samsung corby. - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-10-25, 19:45   #31
oliwia2
Raczkowanie

Dot.: samsung corby.

właśnie, jak będą problemy to pisz.
Prosimy !
oliwia2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-26, 12:45   #32
XxxDDDxxX
Przyczajenie

GG do XxxDDDxxX

Spokojnie !!!! Możecie na mnie liczyć !!! Jak już mówiłam na razie sprawuje się bez zastrzeżeń. Jeśli któraś z was będzie miała jakieś konkretne pytania, niech pisze na forum lub na mojego maila : domi967@wp.pl. POZDRAWIAM
XxxDDDxxX jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-26, 15:09   #33
paula309
Raczkowanie

a ja czekam na przesyłkę.. i już doczekać się nie mogę!
też właśnie dostanę z 3 obudowami a co do kabla usb, to chyba będzie do niego pasował taki standardowy, jak do samsunga i to samo chyba z kartą pamięci?! zobaczymy.
oczywiście zdam relację.. mam nadzieję, że w środę. ;]
paula309 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-26, 15:34   #34
andzia 22
Przyczajenie

Ostatnio kupiłam ten telefon i jestem z niego zadowolona. W zestawie są 3 obudowy tzn. jesli wybierzesz bialy model to w zestawie bedziesz miala 2 biale obudowy+ czarna. W zestawie znajduje sie rowiez ladowarka i sluchawki, niestety nie ma kabla usb. Minusem jest ustawianie tapety poniewaz potrzeba specialnych potrojnych( nigdzie nie moge takich znalesc) do pobierania muzyki z kopmutera potrezbny jest pewnien program ktory znajduje sie na internecie. Telefon jest bardzo prostu w obsludze i nie wymaga jakiegos dluzszego zastanawiania. Sms-y pisze sie sie banalnie, natomiast nie mozna ustawic dzwieku na przychodzaca wiadomosc musi byc standardowa.
Ogolnie to polecam telefonik
andzia 22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-26, 15:44   #35
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Cytat:
Napisane przez paula309 Pokaż wiadomość
a ja czekam na przesyłkę.. i już doczekać się nie mogę!
też właśnie dostanę z 3 obudowami a co do kabla usb, to chyba będzie do niego pasował taki standardowy, jak do samsunga i to samo chyba z kartą pamięci?! zobaczymy.
oczywiście zdam relację.. mam nadzieję, że w środę. ;]
moja koleżanka ma samsunga j600 bodajże i kable są inne.
za to karta pamięci standardowa, micro sd (tylko sony ericssony wymagają micro m2).

Cytat:
Napisane przez andzia 22 Pokaż wiadomość
Ostatnio kupiłam ten telefon i jestem z niego zadowolona. W zestawie są 3 obudowy tzn. jesli wybierzesz bialy model to w zestawie bedziesz miala 2 biale obudowy+ czarna. W zestawie znajduje sie rowiez ladowarka i sluchawki, niestety nie ma kabla usb. Minusem jest ustawianie tapety poniewaz potrzeba specialnych potrojnych( nigdzie nie moge takich znalesc) do pobierania muzyki z kopmutera potrezbny jest pewnien program ktory znajduje sie na internecie. Telefon jest bardzo prostu w obsludze i nie wymaga jakiegos dluzszego zastanawiania. Sms-y pisze sie sie banalnie, natomiast nie mozna ustawic dzwieku na przychodzaca wiadomosc musi byc standardowa.
co do tapet: google grafika -> tapeta samsung i wyskakuje multum
zamiast kabla wystarczy adapter do karty pamięci, jeśli ktoś nie potrzebuje zarządzania telefonem tylko np., zrzucania muzyki.

mam telefon od wczoraj, mogę wymienić maaaasę wad ;p ale są na szczęście raczej drobne. Ogólnie nie jest zły.
rosiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-26, 16:32   #36
ciekawa_fajnych
Przyczajenie

Znalazłam to na innej stronie , może się czegoś dowiesz

Mam Samsunga Corby od mniej więcej 3 tygodni. (w żółtym kolorze)co do ceny to nie pomogę bo ja mam go za 1zł. Jestem z niego bardzo zadowolona niestety mam kilka zastrzeżeń:
1. oczywiście menu - nie da się go porównać do tego w nokii, ale daje radę
2. słaby aparat - poniżej 3.2mega. brak lampy błyskowej.
3. duża..nie.. to raczej OGROMNA czcionka!!!!( stojąca obok Ciebie osoba bez problemu przeczyta pisanego przez Ciebie smsa i zobaczy przeglądane przez Ciebie kontakty.(można wybrać jedynie rodzaj czcionki ale nie rozmiar:/ )
4. brakuje przycisku przesuwania w górę i w dół - ciężko przeglądać kontakty przy dotykowym ekranie (ja używam opcji wyszukiwania; być może odnoszę takie wrażenie dlatego że to moj pierwszy telefon z ekr. dotykowym)
5. pisząc smsa widzisz jedynie 2 linijki tekstu - resztę ekranu zajmuje klawiatura. [i tu powtórze sie-brakuje mi przycisku przewijania!] nieporęczny, ciężko pisać smsy i trzymać go w jednej dłoni.
6.w zestawie nie ma kabla USB:/
nie zauważylam wiecej wad. Może lista wydaje się długa ale za to jest mnóstwo zalet. min: extra słuchawki!!!!
ciekawa_fajnych jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-26, 16:51   #37
tasik92
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ciekawa_fajnych Pokaż wiadomość
Znalazłam to na innej stronie , może się czegoś dowiesz

Mam Samsunga Corby od mniej więcej 3 tygodni. (w żółtym kolorze)co do ceny to nie pomogę bo ja mam go za 1zł. Jestem z niego bardzo zadowolona niestety mam kilka zastrzeżeń:
1. oczywiście menu - nie da się go porównać do tego w nokii, ale daje radę
2. słaby aparat - poniżej 3.2mega. brak lampy błyskowej.
3. duża..nie.. to raczej OGROMNA czcionka!!!!( stojąca obok Ciebie osoba bez problemu przeczyta pisanego przez Ciebie smsa i zobaczy przeglądane przez Ciebie kontakty.(można wybrać jedynie rodzaj czcionki ale nie rozmiar:/ )
4. brakuje przycisku przesuwania w górę i w dół - ciężko przeglądać kontakty przy dotykowym ekranie (ja używam opcji wyszukiwania; być może odnoszę takie wrażenie dlatego że to moj pierwszy telefon z ekr. dotykowym)
5. pisząc smsa widzisz jedynie 2 linijki tekstu - resztę ekranu zajmuje klawiatura. [i tu powtórze sie-brakuje mi przycisku przewijania!] nieporęczny, ciężko pisać smsy i trzymać go w jednej dłoni.
6.w zestawie nie ma kabla USB:/
nie zauważylam wiecej wad. Może lista wydaje się długa ale za to jest mnóstwo zalet. min: extra słuchawki!!!!
to co skopiowałaś to częściowo bzdury

1. jak dla kogo, ale ja akurat nie lubię menu nokii
3. czcionkę da się zmienić na mniejszą na 100%
4. te przyciski są z boku telefonu
tasik92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-10-26, 18:03   #38
oliwia2
Raczkowanie

..

Edytowane przez oliwia2
Czas edycji: 2009-10-26 o 20:28
oliwia2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-26, 18:43   #39
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

prawda jest taka, że to co na początku nam nie pasuje potem i tak przestaje, bo się przyzwyczajamy albo wiemy jak niewygodę obejść
Stary 2009-10-26, 19:29   #40
XxxDDDxxX
Przyczajenie

GG do XxxDDDxxX

Cytat:

Oczywiście że można ustawić sobie własny dzwonek na przychodzącą wiadomość, tylko trzeba trochę pomyśleć !!! Otóż wchodzimy w ustawienia, w profile telefonu, wchodzimy w profil normalny i tam u góry mamy napisane połączenie, otóż przesuwamy na nową wiadomość i tam jest opcja dźwięk wiadomości i już !!!! Trochę skomplikowane, ale trzeba po prostu pomyśleć !!! Ja tam uważam, że telefon jest fajny i godny polecenia !!!
XxxDDDxxX jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-27, 09:12   #41
izabelkapink
Przyczajenie

WITAM

Ja mam ten telefon od 2 tyg. i szczerze musze przyznac ,ze jest świetny.
ekran dotykowy na bardzo duzym poziomie . Malutki ,lekki idealny dla każdego.
Aparat moglby byc lepszy no ale ja i tak nie uzywam aparatu w telefonie.
Telefon ma bardzo duzo zalet i wyglada naprawde zgrabnie.
To mój pierwszy telefon dotykowy a jestem bardzo zadowolona.
:b rzydal::rolleye s:

Piszę tutaj równiez w swojej sprawie a mianowicie mam telefon z ERy: w zestawie dostałam 2 żółte obudowy jeżeli koś z posiadaczy Corby chciałby zamienieć żółtą na białą. To bardzo proszę o kontakt mailowy izabela.turczynska@gmail. com

Edytowane przez izabelkapink
Czas edycji: 2009-10-27 o 09:13
izabelkapink jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-27, 10:20   #42
wesna
Wtajemniczenie

Pani z Plusa, poproszona o szczerą opinie nt tegoż telefonu wyznała mi, że jest to najtańszy obecnie dotykowy telefon i że cudów oczekiwać nie można. Dodała również, że ona dołożyłaby trochę i kupiła najtańszą dotykową nokię, aniżeli samsunga corby. Pan w butce z telefonami powiedział znowuż, że to taka, ot "plastikowa zabaweczka".

Ogólnie..... nic specjalnego.

Też miałam ochotę na ten telefon, ale po tych opiniach nazbieram więcej kasy i skuszę się na coś lepszego
wesna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-27, 15:02   #43
tasik92
Raczkowanie

mam pytanie do posiadaczek... słyszałam, że są jakieś zniekształcenia przy powiększaniu obrazków na podglądzie... prawda? nawet jeśli ten obrazek w rzeczywistości jest większy niż ekran?
Stary 2009-10-27, 15:24   #44
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Cytat:
Napisane przez tasik92 Pokaż wiadomość
mam pytanie do posiadaczek... słyszałam, że są jakieś zniekształcenia przy powiększaniu obrazków na podglądzie... prawda? nawet jeśli ten obrazek w rzeczywistości jest większy niż ekran?
nic takiego nie zauważyłam
Stary 2009-10-27, 15:34   #45
tasik92
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rosiek Pokaż wiadomość
nic takiego nie zauważyłam

hmm... w takim razie to dziwne, bo ktoś pisał o takim problemie na innym forum, a moja koleżanka była dzisiaj w salonie ery, oglądała go i też tak twierdzi...
no ale skoro go masz to jesteś w stanie najlepiej to ocenić

Edytowane przez tasik92
Czas edycji: 2009-10-27 o 15:56
Stary 2009-10-27, 16:35   #46
Kingulinga_
Przyczajenie

Wink Dot.: samsung corby.

Cytat:
Nie prawda
można zmienic dzwięk sms-a
musisz dobrze popatrzeć
Ustawienia:profile telegonu:normalny:nowa wiadomość:dźwięki wiadomości:dźwięki(na dole z prawej strony) i dalej szukasz gdzie masz swoje melodie )
a poza tym jezeli masz karte pamięci i czytnik kart pamięci to żaden problem a jesli chcesz to na telefon zrzucic to soebie potem przeniesiesz ;D fajny telefonik
ja mam z żółta klapką a avilla prawie nie różni się. Tylko kształtem i chyba ma troche lepszy aparat. Ja wolę ten
Kingulinga_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-27, 17:00   #47
krowa118
Zadomowienie

Chyba jakiś skomplikowany ten tel bo wszyscy maja jakiś problem hehe. Mnie też się odwidział i już upatrzyłam sobie nokie dotykowa. zresztą do lutego może będzie jeszcze coś fajnego.

"Jeździć szybko nie znaczy jeździć dobrze"
krowa118 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-27, 17:31   #48
Burza_1994
Wtajemniczenie

GG do Burza_1994

Za niedługo zmieniam telefon i właśnie zastanawiam się nad nokią 2700 classic a samsungiem corby. Muszę przyznać, że samsung zaintrygował mnie swoim wyglądem

Cel: Pani Dyrektor!

Cel osiągnięty połowicznie: Zastępca Dyrektora!

"Everything in your life is a reflaction of a choice you have made. If you want a different result, make a different choice."
Burza_1994 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-27, 17:41   #49
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

ja odkrywam w nim coraz więcej fajnych funkcji, jest bardzo dobry do czytania m-booków i bardzo dobrze mu bateria trzyma, trzeci dzień intensywnego użytkowania i dopiero dwie kreski spadły. Bardzo lekki i poręczny ^^

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-27, 18:05   #50
krowa118
Zadomowienie

To zależy jak się podchodzi to tel. ja właśnie nie za bardzo lubię kolorowe zabaweczki, aczkolwiek ten mi się spodobał. Boję się jednak awaryjności, moja kol miała samsunga rozsuwanego i się popsuł.

"Jeździć szybko nie znaczy jeździć dobrze"
krowa118 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-28, 11:53   #51
paula309
Raczkowanie

Mam już mój samsung corby.. ;]
od jakiś 20 minut i jak na razie trochę słabo idzie mi z dotykową klawiaturą, ale tak jak do wszystkiego, pewnie można się przyzwyczaić ;]
nie mam też kabla usb...
Stary 2009-10-28, 14:41   #52
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Cytat:
Napisane przez paula309 Pokaż wiadomość
Mam już mój samsung corby.. ;]
od jakiś 20 minut i jak na razie trochę słabo idzie mi z dotykową klawiaturą, ale tak jak do wszystkiego, pewnie można się przyzwyczaić ;]
nie mam też kabla usb...
chwila ćwiczeń i śmigasz z smsami
jak się ściągnie folię, to o niebo lepiej reaguje.
Stary 2009-10-29, 15:32   #53
paula309
Raczkowanie

smsy idą lepiej ;]
a cały telefon na prawdę rewelacja!
jakość zdjęć nie jest za dobra, no ale to nie aparat fotograficzny, tylko telefon ;]
ma dużo fajnych pierdół i bajerów ;D można zmieniać itd..
nie wiem co więcej napisać. gdyby ktoś chciał coś konkretnie wiedzieć to pisać ;]
Stary 2009-10-29, 15:36   #54
perceptive
Przyczajenie

Witam Was Jestem nowa na forum. Już kiedyś chciałam się tu zarejestrować, ale dopiero teraz poczułam taką wewnętrzną potrzebę hehe. Również posiadam Samunga Corby od kilku dni (to mnie skłoniło do pierwszego wpisu). Na początku miałam trochę problemów ze znalezieniem niektórych funkcji, ale już jest mniej więcej ok. Polecam stronkę zedge.net, jeśli chodzi o tapety, motywy dzwonki etc. za free. Mam tylko jedno pytanie. Oryginalne tapety mają rozdzielczość 720x320, kiedy mam tapetę o caaałkiem innej rozdzielczości, jak mam ją ustawić, żeby była 'normalna'? Chyba wiadomo o co chodzi, bo problem jest z tą ramką
perceptive jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-30, 17:12   #55
esolinka
Zadomowienie

NO własnie ja zastanawiam się, czy avila, czy corby... :/ Co doradzacie Dziewczyny? W corby nie ma takiej klawiatury jak na kompie, tak?
esolinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-30, 18:45   #56
tasik92
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez esolinka Pokaż wiadomość
NO własnie ja zastanawiam się, czy avila, czy corby... :/ Co doradzacie Dziewczyny? W corby nie ma takiej klawiatury jak na kompie, tak?
nie ma.
Stary 2009-10-30, 19:17   #57
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Cytat:
Napisane przez perceptive Pokaż wiadomość
Witam Was Jestem nowa na forum. Już kiedyś chciałam się tu zarejestrować, ale dopiero teraz poczułam taką wewnętrzną potrzebę hehe. Również posiadam Samunga Corby od kilku dni (to mnie skłoniło do pierwszego wpisu). Na początku miałam trochę problemów ze znalezieniem niektórych funkcji, ale już jest mniej więcej ok. Polecam stronkę zedge.net, jeśli chodzi o tapety, motywy dzwonki etc. za free. Mam tylko jedno pytanie. Oryginalne tapety mają rozdzielczość 720x320, kiedy mam tapetę o caaałkiem innej rozdzielczości, jak mam ją ustawić, żeby była 'normalna'? Chyba wiadomo o co chodzi, bo problem jest z tą ramką
ustawiając tapetę dobierasz jej rozmiar, więc musisz pokombinować z tym, jeśli dobrze pojmuję problem
Stary 2009-10-30, 20:00   #58
perceptive
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez rosiek Pokaż wiadomość
ustawiając tapetę dobierasz jej rozmiar, więc musisz pokombinować z tym, jeśli dobrze pojmuję problem
Ok dzięki Chociaż już sama doszłam do tego;D. A... tak ogółem to chodzą Wam jakieś gry na tym fonie? Tak, żeby klawiatura nie zasłaniała gry rzecz jasna.
perceptive jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-31, 17:02   #59
qczelo
Raczkowanie

ja tez od niedawna (1 tydz.) posiadam Corby, wczesniej mialam nikie 6288, niby tez nic specalnego duzo na niego narzekalam, ale teraz lapie sie na tym ze mial wiele funkcji ktorych przyadtnosci na codzien sie nie dostrzegalo a ktorych nei am w corbym
tak wiec podstawowe rzeczy ktore sa moim zdaniem w corby na minus to:
- ograniczona ilosc smsos, do 500, a mi juz przy 300 wyswietla sie brak miejsca; w nokii moglam miec nawet 2000 smsow i nie przejmowalam sie zbytio przepelniona skrzynka
- sluchajac przez sluchawki radia czy tez odtwarzacza mp3, nie slychac przychodzacego smsa, nie ma zadnego sygnalu, ani nawet przerwania muzyki na sekunde zeby moc zorientowac sie ze taki sms sie pojawil
- raporty doreczenia przychodza jako osobne wiadomosci

póki co to tyle, jesli jeszcze mi sie cos przypomni to dam od razu znac
qczelo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-31, 17:12   #60
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Cytat:
Napisane przez qczelo Pokaż wiadomość
ja tez od niedawna (1 tydz.) posiadam Corby, wczesniej mialam nikie 6288, niby tez nic specalnego duzo na niego narzekalam, ale teraz lapie sie na tym ze mial wiele funkcji ktorych przyadtnosci na codzien sie nie dostrzegalo a ktorych nei am w corbym
tak wiec podstawowe rzeczy ktore sa moim zdaniem w corby na minus to:
- ograniczona ilosc smsos, do 500, a mi juz przy 300 wyswietla sie brak miejsca; w nokii moglam miec nawet 2000 smsow i nie przejmowalam sie zbytio przepelniona skrzynka
- sluchajac przez sluchawki radia czy tez odtwarzacza mp3, nie slychac przychodzacego smsa, nie ma zadnego sygnalu, ani nawet przerwania muzyki na sekunde zeby moc zorientowac sie ze taki sms sie pojawil
- raporty doreczenia przychodza jako osobne wiadomosci

póki co to tyle, jesli jeszcze mi sie cos przypomni to dam od razu znac
mnie przy słuchaniu MP3 i pojawieniu się smsa telefon wibruje...
więc może pokombinuj jakoś w ustawieniach profili? napewno da się coś z tym zrobić.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości