![]() |
#31 |
Zadomowienie
|
Dot.: strasznie tania niemiecka chemia
Hej
Nie wiem jak w innych miastach, ale u nas w Olsztynie są budki i sklepiki z niemiecką chemią, moja mama się w takiej zaopatruje i bardzo chwali, nam też czasem coś kupi, np. kupiła nam niemiecki środek do mycia i pielegnacji paneli i po nim wyglądają pięknie, błyszczą się itp, wcześniej kupowałam polskie pronto do mycia paneli i aż takiej rewelacji nie było. Swoją drogą to jakaś zmora, u nas wczoraj pod blokiem też handlowali niemiecką chemią ![]() Ja nie mam nic przeciwko, dziwi mnie tylko dlaczego firmy typu henkel prorokują coś lepszego dla Niemiec niż dla Polski itp... Jest też taka sieć drogerii schlenker, mają tam niemieckie produkty i do domu i kosmetyki, w dobrych cenach, kupuje i jestem bardzo zadowolona. Np. szampon do włosów kosztuje niecałe 4zł a jest super. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zadomowienie
|
Polecam płyn do płukania Softlan. Rewelacyjny jest też płyn do czyszczenia kuchenek, do zaschniętego i przypalonego tłuszczu Gallus Backofen & Grill.
Miałam proszek Passion Gold i nie byłam zadowolona. Nie widziałam różnicy w dopieraniu np. białych skarpetek. Do tego musiałam dawać na super płukanie, bo ubrania śmierdziały po tym proszku. Płynu do płukania nie było czuć po tym proszku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Przyczajenie
|
również polecam softlan, w zeszłym roku kupiłam ten zwykły i nowy z serii aromaterapia no i z tego nowego jestem akurat bardziej zadowolona bo ma intensywniejszy zapach.
oprócz tego proszek persil rewelacja, a żel do prania persil to już w ogóle tak mi przypasował że i w tym roku trzeba będzie większy zapas zrobić. niestety ty w UK proszków kilka różnych wypróbowałam i wg mnie to ubrania jak wyschły to w ogóle nie pachniały a wręcz odrzucało. a jak się do szafki włożyło i leżało kilka dni to już nie miał człowiek ochoty tego ubierać. z niemieckiej chemii to jeszcze kupuję chusteczki do czyszczenia W5 - ale to czy DE czy w PL akurat dla mnie nie ma różnicy bo efekt po użyciu super ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Przyczajenie
|
Cyt. Korczowa; "przerażająco nieopłacona reklama". "spamik".
Przepraszam Cię ale to, że piszę bardzo dokładnie i dbam o estetykę wypowiedzi nie znaczy że coś i kogoś tu reklamuję. Jestem kobietą tak jak inne forumowiczki i dzieliłam się swoimi spostrzeżeniami z własnej autopsji. Teraz mam jakiś inny niemiecki proszek, mąż kupił w jakimś większym sklepie wyjeżdżając z Berlina, proszek znów jest mniej zapachowy i pranie jest jakby to powiedzieć takie bardziej szorstkie niż prane w moim ulubionym E sensitive ale dopiera super i jak wszystkie inne niemieckie proszki dopiera nieźle i faktycznie można dodawać po pół miarki. Dla miłego zaskoczenia wypłukuje się z szufladki bez zarzutu choc w pudełku bardzo się zbryla i trzeba go rozkruszać, na ręce znów jak pozostałe bardziej wpływa niekorzystnie i muszę go szybko zmywać bo wysusza skórę w błyskawicznym tempie. Krótko mówiąc chemia niemiecka jest poprostu" lepsza"bo mocniejsza, jest bardziej skondensowana bo podobno Niemcy mają inne przepisy cd ochrony środowiska niż w Polsce. Dzięki temu sypiemy mniej do prania i mamy bardziej ekonomiczny zakup. Kupujcie jak macie sprawdzone źródło. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zadomowienie
|
A wiecie coś może o płynach do prania Drell. Pojawiły się u mnie na rynku. Pierwszy raz o takiej marce słyszę.
![]() |
#38 |
Przyczajenie
|
Ja nic takiego nie miałam więc nie pomogę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Przyczajenie
|
też nie próbowałam tgo proszku i nawet nie wiem co to za jeden więc nie pomogę.
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
Odpowiadając na pytanie Autorki - mój TŻ miał znajomego, który zamawiał w jakiejś firmie opakowania proszku bodajże Vizir, ale z niemieckimi napisami. Wsypywał do środka jakiś najtańszy polski proszek i sprzedawał jako niemiecki (głównie na Allegro). Także uważałabym z takimi okazjami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Przyczajenie
|
Chemia Niemiecka Hurt Detal Rzeszów
reklama na wizaz.pl jest płatna
Edytowane przez misianka Czas edycji: 2013-05-06 o 19:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
BAN stały
|
reklama na wizaz.pl jest płatna
Edytowane przez misianka Czas edycji: 2013-05-10 o 18:57 Powód: Złamanie Regulaminu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
zielony stworek
|
Z samochodu to ja bym nie ryzykowała zakupu.
Z tanich niemieckich marek to polecę dostępny w polskim Aldi płyn Fee Soft, albo oryginalny Softlan. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
![]()
Witam Was dziewczyny. Widze że wątek troche stary, ale temat wciąż na czasie, nie wiem czy jest sens zakładać nowy wątek?
Otóż chciałam Was zapytać, jakie niemieckie proszki do prania sa według Was najlepsze.. Mi konkretnie chodzi o to, żeby nie stosować polskich produktów bojąc się, że zaraz padnie mi pralka od kamienia (calgon troche kosztuje ![]() Chodzi mi konkretnie o to, żeby znaleźć proszek "tani i dobry" Pozdrawiam
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
Ja kupuję Ariel, Persil, Vizir - i mieszam z - http://www.rossmann.de/qualitaetspro...er-pulver.html
Kapitalny jest Ariel w tabletkach - http://supermart.ae/products/Ariel-A...ets-12pcs.html niestety widziałam je tylko w Belgii i Holandii... Widzę, że można je dostac w sieci - http://allegro.pl/ariel-tabletki-do-...649187325.html http://extra.sklep.pl/ariel-actilift...ego-p-173.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
Ja kupiję Persil, po Arielu dzieci miały kiedyś wysypkę i się zniechęciłam.
Poza tym dość dobry i niedrogi jest Weißer Riese
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
Podnosze
![]() Poza tym pierwszy raz wzięłam spray do odświeżania odzieży lub firanek, tkanin o zapachu klasycznego wiosennego Lenora oraz chusteczki do suszarki lub szaf ![]() Piszcie co Wam najbardziej odpowiada.
27.07.2008 r. Olcia 01.02.2015 r. Kamilek ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Kasiulka22 Czas edycji: 2014-02-23 o 12:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Wtajemniczenie
|
hehe ja tez mam zapas płynów do płukania, chyba 5-6 różnych
możesz wkleić te chusteczki? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To te : http://allegro.pl/lenor-aprilfrisch-...940361494.html Jak mi podchodzą paczki w tygodniu mogę wkleić fotkę nabytków, dla podkolorowania wątku bo przegielam konkretnie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
ja baardzo lubie softlany i ostatnio wpadłam na chusteczki wyłapujące kolor FABRIC MAGIC -też suuper!
Mama bardzo chwali kapsuły do prania DASH, ale nie wiem czy one są niemieckie czy nie. Kasiulka22 wklejaj! jestem ciekawa co tam nakupiłaś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Przyczajenie
|
Ja powiem tak, chemia niemiecka nie moze byc tania, a napewno nie tansza niz polskie odpowiedniki . Bardzo teraz jest duzo oszustów, ktorzy zachecaja niską ceną i mówią o niemieckich produktach . Tylko by nabic nas w butelke, tak tylko Polak Polaka potrafi zrobic, czyims kosztem sie wzbogacic. Co do chemii - softla niebieski, zielony aroma, fioletowy bajeczne. Lenor zielony, niebieski 4x, lub fioletowy i czerowny 7x, zele zele i zele - to jest nowsza technologia w przetworstwie chemicznym, lub ewentualnie kapsulki. Persil , ariel, dixan . I cudnowny weisser riese. Cud malina. Polecam rowniez Viss do łazienek, sil odplamiacz , chusteczki lenor i chusteczki wyłapujace kolory do pralki. Proszek original Tani dobry proszek, nie uczula, moze nie pachnie rewelacyjnie, ale dobrze pierze.
---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- A jesli ktos jest z Rzeszow to polecam sklep z chemią w Respanie. Mila obsługa i mają naprawde dobre środki. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
Dzisiaj na moim osiedlu pojawiły się ogłoszenia o sprzedaży chemii z samochodu.
Dziewczyny, czy któraś z Was kupowała może te proszki i może się na ich temat wypowiedzieć - czy to oryginał czy po prostu jakaś ściema? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:51.