|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Chciałabym rodzić w: | |||
szpitalu przy wyszkolonej kadrze |
![]() ![]() ![]() ![]() |
33 | 86,84% |
w domowym zaciszu przy jak njamniejszej ilosci obcych osób |
5 | 13,16% |
obojętnie |
0 | 0% |
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#31 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Strach przed porodem??!!
Ja przyznam sie ze boje sie porodu...szpitala ,i wszystkiego co z porodem zwiazane....
To moja pierwsza ciaza i stad pewnie te obawy bo jeszcze nie wiem co mnie dokladnie czeka... Mam jednak nadzieje ze bede miala latwy i szybki porod i bede sie smiala ze panikowalam na zapas ![]()
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
osz matko :O wy mni tutaj nie straszcie! ja sie na youtube naogladalam pieknych bajkowych porodów w wodzie.. a wy mi tu po lezeniu 2 tyg w szpitalu i komplikacjach.. dzis mi sie snilo ze krwawilam z pochwy i ze sie okazalo ze to juz poród! masakra wogóle... 45 godzin rodzić? osszz matko i córko.. a moja mama rodziła dosłownie pare minut bo jej 1sze dziecko-(moj brat) dosłownie wyskoczył z niej...
Ciekawe jak ja bede miala.. jeszcze tyle czasu a ja sie coraz bardziej przerażam tymm... ;/ ![]() ![]()
![]() |
#33 |
Rozeznanie
|
Tak sobie chodzę po rozpoczętych wąteczkach przedporodowych i czytam...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() i tak- co mogę Wam pierworódki powiedzieć to, to, że wszystko zależy od Was samych- nie piszę tutaj oczywiscie o mozliwych komplikacjach- bo tez moze być taka sytuacja, ale o tym jakie będzie wasze nastawienie do urodzenia dzieciątka, przede wszystkim musicie sobie mówić że dacie rade- BO DACIE ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() życzę Wam dziewczyny szybkich i bezbolesnych porodów, bez żadnych komplikacji, których finałem będzie piękny zdrowy dzidziuś drący sie w niebogłosy ![]()
Tito moja biżuteria- wzloty i upadki ![]() takie moje blogowanie ![]() To nie żadna sztuka kochać człowieka w nieszczęściu. Dopiero w szarym codziennym życiu miłość wystawiona jest na prawdziwą próbę.— Margit Sandemo |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
BAN stały
|
[QUOTE=Sensuel;14756449]JamaJeczKa........ posikałam się dosłownie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kto Ci to powiedział? Mój TŻ mówi,że po 2 tygodniach masz sobie wtedy nogawki związać,bo Ci wątroba wypadnie przez to rozluźnienie ![]() naczytałam się gazet ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Wtajemniczenie
|
JamaJeczKa....nie wierz we wszystko co piszą
![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny NIE BAĆ SIĘ I JESZCZE RAZ NIE BAĆ SIĘ ![]()
![]() |
#36 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Tito moja biżuteria- wzloty i upadki ![]() takie moje blogowanie ![]() To nie żadna sztuka kochać człowieka w nieszczęściu. Dopiero w szarym codziennym życiu miłość wystawiona jest na prawdziwą próbę.— Margit Sandemo |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#38 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tyle kobiet już urodziło i dały radę, to Ty też sobie poradzisz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cesarskie cięcie to nie jest tylko jakby się to wydawało rozcięcie palca.To jest w brew pozorom poważna operacja.W końcu dochodzi do rozcięcia powłok brzusznych.Ja się tam zapieram rękami i nogami przed cesarką,aczkolwiek podczas skurczów o nią błagałam hahaha ![]() ![]() Co do krwawej procesji.....tego nie widzisz.Brzuch w 9 miesiącu masz już na tyle wielki,że nie widzisz tego co tam się dzieje.Szczerze pisząc to ja nie miałam bladego pojęcia jak to wyglądało do póki takiego jednego filmu na youtube nie obejrzałam ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
ja też słyszałam że cesarka to żaden "rarytas" później ponoć dłużej się goi i dłuzej boli.......no coż kobietki musimy to przeżyć
![]() ![]() damy radę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
Noo moze i macie racje.. za bardzo panikuje..
![]() ![]()
![]() |
#42 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Przyczajenie
|
Ja miałam cesarkę. Nie jest tak zle jak się myśli. Ja jestem bojuch straszny, raczej byłam... Bo zniosłam dzielnie, nawet nie pisnęłam przy skurczach a leżałam czekając w kolejce na swoją kolej do cesarskiego cięcia, trwało to jakieś 1,5 godz. od kiedy się dowiedziałam, że trzeba będzie mnie ciąć. Nic przyjemnego, ale da się przeżyć.
Dajemy radę, bo w końcu zostałyśmy do tego stworzone. Głowa do góry ![]()
![]() |
#44 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie bardzo rozumiem.Do czego wg ciebie jesteśmy stworzone??Do rodzenia naturalnego czy do do bycia ciętym na stole operacyjnym?
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
porodu się boję nie ma co ukrywac ale
nastawiam sie bojowo. nie będę oglądała filmów jak to wygląda bo z opisów dziewczyn które już je obejrzały to wychodzi na to że albo są przerażajace albo zbyt delikatne. jak sama będę rodziła to będę wiedziała. ale warto słuchac i czytac porady co zrobic aby poród był łatwiejszy, lżejszy czy szybszy. np. szkoły rodzenia uczą wielu pomocnych zachowań, pozycji podczas porodu czy oddychania. kiedy znajdę się już na porodówce to powtarzała bedę sobie dwa najcelniej do mnie trafiające "przesłania" 1. jest to ból przez który wnosimy na świat coś cudownego (słowa położnej na zajęciach w SR). 2. wiele kobiet na świecie chciałoby ten ból przeżyc a niestety nie bedzie im to dane (słowa jednej z moich mamusiowych koleżanek wizażowych) wierze że bedzie dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Zadomowienie
|
Ja tez sie balam porodu, nie wiem czemu ale skrycie marzylo mi sie CC
![]() ![]() Ale aniolka mam kochanego ![]()
![]() |
#47 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
kobieta za ladą
|
dojście po cc zalezy od kobiety---ona jak sama pisze ubłagała cc i dzięki bogu bo dziecko było tak ułożone ze nie mogło wyjsć
ja sama miałam cc i po 3 tygodniach było wszystko w porządku czasem musi być cc i tyle nie ---to też w jakimś sensie jest forma porodu tak czy siak wszystko boli i po jakimś czasie ból mija ważne ze dziecku nic nie jest ![]()
9 lipca 2014 godzina 2 .00 -------- 20.04 2015---świat się zatrzymał ![]() trzeba dzisiaj nie mieć czasu Edytowane przez dudipopka Czas edycji: 2009-10-21 o 11:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#52 |
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() ja urodziłam córkę przez CC pół roku temu,zaczęło się porodem SN...dużo by opowiadac,w każdym bądź razie doszłam do sibie w 3 dni ![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=303080 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
BAN stały
|
Zazwyczaj niewiedza to strach,a czasami wiedze to strach jeszcze wiekszy..nie wiem czemu hehe ale jakos nie mam ochoty tego czytac...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#55 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
dudipopka, piszesz, ze rodziłaś w Chełmży, ja też mam taki zamiar, napisz proszę, czy dają tam ZZO pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
kobieta za ladą
|
zaraz sprawdze na stronie szpitala
wiesz ja miałam cc więc sama rozumiesz mam http://www.szpital-chelmza.yoyo.pl/oddzial_gin_pol.html z tego co piszą znieczulenie na życzenie pacjentki bezpłatne zawsze możesz do nich zadzwonić i zapytać buziaki i powodzenia! ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- acha jeśli byś wybierała polożną polecam panią Dorotkę(anioł nie kobieta!)lub panią Olę obie świetne!
![]() |
#57 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() mam jeszcze pytanie, kiedy można wybrać sobie położną?czy trzeba jakoś wcześniej kontaktować się z oddziałem i ewentualnie, czy się orientujesz, jaki jest przybliżony koszt takiej dodatkowej opieki?pytam, bo to moja pierwsza ciąża i jestem jeszcze zielona w tych sprawach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
kobieta za ladą
|
jeśli jest nią pani Daninger z tego co wiem mozesz sie z nią umówić na zwiedzanie porodówki(moja znajoma tak miała) co do wyboru położnej ja nie wybierałam bo z racji cc nie było potrzeby zdałam sie na los
![]() ![]() moja znajoma z Torunia która rodziła w Chełmży jeszcze rozmawiała z ordynatorem (dr Mizarewicz)ale nie wiem czy to jest konieczne jeśli byś chciała pogadać z nim on ma dyżur w poniedziałki odrazdam wizyty we wtorki ordynator ma wtedy dzień zabiegów na ginekologii i może nie mieć dla was zcasu
![]() |
#59 |
Przyczajenie
|
Właśnie do niej chodzę, przy następnej wizycie zapytam o taką możliwość
![]() na pewno spytam też o położną, chyba, że okulista wykluczy poród naturalny pozdrawiam serdecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:30.