Mam dość być szarą Mamuśką.. ;) HeLp - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Metamorfozy

Notka

Metamorfozy W tym miejscu zajdziesz informację jak zmienić swój wygląd, styl, makijaż, fryzurę oraz sposób ubierania się. Poddaj się metamorfozie i zaskocz samą siebie.

Narzędzia
Stary 2010-11-02, 17:58   #31
klaudynkaa91
Raczkowanie

GG do klaudynkaa91
Dot.: Mam dość być szarą Mamuśką.. ;) HeLp

Moim zdaniem najlepiej wyglądałaś w ciemnych włoskach.
Czekoladowy brąz jak najbardziej polecam

Teraz będziesz miała wielki problem żeby wrócić do ciemnych włosów..
Po rozjaśnianiu farba szybko się spłukuje..
klaudynkaa91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 19:23   #32
efelineczka
Raczkowanie

wiekszym problemem jest dla mnie kondycja włosów.. :/ wracam powolutku do ciemnych, już mnie wkurza te żółtko na głowie :/

ps. może ktoś jeszcze się wypowie??
Stary 2010-11-03, 18:20   #33
efelineczka
Raczkowanie

Może jeszcze jakaś wizażanka wyrazi swoją opinię?

Muszę najpóźniej do piątku ufarbować włoski, bo potem czeka mnie prostowanie keratynowe (musi upłynąć 2 tygodnie)
Zrobię tak jak większość radzi
Stary 2010-11-03, 21:31   #34
ricca166
Wtajemniczenie

Hej.
Najlepiej Ci w tych,które dodałaś przedostatnio-taki karmelowy,złotawy blond.Wyglądasz w nim naturalnie ,promiennie,dziewczęco -w żadnym wypadku nie mdło !
Jeśli chodzi o teraźniejszy kolor:masz rację rozjaśniacz zawsze troszkę bardziej niszczy włosy od zwykłych farb,tymbardziej jeśli się go używa ,,na dłuższą metę",dlatego właśnie proponuję Ci taki odcień który nie wymaga użycia rozjaśniacza,a jest Ci w nim naprawdę dobrze.

Zapraszam do wątku ,,karmelkowe włosy"
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=127003

Pod spodem umieszczam zdjęcia dwóch farb o takim właśnie odcieniu.Jeśli nie chcesz od razu całych włosów farbować,możesz zrobić pasemka.

Co do ciemnych włosów:wyglądasz w nich blado,widać wszystkie niedoskonałości,ten kolor bardzo cię postarza.
ricca166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 21:35   #35
czarnusia
Raczkowanie

Napewno nie wracaj do ciemnych. Czytajac caly czas watek mialam w glowie "blond blond blond!" a jak juz chcesz skonczyc z tym blondem, to moze jakis wlasnie karmelek jasniutki
czarnusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 08:22   #36
efelineczka
Raczkowanie

tylko weźcie pod uwagę to, że te zdjęcia w ciemnych włosach to były albo ciążowe, albo ledwo po urodzeniu Synka (czyli w trakcie nieprzespanych nocy) ale muszę wrócić do ciemniejszych (nie tak bardzo jak miałam, ale nie tak jasnych jak mam), wiecie co - nie potrafię utrzymać blondu, a po keratynie znikną z półki wszystkie niebieskie szampony i płukanki - wogóle będzie tragedia.

Dzisiaj kupie sobie farbę:
- słodkie cappucino
- mleczną czekoladę
- czekoladowy brąz
- karmelową czekoladę - choć w tą wątpię, bo oglądałam fotki po niej i wychodziła za jasno..

Muszę wybrać coś z tych, najbardziej skłaniam się do czekol. blondu, ale farby ce-ce okropnie szybko się wypłukują!
Stary 2010-11-04, 09:58   #37
wandaweranda
Zakorzenienie

nie, nie wracaj do ciemnych !! wygladasz w nich ponuro, groźnie, postarzają Cię. Ślicznie, młodo, wdzięcznie, po prostu esktra Ci w ciepłym miodowym blondzie (coś pośredniego miedzy rudym a złotym). Twarz jest promienna, wypoczęta, radosna. Na ostatnim zdjęciu masz za jasne włosy. Ale te poprzednie, z marca bodajże juz sa ok, a nawet możesz zrobic coś ciemniejszego o 1-2-3 tony, wiadomo, że się kolor spłucze za jakis czas i nie bedzie tak intensywny. Byle nie jasne, bo zjasnieją znowu i bedzie za blado.

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Cytat:
Napisane przez efelineczka Pokaż wiadomość
tylko weźcie pod uwagę to, że te zdjęcia w ciemnych włosach to były albo ciążowe, albo ledwo po urodzeniu Synka (czyli w trakcie nieprzespanych nocy) ale muszę wrócić do ciemniejszych (nie tak bardzo jak miałam, ale nie tak jasnych jak mam), wiecie co - nie potrafię utrzymać blondu, a po keratynie znikną z półki wszystkie niebieskie szampony i płukanki - wogóle będzie tragedia.

Dzisiaj kupie sobie farbę:
- słodkie cappucino
- mleczną czekoladę
- czekoladowy brąz
- karmelową czekoladę - choć w tą wątpię, bo oglądałam fotki po niej i wychodziła za jasno..

Muszę wybrać coś z tych, najbardziej skłaniam się do czekol. blondu, ale farby ce-ce okropnie szybko się wypłukują!
tylko, że takie odcienie są chlodne...nie wiem sama czy to dobra myśl.

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

chłodne karmelkowe odcienie capuccino itp szybko stracą intensywnosc i stana się blade. Ja mam na myśli coś takiego co przedstawiła sandraa91 w poscie 10-zdjecie nr 1 a i Twoja propozycja z postu 4 jest fajna.
wandaweranda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 09:18   #38
Ixcuina
Raczkowanie

też uważam, że w blond Ci lepiej. Najkorzystniej wyglądałaś na tych zdjęciach, które dałaś jako etap przejściowy. Aktualne włoski są trochę za jasne, ale w tamtych wyglądałaś bosko

(\__/)
(O.o )
(> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination!
Ixcuina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 21:53   #39
zbikuel
Przyczajenie

GG do zbikuel

Cytat:
Napisane przez efelineczka Pokaż wiadomość
dobra, pomożecie jeszcze raz? Mam jasne włosy i nie potrafię utrzymać blondu, ciągle mi żółknie.. zresztą - strasznie zniszczyłam sobie włosy ciągłym rozjaśnianiem.. a Tak przede wszytskim: ciągle szukam powodów, żeby je przyciemnić, bo w jasnych czuję się tak mdło? Same zobaczcie.. nie wiem jaki kolor by mi pasował, przymierzam się teraz do "czekoladowego blondu", albo jasnego brązu?
ja nadal obstaję przy swoim -. kolory od ciemnego blondu<który już wychodzi jak prawie brąz) po ciemniejsze.Przy Twoich wyrazistych oczach i długich rzęsach te żółknące blondy jakoś gryzą się z okiem. Ja widzę Cię w ciemniejszych odcieniach<odmiany lekkich brązów) - oko , piegi pięknie się komponują.A że czujesz się nieco blado -kubański brąz (czytaj;solarniany) cery jest niemodny
ja mam identyczna cerę i naturalnie mysio-zielone włoski, ale natura mi koloru oczu pożałowała-mam jakieś nijako zielono-piwne i w ciemnych wypadam jak smętna stareńka. u mnie im jaśniej tym lepiej bo oczy bezowe;d
i proponuje fryzurkę nieco skrócić, tak do ramion ,nadasz im lekkości .
zbikuel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 19:36   #40
patycek
Rozeznanie

schudnij, zapuść włosy i je rozjaśnij.
patycek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 20:59   #41
kalkanie
Przyczajenie

to było niemiłe
kalkanie jest offline Zgłoś do moderatora  

Nowe wątki na forum Metamorfozy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości