![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowe 2010!!! :)
Cytat:
tak ale to za szybko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#32 | ||
Wtajemniczenie
|
Hurra
![]() Jaszczka właśnie zastanawiałam sie gdzie ty się podziewasz!! Ja z tż starałam się 4 cylke aż tu nagle.... wiadomo.. brak @ po 4 dniach teścik i piękna 2 kreseczka. Co do mojego samopoczucia to hmmm.... Średnio. Cały czas ćmi mnie brzuch i chodzę mega zmęczona.Poza tym cycuchy bolą jak cholera. I chyba mam juz urojenia, ale brzuch mi chyba napuchł i mnie spodnie cisną!! muszę rozpinac od czasu do czasu guzik. W czwartek jestem umówiona do lekarza więc mam nadzieję ze na usg już coś wyjdzie. NO i wiadomo obawy są... ale mama nadzieję ze bedziemy mogły się dzielić swoimi bolączkami i będziemy się nawzajem wspierać. Tak jak na moim ukochanym wątku staraczkowym. Pozdrawiam wszystkie Dziewczynki ze Staraczkowego!!!! ![]() A wy laski byłyście już u lekarzy? ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#33 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A ty? PS. Gdzie się podziewałam? a tu i tam ![]()
![]() |
#34 |
Zadomowienie
|
Gratuluję wszystkim młodszym mamusiom, życzę Wam aby wszystko przebiegało tak jak powinno, braku mdłości i osłabienia
![]() Mamusia majowo-czerwcowa 2010 ![]()
#35 |
Wtajemniczenie
|
heee. ja też mialam 30!!! ale jak ty liczysz od ostatniej mies czyli 5 tydz??? noo co ty. A wogóle zarejestrewalas się juz ? czy nadal stwarzaja problemy?
|
![]() ![]() |
![]() |
#36 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A propos lekarza to umówiłam się na jutro rano do normalnego rodzinnego, tak jak irlandki robią, bo ginekologa z usg to dopiero będę miała po 29 listopada ![]() ![]() A wyników bety dalej nie mam, dziś tam jadę i robię zadymę ![]()
![]() |
#37 |
Wtajemniczenie
|
NO włąśnie wpisywałam i śmiac mi się chce bo to tak troche bez sensu ze się liczy od ostatniej @ A wiadome ze przyjulanko było mniej więcej jakies 2 tyg później czyli Jakieś 3 tyg temu! Czyli na mój chjłopski rozum wychodzi jakiś 3 tydzien! a nie piąty
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
Zadomowienie
|
Dziś w nocy wyczytałam, że ciąża tak naprawdę trwa 266 dni a nie 280 (9 miesięcy), czyli 14 dni krócej niż powszechnie wiadomo, tylko że data ostatniej miesiączki jest tak naprawdę jedyną wiarygodną datą (bo kiedy była owulka to nikt tak naprawdę nie wie, i kiedy doszło do zapłodnienia to też nie wiadomo...). Dlatego się utarło, że ciąża trwa 9 miesięcy (a nie 8,5 jak powinno być) bo lekarze liczą właśnie od pierwszego dnia ostatniego @
![]() Nie wiem czy to wrozumiale napisałam, ale mnie po tym artykule olśniło ![]()
#39 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
Zadomowienie
|
Nie mogłam w nocy spać po powrocie z pracy i tak buszowałam po necie
![]() ![]() ![]() ![]() Co do usg to masz rację, przynajmniej już będzie toto podrośnięte w moim brzuszku i będzie więcej szczegulików widać... Ale ja się doczekać nie mogę i jak bym mogła to bym najchętniej przespała te 3 tygodnie... Znalazłam coś podobnego: http://www.dzieciaczek.com/ile+trwa+ciaza,6.html
It's nice to be important but it's more important to be nice ![]() ![]() Edytowane przez jaszczka Czas edycji: 2009-11-03 o 11:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Wtajemniczenie
|
Witam i ja! Wprawdzie mogę być nie do końca lipcowa,bo w dzisiaj założonej karcie ciąży mam wpisany termin 28.06,ale kalkulatory na internecie wyliczały na 1-4 lipca,więc dołączę do Was
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Ach i jeszcze to ciśnięcie spodni- też tak mam.Już się przerzuciłam na takie luźniejsze,bo w tych dopasowanych nie mogę wysiedzieć,zwłaszcza jak coś zjem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
Gratuluję nowo zafasolkowanym i życzę spokojnej ciąży.
Listopadówka 2009... jeszcze kilka dni ![]()
#43 |
Przyczajenie
|
Witam! Z ogromną radością dołączam do mamusiek lipcowych
![]() Od raz zwracam się z pytankiem: Czy szczepionka przeciw grypie mogła zaszkodzić maleństwu? Jak szczepiłam się o nie wiedziałam, że jestem w ciąży ![]() ![]() Od momentu zasiania fasolki do szczepienia mogło minąć ok 2tyg. Macie jakieś informacje na ten temat? Dodam, że była to szczepionka na zwykłą grypę nie tą chrumkającą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Przyczajenie
|
Witajcie, ja dopiero za tydzień(dwa?) będę wiedziała czy to będzie lipiec, bo teraz jeszcze za wcześnie na test
![]() ![]() Wszystkim mamusiom gratuluje i życze spokojnych następnych miesięcy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#45 | |
Zadomowienie
|
np. tutaj http://www.ciazowy.pl/kalkulator,kto...ien-ciazy.html
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Laseczki ja już wczoraj byłam bladym świtem na badaniu krwi (brrrrr) ale nic nie bolało ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Alex gratuluje ![]() Ja też mam problem ale z oklulistą. Byłam wczoraj i umówiłam się na za 2 tyg na badanie, że wpuści mi jakieśtam krople porażające akomodacje oczy czy jakoś tak... i z tego wszystkiego nie zapytałam, czy to można w ciąży! EDIT: O znalazłam o tych kroplach "Gdy jesteś lub przypuszczasz, że jesteś w ciąży, a także gdy karmisz piersią. Preparat może być stosowany w ciąży jedynie w przypadku, gdy potencjalne korzyści wynikające ze stosowania leku dla matki przewyższają ewentualne ryzyko dla płodu." Więc muszę się wypisać z wizyty
I'm running from the light, running from the day to night Edytowane przez Miira Czas edycji: 2009-11-04 o 09:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#46 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Gratuluję mamuśkom lipcowym 2010 - obyście się tu mnożyły jak grzybki po deszczu. ![]() mama majowa 2010 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
I ja się dołączam do przywitania Nowych Przyszłych Mam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#48 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja na badanie krwi już mam skierowanie,a wybieram się w piątek,a na usg jeszcze tyle muszę czekać ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#49 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A to mój wielkolud ![]()
![]() |
#50 |
Wtajemniczenie
|
Fajny mały fasolinek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
Wtajemniczenie
|
Ja jutro się wybieram na wizytę...to bedzie jakiś 5 tydzien... bedzie cis widać?
Miira ślicznie!!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#52 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() oj jak ja ci zazdroszczę, że już swoje maleństwo zobaczyłaś... ja chyba dopiero 20.11 będę mogła iść na usg, bo do tego czasu nie ma tu żadnego gina ![]() a wogóle jaka jazda, byłam dziś u lekarza rodzinnego, tak jak się tu w irl robi. To byla najszybsza wizyta w moim życiu!! on mnie nawet nie zbadał ani nic, tylko mi na słowo uwierzył, że robiłam testy (cztery! sic!) i wszystkie wyszły pozytywnie, potem się zapytał kiedy miałam ostatni @, wypełnił papiery, zmierzył ciśnienie, pogratulował, kazał brać kwas foliowy i powiedział, że tak koło 12-13 tygodnia przyjdzie pocztą zaproszenie ze szpitala na badania... dziękuję, dowidzenia i 55 euro proszę ![]() ![]() aha i jeszcze na koniec mnie pocieszył, że około 1/3 ciąż kończy się poronieniem przed upływem trzeciego miesiąca i że do końca nie wiadomo co te poronienia wywołuje i dał do zrozumienia, że tu się takich rzeczy nie ratuje ![]() ![]()
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
serdecznie gratuluje wszystkim zycze zdrowych i bezmulowychh dni
![]() ![]() mamusia majowo-czerwcowa 2010
![]() ![]() 22maj na swiecie pojawil sie NIKODEM ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez angkorcz Czas edycji: 2009-11-04 o 16:57 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#55 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() a u mnie z @ to teraz dziwnie było bo miałam mieć 29.09 ale mi sie spóźnił 2 tygodnie ( zawsze miałam regularny, ale wcześniej robiłam test i wyszedł negatywny ![]() ![]() a Ty jak tam z @? kiedy miałaś ostatnio? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#56 |
Wtajemniczenie
|
Jaszczka qrde ty przyjedź do Pl do normalnego ginka. To się w pale nie mieści.
|
![]() ![]() |
![]() |
#57 |
Raczkowanie
|
MONIKA1850, kochana to ja sl00neczk00 - musiałam zmienić nick bo zauważyłam już kilka 'słoneczek' na forum i się źle czułam
![]() teraz już jest lepiej hehe co do tego testu to już nie moge się doczekać jak go zrobie... a tu jeszcze cały dluuugi tydzień ![]() a póki co to miłego dnia ja zaraz ide po wyniki cytologii ![]() buziak! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#58 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#59 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale super!ja tez ostatni mialam 12.10 !!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
no to moge do was dolaczyc ![]() trzymam za was kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:53.