię. Może Ci się jaką próbką za Pliskę zrewanżuję? Darmową próbkę Ambra Nera dopisuję. Też mam ją na liście próbek, ale kupnych więc w żaden sposób to nie koliduje. Beato, witaj. Znowu razem. Dopisuję Cię do naszej wesołej gromadki i to koniec. Nie oddam ani mililitra CC więcej. ![]() Cytat:
Że brzydka? W sumie piękna nie jest (i strasznie cienkie szkło) ale za to z flaszką jest NAJWIĘCEJ płynu. ![]() Cytat:
Plus pudełko podręczne z próbkami do testowania na "już" i etui z próbkami do testowania na "szybciej niż już". Inna sprawa, że te "już-próbki" czasem leżą tam po pół roku... ![]() ![]() Cytat:
To są maleńkie flaszunie, po jakieś 7,5 ml chyba - wychodzą po 10 $ plus przesyłka i biorę na pewno mech i opoponaks. Chciałabym jeszcze wetiwer, ale na razie nie ma. Dam znać, co z tego wyniknie, jak mi się "kontakt" odezwie.
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne zakupy perfumeryjne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:23.

Pewnie tak samo będzie z Corso Como, o którego 10 ml pięknie poproszę