Jak mam go zrozumieć? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-10-31, 02:03   #31
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Dot.: Jak mam go zrozumieć?

Cytat:
Napisane przez Aiiiiiii Pokaż wiadomość
Nie trafiony zart. I to jeszcze w towarzystwie. Nie dziwie mu sie ze poczul sie zle. I oczywiste jest dla niego i wszystkich oprocz ciebie ze mowilas o jego ptaszku, no bo z nim masz aktualnie do czynienia. Dalas ogolnie mowiac do zrozumienia ze sie nie sprawdza.

Wiesz dlaczego on nie chce w dalszym ciagu z toba rozmawiac? Bo przeprosilas ale absolutnie nie poczuwasz sie/ nie rozumiesz swojej winy.

A na dodatek roztrzasasz to ponownie ze szwagierka czy kim tam jeszcze, przypominajac jemu i wszystkim w kolo o tej sytuacji i robisz z niego w ich oczach obrazona ksiezniczke.
Zgadzam się

Cytat:
Napisane przez zagubiona89r Pokaż wiadomość
Tylko, że o ile facet nie jest idiotą to widzi jej podejście "niesłusznie krzywdzonej królewny". Żeby przeprosiny coś dały to muszą być szczere, a nie na zasadzie przeproszę chociaż do winy się nie poczuwam. Poza tym po co dodatkowe roztrząsanie sprawy ze szwagierką i kimś tam jeszcze? Żeby sobie znaleźć sojuszników w swojej teorii własnej niewinności? Jak gość o tym wie to ja się wcale nie dziwię, że dalej się nie odzywa.... Niech autorka zrozumie, że palnęła gafę, przeprosi, poczeka aż mu przejdzie, a nie angażuje do sporu całej rodziny, żeby mu wytłumaczyła, że ona go nie ma za co przepraszać.
O, i z Tobą też

Droga autorko... Przykre, że nie próbujesz się trochę wczuć w sytuację swojego faceta i nie rozumiesz w ogóle czym go uraziłaś. Nie dziwota, że nie chce przyjąć przeprosin, skoro widać z daleka, że przepraszasz dla świętego spokoju, a tak naprawdę uważasz, że się czepia o nic.

Może spróbuj się wczuć, wykrzesać nieco empatii i jak już zrozumiesz w czym rzecz i czym się poczuł upokorzony, to wtedy idź przeproś szczerze (również za to, że wcześniej nie starałaś się go zrozumieć), a potem poczekaj, bo nie musi mu przejść natychmiast po Twoich przeprosinach. Zachowuj się w miarę możliwości normalnie, on to przetrawi i mu minie. A na przyszłość się pilnuj bardziej.

P.S. Gdyby mój TŻ zażartował sobie przy naszych znajomych z mojego ciała, czy rzucił jakiś żarcik o naszym życiu seksualnym (a tak pewnie Twój zabrzmiał niezależnie od intencji) to też bym się solidnie obraziła.

A i mnie się raz zdarzyło coś głupiego palnąć i od razu mi się zrobiło głupio... Naprawdę nie widzisz, że on się miał za co obrazić?
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-31, 03:25   #32
ewelline
Zadomowienie

Dot.: Jak mam go zrozumieć?

Cytat:
Napisane przez softer Pokaż wiadomość
Żarty były na temat jego brzucha (który ostatnio po rzuceniu palenia trochę urósł), szwagier zaczął żartować na temat swojego brzucha. W końcu ktoś powiedział, że "każdy ptaszek powinien mieć swój daszek", a ja dodałam, że dobrze jakby czasami z pod niego wyfrunął
Co do tego jak on mi się odwdzięczył, to powiedzmy (delikatnie), że mnie odtrącił od siebie, kiedy chciałam się pogodzić. Rano powiedział, że to były jego żarty, po czym ja powiedziałam, że między moimi a jego jest ta subtelna różnica, że moje były nie zamierzone. No i wtedy dowiedziałam się, że jednak były zamierzone, on przecież lepiej wie
To nie były pierwsze tego typu żarty i nigdy wcześniej się tak nie zachowywał.
Niestety ten zart zabrzmial jednoznacznie. Jakbys narzekala na zycie seksualne w gronie znajomych. Twoj TZ mogl sie poczuc urazony, szczegulnie jesli jest wrazliwy na tym punkcie lub nie jest pewny czy Ciebie satysfakcjonuje Wasze zycie seksualne.
Mysle, ze z czasem przejdzie mu zlosc, ale znajac wrazliwych facetow pewnie bedzie to bardzo dlugo dlugo pamietal.
ewelline jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości