Sytuacja On - Ja... - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-11-04, 08:59   #31
asiek77
Raczkowanie

Dot.: Sytuacja On - Ja...

Cytat:
Napisane przez SoQjuu Pokaż wiadomość
A wczoraj wieczorem napisał mi list na nk, zdjęć nie mam ale konto zostawiłam bo dzięki niemu mam kontakt z wieloma osobami, które są po za moim miastem na studiach...
Napisał bardzo wzruszająco, płakałam ale nie odpisałam nic.
Wczoraj kiedy ode mnie wracał, (nie wyszłam do niego) zadzw0niła jego siostra mówiąc, że miał wypadek;| nie zrozumiałam o co konkretnie chodziło...zaraz do niego zadzwoniłam odebrał ale nic mu nie powiedziałam od razu się rozłączyłam. Później wysłał mi sms'y na nr domowy z tłumaczeniami że miał wypadek itd itp.
W tym liście pisze, że nie chce żebym czuła się winna, że on po prostu musi to zrobić bo beze mnie życie nie ma sensu. Żadnych szantaży jak wcześniej, dlatego coraz bardziej się boję że on jest w stanie to zrobić...
To jego życie i jego decyzje. Nikt jeszcze za kogoś życia nie przeżył. Na prawdę chcesz być z nim tylko ze strachu i litości że może coś sobie zrobić i bez ciebie nie poradzi sobie? Jak masz kontakt to porozmawiaj najwyżej z jego rodzicami, jesli to ma uspokoić twoje sumienie( jesli czujesz, że absolutnie musisz coś w tej sprawie zrobić), ale absolutnie do niego nie wracaj, nie utrzymuj z nim kontaktów. To nic nie da. Unieszczęsliwisz dwoje ludzi: siebie i jego. A z drugiej strony kubeł zimnej wody na głowe by mu sie przydał
asiek77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-04, 11:10   #32
erha
Zakorzenienie

Cytat:
A wczoraj wieczorem napisał mi list na nk, zdjęć nie mam ale konto zostawiłam bo dzięki niemu mam kontakt z wieloma osobami, które są po za moim miastem na studiach...
Wczoraj kiedy ode mnie wracał, (nie wyszłam do niego) zadzw0niła jego siostra mówiąc, że miał wypadek;| nie zrozumiałam o co konkretnie chodziło...zaraz do niego zadzwoniłam odebrał ale nic mu nie powiedziałam od razu się rozłączyłam. Później wysłał mi sms'y na nr domowy z tłumaczeniami że miał wypadek itd itp.
W tym liście pisze, że nie chce żebym czuła się winna, że on po prostu musi to zrobić bo beze mnie życie nie ma sensu. Żadnych szantaży jak wcześniej, dlatego coraz bardziej się boję że on jest w stanie to zrobić...
Popełniłaś błąd. Przejęłaś się informacją o wypadku, więc on się cieszy, że jeszcze Ci zależy. A wciąganie siostry czy rodziny do tych gierek i informacje o wypadku to standard w tych przypadkach Szkoda, że dałaś się nabrać.
erha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-04, 11:16   #33
Kaliopea
Raczkowanie

Cytat:
On nic sobie nie zrobi Mówić i pisać można różne rzeczy. Jego siostra równie dobrze może mu w tym wszystkim pomagać.

A nawet jeżeli to pamiętaj, że Ty nie ponosisz odpowiedzialności za Jego życie. Jest dorosły, sam podejmuje decyzje. Następnym razem jak jego siostra zadzwoni z jakaś wiadomością, powiedź po prostu, że nie jesteście już razem, to się nie zmieni, bo podjęłaś już decyzje i jeśli coś sobie postanowisz to jesteś w tym konsekwentna i że starasz sobie ułożyć życie od nowa i chciałabyś, aby darowała sobie telefony do Ciebie, bo w niczym nie jesteś w stanie jej pomóc i co najważniejsze nie masz takiego obowiązku.

Musisz po prostu zamknąć ten rozdział za sobą. Czy Ty chcesz być z kimś z litości i żalu On zawsze będzie wykorzystywał to, że raz się ugięłaś i za każdym razem wzbudzał w Tobie poczucie winy sugerując, że coś sobie zrobi. Wiesz mój były pisał mi podobne listy Nie odpisywałam na nie, całkowicie zerwałam kontakt i z czasem zaczął pisać już dużo ostrzej, wyzywając mnie i grożąc mi. Oczywiście nic sobie nie zrobił, bo nigdy nie miał takiego zamiaru.

Proponuje znaleźć sobie jakieś zajęcie. Chodzić do kina, na basen, imprezy. Zacząć żyć aktywnie, realizować się, spotykać ze znajomymi. Mi to osobiście bardzo pomogło Najgorsze co możesz zrobić to siedzieć w domu, myśleć i ciągle czytać to co Ci pisze. Proszę nie czytaj jego smsów, maili i listów, nie wchodź przez jakiś czas na n-k. I nie dzwoń do niego. Jeśli tego nie zrobisz nigdy się od niego nie uwolnisz.

W chwilach słabości możesz napisać do mnie na priv, już ja Cię do porządku doprowadzę

Edit. I zgadzam się z wypowiedzią erha. On zrobi wszystko żebyś do niego wróciła. W tym przypadku cel uświęca środki.

Edytowane przez Kaliopea
Czas edycji: 2009-11-04 o 11:18
Kaliopea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-04, 12:17   #34
stasiek
Wtajemniczenie

Cytat:
można przecież zablokować daną osobę na nk, dlaczego tego nie zrobisz?

Cytat:
zmyślił bajeczkę, a Ty uwierzyłaś. Tym, że zadzwoniłaś upewniasz go w tym, że nadal Ci na nim zależy (w jego oczach)

Cytat:

jejku co za romantyk. Poradź mu ode mnie, żeby książke napisał z opisem swoich przeżyć, może będzie z tego drugie dzieło na miarę "Cierpień młodego Wertera".

tym razem stosuje manipulacje i grę na emocjach, a Ty się w to dajesz wciągać naiwnie

Musisz siąść i się poważnie zastanowić, albo chcesz się od niego uwolnić, albo dalej grasz na jego zasadach. Jak chcesz się uwolnić to zdziałasz to tylko konsekwencją i obojętnością na wszystkie jego zagrania.
Stary 2009-11-06, 16:41   #35
SoQjuu
Przyczajenie

Więc sytuacja po kilku dniach wygląda następująco...
Przez kilka ostatnich dni nie mielismy zadnego kontaktu, nic. Wczoraj wieczorem odezwala sie do mnie jego siostra, napisala mi wiadomosc na nk. Pisala mi jak on to przezywa itd., ze kompletnie sie zalamal. Wyszedl wczoraj wieczorem i do tej pory nie maja z nim zadnego kontaktu. Dodam ze to jego starsza siostra, nie ta ktora dzwonila do mnie w sprawie jego "wypadku". Dzis rano dostalam kolejne wiadomosci. Jego cala rodzina strasznie to przezywa, wymagaja ode mnie zebym do niego wrocila wtedy tylko beda spokojni. Nie zamierzam nikogo uszczesliwiac unieszczesliwiajac siebie...i to wlasnie im napisalam. Mam nadzieje, ze wszystko skonczy sie dobrze...ze on w koncu ulozy sobie zycie beze mnie...
SoQjuu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-06, 17:28   #36
Tetrix
Rozeznanie

Cytat:
Jego cala rodzina strasznie to przezywa, wymagaja ode mnie zebym do niego wrocila wtedy tylko beda spokojni.
ooo szok, co za tupet, po takim tekście z czystej przekory urwałabym kontakt z tym psycholem i całą jego rodziną.

Tetrix jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-06, 17:31   #37
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Więc sytuacja po kilku dniach wygląda następująco...
Przez kilka ostatnich dni nie mielismy zadnego kontaktu, nic. Wczoraj wieczorem odezwala sie do mnie jego siostra, napisala mi wiadomosc na nk. Pisala mi jak on to przezywa itd., ze kompletnie sie zalamal. Wyszedl wczoraj wieczorem i do tej pory nie maja z nim zadnego kontaktu. Dodam ze to jego starsza siostra, nie ta ktora dzwonila do mnie w sprawie jego "wypadku". Dzis rano dostalam kolejne wiadomosci. Jego cala rodzina strasznie to przezywa, wymagaja ode mnie zebym do niego wrocila wtedy tylko beda spokojni. Nie zamierzam nikogo uszczesliwiac unieszczesliwiajac siebie...i to wlasnie im napisalam. Mam nadzieje, ze wszystko skonczy sie dobrze...ze on w koncu ulozy sobie zycie beze mnie...
Nie daj się szantażować, nigdy i nikomu. Każdy dokonuje własnych wyborów w życiu, on również. Albo cała rodzinka jest jakaś dziwna i uważa, że inni ludzie mają żyć pod jej dyktando, albo sobie po prostu terrorystę-szantażystę wychowali na własnym łonie i dają się nabrać na jego sztuczki. Tak, czy inaczej Ty się już więcej nie tłumacz ze swoich decyzji. Następnym razem nie odpisuj. Możesz usunąć te osoby ze swojego konta - masz do tego prawo, bo to już żadni Twoi dobrzy znajomi.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-06, 17:50   #38
Elfir
Zakorzenienie

Krowa, ktora duzo ryczy mało mleka daje.
Jak facet chce sobie coś zrobić to niech robi, co miałoby cię to obchodzić.
Takie dziecinne gadanie "na złośc babci uszy sobie odmrożę".
Swiadczy wyłącznie o tym ze facet był niedojrzały do dorosłego, odpowiedzialnego zycia.

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-07, 08:56   #39
Kaliopea
Raczkowanie

Cytat:
Jego cala rodzina strasznie to przezywa, wymagaja ode mnie zebym do niego wrocila wtedy tylko beda spokojni.
Przepraszam, ale jakaś nienormalna ta rodzina.

Wiem, że Ci ciężko, ale najlepszym wyjściem w tej sytuacji jest ucięcie kontaktu. Nic nikomu nie jesteś winna i z niczego tłumaczyć się nie musisz i nie rób tego (raz to nic nie da, dwa oni nadal widzą, że Ci zależy i będą próbować Cię złamać i wzbudzać w Tobie poczucie winy).

Jeśli irytują Cię wiadomości od jego bliskich zablokuj ich na n-k i będzie spokój

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości