|
|
#31 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mam dość być szarą Mamuśką.. ;) HeLp
Moim zdaniem najlepiej wyglądałaś w ciemnych włoskach.
Czekoladowy brąz jak najbardziej polecam Teraz będziesz miała wielki problem żeby wrócić do ciemnych włosów.. Po rozjaśnianiu farba szybko się spłukuje.. |
|
|
|
#32 |
|
Raczkowanie
|
wiekszym problemem jest dla mnie kondycja włosów.. :/ wracam powolutku do ciemnych, już mnie wkurza te żółtko na głowie :/
ps. może ktoś jeszcze się wypowie??
|
#33 |
|
Raczkowanie
|
Może jeszcze jakaś wizażanka wyrazi swoją opinię?
Muszę najpóźniej do piątku ufarbować włoski, bo potem czeka mnie prostowanie keratynowe (musi upłynąć 2 tygodnie) ![]() Zrobię tak jak większość radzi
|
#34 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej.
Najlepiej Ci w tych,które dodałaś przedostatnio-taki karmelowy,złotawy blond.Wyglądasz w nim naturalnie ,promiennie,dziewczęco -w żadnym wypadku nie mdło ! Jeśli chodzi o teraźniejszy kolor:masz rację rozjaśniacz zawsze troszkę bardziej niszczy włosy od zwykłych farb,tymbardziej jeśli się go używa ,,na dłuższą metę",dlatego właśnie proponuję Ci taki odcień który nie wymaga użycia rozjaśniacza,a jest Ci w nim naprawdę dobrze. Zapraszam do wątku ,,karmelkowe włosy" https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=127003 Pod spodem umieszczam zdjęcia dwóch farb o takim właśnie odcieniu.Jeśli nie chcesz od razu całych włosów farbować,możesz zrobić pasemka. Co do ciemnych włosów:wyglądasz w nich blado,widać wszystkie niedoskonałości,ten kolor bardzo cię postarza. |
|
|
|
#35 |
|
Raczkowanie
|
Napewno nie wracaj do ciemnych. Czytajac caly czas watek mialam w glowie "blond blond blond!" a jak juz chcesz skonczyc z tym blondem, to moze jakis wlasnie karmelek jasniutki
|
#36 |
|
Raczkowanie
|
tylko weźcie pod uwagę to, że te zdjęcia w ciemnych włosach to były albo ciążowe, albo ledwo po urodzeniu Synka (czyli w trakcie nieprzespanych nocy)
ale muszę wrócić do ciemniejszych (nie tak bardzo jak miałam, ale nie tak jasnych jak mam), wiecie co - nie potrafię utrzymać blondu, a po keratynie znikną z półki wszystkie niebieskie szampony i płukanki - wogóle będzie tragedia.Dzisiaj kupie sobie farbę: - słodkie cappucino - mleczną czekoladę - czekoladowy brąz - karmelową czekoladę - choć w tą wątpię, bo oglądałam fotki po niej i wychodziła za jasno.. Muszę wybrać coś z tych, najbardziej skłaniam się do czekol. blondu, ale farby ce-ce okropnie szybko się wypłukują!
|
#37 | |
|
Zakorzenienie
|
nie, nie wracaj do ciemnych !! wygladasz w nich ponuro, groźnie, postarzają Cię. Ślicznie, młodo, wdzięcznie, po prostu esktra Ci w ciepłym miodowym blondzie (coś pośredniego miedzy rudym a złotym). Twarz jest promienna, wypoczęta, radosna. Na ostatnim zdjęciu masz za jasne włosy. Ale te poprzednie, z marca bodajże juz sa ok, a nawet możesz zrobic coś ciemniejszego o 1-2-3 tony, wiadomo, że się kolor spłucze za jakis czas i nie bedzie tak intensywny. Byle nie jasne, bo zjasnieją znowu i bedzie za blado.
---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- chłodne karmelkowe odcienie capuccino itp szybko stracą intensywnosc i stana się blade. Ja mam na myśli coś takiego co przedstawiła sandraa91 w poscie 10-zdjecie nr 1 a i Twoja propozycja z postu 4 jest fajna. |
|
|
|
|
#38 |
|
Raczkowanie
|
też uważam, że w blond Ci lepiej. Najkorzystniej wyglądałaś na tych zdjęciach, które dałaś jako etap przejściowy. Aktualne włoski są trochę za jasne, ale w tamtych wyglądałaś bosko
|
#39 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
ja mam identyczna cerę i naturalnie mysio-zielone włoski, ale natura mi koloru oczu pożałowała-mam jakieś nijako zielono-piwne i w ciemnych wypadam jak smętna stareńka. u mnie im jaśniej tym lepiej bo oczy bezowe;d i proponuje fryzurkę nieco skrócić, tak do ramion ,nadasz im lekkości . |
|
|
|
|
#40 |
|
Rozeznanie
|
schudnij, zapuść włosy i je rozjaśnij.
|
|
|
|
#41 |
|
Przyczajenie
|
to było niemiłe
|
|
Nowe wątki na forum Metamorfozy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:51.