![]() |
#31 |
Zadomowienie
|
Dot.: Czego nie zrobi mężczyzna?
moj tez nie poniesie mi torebki- ewentualnie zatrzyma sie z nia i bedzie tak trzymal, aby nikt nie zobaczyl co ma w rekach
![]() aaa, no i nie gotuje- twierdzi, ze nie potrafi, ale gdyby chcial, to by sprobowal ![]() Za to to on zawsze pierze i prasuje, czesto tez sam sprzata i zajmuje sie nasza koteczka ![]()
![]() |
#32 |
Wtajemniczenie
|
Tak sobie myślę, że wszystkie pisałyście raczej o tym, że Wasi TZ chcą zachować wizerunek męskiego faceta, więc nie chcą być widziani w jakiejś babskiej sytuacji...
Zaczęłam się zastanawiać czy odwrotnie też tak jest. Czy kobieta nie ubierze czegoś męskiego, albo nie zrobi czegoś, żeby nie zostać posądzonym o niekobiecość? Ja przynajmniej nie potrafię sobie przypomnieć takich sytuacji u mnie... Może nie pamiętam... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Rozeznanie
|
No to jest dobre pytanie
![]()
![]() |
#34 |
Wtajemniczenie
|
Zgadzam się z Wami. Może to też wynika z tego, że to faceci za wszelką cenę chcą uchodzić za męskich i strasznie się wstydzą wykonywania typowo ' babskich ' zajęć, choć to stereotypowe myślenie. Kobieta za to może się zabierać za ' męskie sprawy ' i nikt jej nie posądzi o bycie ' ciotą ' ewentualnie ' pedałem '.
![]()
![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
Postanowiłam przyłączyć się do tego wątku bo jest ciekawy. Otóż mój TŻ jakoś nie ma barier przed chodzeniem z parasolem, zakłada szalik etc. Nie wiem jak z tamponami i podpaskami, bo nigdy go o to nie prosiłam i póki co nie zamierzam - wolę mieć zapas niż gdyby mi miało braknąć.
Ale jest coś czego NIGDY nie zrobi - upranie czegokolwiek w rękach!!! Kiedyś lała mu się z nosa krew i poplamił nią białą koszulę. Bardzo się oburzył gdy powiedziałam mu, że będzie musiał plamę zaprać w zimnej wodzie w rękach. Niesamowicie wkurzony stwierdził, że na pewno ON tego nie zrobi i po prostu wrzuci koszulę jak zwykle do pralki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Copyraptor
|
Ja bym na przykład nigdy nie splunęła na ziemię, albo nie wysmarkała nosa "w palce"
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem, czy jest taka rzecz...
Z myciem okna, noszeniem parasola, noszeniem mi torebki, kupowaniem podpasek i testów ciążowych nie ma problemu... Wiem, nie ogoliłby pach ![]()
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
mój TŻ nie ubierze nigdy takich np. sweterków ,bo uważa je za 'niemęskie' .a szkoda ,bo na pewno by ładnie wyglądał .bynajmniej mi by się z pewnością podobało jak by wyglądał
![]()
and if i dreamin' ,i dreamin' of you ♥. Edytowane przez cocaine_kate Czas edycji: 2009-10-27 o 18:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
to widze, ze moj jest jakims ewenementem
![]() nosi parasolke ![]() ![]() kremu do rąk używa częściej niż ja ![]() ![]() do rozowych koszulek namowilam go ja i jestem z tego dumna, bo swietnie w tym kolorze wyglada ![]() ![]() torebki mi niestety nie nosi, bo moje torebki sa zawsze lekkie i przede wszstkm pasują do MOICH butów xD ale za do siotra tżta nigdy nie nosi swoich torebek, wiecznie jej chlopak gania z jakimis małymi torebeczkami ![]()
![]() |
![]() |
#41 |
Zadomowienie
|
bo do istna głupota by facet nosił kobiecie torebkę . bo w ko moja torebka czy jego ? nie mówię o siatkach z zakupami bo to oczywiście co innego .
każdy facet także lubi zadbać o siebie i czuć się atrakcyjnie . mój na pewno by nie zrobiłby coś wbrew sobie tylko dlatego , że ktoś tak chce. nie pozwoli na randce zapłacić mi za nas .
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#42 |
Wtajemniczenie
|
Moja znajoma tak kiedyś potraktowała swojego tz w sklepie. O nie kwapił się po siatki z zakupami a ona do niego: nie wiedziałam, że popierasz muzułmański model rodziny, że kobieta za tobą z siatami! Strzelił buraka i teraz się rzuca na siatki pierwszy!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | ||||||
Zakorzenienie
|
moi koledzy też miewają takie foszki
![]() ![]() gdy idzie sam, to nie nosi. ze mną nosi i dzielnie trzyma. nie, że niemęskie - nie lubi poprostu Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() mój tż za niemęskie uznaje golenie się w innych partiach niż twarz (czyli temat powracający ![]() aha - nie pierze, bo nie potrafi obsługiwać pralki (za to na wakacjach ręczne przepierki należą do niego - ma wiecej siły). raczej nie gotuje (chyba, ze chce sprawic mi przyjemnosc. ale tez nie jest w tym najlepszy. ogolnie wole, zeby trzymal sie z dala od kuchni). natomiast prasuje lepiej ode mnie ![]() ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Cytat:
![]()
![]() bynajmniej - wcale, zupełnie, ani trochę, zgoła (zwykle w połączeniu z partykułą nie) Edytowane przez aktaga13 Czas edycji: 2009-10-29 o 09:21 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zadomowienie
|
![]() Torebki swojemu TZowi nigdy nosic nie daje, chyba ze potrzymac przez 10 sekund w razie potzreby. Ale moj TZ nigdy nie nosi parasola, musialoby byc oberwanie chmury chyba zeby go zmusic ![]() I nie przywiazuje wagi do prasowanie bo twierdzi ze wyprasuje sie na nim ![]() ![]() Okien mu myc nie daje bo widze potem same smugi ale do sprzatania gonic go nie musze na szczescie, jest zawsze chetny nawet do zmywania ![]() nie scieli nigdy lozka i nie lubi kremowac twarzy uwaza ze faceci sie nie kremuja |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
ja bym nie chciala aby moj tz nosil moja torebke
![]() czego nie robi moj tz poza noszeniem torebki?? nie kremuje twarzy ani rak i nie nosi sandalow..
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
dzisiaj stałam o 19:00 na przystanku tramwajowym z moim Teżetem ,było już dość zimno. on - rozpięta do połowy kurtka ,goła szyja. szalika nigdy nie założy - bo nawet nie posiada
![]() ![]()
![]() |
#47 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() mój tak samo... ani szalik ani golf Edytowane przez JOANNA16 Czas edycji: 2009-10-29 o 21:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
tak ,definitywnie mają wspólne cechy
![]() ![]() ![]()
![]() |
#49 | |
BAN stały
|
nie zalozy czapki,szalika, sweterkow takich jak kolezanka kilka postow wyzej dala zdjecie,nie zapusci wlosow dluzszych niz 4 cm(co miesiac fryzjer obowiazkowo)nie poniesie torebki(ew torbe,plecak)nie zalozy obcislych spodni i w ogole niczego takiego;p
---------- Dopisano o 00:33 ---------- Poprzedni post napisano o 00:32 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
Zadomowienie
|
nie nosi szlika, rekawiczek i uwaza ze nie upiecze nigy ciasta i nie pilnikuje paznokci
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Zadomowienie
|
![]()
hahaha mój tak samo nie da sobie wypiłować pazurków !!!!
![]() ucieka jak od ognia ! ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Cytat:
paski, prążki i romby NIEMĘSKIE ?? ;/ ![]() NO CHYBA ,ŻE W KOLORZE RÓŻOWYM ALBO coś w tym guście to owszem, takie są niemęskie.
![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
nie nosi mi torebki !
nie rozumiem dziewczyn które maja malutkie torebeczki i dają chłopakowi żeby je niósł ..
![]() |
#53 |
Zadomowienie
|
te parasolki, japonki, kolor rozowy, to chyba jakies wyjatkowo polskie wynaturzenia?
w innych, znanych mi krajach, panowie nie maja z tym klopotu. podejrzewam, ze nikomu by nawet nie przyszlo do glowy zastanawiac sie zalozyc czy nie japonki, przy 50 stopniowych upalach na przyklad. noszenie damskiej torebki przez TZ jest bardzo nieeleganckie, to tak samo jak isc w garniturze i niewypastowanych butach. czego nie zrobi mezczyzna? nie zapyta o droge! chyba jeszcze nie bylo, albo mi umknelo Edytowane przez vanniaa Czas edycji: 2009-10-31 o 14:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
Mój Tż parasola też nie nosi, woli moknąć. Torebkę czasem poniesie, ale tylko chwilkę jak mam zajęte ręce. Nie używa kremu do rąk, nie poda mi ręki, jak ja mam posmarowane i nie nosi rękawiczek, ani szalika. Nigdy nie ogoli już pach, kiedyś ogolił bo mu jakoś tak niefortunnie zwróciłam uwagę. I któregoś pięknego dnia dzwoni do mnie, i się żali: "Ogoliłem pachy i boli, strasznie boli" ja pytam "To jak ty goliłeś? Posmarowałeś czymś czy nie?" i się śmieję, a on urażony "Goliłem się na "sucho" Myślałam, że padnę, od tamtej pory mówi, że już nigdy nie ogoli pach. Panicznie boi się szczurów, nawet w telewizji i nie ogląda horrorów, za to w kółko by oglądał wojenne, taki twardziel z niego
![]() ![]() Różowego koloru też nie nosi. A co do pytania o drogę, to raz zawiózł mnie do szkoły pierwszy raz, miałam papiery zawieźć, to on nie pytał tylko ja musiałam wysiadać z samochodu i pytać, bo to przecież ja nie sprawdziłam na mapie.
Edytowane przez slonko8918 Czas edycji: 2009-11-02 o 00:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Wtajemniczenie
|
-"Niemęskie" sporty ------> łyżwy (nawet tak raz do roku w ferie
![]() ![]() ![]() - udawana niewrażliwości muzyczna i poetyczna ![]() ![]()
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Raczkowanie
|
jeżeli chodzi o parasol to woli założyć kaptur ale parasol czasem nosi ma kłopot z włosami prostuje kilka kropli wody to się kręcą więc czy chce czy nie chcę nosi
![]() :Nie założy pełnego zestawu garnituru uważa że wygląda dziwacznie. :Na pewno nie rozkleił by się przy mnie. :Nie założył by RUREK ! i ciesze się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Zadomowienie
|
A mój to chyba kolejny EWENEMENT
![]() -nosi parasol, -kremuje dłonie i twarz ( nie jest typem picusia ...bo takich cukierkowych chloptasi to ja nienawidzę) do niektórych z takich porządnickich rzeczy trzeba go oczywiście gonić ![]() - nosi garnitur kiedy trzeba - nosi ładne sweterki, koszule - jak trzeba to poniesie a raczej potrzyma torebkę bo nie widzę powodów, dla których mój mężczyzna miałby mi nosić torebkę ... ja mu też walizki nie noszę .. ![]() - nosi szalik i czapkę Jedyną rzeczą której nie zrobi to piłowanie pazurków ![]() ![]()
Moda damska od zawsze była najdroższą sztuką opakowania. - Ambrose Bierce ![]() Edytowane przez dorotka_wac Czas edycji: 2009-11-04 o 08:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
Mój TŻ nosi szalik, nawet golf czasami ale musi być bardzo zimno
![]() ![]() Torebki nie daję mu do noszenia, chyba że jest to mega wielka torba z milionem rzeczy w środku to sam ją ode mnie bierze żebym się nie przemęczyła ![]() Na pewno nie założyłby niczego różowego, japonek, swetra w serek (ale to dlatego ze uważa ze źle w takim wygląda) Jedyne co mi nowego przyszło do głowy to kiedyś miał bardzo spierzchnięte usta więc chciałam mu posmarować moją pomadką ochronną (zupełnie przezroczystą oczywiście) i wtedy zaczął uciekać w popłochu mówiąc ze w życiu się szminką nie da pomalować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:31.