Informacja o urodzinach na avku - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Wirtualna Redakcja > Techniczne forum

Notka

Techniczne forum Forum techniczne - obszar całe forum. Tutaj można zgłaszać uwagi techniczne, problemy dotyczące całego forum, problemy z hasłem i dostępem i inne…

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-11-07, 18:02   #31
gramwzielone
Wtajemniczenie

Dot.: Informacja o urodzinach na avku

Cytat:
Napisane przez vril Pokaż wiadomość
Jestem na nie.
Integracja fajna rzecz ale czy na necie? Kilka razy mialam okazje widziec jak nadmierne uzewnetrznianie sie na forum publicznym nie przynosi dobrych rezultatow. Czesc osob owszem, dazy do zaciesnienia wiezow z innymi poznanymi na forum osobami ale czy cala reszta musi w tym uczestniczyc na sile? Jesli projekt dojdzie do realizacji to tylko pod warunkiem mozliwosci wylaczenia opcji dla osob, ktore nie chca podawac takich danych. I jeszcze jedno - wizja off topowych zyczeniowych wpisow gdzie popadnie wrzucanych calymi stronami prawie codziennie, mnie osobiscie przyprawia o zgroze.
Jesli wizazanki\wizazanie chca sie poznac blizej, droga wolna ale czy trzeba w to wciagac cala splecznosc forum lacznie z tymi, ktorzy tego nie chca? Na wielu watkach (zwlaszcza plotkowych oraz w klubach) zawiazaly sie grupy wzajemnej adoracji gdzie wbic sie w rozmowe osobie spoza "klanu" jest bardzo trudno - czy temu ma sluzyc forum? Z jednej strony brzmi to jak integracja, z drugiej strony medalu ja jednak widze oblezniczy mur.

Informacje o urodzinach sa podane na glownej stronie, moim zdaniem to wystarczy.
Jak napisalam na poczatku - integracja fajna rzecz ale zdrowy dystans rowniez Net swoja droga, prywatne zycie swoja, jak ktos chce to mieszac wolna wola ale nie zmuszajmy wszystkich do uczestnictwa.
Zgadzam sie z vril.
Jestem przeciwna temu pomysłowi, dokładnie z tego powodu który podkreśliłam. Nie wiem, może jestem aspołeczna, ale drażni mnie trochę kiedy czytając jakiś wielostronicowy watek natrafiam na kilka stron wypełnionych słodzeniem sobie, zdrabnianiem i cala gama emotikonek, które odbija sie jeszcze czkawka przez kilka dni, bo olaboga zapomnialam/nie bylo mnie na Wizazu...
gramwzielone jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-08, 00:21   #32
sss7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez selene211 Pokaż wiadomość
Może dla Ciebie...ja składałam zycznia kilka razy i jakoś syfu nie było. Wręcz przeciwnie - było miło. Ale kazdy odbiera inaczej . Dalsza dyskusja chyba nie ma sensu. Albo ktos popiera albo nie .
Przepraszam, że przedstawiłam swoja opinie...
Stary 2009-11-08, 00:28   #33
Viollet87
Zakorzenienie

Selene zapewne miała na myśli to, że składała życzenia na PLOTKOWYM - a tam przecież wszystko wolno

Jestem przeciwna offtopowaniu życzeniowemu gdzie popadnie, ale na plotkowych forach i w profilach użytkownika - czemu nie?
Fajnie gdyby dało się wyłączyć opcję "torcika" przy avku BEZ jednoczesnego wyłączania opcji pokazywania daty urodzin w profilu.
Pomysł z widocznością torcika tylko dla przyjaciół też jest dobry.

310813
Viollet87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-08, 15:31   #34
sss7
Zadomowienie

Red face Dot.: Informacja o urodzinach na avku

Cytat:
Napisane przez Viollet87 Pokaż wiadomość
Selene zapewne miała na myśli to, że składała życzenia na PLOTKOWYM - a tam przecież wszystko wolno

Jestem przeciwna offtopowaniu życzeniowemu gdzie popadnie, ale na plotkowych forach i w profilach użytkownika - czemu nie?
Fajnie gdyby dało się wyłączyć opcję "torcika" przy avku BEZ jednoczesnego wyłączania opcji pokazywania daty urodzin w profilu.
Pomysł z widocznością torcika tylko dla przyjaciół też jest dobry.
Nie wiem co Selene miala na mysli, bo uciela dyskusje nie widzac sensu. Ja w swoim poscie mówilam, ze nie wyobrazam sobie watkow duzych i ciekawych typu ''kopalnie wiedzy'' przez ktore czesto nowe osoby zainteresowane musza sie przedzierac, chociazby watek o olejkach eterycznych itp. Jesli, ktos ma do przewertowania 100 stron kopalni wiedzy i nagle natrafii na 5 stron zyczen i tak w kolko to zapawenie ostro sie wkurzy. To mialam na mysli. Selene nie odniosla sie do tego. Mysle, ze na plotkowym byloby to jeszcze do zniesienia, ale na watkach typowo merytorycznych nie i uwazam, ze trzebaby to ustalic.
I tak sobie pomyslalam, ze jak dziewczyny beda mialy podejscie typu:
''No nie wiem...jak będe chciała komus złozyć zyczenia to i tak to zrobie, nie może nikt zabraniac składać życzeń na forum publicznym -robiłam to dotychczas i będę to robić nadal ''
to w sumie jednak zmienie zdanie i bede na NIE

Edytowane przez sss7
Czas edycji: 2009-11-08 o 15:32
sss7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-08, 19:07   #35
selene211
Zakorzenienie

GG do selene211 Send a message via Skype™ to selene211

Wiesz że chodzi mi o plotkowy Według mnie takie zasypywanie życzeniami raczej nie nastapi na wątkach gdzie jest konkretny temat i gdzie ludzie sie tak nie znaja jak np na plotkowym A co do mojego wytłuszczonego zdania, to chyba wiesz o tym że tam akurat zyczenia były zawzse , i prawdopodobieństwo że ktoś ma urodziny na jednym watku codziennie jest bardzo małe...Przynajmniej ja czegos takiego nie widziałam..pozdrawiam
selene211 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-10, 17:08   #36
sss7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez selene211 Pokaż wiadomość
Wiesz że chodzi mi o plotkowy Według mnie takie zasypywanie życzeniami raczej nie nastapi na wątkach gdzie jest konkretny temat i gdzie ludzie sie tak nie znaja jak np na plotkowym A co do mojego wytłuszczonego zdania, to chyba wiesz o tym że tam akurat zyczenia były zawzse , i prawdopodobieństwo że ktoś ma urodziny na jednym watku codziennie jest bardzo małe...Przynajmniej ja czegos takiego nie widziałam..pozdrawiam
Dopiero teraz wiem, ze chodzi Ci o plotkowy
Mimo wszystko uwazam, ze trzeba bedzie to napisac. Na duzych watkach dziewczyny tez znaja sie dobrze, wiec by offtopowaly na bank zyczeniami. Pewnie, ze te urodziny nie beda codziennie, ale dostatczenie czesto by wkurzac przy wertowaniu calych watkow
Stary 2009-11-10, 20:35   #37
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agabil1 Pokaż wiadomość
ale nie będzie podawane ile lat się kończy?

A może by tak stworzyć łodmładzający licznik wiekowy?
Stary 2009-11-10, 20:49   #38
agabil1
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
A może by tak stworzyć łodmładzający licznik wiekowy?
taki który się cofa

agabil1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-10, 21:42   #39
dotka95
Zakorzenienie

GG do dotka95

Jeszcze wyjdzie wiek na minusie, i co będzie?

Pomysłowi nie mówię nie, może w każdym dziale forum urodzinowe?
Stary 2009-11-12, 19:15   #40
evela28
na drugie mam Irena

ja tam nie chce aby całe forum wiedziało że mam urodziny
jeśli osoby sa na tyle zaprzyjażnine kontaktują się ze sobą w inny sposób gg czy nk tam są automatyczne powiadomienia i to chyba wystarczy
podsumowując zaprzyjażnione osoby wiedzą kiedy kto ma ur. bez torcików i plusików, jest też możliwość wpisywania wiadomości w profilu

kiedy życie daje ci w twarz
uśmiechnij się i z politowaniem powiedz:
bijesz się jak ciota
evela28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-13, 15:35   #41
Lena_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evela28 Pokaż wiadomość
ja tam nie chce aby całe forum wiedziało że mam urodziny
jeśli osoby sa na tyle zaprzyjażnine kontaktują się ze sobą w inny sposób gg czy nk tam są automatyczne powiadomienia i to chyba wystarczy
podsumowując zaprzyjażnione osoby wiedzą kiedy kto ma ur. bez torcików i plusików, jest też możliwość wpisywania wiadomości w profilu
mam podobne zdanie..

no ale jak już jednak pomysł wejdzie w życie,to obowiązkowo z możliwością wyłączenia tego "bajeru", jeśli można..

Lena_20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Techniczne forum

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości