|
|
#31 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pytanie o kozaki. Czy kupujecie kozaki na zime ocieplane czy nie?
dziewczyny poradźcie mi...
chce w tym roku zainwestować w dobre zimowe buty... najlepiej żeby były jakieś uniwersalne bo zakladam ze z 2 zimy to minimum w nich pochodze... jaki model??? Myslałam nad klasycznymi oficerami... |
|
|
|
|
#32 |
|
Raczkowanie
|
Na twoim miejscu poczekałabym na te ocieplane. W końcu nie wiemy czy przyjdą mrozy czy zima będzie łagodna.
|
|
|
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
Nie są mocno ocieplane, ale nie marznę w nich
Mój tż zimą łazi w adidasach, tyle co do auta i na uczelnię z parkingu, wyjął trapery i nie założył ani razu, ja też krótko noszę kozaki. ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- W ogóle dziwnie ocieplane buty kupić - na dworze wspaniale cieplutko w stopy, a potem na uczelni, czy w pracy te stopy się gotują, bo jest ogrzewanie. Zgłupieć można
|
|
#35 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() No właśnie Gwarantuję ci, że nie udusiłabyś się - gdybyś zimą musiała stać na przystankach i czekać, aż autobus (nie)przyjedzie
|
|||
|
|
|
|
#36 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wyobrażam sobie przesiedzieć cały dzień w pracy w nawet lekkich kozakach- no przecież to masakra dla stóp. Wracając do tematu. Na ciepłe zimy /wiosnę/jesień mam lekkie kozaki na takiej cienkiej gąbeczce od wewnątrz- tak do 0 st jest w nich OK, potem zimno. Na mrozy mam kozaki ocieplane grubym futerkiem od czubków palców aż po szczyt cholewki + gruba, solidna podeszwa. Na "nie do miasta" mam solidne trapery, w połączeniu z "góralską skarpetą" dają radę nawet trzaskającym mrozom i ciepło jest i przez parę godzin łażenia po mrozie Na ekstremalne sytuacje - wysokie "kozako-kalosze" ocieplane 0,5 cm neoprenem z grubą podeszwa o agresywnym bieżniku nie ślizgającym się nawet po gładkim lodzie - no tego cholerstwa to nic nie zmoże, żadne roztopy, błocka, sniegi, czy trzaskające mrozy - butowy odpowiednik czołgu. Mimo że do pracy/na zakupy/etc jeżdzę samochodem, to jednak wątek mnie miejscami "oszołomił". Nigdzie nie wychodzicie w zimę? Na spacer do lasu, na jakiś sport, wycieczki, na dłuższe połażenie z dziećmi czy znajomymi że Wam cienkie kozaczki starczają na zimę
|
|
|
#37 |
|
Rozeznanie
|
Ja zawsze chodziłam w ocieplanych, chociaż żeby znaleźć ładne i ciepłe, trzeba się sporo nachodzić...
Ale w tamtym roku całą zimę przechodziłam w zwykłych, nieocieplanych saszkach i, o dziwo, w ogóle nie było mi zimno ![]() Mimo wszystko, w tym roku nie zamierzam juz tak szaleć, w szczególności, że już teraz choruję. Ten zapowiadany śnieg mnie przeraził, buty to nic, ja nie mam jeszcze zimowej kurtki i nie sądzę, żeby w sklepach już takie były... |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#38 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Jestem zmarzluchem, ale o dziwo wcale nie marznę w zimie w stopy - grube skarpetki, ruch i impregnacja to podstawa. Nawet na przystanku czy w pociągu. Poza miastem lub w dużym śniegu używam całorocznych butów trekkingowych. Nie mam butów typowo zimowych. Będąc nastolatką chodziłam zimą w zwykłych glanach. Nie zgadzam się z padającymi tu stwierdzeniami, jakoby od lat nie sprzedawano w sklepach ocieplanych butów, tylko lichą piankę. Ubiegłej zimy miałam ogromny problem ze znalezieniem kozaków nieocieplanych, wszystkie miały futerko lub inną grubą warstwę w środku, nie wspominając o modzie na emu.
|
|
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
oraz ludzie lubiący po prostu spacerować
![]() Ja np zaliczam sie do takowego grona. Jak mam ochotę pójść od pracy na piechotę (a chadzam nawet w 20 stopniowy mróz) zakładam moje mega ciepłe gorteksowe śniegowce . Jak przemieszczam się samochodem zakładam nieocieplane botki
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2009-10-10 o 13:15 |
|
|
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam kupuję w heavy duty, od trzech lat mam jedne, w zeszłym roku musiałam obcas zmienić, bo był słaby i się starł - chodziłam po terenach dość trudnych więc miał prawo :P
|
|
|
#41 |
|
Zadomowienie
|
A co sadzicie o takich butkach? Podobaja wam sie ?
http://idolo.pl/moda/kolekcja,5th,av...g,1134,13.html |
|
|
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
Osobiście średnio mi się podobają i wyglądałabym w nich głupio, no ale dla kogoś starszego ode mnie no to ok
|
|
|
#43 | |
|
... choć nie Westwood
|
Cytat:
|
|
|
|
#44 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#45 |
|
Zakorzenienie
|
Mi sie podobają, choc wole wyzsze obcasy, ale do chodzenia na codzien super.
|
|
|
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
nie lubie ocieplanych kozaczkow. Okazuje sie, ze prawdziwa skora, ktora NIE PRZEMAKA to najwazniejsza sprawa w nadchodzacej porze roku. Buty tez nie moga byc zbyt obcisle troche powietrza i zero wilgoci i da rade nawet w mroz. Poza tym sprawe mozna regulowac skarpetkami, ale okazuje sie, ze jak skarpetek za duzo i za malo powietrza w butach to efekt jest wrecz odwrotny. Zamiast ciepla jest chlodno. NIe pisze by kupowac buty 5 nr za duzych, ale chodzi o to by noga mogla w bucie oddychac i nie byla scisnieta.
Najzimniej mi zawsze w butach, ktore przemakaja.... nie ma nic gorszego niz to, wtedy to naprawde mozna sobie odmrozic nogi. W plener chodze w butach gorskich z ciepla skarpeta, a w czasach gdy chodzilam po gorach w zimie, to takze zakladalam ochraniacze az do kolan oczywiscie nieprzemakalne. Aha i nie lubie siedziec kilka godzin z kozakaczkach - to nie zdrowe dla nogi. I tu ciekawostka mam obecnie skorzane i ocieplane futerkiem firmowe kozaczki na zime, ale kupilam je bo byla na nie mega przecena w styczniu, a ja akurat zniczczylam poprzednie i nie chcialo mi sie dalej szukac. Na mrozy i na dluzsze spacery ok, do pracy to wole tylko przejsc i pozniej je przebrac. Edytowane przez Rena Czas edycji: 2009-10-10 o 14:39 |
|
|
|
|
#47 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A wydawało mi się, że ocieplanych szukasz
|
|
|
|
|
|
#48 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#49 |
|
zielony stworek
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;14658016]Żartujecie??? A ja nie mam zimowych butów ani kasy
chyba w tym roku znowu skończy się na moich nieśmiertelnych półbutach +ciepłe wkładki
|
|
|
|
|
#50 |
|
Zadomowienie
|
ja mam 2 pary z tamtego roku i 2 pary botek i zadne nie sa ocieplane.. w tym roku zamierzam kupić jakieś ocieplane bo jak tak długo po dworze chodziłam to palce z nog mialam takie zmarzniete.. Chyba jeszcze nie ma zadnych ocieplanych w sklepach co?
|
|
#51 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poważnie myślę nad Emu, na takie zimniejsze dni, bo nogi okropnie mi marzną, chociaż wygląd tych butów pozostawia dla mnie wiele do życzenia ale to futerko w środku w tym roku raczej stawiam na ciepło, a nie na wygląd ![]() ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- aha, nic mnie tak nie denerwuje jak buty wyglądające na zimowe, a tak naprawdę cienka podeszwa, chyba z 2 mm, no i brak ocieplenia. ja też, jak widzę futerko w środku na łydce, a stopy w środku "gołe" to zastanawiam się, kto wpadł na tak debilny pomysł szlag aż trafia
Edytowane przez anka_85 Czas edycji: 2009-10-10 o 16:46 |
|
|
|
|
|
#52 |
|
Konto usunięte
|
No tak, ale emu są zamszowe
Na śnieg do niczego.
|
|
|
|
|
#53 |
|
Zakorzenienie
|
szukałam aż w końcu znalazłam, więc tak kupiłam ocieplane kozaki na zimę. ogolnie ciężko takie znaleźć wiekszosc ma podeszwe grubosci 3mm, przez ktora ciągnie zimnem jak cholera i wyściełane są tylko cienką warstwa jakiejs gąbki.
mi sie udało znaleźć kozaki na grubej podeszwie, w calosci wyscielane mięciutkim, misiowatym futerkiem koniec z przemarzniętymi stopami!
|
|
|
|
|
#54 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;14667873]No tak, ale emu są zamszowe
Na śnieg do niczego.[/QUOTE]śnieg to jeszcze, ale najgorzej chlapa. miałam kiedyś Zamszowe kozaki i w ciapowatą pogodę było trochę czyszczenia, a w najgorszym wypadku suszenia
|
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
Ocieplane
wiec sobie nie wyobrazam lazic w innych. Rok temu sie nalazilam po sklepach zeby znalezc ladne ocieplane to mi ekspedienki powiedzialy ze one to juz ocieplanych kupowac nie beda bo sie takie zimy w Polsce skończyly... no jak ktos lubi gdy mu zimno to łoki![]() A ja mialam kiedys nie zamszowe, ale z jasnej skóry, butki ladne ale wiecej takich nie kupie! tak mi przemakaly(a tanie nie byly ) i wszedzie tam gdzie byly mokre to kolor byl ciemno brazowy, wygladalo jakbym sie w blocie paplała i dotego nie schły caly dzien, na zajeciach to normalnie nogi w kaloryfer wsadzalam:P
|
|
#56 |
|
Raczkowanie
|
Ja noszę raczej nieocieplane, bo ciepłe i jako tako wyglądające jest trudno dostać. Zawsze natomiast kupuję rozmiar większe, żeby móc zakładać ciepłe skarpetki.
|
|
|
|
|
#57 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To pochwal sie gdzie kupilas
|
|
|
#58 |
|
Wtajemniczenie
|
Zaopatrzyłam się już w zimowe kozaczki
|
|
|
|
|
#59 |
|
Wtajemniczenie
|
Ocieplane, inaczej zamarzłabym na śmierć
ale ciężko takie znaleźć...PS: Czy szewc poradzi coś na śliskie buty?
Otwierał drzwi, przepuszczał ją przodem, a wówczas lekko ocierała się o niego ramieniem i żyła tym do końca dnia. Albo podawała mu szklankę herbaty i czubkami palców - przypadkowo? - dotykała jego palców, po czym rozmyślała o tym przez całą noc. Do następnego spotkania... |
|
|
|
|
#60 |
|
BAN stały
|
Może i stary temat, ale problem jak dla mnie aktualny.Chciałam w tym roku kupić kozaki na płaskiej podeszwie, w miarę eleganckie (nie takie do chodzenia po krzakach, bo mam),I z ocieplanych są tylko emu.
A takie bez futerka nosze jak jest 10-15 stopni. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:22.

Na śnieg do niczego.
To pochwal sie gdzie kupilas