![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: Październikowe PM
Oto moja sukieneczka http://www.suknieslubne.pl/index.php...id=7&Itemid=10 nr 3 nie mam jeszcze pomysłu co do dodatku. Bukiecik to chyba bede miała z różyczek ecru lub bordo.
Ja płace 135/os a za poprawiny 40 zł judith8 bardzo mi sie podoba twoj sukieneczka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
Kurcze widze ze dziewczyny niektore to juz wsio maja, a ja prawie nic:p dobrze ze chociaz suknie zamowilam jzu
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez pilaa Czas edycji: 2009-05-11 o 08:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Rozeznanie
|
czesc dziewczyny,
kurcze nie bylo mnie caly weekend - mielismy kursy przedmalzenskie i wieczorem padalam na twarz ![]() ![]() ![]() judith dziekuje za stronke z dekoracjami stolow ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() co do rozowych lilii przy dekoracji kosciola, to swietny pomysl ![]() co do Twojego swiadka, to u mnie bylo podobnie - mama chciala bym wziela siostre, ale tak jakos chcialam tak jakby docenic swoja przyjaciolke za to, ze byla ze mna od poczatku naszego zwiazku i to ja poprosilam na swiadka, a siostra bedzie druhna ![]() ![]() SSR szukam fotek mojej sali i nie moge znalesc, sa tylko informacje w necie o nich i tyle ![]() SSR u nas swiadkiem moze byc mezatka, nawet rozwodka ![]() ![]() mialam pytac wlasnie Was jaki bedziecie miec alkohol? kupujecie jakies zawieszki ![]() ![]() judith stronka z bizu superowa, niektore rzeczy sa bardzo orginalne ![]() ![]() BEAMI suknia piekna ![]() ![]() ![]() wklajam etole, ktora bede miec w kosciele zalozona. ta jest troche za duza. IMG_8037[1].jpg
#34 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja mam bardzo podobną etole , a bedzie kupowac jeszcze rekawiczki? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#35 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a rekawiczek nie bede miec. a Ty?
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
Witam Was drogie Październikowe
![]() i poproszę o dopisania mnie do kalendarza 3.10.2009 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#37 | |
Raczkowanie
|
Własnie się zastanawiam, bo to tylko do kościoła. Ta etola dosyc grzeje wiec może wystarczy jak by była brzydka pogoda
---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, przy okazji poproszę Was o rade
![]() Moja sukienka to daphnee z kolekcji maggio ramatti( niestety nie moge wkleić zdjęcia, wiec podam linka) www.maggioramatti.pl kolekcja 2009 - 6 i 16 model przy przewijaniu- nie mam pojecia jakie okrycie mogłabym do niej zakupić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#39 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
witaj hipka. piekna suknia. ale nie wiem jakie bolero Ci doradzic, bylabym za czyms lekkim i delikatnym. a bedziesz miec welon? moze bolerko z takiego materialu jak masz falbanki? czy chcesz cos cieplejszego?
![]() |
#40 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
szczerze mówiąc to mam nadzieje, właściwie jestem pewna;-), ze 3 października bedzie super pogoda, wiec na czymś cieplym mi specjalnie nie zależy, zreszą podejrzewam, ze emocje bedą mnie grzały.;-) welon tak - taki z dziewczecych marzeń - podwójny z tyłu długi - równo z sukienką a przód opuszczany na twarz (coby tylko kochany podnosząc go po przysiedze zadnej głupiej miny nie zrobił ![]() ). No i własnie nie wiem co z tym okryciem ![]() aaaa. Złotko - Twoja suknia - 1. klasa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#41 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Raczkowanie
|
Dzieki BEAMI
![]() ![]() TZ tez nie ma stroju - chociaż on to ma na wszystko czas ![]() dzisiaj zdecydowaliśmy sie co do zaproszeń i tak sie zastanawiam kiedy zacząć wręczać / wysyłać. Myślę, ze czerwiec bedzie ok, co myslicie? tym bardziej, ze część z gości będą mieli ponad 400 km do pokonania... ![]() tak sie cieszę , ze powstal wątek Październikowy...wreszcie mamy sowje miejsce;-) |
![]() ![]() |
![]() |
#43 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
no baaaa obowiazkowo 3 pazdziernik musi byc cieply, BEAMI tydzien poniej tak samo ![]() ![]() hipka fajnie, ze masz welon (ja tez o nim zawsze marzylam, ale mi nie bardzo pasuje ![]() ![]() hipka wlasnie do Twojej sukni widze cos prostego i delikatnego. tak jak BEAMI pisze, moze poszukaj na allegro - moze chocby jakis pomysl tam Ci wpadnie do glowy, a noc cos kupisz. a jak nie to bym uszyla cos delikatnego z takiego materialu jak falbanki (wiem powtarzam sie), ale nic innego nie przychodzi mi do glowy.
![]() |
#44 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój TZ tez nie ma jeszcze stroju bo on ma wahania wagi wiec wolimy zaczekac. ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- A co do zapraszania to my raczej bedziemy zapraszac tak od lipca. Nawet jeszcze nie wybralismy zaproszeń. Bo ja chce z personalizacją i nie moge sie doczekac listy gości od mojego TZ. O jak zawsze na wszytko ma czas. Własnie siedze na alegro i przeglądam zaproszonka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#45 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Jeśli byśmy chcieli poprawiny to 50zł/os (obiad, zimna płyta i kolacja). Ale poprawin nie robimy tylko obiad w drugi dzień i to w innym lokalu (niech goście trochę pozwiedzają ![]() Judith a Ty nie jesz tylko mięsa czy ryb, jajek i mleka też nie? A co się składa na Waszą dekorację w kolorze oliwki, że ona tyle kosztuje? I gdzie macie noclegi? A zaproszenia robisz sama? pochwal się ![]() Myślę, że Pan Tadzio jest ok ![]() Nemiroffów jest kilka rodzajów, a Wy który? Jaki kolor ma nalepka? Cytat:
![]() ![]() Z boku masz takie kwaitki więc nie widzę innego wyjścia jak mieć bukiet z różyczek, ale chyba wybrałabym ecru niż bordo. A jaki masz kolor włosków? Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do kamerowania to zależy od Waszej woli i funduszy, ale ja bym brała bo zawsze to jakaś pamiątka. A przecież nie musisz mieć samej mszy (teraz całej mszy się już nie nagrywa jedynie najważniejsze momenty), możesz mieć wcześniej jakąś randkę w plenerze, ubieranie, błogosławieństwo, wymarsz, wyjazd do kościoła, mszę i po mszy życzenia, wyjazd na salę i na sali jakiś pierwszy toast, a potem żyli długo i szczęśliwie i koniec filmu ![]() o i suknia bardzo ładna taka skromna, a zarazem elegancka ![]() Cytat:
![]() Też słyszałam, że w październiku są wszystkie kwiaty i przywiozą z giełdy takie jak chcesz ![]() Zloko wiem, zę swiadkeim może byc mężatka, ale ja sobie ubzdurałam pannę, bo świadek kawaler. urcze do końca maja musze się zdecydować ![]() Co do alkoholu to kupimy go dopiero we wrześniu, bo nie ma gdzie go trzymać a tak pójdzie prosto na salę do sejfu ![]() Żadnych zawieszek specjalnych nie planuję, jedynie wstążeczki taki małe ściągane jednym ruchem, kupię na allegro i będzie ![]() Etola fajna rzecz, ciekawe jak nam się trafi pogoda. Trzeba się modlić o słońce i 20 stopni, no i polską złotą jesień ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny kiedy zaczynacie roznosić/wysyłać zaproszenia?? ![]()
![]() |
#46 |
Rozeznanie
|
co do mojego stroju to mam tyle co Wy, tzn suknie i wstepnie etole (musze uszyc moj rozmiar). butow, bizu, bielizny nie mam. ale po kolczyki i bransoletke chyba pojde niebawem.
TZ nie ma stroju wogole jeszcze. zastanawiamy sie nad kolorem garniaka. a Wy kolor wybraliscie? tzn myslimy na grafitowym, tylko ze ja mam ecru suknie, wiec pewnie ciemna czekolada bylaby lepsza, ale nie bardzo bedzie pasowac ten kolor do TZ.
#47 | |
Raczkowanie
|
hej SSR
![]() wiem, żadno futerko nie pasuje;-/ coś wymyśle. wlasnie zaproszenia zrobią nam do połowy czerwca, więc myslę, ze tak od końca czerwca zajmiemy sie wysyłką/roznoszeniem... BEAMI: ja znalazłam nasze tu: http://www.decorisus.pl/ też sprzedają na allegro - może coś Cie zainspiruje, są troche inne niż wiekszość, które oglądałam. Z listą gości od TZ miałam to samo ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Cytat:
ja własnie chciałam grafitowy, ale bedzie pewnie czekoladowy, bo w graficie mojemy TZ "niezbyt", ale czekolada też ślicznie, chociaz właśnie do białej sukni (a ja mam białą) pewnie lepszy byłby grafitowy.... widzisz Złotko, mamy podobnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Rozeznanie
|
zapomnialam dodac, ze my napoje tez mamy w cenie, bez ograniczen.
a zaproszenia nie wiem kiedy roznosic? tak koncem lipca bedzie ok? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20091003580517.html Nasz ślub ![]() ![]() ![]() "całe życie z wariatami i niech tak już zostanie ![]() Edytowane przez zlotko855 Czas edycji: 2009-05-11 o 13:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#49 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też nie planowałam koronkowej, a ta była jak dla mnie wyjatkowa i ja nie zuważyłam zeby koronkowe pogrubiały. Sama przymiez i sie przkonaj. Jedynie co w własnym zakresie musze kupic to owoce, alkohol, tort i soki, a i bedziemy brali stół wiejski. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#50 |
Rozeznanie
|
BEAMI my tez bedziemy miec stol wiejski, bo akurat w tej restauracji to taka juz jakby tradycja, a goscie zawsze sa z tego zadowoleni.
#51 |
Raczkowanie
|
hipka80 dziękuje za stroke, rzeczywiscie tez maja wstawione zaproszenia na allegro.Ja tez musze tego mojego przyszpilic, bo chociaz kolejne by było z głowy.
Ja mam suknie ecru, wiec chyba wezmiemy mojemu TZ czekoladowy lub czarny. Ale jak ogladalismy w vistuli ostanio to widzielismy fajny grafitowy, ale do ecru to troszki nie bardzo. ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- My jeszcze sie zastanwiamy nad pieczonym prosiaczkiem. A bedziecie dokupywac inne alkohole oprócz wódki. Bo oczywiscie mamy wplanach winko, do stołu wiejskiego dają beczke piwka i myślimy jeszcze o martini itp Tak po sztuce kilka |
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Raczkowanie
|
my wódke, wino białe i czerwone (jeszcze nie wybrane) a na wiejskim stole - bimberek;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
#53 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() I jeszcze mam takie obawy, że może być trochę drętwo... ![]() Mój Tż kupił sobie garnitur jasny, srebrny, połyskujący... A teraz problem jest z dobraniem do niego butów... białe za jasne, czarne za ciemne, a na szare w naszej miejscowości jeszcze nie wpadliśmy...
![]() |
#54 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#55 |
Raczkowanie
|
Mslałyście już dziewczynki nad fryzurkami. Ja mam bardzo cieniutkie włoski i krótkie i nie mam pomysłu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#56 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
dziewczyny a ja nie wiem, co bedzie na tym stole wiejskim dokladnie, wiem ze on poprostu jest ale nie pytalam co sie ma na nim znajdowac ![]() A prosiaczek to tez dobry pomysl... mniam ![]()
![]() |
#57 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#58 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() BEAMI a ta fryzurka to co? tak chcesz sie uczesac? bardzo ladnie. takie kobiece, a zarazem dziewczece. podoba mi sie
![]() |
#59 |
Raczkowanie
|
no właśnie ja tez mam gęste włosy, ale niezbyt długie - do ramion. No i falowane
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- BEAMI - super fryzurka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#60 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:56.