Chciałbym iść na solarium - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-09-30, 11:57   #31
Elaine Blath
Raczkowanie

Dot.: Chciałbym iść na solarium

Cytat:
Napisane przez lady karen Pokaż wiadomość

Na pewno szkodzi w nadmiarze. Natomiast ostatnio naukowcy stwierdzili, że solarium w wymiarze bodajże 10 (albo 15, nie pamietam) minut tygodniowo pozwala utrzymać odpowiedni poziom witaminy D, a nie grozi rakiem skóry. Co do przyspieszonego starzenia się skóry to ja po roku chodzenia na solarium poszłam na badanie wieku biologicznego skóry, miałam wtedy 18 lat, a skórę 14latki (tylko bez wyprysków ). Teraz już nie chodzę bo mi się nie chce
A czy wiesz o tym, ze wystarczy 10-15 minut na sloncu dziennie zeby miec pokryte zapotrzebowanie na wit. D na caly ten dzien? Nawet w zimie.I nie chodzi tutaj o lezenie plackiem ale wystarczy przejsc sie po miescie. Dajcie juz spokoj z tym argumentem, jeszcze 10 lat temu na solarium chodzila znikoma ilosc osob i jakos spoleczenstwo nie cierpialo z powodu niedoborow wit. D.
Jesli chodzi o wplyw solarium na starzenie sie skory, to mysle ze rok chodzenia od czasu do czasu nie robi tragedii, tym bardziej w wieku 18tu lat,kiedy skora sie szybko regeneruje. Tutaj chodzi o to,ze dziewczyny latami biegaja na solarium, i za te lata odpowiedza, zmarszczkami. Rak skory to juz jest skrajny efekt solarium,ale jesli powolujemy sie na naukowcow to ostatnio odkryli wlasnie taki wplyw solarium na nasza skore. W Anglii maja w planach zakaz wstepu na sol. ludziom ponizej 16 czy tez 18ge roku zycia, nie pamietam dokladnie.W Szkocji z tego co sie orientuje, juz taki zakaz istnieje.

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Pancza Pokaż wiadomość
Do tego działa antydepresyjnie Mi po solarium nie wychodzą przynajmniej czerwone kropki po goleniu nóg, co jest moją zmorą
Jak to antydepresyjnie? Ja osobiscie wole dni pochmurne od tych slonecznych, lepiej sie wtedy czuje. Ale moze jestem wyjatkiem.Tak ze nie u kazdego sie to sprawdza.Bo chyba mialas na mysli to, ze solarium dziala podobnie jak slonce na nasze samopoczucie?
Elaine Blath jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-30, 12:50   #32
daisyxx
Rozeznanie

GG do daisyxx

chyba już nie pójde wiecej na solarke musiałam sie opalac na lezaco bo nie moglam w moim miescie znalezc stojacych i ząk
myślałam ,ze umregłowa mnie boli i wogóle babka mówiła ,że niby sie spiecze a, tu nic ,skóre mam teraz taka no jasno brazowa
na twarzy nic nie widac
[*]
daisyxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-30, 17:23   #33
gsk
Zakorzenienie

GG do gsk

Cytat:
Napisane przez daisyxx Pokaż wiadomość
chyba już nie pójde wiecej na solarke musiałam sie opalac na lezaco bo nie moglam w moim miescie znalezc stojacych i ząk
myślałam ,ze umregłowa mnie boli i wogóle babka mówiła ,że niby sie spiecze a, tu nic ,skóre mam teraz taka no jasno brazowa
na twarzy nic nie widac
Lepiej za mało niż za dużo może słabe lampy mieli..
gsk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-30, 19:51   #34
smaks
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Savathus Pokaż wiadomość
Nie "podobno", tylko na pewno No chyba, że dla kogoś złota (albo ciemnoczekoladowa) opalenizna jest warta ryzyka nowotworu, a przyspieszonego starzenia się skóry to już na pewno... Nie moja broszka w sumie, ale ja nigdy nie byłam i nie zamierzam
ale czy ktoś tu mówił o złotej czy ciemnoczekoladowej opaleniźnie?? nikt nie wspominał, że chce się opalić na Leppera.
jak we wszystkim umiar pewnie jest wskazany
przyspieszone starzenie skóry to ja widziałam na osobie która opalała się na słońcu w nadmiarze. W wieku dwudziestuparu lat już było widać efekt przyspieszonego starzenia

I zupełnie nie rozumiem o co wam chodzi, że facet chce się opalić, że niby taki białas bezmięśniowy wygląda lepiej? Fuj
smaks jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-30, 20:13   #35
lady karen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Elaine Blath Pokaż wiadomość
A czy wiesz o tym, ze wystarczy 10-15 minut na sloncu dziennie zeby miec pokryte zapotrzebowanie na wit. D na caly ten dzien? Nawet w zimie.I nie chodzi tutaj o lezenie plackiem ale wystarczy przejsc sie po miescie. Dajcie juz spokoj z tym argumentem, jeszcze 10 lat temu na solarium chodzila znikoma ilosc osob i jakos spoleczenstwo nie cierpialo z powodu niedoborow wit. D.
Jesli chodzi o wplyw solarium na starzenie sie skory, to mysle ze rok chodzenia od czasu do czasu nie robi tragedii, tym bardziej w wieku 18tu lat,kiedy skora sie szybko regeneruje. Tutaj chodzi o to,ze dziewczyny latami biegaja na solarium, i za te lata odpowiedza, zmarszczkami. Rak skory to juz jest skrajny efekt solarium,ale jesli powolujemy sie na naukowcow to ostatnio odkryli wlasnie taki wplyw solarium na nasza skore. W Anglii maja w planach zakaz wstepu na sol. ludziom ponizej 16 czy tez 18ge roku zycia, nie pamietam dokladnie.W Szkocji z tego co sie orientuje, juz taki zakaz istnieje.

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Jak to antydepresyjnie? Ja osobiscie wole dni pochmurne od tych slonecznych, lepiej sie wtedy czuje. Ale moze jestem wyjatkiem.Tak ze nie u kazdego sie to sprawdza.Bo chyba mialas na mysli to, ze solarium dziala podobnie jak slonce na nasze samopoczucie?
Tylko trzeba skądś wziąć to słońce w zimie, to po pierwsze. Po drugie, to nie jest moja opinia, tylko naukowców, bo ja się na tym nie znam i zapewne nigdy znać się nie będę. Na solarium nie chodzę od dawna, jeśli bym teraz miała chodzić, to najwyżej z taką częstotliwością jak wcześniej, czyli 10 minut raz na 2 tygodnie.
lady karen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-30, 20:24   #36
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lady karen Pokaż wiadomość
Tylko trzeba skądś wziąć to słońce w zimie, to po pierwsze.
Ale przeciez zimą słońce również świeci, jeszcze nocy polarnej w Polsce nie zaobserwowano.
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-30, 20:27   #37
lady karen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
Ale przeciez zimą słońce również świeci, jeszcze nocy polarnej w Polsce nie zaobserwowano.
Tylko że z tego co wiem słońce ukryte za chmurami nie wytworzy w zakrytym przecież ciele odpowiedniej ilości witaminy D. A nie zawsze zimowe dni są słoneczne, niestety.
lady karen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-12-13, 23:30   #38
marcin1019
Raczkowanie

Odnawiam
Ale dziewczyny ja chcę iść tylko dlatego że mam studniówkę
Chciałbym fajnie wyglądać
Tylko nie wiem na jak długo iść bo słyszałem że to się chodzi seriami po pare minut więc doradźcie mi no i czy stosuje sie jakieś balsamy przed albo po solarium
Mam studniówkę 16 stycznia
marcin1019 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-14, 06:29   #39
_vixen_
Zakorzenienie

Odpuść sobie to solarium, opalony facet w zimie wygląda komicznie w naszej strefie klimatycznej.
Stary 2009-12-14, 08:22   #40
Sarrai
Wtajemniczenie

Cytat:
Odpuść sobie to solarium, opalony facet w zimie wygląda komicznie w naszej strefie klimatycznej.
popieram przedmówczynię i podtrzymuję swoje zdanie w tej kwestii.
chociaż wszystko zalezy od Ciebie - jesli tak bardzo chcesz, to idź ze dwa razy na 5-7 minut i wystarczy.
O ile jeszcze rozumiem dziewczyny, które wpadają w szał studniowkowy, bo np. kreacja odsłania plecy, ramiona, to facet i tak chyba wystąpi w garniaku.. i opalenizną i tak nie będzie szpanował, chyba ze na twarzy
Wydaje mi się, ze tak jak napisałam - dwa razy na króciutko i będziesz lekko dotknięty opalenizną i wystarczy
Sarrai jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-14, 17:36   #41
marcin1019
Raczkowanie

Tez jestem anty solarium, ale ten jeden raz chciałbym bardzo iść tak żebym twarz miał opaloną i ręce wystarczy dwa razy na 5 minut?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-14, 17:44   #42
_vixen_
Zakorzenienie

Efekt osiągniesz najpewniej taki, że czerwoną gębą będziesz świecił na zdjęciach. Jak to co drugi facet na studniówce
Stary 2009-12-14, 18:06   #43
marcin1019
Raczkowanie

E no nie chce swiecić :P zaprezentować się
Stary 2009-12-14, 18:20   #44
gsk
Zakorzenienie

GG do gsk

Cytat:
Efekt osiągniesz najpewniej taki, że czerwoną gębą będziesz świecił na zdjęciach. Jak to co drugi facet na studniówce
Myśle że gęby mają czerwone od alkoholu

Do autora - do studniówki masz jeszcze czas żeby stracić czerwoność po solarium więc idź ale ze 2 razy starczy ale nie na jakies turbo tylko na zwykłe.
Stary 2009-12-15, 19:18   #45
marcin1019
Raczkowanie

No własnie kiedy najlepiej iść? Mam 16 stycznia. Żeby to zbladło itd. Smarować przed lub po?
Stary 2009-12-15, 19:51   #46
kusia20
Raczkowanie

Bez przesady dziewczyny, jak chłopak kilka razy pojdzie na solarkę przed studniówką to napewno nie bedzie wygladal jak Andrzej Lepper

Nie wiem jak wygląda Twoja karnacja, jesli jestes bardzo blady, to proponuję zaczać seanse już od teraz, najlapiej 2-3 razy w tyg po 7-8 min.
Ale wszystko zalezy od intensywnosci lamp, bo 8 min na jednym solarium czasami nie rowna sie 15 min na innym. Naprawdę minuta minucie nie równa!
Proponuję iśc na tubę czyli solarium stojące, bo opalisz sie równomiernie.

kusia20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-15, 21:04   #47
gsk
Zakorzenienie

GG do gsk

Myśle że jak pójdziesz jakoś po świętach a potem na początku stycznia będzie ok. Tylko balsamuj się w tym czasie troche żeby Ci skóra nie złaziła
Stary 2009-12-15, 22:29   #48
marcin1019
Raczkowanie

Czyli ma iść tylko dwa razy na ok 5-7 minut tak? Po świętach i przed studniówką? Czy iśc 3 razy po świętach, w 1wszym tyg nowego roku a później przed samą studniówką?
A mam stracha, przypomina mi się Final Destination 3 ;p
Stary 2009-12-15, 22:49   #49
garfieldek
Zakorzenienie

to jak masz stracha to nie idz, proste

pierwszy raz 5 minutek, pozniej z 7, i ostatni raz 9.... Mysle, ze powinno byc ok

Wymianka
garfieldek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-16, 12:39   #50
daisyxx
Rozeznanie

GG do daisyxx

Cytat:
Napisane przez marcin1019 Pokaż wiadomość
Czyli ma iść tylko dwa razy na ok 5-7 minut tak? Po świętach i przed studniówką? Czy iśc 3 razy po świętach, w 1wszym tyg nowego roku a później przed samą studniówką?
A mam stracha, przypomina mi się Final Destination 3 ;p
to faceci boja sie czego kolwiek
weź kup sobie lepiej tabletki Belissa Sun podobno lekko opalaja i maja beta karoten
a, jak bedzie Ci sie wydawała słaba oplenizna to mozesz sie wspomóc ewentualnie lampami
[*]
Stary 2009-12-16, 18:02   #51
gsk
Zakorzenienie

GG do gsk

Pierwszy raz pójdź przed świętami w takim razie, a potem jakos po świętach, przed sylwestrami. A potem z tydzień przed studniówką. Ale czas zależy od lamp. Ja raz poszłam na stojące na 6 minut ( nie pisało nic że jakieś turbo ani babka też nic nie mówiła) i się spiekłam jak nigdy, wszystko mnie piekło. A na innym solarium nawet i po 8 minutach nie byłam czerwona. Zalezy też jaka masz karnacje...
Stary 2009-12-16, 18:09   #52
garfieldek
Zakorzenienie

No i czy lampy nowe sa, czy starsze...

Wymianka
garfieldek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-16, 19:08   #53
Czarnulka19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marcin1019 Pokaż wiadomość
Witam
Mam 18 lat i chciałbym pierwszy raz iść na solarium, tylko nie wiem na jak długo i jakczęsto żeby osiągnąć taką ładną opaleniznę? Wy dziewczyny na pewno wiecie
A nie można było zapytać się Pani w solarium ?
Czarnulka19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-17, 09:41   #54
marcin1019
Raczkowanie

Heh z tym filmem oczywiście żart :P
Nie boję się ale ciekawy jestem dobrze w takim razie pójdę przed świętami na 5 min ale zapytam się tam babki w salarium czy to są mocne lampy i na ile mi trzeba przeciez prawie wszystkie recepcionistki w solarium to murzyny wiec one powinny wiedziec na ile mi wystarczy
Stary 2010-02-02, 11:05   #55
daisyxx
Rozeznanie

GG do daisyxx

Dziewczyny do 6 lutego musze byc pieknie opalona.
Jak myslicie czy moge iść do solarium dzień pod dniu tak 2x na 8min. wogóle bedzie coś widać??
Byłam na 7 min. i tylko czerwona skóre miałam.
[*]
Stary 2010-02-02, 11:19   #56
smieszka250
Zakorzenienie

GG do smieszka250

4dni Ci zostały Nie znam się, ale wydaje mi się, że tylko zrobisz się na buraka i tak się skończy.

P U L L
Y O U R S E L F
T O G E T H E R
smieszka250 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-02, 12:09   #57
daisyxx
Rozeznanie

GG do daisyxx

to chyba zostaje mi ten nieszczesny samoopalacz
[*]

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-02, 16:16   #58
gsk
Zakorzenienie

GG do gsk

Cytat:
Napisane przez daisyxx Pokaż wiadomość
to chyba zostaje mi ten nieszczesny samoopalacz
Na solarium zapóźno a z samoopalaczem uważaj tylko żebyś równo i dokładnie rozsmarowała żebyś plam nie miała bo to okropnie będzie wygląało
Stary 2010-02-03, 10:55   #59
daisyxx
Rozeznanie

GG do daisyxx

Cytat:
Napisane przez gsk Pokaż wiadomość
Na solarium zapóźno a z samoopalaczem uważaj tylko żebyś równo i dokładnie rozsmarowała żebyś plam nie miała bo to okropnie będzie wygląało
właśnie zamierzam sobie jutro zakupić taki przymierzam sie do Sunozon Cream z rossmanna
[*]
Stary 2010-05-15, 08:42   #60
aniaz92
Przyczajenie

Hej ja mam pytanie podobne do powyższego 22 maja wybieram się na przyjecie i chciałabym się troszkę opalić bo skore mam jasna. Problem w tym, że nigdy jeszcze nie byłam w solarium ;/ nie chce jakiejś super opalenizny tylko taki wygląd muśnięcia słońcem bo mam naprawdę jasna karnacje. Myślicie ze udałoby mi się w takim czasie go zdobyć? Ile razy musiałabym odwiedzić solarium?

pozdrawiam
aniaz92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości