Egzotyczne perfumoholiczne zachowania ;) - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-11-04, 12:52   #31
Kaninen
Rozeznanie

Dot.: Egzotyczne perfumoholiczne zachowania ;)

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
mam dokladnie to samo Tylko ze ostatnio pewien Pan w pociągu zaproponowal mi chusteczke - myslal, ze nos w rekaw co chwile wycieram

dobre
Kaninen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-04, 16:00   #32
Tsukichan
Rozeznanie

Hmhmhmhmhhm...
Cóż, staram się poza domem ograniczać dziwne perfumiarskie zachowania, ale niestety nie wszystkie udaje mi się wyeliminować, więc bywa jak bywa.

Ponieważ perfumy znikają na mnie dość szybko, często muszę się dopsikiwać w ciągu dnia (co i ma swoje dobre strony, szybciej zużywam ).
Z tym, że czasem to dopsikiwanie ma miejsce w przypadkowych miejscach. Niby staram się to robić ukradkiem, ale ostatnio np. ktoś przydybał mnie czającą się za półkami w bibliotece. A specjalnie przechadzałam się po dziale, do którego przeważnie nawet pies z kulawą nogą nie zagląda
Stary 2009-11-04, 18:10   #33
pani-jesień
Zakorzenienie

Ja zainteresowałam się perfumami dopiero ok. 2 miesiące temu, ale widzę, że zachowuję się podobnie do Was

Wąchanie nadgarstków to norma - wącham je dosłownie wszędzie - w domu, w pracy, na ulicy, w sklepie itd. Czasem udaję, że tylko drapię się po nosie, ale zwykle jest to jednak zwykle niuchanie bez żadnego kamuflażu Wącham też swoje włosy, ubrania, potrząsam głową, wtykam również nos we włosy i skórę wyperfumowanych znajomych

Dziś w pracy powiedziałam kierownikowi, że słuchawka jego telefonu ładnie pachnie perfumami (naprawdę przyjemnie rozmawia się przez ten telefon )

Zanim założę apaszkę na szyję, delektuję się jej zapachem i zarzucam ją na siebie z rozmachem, żeby inni też mogli poczuć powiew czarownego aromatu

Wczoraj babeczki w SuperPharmie śmiały się ze mnie, jak poprosiłam o długopis do podpisania blotterków (w sumie nie wiem, co w tym śmiesznego ) - ale co tam, niech się śmieją, grunt, że długopis dostałam

Wczoraj rozmawiałam przez telefon z siostrą, obok siedziała koleżanka:

Siostra: Zgadnij, kogo dziś widziałam na uczelni?
Ja (radośnie): Ko**ja? (ocenzurowałam nazwisko, bo nie wiadomo, kto to może czytać )
Koleżanka, kiedy skończyłam rozmowę: Cóż to za radość w twoim głosie? Czyżby siostra kupiła nowe perfumy? Jakaś taka dziwna nazwa - perfumy Ko**ja?

Myślałam, że padnę
Stary 2009-11-04, 19:00   #34
liv87
Guerlain Lover

CZytam i płaczę ze śmiechu świetny wątek
Co do mojej osoby...to część tych dziwactw również mam
Niby drapię się po nosie, wwąchując się w nadgarstek, potrząsam głową, aby znowu poczuć przepiękny zapach... No i nie ominę okazji, żeby nie iść do perfumerii... Jakieś dwa lata temu kolleżanki z grupy ze studiów nazywały mnie "chodząca perfumeria"... Wwąchuję się również na ulicy w innych ludzi, czy nie wyczuję jakiś znanych zapachów Uwielbiam wszelakie urodziny, wtedy w solenizanta można się jeszcze bardziej wwąchać

2023: 62

liv87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-04, 20:17   #35
asia_102
Wtajemniczenie

Podnosi mnie na duchu ten wątek... Nie czuję się taka samotna w swoich dziwactwach, bo mam wszystkie symptomy co Wy
- nadgarstki notorycznie wącham, wszędzie, bez skrępowania, jak zabraknie miejsc do testowania na rękach, to i kolana się nadadzą... latem nawet zdarzyło mi się wąchać cudze kolano, w miejscu publicznym,
- włosami machałam, a jakże, póki nie ścięłam,
- bloterki podpisuję, czasami jak mnie mąż popędza to psikamy i podpisujemy razem,
- szaliki i szale, golfy - wwąchuję się z rozkoszą,
- rozmawiam z butelkami, mówię im jakie są wspaniałe, sortuję, przestawiam i przecieram, co najmniej raz w tygodniu,
- po wyprzedaży zapasów maszeruję na pocztę z dwiema kraciastymi torbami,
- magazynuję kartoniki, koperty i folie, ostatnio zamówiłam 4 metry folii bąbelkowej ciętej z rolki.

Może pod wpływem wątku odważę się wyciągnąć na światło dzienne butelki pochowane w szufladach z bielizną, ukażę pełny obraz mojego "hobby"...
asia_102 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-04, 21:08   #36
ROZ-ter-KA
Zakorzenienie

jeszcze jedno sobie przypomniałam. robię wyłącznie pachnące prezenty
Stary 2009-11-04, 21:32   #37
liv87
Guerlain Lover

Roz-ter-ko, mam podobnie Uwielbiam robić pachnące prezety
Zapomniałam jeszcze o jednym moim dziwactwie... Uwielbiam godzinami wpatrywać się we flaszeczki na półeczce... Ale tylko wtedy, gdy nikogo nie ma w pobliżu
Zapewne jeszcze o czymś zapomniałam, ale na pewno po woli mi się przypomną i wypiszę je tutaj, jak w rachunku sumienia

2023: 62

liv87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-04, 21:35   #38
Polly_
grozi wypollizowaniem

ja sie wgapiam tylko w Chypre Rouge..
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-04, 21:42   #39
lady_poison
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
ja sie wgapiam tylko w Chypre Rouge..
I co tam widzisz w środku? Kapturek jest?

Ja z moim ChR ostatnio oklapłam,tzn. miłości niet. Chyba za zimno już na nie (jak dla mnie).
Stary 2009-11-04, 21:46   #40
Gosia197
Zakorzenienie

Świetnie, to nie tylko ja tak się dziwnie zachowuje Teraz już wiem!!
- Nie ma dnia,żebym na obu łapach nie miała jakiegos zapachu - chodze i wącham
- Mam taką specjalną szafkę, z której gdy ją otwieram wypadają koperty,, pudełka i folie bąbelkowe
- Wieczorem zaglądam do szafy w której stoją moje perfumy i wącham wszystkie korki
- Macham włosami ( jak ten książę ze Shreka) ,żeby moje perfumy i innym sprawiły przyjemnosc , zwłaszcza mijanym panom
- Prezenty ktore robię ,np pod choinke - to zawsze perfumy....
- I obwąchuje swoje ubrania...

Edytowane przez Gosia197
Czas edycji: 2009-11-04 o 21:49
Gosia197 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-04, 23:07   #41
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez lady_poison Pokaż wiadomość
I co tam widzisz w środku? Kapturek jest?

Ja z moim ChR ostatnio oklapłam,tzn. miłości niet. Chyba za zimno już na nie (jak dla mnie).

no błagam...juz dawno jest za zimno, chypre rouge u mnie tylko na jesienny słoneczny dzień-aż się chce żyć!- to jedyny zapach po którym nie mogę opanować banana na twarzy

zakres temperaturowy-8-14 st+słońce

a wgapiam sie bo ta butelka coś w sobie ma...(wiem,wiem,,,perfumy ma ), jest jakaś taka..luksusowa i tajemnicza zarazem...jak z innego świata

ja mam jeszcze jedno zboczenie- mówię do TZa- misiu...daj na chwilę łapkę...i chlast próbką w nadgarstek a on...jesssuuuuu...kobieto ....

Edytowane przez Polly_
Czas edycji: 2009-11-04 o 23:10
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-05, 08:47   #42
prowokatorka
Zadomowienie

Moje dziwne zachowania, to dla męża i dzieci już norma.
Flakoniki przestawiam raz dziennie i sprawdzam czy nie za dużo ubyło.Codziennie sa przecierane i chowane do oryginalnych pudełek.
Przechodząc obok ludzi zawsze się zastanawiam czy czują moje perfumy.Uwielbiam wąchać apaszkę i moje szaliki,a także pościel czy zapach został.Nie macham włosami bo mam króciutkie.Jak chcę powąchać nadgarstki to niby wycieram nos w chusteczkę i wtedy oddaje sie ekstazie..[ostatnio tak robiłam w autobusie].
Perfumuję nawet dzieci .Ponieważ nie mam za bardzo komu pokazywać flakoników ,to robię mini wystawy i dzieciaki oglądają i wąchają zapachy .O wąchaniu innych ludzi to nawet nie wspomnę .

Dafi {*} 22.06.2011 godz 20.
Na zawsze zostaniesz w moim sercu
Jodzi {*} 31.08.2013
Skarbeczku jesteś już w ptasim raju
prowokatorka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-05, 11:21   #43
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Cytat:
Napisane przez asia_102 Pokaż wiadomość
Podnosi mnie na duchu ten wątek... Nie czuję się taka samotna w swoich dziwactwach, bo mam wszystkie symptomy co Wy
- nadgarstki notorycznie wącham, wszędzie, bez skrępowania, jak zabraknie miejsc do testowania na rękach, to i kolana się nadadzą... latem nawet zdarzyło mi się wąchać cudze kolano, w miejscu publicznym,
- włosami machałam, a jakże, póki nie ścięłam,
- bloterki podpisuję, czasami jak mnie mąż popędza to psikamy i podpisujemy razem,
- szaliki i szale, golfy - wwąchuję się z rozkoszą,
- rozmawiam z butelkami, mówię im jakie są wspaniałe, sortuję, przestawiam i przecieram, co najmniej raz w tygodniu,
- po wyprzedaży zapasów maszeruję na pocztę z dwiema kraciastymi torbami,
- magazynuję kartoniki, koperty i folie, ostatnio zamówiłam 4 metry folii bąbelkowej ciętej z rolki.

Może pod wpływem wątku odważę się wyciągnąć na światło dzienne butelki pochowane w szufladach z bielizną, ukażę pełny obraz mojego "hobby"...

widzę Cię w wątku ,,moja kolekcja perfum"

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-05, 11:35   #44
asia_102
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
widzę Cię w wątku ,,moja kolekcja perfum"
ależ ja już tam jestem http://www.wizaz.pl/forum/showthread...2#post11057442

no dobra, średnio aktualna ta kolekcja

edit:
przypomniało mi się jak dostanę pachnącą paczuszkę to lecę szybko do garderoby i w głębokim ukryciu samotnie przeżywam tą radosną chwilę towarzyszącą rozdzieraniu kartonu. Jakoś nie umiem się tym momentem dzielić z innymi

Edytowane przez asia_102
Czas edycji: 2009-11-05 o 11:50
asia_102 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-05, 12:32   #45
trzy_zyczenia
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez justynaneyman Pokaż wiadomość
Twoje zachowanie jest dla mnie niedościgłym wzorcem- mam nadzieję, że moja kolekcja kiedyś sprosta takim wymaganiom. Albo ja dojrzeję
Moja kolekcja nie jest aż taka duża, raczej nie mam więcej niż 20 zapachów (nie liczę mgiełek do ciała, próbek itd), jednak każdy zapach przypisany jest do określonej aury i dnia tygodnia. Na pocieszenie dodam, że to tak naturalnie samo mi wyszło, nie planowałam ani nie planuję zapachów, po prostu coś wącham i już wiem do czego mi będzie pasować
Czytając to forum uświadomiłam sobie, że jestem raczej oszczędna kupując nowe perfumy, nigdy nie kupuję nic do czego nie jestem absolutnie na 100% przekonana, więc co za tym idzie, nie robię wyprzedaży ani odchudzań kolekcji bo nigdy nie mam nic "zbędnego". Jeden jedyny Ultraviolet musiałam puścić dalej bo mnie poniewczasie zaczął wkurzać. Resztę kocham nad życie i większość znowu kupuję jak się skończą.
Żeby nie był taki całkiem offtop dodam, że mam wiele zapachów "tylko do powąchania" czyli takich, których nie chciałabym mieć całego flakonika, wtedy tak długo kombinuję aż zdobędę próbkę, którą jak mam potrzebę zlewam nadgarstek.

Cytat:
Napisane przez prowokatorka Pokaż wiadomość
Ponieważ nie mam za bardzo komu pokazywać flakoników ,to robię mini wystawy i dzieciaki oglądają i wąchają zapachy .O wąchaniu innych ludzi to nawet nie wspomnę .
Naprawdę dobre!
Ja robię wystawy tylko dla siebie samej, czasem dla koleżanek.....
trzy_zyczenia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-05, 12:41   #46
skarbiatko
Zakorzenienie

A mnie się podoba kupowanie w ciemno a potem selekcja i puszczanie w świat i oczekiwanie na nowe bez pewności że to jest to czego naprawdę chcę i co mi się na bank spodoba czy podoba....

skarbiatko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-05, 18:35   #47
lady_poison
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skarbiatko Pokaż wiadomość
A mnie się podoba kupowanie w ciemno a potem selekcja i puszczanie w świat i oczekiwanie na nowe bez pewności że to jest to czego naprawdę chcę i co mi się na bank spodoba czy podoba....
Mi też. To jak hazard, ruletka.Tylko, że przyjemniejsze (chyba)
Stary 2009-11-06, 04:29   #48
Małgosia791
spin doctor

Cytat:
Napisane przez skarbiatko Pokaż wiadomość
dokładnie, uwielbiam kupowanie w ciemno
Przypomniało mi się, że mąż powiedział, że nasz pies też pachnie-po prostu jak go przytulam jego sierść wchłania perfumy, które aktualnie mam na sobie
Stary 2009-11-06, 09:01   #49
myszka197
BAN stały

ja nia mam wielkiej kolekcji (aktualnie tylko 6 zapachów), ale UWIELBIAM PERFUMY,!!!!!!!, zwłaszcza te nocne, ogoniaste, tzw. kilery
też obwąchuę nadgarstki, apaszki, szale i "trzepię włosami", obwąchuję też innych ludzi - potrafię przejść spory kawałek za kobietą, której zapach mnie zafascynował (do tej pory myślałam, ze tylko ja tak mam)
uwielbiam tak perfumy, że non stop muszę je czuć!!!!!!!!!!!!, psikam do wanny, do pralki, po mieszkaniu (zamiast odświerzacza powietrza), i nalewam do pojemnika po zapachu samochodowym w autku
Jak jadę autobusem, i usiądzie koło mnie ktoś "pachnący inaczej", to po wyjściu tej osoby z autobusu - potrafię spryskać dyskretnie siedzenie
z tych powodów zużycie mam ogromne, i choć non stop kupuję zapachy, nie mogę uzbierać większej kolekcji

Edytowane przez myszka197
Czas edycji: 2009-11-06 o 09:02
myszka197 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-06, 17:42   #50
angel 310
BAN stały

GG do angel 310

boski wątek
nie myślałam, że tylko ja taka pokręcona, ale zawsze to milej poczytać, ze inni też tak mają
nadgarstki wącham notorycznie, wcale się z tym nie kryjąc (łokcie czasem też)
przynajmniej raz dziennie zagladam do kuferków w których przechowuję perfumy i podziwiam
wachamy z moja 12letnią córka co się da i komentujemy(młoda też woli killery)
kiedy przyjeżdżają siostry grzebiemy sobie w kosmetyczkach bez opamiętania a nasi faceci tylko wzdychają
angel 310 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-06, 19:47   #51
gidran
Zadomowienie

Czytając ten wątek uświadomiłam sobie, że częste przytykanie nadgarstka do nosa może być przez innych odebrane jako dziwaczne... No cóż, jakoś się nad tym nie zastanawiałam i nie przejmowałam, bo zdarza mi się dość często... A egzotyczne perfumoholiczne to mam przekonania, jak np widzę zdjęcia muzułmanek w tych burkach, kwefach czy innych czadorach, szczerze im zazdroszczę, bo wyobrażam sobie taką szmatę na twarzy wypsikaną jakimś ulubionym natenczas zapachem i tak cały dzień wąchać sobie bezkarnie i bezproblemowo A mi tu pozostaje zawijanie twarzy szalik, ale tylko jesienią i zimą (jak jest mniej zimno to zawijam się w lekką chustkę), a i tak ludzie dziwnie patrzą... Poza tym od czasu do czasu robię sobie wieczór przyjemności: siadam w fotelu z kubasem herbaty, wyciągam pudło i otwieram kartoniki, oglądam flaszki, głaszczę czule i obwąchuję koreczki . Często nie mogę się doczekać następnego dnia, zastanawiam się jaka będzie pogoda, jaki plan działań i jakiego cuda użyję. No i ustawianie flakonów w różnych miejscach domu: ty staniesz tutaj, ty tutaj, a ty z powrotem do pudełka... hehe perfumoholizm to taki fajny nałóg
gidran jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-06, 20:08   #52
Bellatrix
gamma Orionis

Cytat:
Napisane przez gidran Pokaż wiadomość
jak np widzę zdjęcia muzułmanek w tych burkach, kwefach czy innych czadorach, szczerze im zazdroszczę, bo wyobrażam sobie taką szmatę na twarzy wypsikaną (...)
Hm, trochę kiepski dobór słów. Pomijając fakt "praktyczny", że po kilku godzinach spędzonych non-stop z perfumami pod nosem, uczucie do zapachu szybko mogłoby się zmienić - w nienawiść. Co za dużo, to niezdrowo w końcu :}

Bellatrix jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-10, 17:05   #53
gidran
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bellatrix Pokaż wiadomość
Hm, trochę kiepski dobór słów. Pomijając fakt "praktyczny", że po kilku godzinach spędzonych non-stop z perfumami pod nosem, uczucie do zapachu szybko mogłoby się zmienić - w nienawiść. Co za dużo, to niezdrowo w końcu :}
Ja zrozumiałam, że to jest wątek z przymrużeniem oka. Serdecznie przepraszam zdroworozsądkowo myślącą forumowiczkę za moją mało ĘlokwętnĄ wypowiedź zawierającą mało praktyczne treści
Stary 2009-11-10, 17:17   #54
prowokatorka
Zadomowienie

Takie jeszcze jedno moje dziwaczne zachowanie to dobieranie apaszek bądź szalików do danego zapachu.A więc jak używam np Shalimara to zakładam wtedy błękitno-granatowy szal z kaszmiru,a jak Organzy to zwiewny pomarańczowo-cynamonowy szaliczek.Do Insolence grubszy czarny obszerny szal.Mogłabym wymieniać tak bez końca .

Dafi {*} 22.06.2011 godz 20.
Na zawsze zostaniesz w moim sercu
Jodzi {*} 31.08.2013
Skarbeczku jesteś już w ptasim raju
prowokatorka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-29, 13:53   #55
your Angel
czyli Endżi

hop
Stary 2009-11-29, 23:53   #56
just green
Rozeznanie

GG do just green

Jaki świetny wątek! Wreszcie można się wyspowiadać
Moje dziwactwa to:
  • folia bąbelkowa, koperty itp przestały się mieścić w wygospodarowanej szafce, więc od miesiąca upycham to wszystko pod łóżko Ostatnio mama wjechała z odkurzaczem pod nie i wyjęła wielki, foliowy, powiewający kulfon przyczepiony do szczotki Oczywiście nie mogła się nadziwić, po co to śmietnisko
  • kiedy spiesząc się do szkoły zapomnę się wyperfumować (niestety się zdarza, choć rzadko), to potrafię być wściekła do wieczora, bo cały czas wypominam sobie poranny błąd (nie noszę ze sobą perfum bo dość traumatycznie wspominam rozbicie prawie pełnej 50 Tendre Poison w torbie...)
  • w Sephorze, gdy skuszę się na pomoc ekspedientki, i poproszę np. o znalezienie jakichś tam zapachów (np. zielonych ale nie zielskowych tylko lekowych) to muszę cały czas prosić, żeby nie pokazywać mi tego zapachu, bo mam próbkę, odlewkę lub zapach
  • wybierając rano perfumy uśmiecham się albo krzywię do buteleczek (bo przypominają mi się historie związane z tym i tamtym zapachem... Musi to wyglądać dość strasznie, gdy wpatruję się, robie różne miny i śmieję się do półuchylonej szuflady
  • notorycznie przegrzebuję łazienki odwiedzanych osób i obwąchuję ich perfumy (co więcej... aż wstyd się przyznać... czasem grzebię w kosmetyczkach moich gości w poszukiwaniu perfum do obwąchania)

Edytowane przez just green
Czas edycji: 2009-11-30 o 00:01
just green jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-30, 02:38   #57
chooomik
Rozeznanie

GG do chooomik

- nałogowe wąchanie nadgarstków
- chomikowanie folii bąbelkowej ( w łóżku, znaczy w skrzyni pod)
- potykanie TZowi pod nos nadgarstka z zaskoczenia i pytanie czy ładnie pachnie - na co on ZAWSZE odpowiada, że jak Babcia Jasia (jego babcia...)
- zimowy zestaw szalików, każdy do innego zapachu, tudzież namiętne pranie ich jesli zestaw zapachowy ulega zmianie

Ostatnio siedziałam koło laski na wykładzie i tak raz na jakiś czas coś mi miło zawiewało od niej....wytrzymałam godzinę, na przerwie pytam czym pachnie, bo mi miło zalatuje. Wymieniła nazwę perfum. Pytam gdzie się perfumowała, odpowiada że za uszami... pytam czy w ramach wyjątku mogę ją bliżej niuchnąć. Trochę zaskoczona, ale odrzuciła włosy i nadstawiła szyję....

... w momencie kiedy siedziałam z nosem za jej uchem - weszła magister prowadząca....

...tydzień później pierwszy rok powtórzył nam, że owa magister narzeka, że u nas na drugim roku TAKIE ORGIE odchodzą, że nie może prowadzić wykładów....

The water's dark and deep inside this ancient heart
You'll always be a part of me...
chooomik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-30, 11:30   #58
KasiaxQ
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez polkadxdx Pokaż wiadomość
Ja za to wykorzystuję chęć zabawy w sklep u mojej siedmioletniej córki. Rzucam hasło:"Olka, bawimy się w perfumerię?". Wyciągam wtedy wszystkie 45 flakoników, Ola dokłada swoje Hanny Montany i inne dziewczęce pachnidełka, rozkładamy na łóżku, robimy z bloku paski testerki i psikamy, a ja wącham, zachwycam się, opisuje jej poszczególne nuty... I tak muszę raz w tygodniu, napatrzyć się, podotykać każdą flaszkę . Do tego dochodzi oczywiście odpowiednie układanie zbiorku w szafce, każda flaszka ma swoje miejsce, raz decyduje o tym kolorystyka, raz pojemność. Wieczorem i rano muszę szafkę otworzyć i pooglądać. To taka hmm..."święta szafka", nie wolno tam nic ruszyć, przestawić... Mąż czasem, jak już śpię, robi mi takie oto żarciki : obok tych flaszek położy o zgrozo: podpaski, swój dezodorant, odświeżacz powietrza .
Dobre, dobre

Cytat:
Napisane przez asia_102 Pokaż wiadomość
ależ ja już tam jestem http://www.wizaz.pl/forum/showthread...2#post11057442

no dobra, średnio aktualna ta kolekcja

edit:
przypomniało mi się jak dostanę pachnącą paczuszkę to lecę szybko do garderoby i w głębokim ukryciu samotnie przeżywam tą radosną chwilę towarzyszącą rozdzieraniu kartonu. Jakoś nie umiem się tym momentem dzielić z innymi
A ja odwrotnie. Tak mi się zawsze spieszy do wnętrza paczki, że gdy wyjeżdżając z garażu zauważę wystającą ze skrzynki korespondencję, daję ją natychmiast do odpakowania osobie, która siedzi obok mnie, a sama prowadząc, co chwila zerkam na jakim etapie jest otwieranie Potem oczywiście wącham, najpierw z atomizera, a później w ruch idzie nadgarstek.
W perfumerii, gdy zabraknie mi części ciała do psikania, korzystam z nadgarstków osób towarzyszących Wiąże się to z tym, że następnie co 10min obwąchuje komuś ręce Poza tym do każdej z kieszeni spodni wkładam jeden pachnący bloterek, skrupulatnie zapamiętując, jaki zapach jest w danej kieszeni.
No i robię to samo, co większość: nagminnie wącham nadgarstki, łokcie, szaliki i golfy. Gapię się bez słowa na moje flaszki, ale rzadko je przestawiam. Jak raz ustawiłam, tak staram się, żeby stały zawsze tak samo. Robiąc, oczywiście, miejsce na nowe

KasiaxQ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-30, 11:58   #59
gidran
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez just green Pokaż wiadomość
  • notorycznie przegrzebuję łazienki odwiedzanych osób i obwąchuję ich perfumy (co więcej... aż wstyd się przyznać... czasem grzebię w kosmetyczkach moich gości w poszukiwaniu perfum do obwąchania)
A to, to też jest nienormalne, przepraszam, egzotyczne zachowanie? Ups, no to jest nas dwie
Stary 2009-11-30, 14:27   #60
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Napisane przez chooomik Pokaż wiadomość
Ostatnio siedziałam koło laski na wykładzie i tak raz na jakiś czas coś mi miło zawiewało od niej....
Chooomiku, spowiadaj się co to za perfumy były!

Ja też przyznaję się do nałogowego obwąchiwania wyperfumowanych ludzi Inna sprawa że póki co tylko tych znajomych Podczas jednego z takich rytuałów (kolega pachnący na szyi męskim Hypnose) - oczywiście za przyzwoleniem obwąchiwanego - koleżanka obserwująca tą scenę zaśmiewała się do rozpuku i stwierdziła, że marzy o tym żeby zobaczyć jaką minę miałaby jego dziewczyna widząc to, co właśnie widzi ona

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości