próbuję się pozbierać po rozstaniu - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-10-20, 20:22   #31
Marzeniatko
Zakorzenienie

Dot.: próbuję się pozbierać po rozstaniu

Cytat:
Napisane przez cameroOonka Pokaż wiadomość
No cóż.
Teraz jestem pewna.
Właczyłam gg po kilku dniach nieobecnosci a w jego opisie " ;* "
nawet specjalnie mi juz nie zal...
tylko jestem wsciekla tym jak mnie oklamał.
w zywe oczy
Tak naprawdę on może sobie ustawiać opisy jak chce, nawet że właśnie się pocałował w łokieć - CIEBIE TO JUŻ NIC NIE OBCHODZI! Notabene, mój przyszły niedoszły po tak naprawdę ostatnim naszym spotkaniu wiedzieliśmy, że to koniec zrywając kontakt ustawił sobie w opisie coś o pięknie prawdziwej, tętniącej miłości znakując to inicjałem, które bynajmniej nie należały do mnie. A wiesz co sobie wtedy pomyślałam? A pies Cię cmokał jestem za fajna, żeby się Tobą przejmować i usunęłam jego numer. Ty też miałaś to zrobić! Dlaczego on jeszcze widnieje u Ciebie na liście gg?! I bez żadnych rozpaczających opisów. Wrzuć sobie " " w opisie, nawet nie wiesz jak bardzo go tym zdenerwujesz, bo on własnie oczekuje, że leżysz i wypłakujesz resztki łez. Dla prawdziwego męźczyzny łzy kobiety powinny być największą porażką, ale on do tego typu raczej nie zależy. Niestety, ale odnosi satysfakcję, że tak za nim rozpaczasz. A pokaż mu "a guzik! wcale za Tobą nie rozpaczam wredna małpo!" i zrób coś wreszcie dla siebie!
Twoje życie nie może się kręcić tylko wokół niego! WYJDŹ no kobieto do ludzi. Zacznij się uśmiechać. Wiem, że łatwo wpaść w taki dół i tylko smucić się, płakać, smucić się i płakać. Tak jest łatwiej, ale nie idź na łatwiznę. Wychyl uśmiechnięty pyszczek do świata. Zobacz jego pozostałe barwy. A na przyszłość - nie buduj swojego życia na facecie to się nigdy nie zawali.

A teraz mała spowiedź - co ostatnio zrobiłaś dla siebie? Zajęłaś się czymś? Jak spędziłaś dzisiejszy dzień?

B L O G

Marzeniatko wystarczy Marzena
Marzeniatko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-21, 16:10   #32
cameroOonka
Raczkowanie

Oficjalnie skasowałam jego gg, na którym wciąż tkwił upiorny opis.
Najbardziej sie boje tego ze juz nigdy sie nie zakocham
Ze nikt nie spodoba mi ani fizycznie ani z charakteru.
Póki co nawet nie chce, zebyscie nie myslaly sobie...
ale taka mysl tez mnie nawiedza..
cameroOonka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-21, 16:45   #33
Marzeniatko
Zakorzenienie

E tam, pierdoły gadasz. Conajmniej jak 5o letnia kobitka. Jeszcze się zakochasz, nie wiesz nawet jak bardzo. Nie będziesz szukać miłości, a ona sama do Ciebie przyjdzie, a o nim nawet nie pomyślisz, nawet nie zauważysz, jak szybko o nim zapomnisz.

B L O G

Stary 2009-10-21, 18:09   #34
laven
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Marzeniatko Pokaż wiadomość
E tam, pierdoły gadasz. Conajmniej jak 5o letnia kobitka. Jeszcze się zakochasz, nie wiesz nawet jak bardzo. Nie będziesz szukać miłości, a ona sama do Ciebie przyjdzie, a o nim nawet nie pomyślisz, nawet nie zauważysz, jak szybko o nim zapomnisz.
A co w momencie jak kilka dni po rozstniu myśl o tym, że On gdzieś tam jest z inną kobietą... i ja dotyka, całuje, mówi być może to co mi mówił... co jeśli ta myśl nie daje już żyć? Czy naprawdę to uczucie minie??? :-(
Stary 2009-10-21, 18:29   #35
Marzeniatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laven Pokaż wiadomość
A co w momencie jak kilka dni po rozstniu myśl o tym, że On gdzieś tam jest z inną kobietą... i ja dotyka, całuje, mówi być może to co mi mówił... co jeśli ta myśl nie daje już żyć? Czy naprawdę to uczucie minie??? :-(
Nie powinno się wtedy takim facetem przejmować, bo najwidoczniej nie jest niczego wart. To nie zawsze jest tak, że mężczyżni nie przeżywają rozstań, że ich to nie boli. To nieprawda. Boli, ale takiego mężczyzny, dla którego łzy kobiety są największą porażką. Gdzieś przeczytałam, że jeżeli "żałoba" po miłości trwa kilka dni, to nie była to prawdziwa miłość. Widocznie, nie była. Jeżeli teraz się gdzieś mizia z jakąś inną lalą to po prostu nie jest godny jakiegokolwiek uczucia, najmniejszego ciepła z naszej strony. Ma bardzo zaburzony "świat uczuć", nie docenia innych, bawi się uczuciami. Niestety, ale taka prawda. Wiem, że rozstanie jest bolesne - nie wyobrażamy sobie bez tej osoby życia, ale trzeba się pozbierać. Tkwienie z martwym punkcie nam nic nie da.

Trzeba się nareszcie zebrać w sobie i wyjść do ludzi. Znam to z autopsji, wiem co to są podpuchnięte oczy od płaczu, wiem jak to jest nie móc wyjść z domu, gdy byle reklama zmusza do płaczu, ale trzeba w pewnym momencie zdać sobie z czegoś sprawę, zrozumieć, dojrzeć do decyzji, że widocznie to nie był nikt dla mnie. To nie on miał mi przychylić nieba i karmić mnie swoim spojrzeniem codziennie rano do końca życia. Wierzę w miłość taką najprawdziwszą, taką do babcinych lat, taką ponad wszystko. Widocznie jeżeli się coś rozpada to jest tylko następstwem czegoś nowego. Każdy koniec ma swój początek.

Warto sięgnąć pamięcią. Ile razy to my, kobiety zakochujemy się i wzdychamy do jakiejś osoby. Przypomnijmy sobie pierwszą miłość, pierwszego partnera, kogokolwiek bez kogo nie wyobrażałyśmy sobie niegdyś życia, a teraz? Czy jest ta osob przy nas? I jak, żyjemy? Owszem, bo wszystko to kwestia czasu.

Nie ma lepszego lekastwa niż czas. Nic nie jest w stanie nas lepiej wyleczyć. My możemy jedynie sobie w tej "kuracji" pomóc. Wyjść do ludzi, starać się o tej osobie nie myśleć, a nawet znienawidzić. Od miłości do nienawiści bardzo krótka droga, ale czasami to jedyne wyjście z sytuacji. Trzeba też się czymś zająć. Kiedy ja się leczyłam z niespełnionej miłości pracowałam i się uczyłam. Nie miałam na nic kompletnie czasu, a wieczorem myślałam tylko o tym, żeby położyć się do łóżka. Nie było czasu na rozmyślanie - i Wam też to polecam. Zająć się czymś takim, żeby pochłonęło to Wasz czas, żebyście nie miały czasu na głupie wspomnienie i uciekanie do tych lepszych chwil, do przypominania sobie jego dotyku.
Jego już nie ma i trzeba sobie zdać z tego sprawę. Wyjść ze świata marzeń i nie idealizować tej postaci. Skoro nie jesteście razem to coś było nie tak, więc idealność prysła. Jak już się wyleczycie z tej osoby to wtedy możecie sobie przypomnieć, że kiedyś było fajnie, teraz, na dzień dzisiejszy takie rozgrzebywanie ran i wspominanie nie jest dobre, nie dla zranionego serca.

Może warto wstać z łóżka i się uśmiechnąć do lustra?

B L O G

Edytowane przez Marzeniatko
Czas edycji: 2009-10-21 o 18:31
Stary 2009-10-21, 18:29   #36
vilema
Rozeznanie

Cytat:
Minie, tylko się nie zdręczaj takimi myślami: co on robi, co jej mówi itp. Nie katuj się w ten sposób, myśl że gdzieś tam jest ten przeznaczony dla Ciebie i wcześniej czy pózniej go spotkasz !!! Patrz w przyszłość a nie rozpamietuj tego co było.
Stary 2009-10-21, 18:34   #37
laven
Raczkowanie

A co w momencie kiedy POMIMO tego wszystkiego wciąż mam nadzieje, że jeszcze kiedyś będziemy razem? Wszyscy mi powtarzają, że pary się rozchodzą i schodzą...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-10-21, 18:37   #38
vilema
Rozeznanie

Cytat:
A co w momencie kiedy POMIMO tego wszystkiego wciąż mam nadzieje, że jeszcze kiedyś będziemy razem? Wszyscy mi powtarzają, że pary się rozchodzą i schodzą...
Nie łudz się nie będziecie razem jak coś sie kończy to raz na zawsze, fakt zdarzają się wyjatki ale ty powinnaś wziąść się w garść i przyjąć do wiadomości że nie wchodzi sie dwa razy do tej samej rzeki !! Wiem że to może trochę okrutne ale im szybciej to zrozumiesz tym lepiej dla Ciebie
Stary 2009-10-21, 19:22   #39
Marzeniatko
Zakorzenienie

Cytat:
Sama musisz przestać w to wierzyć. Skoro nie jesteście razem, zakładam, że Cię zostawił, czyli Cię nie kocha - czy chciałabyś być z kimś kto Cię nie kocha? A każde słowo w Twoim kierunku może być nieszczere? Nie warto się tak męczyć.
Zrozum w końcu, że razem być nie będziecie. Nikt za Ciebie tego nie zrobi.

B L O G

Stary 2009-10-22, 14:32   #40
laven
Raczkowanie

Cytat:
Sama musisz przestać w to wierzyć. Skoro nie jesteście razem, zakładam, że Cię zostawił, czyli Cię nie kocha - czy chciałabyś być z kimś kto Cię nie kocha? A każde słowo w Twoim kierunku może być nieszczere? Nie warto się tak męczyć.
Zrozum w końcu, że razem być nie będziecie. Nikt za Ciebie tego nie zrobi.
Dzisiaj mi ostatecznie powiedział, że do siebie nie wrócimy. Boli...
Chyba możesz być ze mnie "dumna"... Usunęłam jego numery telefonów, zdjęcia z telefonu i filmiki. Zaczynam usuwać z mojego życia wszystko co się z nim wiąże i jego samego-co jest najtrudniejsze po ok. 2 latach. Będzie dobrze, prawda? Tzn wiem, głupie pytanie, ale będzie lepiej jak wszystko usunę i postaram się zapomnieć, prawda? Masz racje, muszę zrozumieć to sama... JEGO JUŻ NIE MA... A sama sobie też poradzę... jakoś poradze...
Dziękuje Marzeniatko, że mi otworzyłaś oczy.
Stary 2009-10-22, 14:59   #41
Marzeniatko
Zakorzenienie

Laven oczywiście, że będzie dobrze.
Pamiętaj, każdego dnia będzie coraz lepiej - nie gorzej. Z dnia na dzień wszystko przestanie Ci go przypominać, aż w pewnym momencie zauważysz, że o nim nie myślisz. Jesteś silna, dasz radę! Bylebyś nie rozpamiętywała i nie wracała pamięcią do tego co było, podkreślam CO BYŁO, a nie jest. To przeszłość, nie pozwól jej się powtórzyć. Dasz radę żyć dalej i być szczęśliwą, ale bez niego.
Porzucona? Skądże, znowu po prostu do wzięcia..

B L O G

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-22, 15:27   #42
vilema
Rozeznanie

Cytat:
Dzisiaj mi ostatecznie powiedział, że do siebie nie wrócimy. Boli...
Chyba możesz być ze mnie "dumna"... Usunęłam jego numery telefonów, zdjęcia z telefonu i filmiki. Zaczynam usuwać z mojego życia wszystko co się z nim wiąże i jego samego-co jest najtrudniejsze po ok. 2 latach. Będzie dobrze, prawda? Tzn wiem, głupie pytanie, ale będzie lepiej jak wszystko usunę i postaram się zapomnieć, prawda? Masz racje, muszę zrozumieć to sama... JEGO JUŻ NIE MA... A sama sobie też poradzę... jakoś poradze...
Dziękuje Marzeniatko, że mi otworzyłaś oczy.
Główka do góry, z dnia na dzien będzie lepiej, najważniejszy krok do nowego życia już zrobiłaś, brawo najważniejsze to usunąć go ze swojego otoczenia. Teraz żyj i ciesz się wolnością
Stary 2009-10-22, 15:37   #43
laven
Raczkowanie

Cytat:
Laven oczywiście, że będzie dobrze.
Pamiętaj, każdego dnia będzie coraz lepiej - nie gorzej. Z dnia na dzień wszystko przestanie Ci go przypominać, aż w pewnym momencie zauważysz, że o nim nie myślisz. Jesteś silna, dasz radę! Bylebyś nie rozpamiętywała i nie wracała pamięcią do tego co było, podkreślam CO BYŁO, a nie jest. To przeszłość, nie pozwól jej się powtórzyć. Dasz radę żyć dalej i być szczęśliwą, ale bez niego.
Porzucona? Skądże, znowu po prostu do wzięcia..
Dziękuje, szczególnie za to ostatnie zdanie Dużo osób pyta się mnie dlaczego ON mnie zostawił? Ale to nie tak! Rozstaliśmy się polubownie z tym, że ja czuję chęć spróbowania jeszcze raz. Teraz będę wiedziała co odpowiadać. Wiem, że jeszcze nie raz się rozczaruję, będę tęsknić i będą chwile załamania. Ale dzięki temu co tu napisałaś chyba powoli nabieram przekonania, że jakoś sobie poradzę. Może to nie jest moja porażka? Najgorsze, że wiem gdzie zrobiłam błąd, ale za późno by spróbowac to naprawić. Wyciągnęłam z tego wnioski. Byłam egoistką w pewnej sytuacji. Teraz inaczej patrze na wszystko. Szkoda, że za późno się "obudziłam". Bądź, co bądź to przyda mi się ta wiedza na przyszłość... Kobieta nie może liczyć, że facet będzie za nią latał kiedy da mu do zrozumienia, że tego nie chce. Chciałam poczuć, że On się o mnie stara, a tymczasem On mnie... A tymczasem On powiedział, że jest już zmęczony tym staraniem. Kurde, miałam napisać pare zdań a tak się rozpisałam. Lżej mi, bo długo to dusiłam w sobie...
Stary 2009-10-22, 15:48   #44
Marzeniatko
Zakorzenienie

Laven wszyscy się uczymy na swoich błędach, byleby dobrze tą życiową lekcję wykorzystać, ale nie obwiniaj się i nie patrz w przyszłość, widocznie tak musiało być. Pamiętaj, każdy koniec jest początkiem.

B L O G

Stary 2009-10-23, 15:27   #45
cameroOonka
Raczkowanie

Napisał do mnie na gadu, ale nie odpisałam...
Dzisiaj napisał sms z tym czy nie przeszkadza i co u mnie...
mam odpisać? Nie wiem, jest mi w sumie obojętny.
Stary 2009-10-23, 17:47   #46
vilema
Rozeznanie

Cytat:
Napisał do mnie na gadu, ale nie odpisałam...
Dzisiaj napisał sms z tym czy nie przeszkadza i co u mnie...
mam odpisać? Nie wiem, jest mi w sumie obojętny.
Noi jak odpisałaś?
Stary 2009-10-23, 17:55   #47
cameroOonka
Raczkowanie

Nie. Ale w sumie na stopie kolezenskiej moglabym z nim pogadac.
Zastanawialam sie i w sumie nie chcialabym z nim juz byc
Nie po tym jak mnie potraktował.
Stary 2009-10-23, 18:03   #48
vilema
Rozeznanie

Cytat:
Nie. Ale w sumie na stopie kolezenskiej moglabym z nim pogadac.
Zastanawialam sie i w sumie nie chcialabym z nim juz byc
Nie po tym jak mnie potraktował.
Brawo, jesteś silna i mądra i tak trzymać.
Pokaż mu, że twój świat na nim się nie konczył
Wkoncu znajdziesz faceta który doceni co ma !!!!
Stary 2009-10-23, 18:05   #49
cameroOonka
Raczkowanie

Ciagle sie zastanawiam ale chyba odpisze jak jeszcze raz sie odezwie, w co watpie
Czyli to i tak nie mialoby sensu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-23, 18:12   #50
vilema
Rozeznanie

Cytat:
Ciagle sie zastanawiam ale chyba odpisze jak jeszcze raz sie odezwie, w co watpie
Czyli to i tak nie mialoby sensu
Nie , taki związek już by niemiał sensu i nawet niema sensu nad tym dumać. Jeśli chcesz mu odpisać na stopie koleżeńskiej to odpisz nic w tym złego.
Ale pomyśl czy znowu ci się w głowce nie pomąci i nie będzie znowu ciężko. Może daj sobie jeszcze trochę czasu żeby się z niego wyleczyć
To tylko moje zdanie a ty zrobisz jak ci podpowiada rozum i serducho, choć tego drugiego to narazie bym zabardzo nie słuchała
Stary 2009-10-23, 18:54   #51
cameroOonka
Raczkowanie

Sama nie wiem,
Z jednej strony chce miec z nim kontakt bo zawsze nam sie swietnie gadalo, a z drugiej po tym jak sie zachowal nie mam ochoty...
i takie we mnie sprzecznosci
Stary 2009-10-23, 19:04   #52
julka610
Raczkowanie

odczekaj jeszcze trochę, na razie za świeże masz rany żeby ot tak z nim rozmawiać
julka610 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-23, 19:33   #53
marmutita
Rozeznanie

Cytat:
Sama nie wiem,
Z jednej strony chce miec z nim kontakt bo zawsze nam sie swietnie gadalo, a z drugiej po tym jak sie zachowal nie mam ochoty...
i takie we mnie sprzecznosci
Nie odpisuj, nie odpisuj i jeszcze raz nie odpisuj
Wtedy zacznie dzwonić hehe
A czy odbierzesz i jak poprowadzisz rozmowę to już zależy od Ciebie.
Ponieważ znam taki schemat, bardzo ale to bardzo trzymam za Ciebie kciuki, abyś wytrzymała i sprowadziła chłopaka na ziemię:
- albo brak odzewu - megaokrutne , ale facet zapracował na to;
- albo odzew, ale w tonie: z uśmiechem na twarzy i spokojnym pogodnym tonem, zdecydowane: mam się świetnie, ale nie mam teraz dla Ciebie czasu bye bye....
Wierzę że będziesz twarda i nie dasz się zmiękczyć i wodzić za nos.
Niech facet zobaczy ile tak naprawdę jest wart !
marmutita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-10-23, 19:39   #54
vilema
Rozeznanie

To normalne że masz wątpliwości : "chciałabym i niechciałabym" przecież jakaś cząstka Ciebie nadal do Niego ciągnie i to normalne. Ale moim zdaniem będzie lepiej jak odczekasz.
Stary 2009-10-23, 20:13   #55
cameroOonka
Raczkowanie

jeuz znowu pisze do mnie na gadu.... czy jestem

gadac z nim ??

no dobra pisze z nim.
o tym ze mi rewelacyjnie tzn generalnie pisze bardzo ogolnikowo bez zaglebiania sie i pytania go ocokolwiek
jak cos zmaci po prsotu przestane pisac

Edytowane przez cameroOonka
Czas edycji: 2009-10-23 o 20:21
Stary 2009-10-23, 20:27   #56
Marzeniatko
Zakorzenienie

CameroOonka po co usuwałaś jego numer? Żeby teraz z nim rozmawiać? Sama siebie oszukujesz, bo rozmawiasz z nim, bo bardzo chcesz. Tak naprawdę chciałabyś mu napisać jak bardzo tęsknisz. ZAKOŃCZ JAK NAJSZYBCIEJ TĘ ROZMOWĘ!!
Pamiętaj, dla niego nie masz czasu!

B L O G

Stary 2009-10-23, 20:32   #57
cameroOonka
Raczkowanie

no w porzadku rozumiem te rady, bo maja mi pomoc niecierpiec i prawdopodobnie masz racje.
ale swoje wiem, nie bylabym juz z nim.
bo PO PROSTU nie chce.
satysfakcje mi sprawia ze nagle sie odzywa.
byl dlugo moim przyjacielem zanim sie rozstalismy no ale w porzadku urwalam rozmowe...
Stary 2009-10-23, 20:37   #58
Marzeniatko
Zakorzenienie

Cytat:
no w porzadku rozumiem te rady, bo maja mi pomoc niecierpiec i prawdopodobnie masz racje.
ale swoje wiem, nie bylabym juz z nim.
bo PO PROSTU nie chce.
satysfakcje mi sprawia ze nagle sie odzywa.
byl dlugo moim przyjacielem zanim sie rozstalismy no ale w porzadku urwalam rozmowe...
A mi się jednak wydaje, że sama siebie oszukujesz. Jeszcze kilka dni temu nie byłaś w stanie usunąć jego numeru, więc jeżeli by się dobrze postarał, pokomplementował - znowu zaczęłabyś o nim myśleć w kategorii "love" i wszystko zaczęłabyś od początku.

Rozmawianie z nim, nawet olewcze daje mu sygnał - ok, odzywa się - nic się nie stało.
Haloo... czy oby na pewno się nic nie stało? Nie szkoda Ci tych wszystkich wylanych łez? Nie powinnaś mieć dla niego nawet 2 minut. Zranił Cię, nie liczył się z tym co myślisz - czy naprawdę zasługuje na rozmowę z Tobą?

Odpowiedz sama sobie, szczerze - nie pisz tego tutaj, po prostu to przemyśl - czy jeżeli by przyszedł z bukietem róż i powiedział, że wie co stracił czy nie przytuliłabyś go i po prostu nie wróciła? Zapewne tak, bo wszystko jest jeszcze świeże - ale to naturalne, dlatego nie mów mi, że już go nienawidzisz i nie działają na Ciebie jego sztuczki, bo skoro byliście razem to on dobrze wie jak na Ciebie "zadziałać", aby Cię w środku rozczulić. To, że będzie teraz starał się złapać kontakt, będzie się odzywał - to naturalne - mężczyźni nie lubią porażek, a to że go wcześniej olałaś jest w jego mniemaniu porażką i jego męskiego ego nie pozwala mu z tym "żyć" i musi Cię mieć znowu na wyciągnięcie ręki.

B L O G

Stary 2009-10-23, 20:40   #59
cameroOonka
Raczkowanie

ehh, pewnie masz racje.
napisalam mu po 10 miutach musze isc i zeszlam.
a on ustawil opis 'ktos na piwo?'
tak dla rozjasnienia sytuacji...
i teraz wywalilam jego gg.

Jezu zawsze tak jest. Najpierw sie cos robi a potem zaluje

Edytowane przez cameroOonka
Czas edycji: 2009-10-23 o 20:46
Stary 2009-10-23, 21:08   #60
Marzeniatko
Zakorzenienie

Kolejna nauczka na przyszłość. Ucz się na błędach, ale ich ponownie nie popełniaj - droga do sukcesu.

B L O G

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości