Październikowe PM :) - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-10, 22:10   #31
BEAMI
Raczkowanie

Dot.: Październikowe PM

Oto moja sukieneczka http://www.suknieslubne.pl/index.php...id=7&Itemid=10 nr 3 nie mam jeszcze pomysłu co do dodatku. Bukiecik to chyba bede miała z różyczek ecru lub bordo.
Ja płace 135/os a za poprawiny 40 zł

judith8 bardzo mi sie podoba twoj sukieneczka
Stary 2009-05-11, 08:34   #32
pilaa
Raczkowanie

GG do pilaa

Kurcze widze ze dziewczyny niektore to juz wsio maja, a ja prawie nic:p dobrze ze chociaz suknie zamowilam jzu Zabardzo nie wiem co zrobic, nie mam jako tako wesela tylko takie male przyjecie dla 20 osob, i caly czas sie zastanawiam czy kamerowac slub w kosciele. jesli sie zdecyduje to jedynie tak dla siebie na pamiatke bo komu bede pokazywac sama msze:p.ale jescze sie zastanawiam ponizej moja suknia pozdrawiam wszystkich
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg papamichel09_eger.jpg (32,4 KB, 46 załadowań)

Edytowane przez pilaa
Czas edycji: 2009-05-11 o 08:36
pilaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-11, 11:24   #33
zlotko855
Rozeznanie

czesc dziewczyny,
kurcze nie bylo mnie caly weekend - mielismy kursy przedmalzenskie i wieczorem padalam na twarz ale juz po a wczoraj wieczorkiem po naukach poszlismy sie odstresowac na grilla do znajomych. caly czas myslalam co tam u Was

judith dziekuje za stronke z dekoracjami stolow nad ta dekoracja kosciola jeszcze mysle, pogadam z paniami z kwiacarni, moze wiedza jak to sie sprawdza w praktyce. bardzo mi sie podoba ona i chcialabym ja zostawic, ale wlasnie jesli chodzi o gosci to bedzie ich dosyc duzo, wiec zamieszanie na pewno bedzie, a jeszcze te tiule utrudnia wszystko, ale z drugiej strony jak bedziemy wychodzic z kosciola to takie cudne zdjecie by bylo
niezle z ta twoja rodzinka i zabawa w paparzzi dobrze, ze ich uprzedzilas i delikatnie dalas do zrozumienia, ze nie musza sie bawic w fotografow
co do rozowych lilii przy dekoracji kosciola, to swietny pomysl nie martw sie - powinny byc z pazdzierniku. ja pytalam u nas w kwiac.to kobieta powiedziala, ze beda miec wszystko co zechce, no procz tulipanow i innych wiosennych kwiatow, ale lepiej tez spytaj wczesniej.

co do Twojego swiadka, to u mnie bylo podobnie - mama chciala bym wziela siostre, ale tak jakos chcialam tak jakby docenic swoja przyjaciolke za to, ze byla ze mna od poczatku naszego zwiazku i to ja poprosilam na swiadka, a siostra bedzie druhna i chyba kazdy powinien byc zadowolony a przyjaciolki na druhne nie moge wziac, bo jest mezatka. bedziesz miec procz swiadkow druzbow? u nas to taka jakby tradycja, wiec u mnie beda.

SSR szukam fotek mojej sali i nie moge znalesc, sa tylko informacje w necie o nich i tyle Ale jak znajde gdzies cos w swoich zasobach to wkleje. a co do kosztow, to my placimy 200 zl od osoby za 2 dni. w tej cenie mamy procz posilkow rowniez ciasto i torta. alkohol kupujemy sami.
SSR u nas swiadkiem moze byc mezatka, nawet rozwodka nie musi byc to panna. pomysl pomysl

mialam pytac wlasnie Was jaki bedziecie miec alkohol? kupujecie jakies zawieszki ale judith mnie uprzedzila no wiec my kupujemy finlandie i myslimy nas zawieszkami... ja bym nie dawala (ewentualnie przewiazala szyjke butelki jakas wstazka), ale tesciowa sie uparla. wiec sprawa do obgadania jeszcze.

judith stronka z bizu superowa, niektore rzeczy sa bardzo orginalne, musze przejzec, moze cos sobie wybiore . ale ja zastanawiam sie nad krysztalami, nawet znalazlam fajne w cymbeline, ale juz ktos je kupil, wiec czekam na dostawe.

BEAMI suknia piekna ale to juz wiesz, pisze i tu zeby nie bylo, ze mi sie nie podoba, pilaa Twoja rowniez

wklajam etole, ktora bede miec w kosciele zalozona. ta jest troche za duza.
IMG_8037[1].jpg

"całe życie z wariatami i niech tak już zostanie "
zlotko855 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-11, 11:35   #34
BEAMI
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zlotko855 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny,
kurcze nie bylo mnie caly weekend - mielismy kursy przedmalzenskie i wieczorem padalam na twarz ale juz po a wczoraj wieczorkiem po naukach poszlismy sie odstresowac na grilla do znajomych. caly czas myslalam co tam u Was

judith dziekuje za stronke z dekoracjami stolow nad ta dekoracja kosciola jeszcze mysle, pogadam z paniami z kwiacarni, moze wiedza jak to sie sprawdza w praktyce. bardzo mi sie podoba ona i chcialabym ja zostawic, ale wlasnie jesli chodzi o gosci to bedzie ich dosyc duzo, wiec zamieszanie na pewno bedzie, a jeszcze te tiule utrudnia wszystko, ale z drugiej strony jak bedziemy wychodzic z kosciola to takie cudne zdjecie by bylo
niezle z ta twoja rodzinka i zabawa w paparzzi dobrze, ze ich uprzedzilas i delikatnie dalas do zrozumienia, ze nie musza sie bawic w fotografow
co do rozowych lilii przy dekoracji kosciola, to swietny pomysl nie martw sie - powinny byc z pazdzierniku. ja pytalam u nas w kwiac.to kobieta powiedziala, ze beda miec wszystko co zechce, no procz tulipanow i innych wiosennych kwiatow, ale lepiej tez spytaj wczesniej.

co do Twojego swiadka, to u mnie bylo podobnie - mama chciala bym wziela siostre, ale tak jakos chcialam tak jakby docenic swoja przyjaciolke za to, ze byla ze mna od poczatku naszego zwiazku i to ja poprosilam na swiadka, a siostra bedzie druhna i chyba kazdy powinien byc zadowolony a przyjaciolki na druhne nie moge wziac, bo jest mezatka. bedziesz miec procz swiadkow druzbow? u nas to taka jakby tradycja, wiec u mnie beda.

SSR szukam fotek mojej sali i nie moge znalesc, sa tylko informacje w necie o nich i tyle Ale jak znajde gdzies cos w swoich zasobach to wkleje. a co do kosztow, to my placimy 200 zl od osoby za 2 dni. w tej cenie mamy procz posilkow rowniez ciasto i torta. alkohol kupujemy sami.
SSR u nas swiadkiem moze byc mezatka, nawet rozwodka nie musi byc to panna. pomysl pomysl

mialam pytac wlasnie Was jaki bedziecie miec alkohol? kupujecie jakies zawieszki ale judith mnie uprzedzila no wiec my kupujemy finlandie i myslimy nas zawieszkami... ja bym nie dawala (ewentualnie przewiazala szyjke butelki jakas wstazka), ale tesciowa sie uparla. wiec sprawa do obgadania jeszcze.

judith stronka z bizu superowa, niektore rzeczy sa bardzo orginalne, musze przejzec, moze cos sobie wybiore . ale ja zastanawiam sie nad krysztalami, nawet znalazlam fajne w cymbeline, ale juz ktos je kupil, wiec czekam na dostawe.

BEAMI suknia piekna ale to juz wiesz, pisze i tu zeby nie bylo, ze mi sie nie podoba, pilaa Twoja rowniez

Załącznik 2241044
Jeszcze raz dziękuje

Ja mam bardzo podobną etole , a bedzie kupowac jeszcze rekawiczki?
Stary 2009-05-11, 11:40   #35
zlotko855
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez BEAMI Pokaż wiadomość
Jeszcze raz dziękuje

Ja mam bardzo podobną etole , a bedzie kupowac jeszcze rekawiczki?

a rekawiczek nie bede miec. a Ty?

Stary 2009-05-11, 11:44   #36
hipka80
Raczkowanie

Witam Was drogie Październikowe

i poproszę o dopisania mnie do kalendarza 3.10.2009
hipka80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-11, 11:48   #37
BEAMI
Raczkowanie

Cytat:

a rekawiczek nie bede miec. a Ty?
Własnie się zastanawiam, bo to tylko do kościoła. Ta etola dosyc grzeje wiec może wystarczy jak by była brzydka pogoda

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Cytat:
Napisane przez hipka80 Pokaż wiadomość

Witaj

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-05-11, 11:54   #38
hipka80
Raczkowanie

Dziewczyny, przy okazji poproszę Was o rade
Moja sukienka to daphnee z kolekcji maggio ramatti( niestety nie moge wkleić zdjęcia, wiec podam linka)
www.maggioramatti.pl kolekcja 2009 - 6 i 16 model przy przewijaniu- nie mam pojecia jakie okrycie mogłabym do niej zakupić...Kochane, macie jakies pomysły?
Stary 2009-05-11, 12:10   #39
zlotko855
Rozeznanie

Cytat:
Własnie się zastanawiam, bo to tylko do kościoła. Ta etola dosyc grzeje wiec może wystarczy jak by była brzydka pogoda

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Witaj
wlasnie tez sadze, ze etola wystraczy. poza tym mamy koronkowe suknie, wiec nie wiem czy jest sens przytlaczac/upiekszac je rekawiczkami, zeby nie przesadzic z dodatkami i nie zrobic zbytniego balaganu na sobie.

witaj hipka. piekna suknia. ale nie wiem jakie bolero Ci doradzic, bylabym za czyms lekkim i delikatnym. a bedziesz miec welon? moze bolerko z takiego materialu jak masz falbanki? czy chcesz cos cieplejszego?

Stary 2009-05-11, 12:19   #40
hipka80
Raczkowanie

Cytat:
wlasnie tez sadze, ze etola wystraczy. poza tym mamy koronkowe suknie, wiec nie wiem czy jest sens przytlaczac/upiekszac je rekawiczkami, zeby nie przesadzic z dodatkami i nie zrobic zbytniego balaganu na sobie.

witaj hipka. piekna suknia. ale nie wiem jakie bolero Ci doradzic, bylabym za czyms lekkim i delikatnym. a bedziesz miec welon? moze bolerko z takiego materialu jak masz falbanki? czy chcesz cos cieplejszego?
wielkie dzieki Złotko;-))
szczerze mówiąc to mam nadzieje, właściwie jestem pewna;-), ze 3 października bedzie super pogoda, wiec na czymś cieplym mi specjalnie nie zależy, zreszą podejrzewam, ze emocje bedą mnie grzały.;-) welon tak - taki z dziewczecych marzeń - podwójny z tyłu długi - równo z sukienką a przód opuszczany na twarz (coby tylko kochany podnosząc go po przysiedze zadnej głupiej miny nie zrobił
). No i własnie nie wiem co z tym okryciem musi to być coś prostego.

aaaa. Złotko - Twoja suknia - 1. klasa
Stary 2009-05-11, 12:24   #41
BEAMI
Raczkowanie

Cytat:
Moja sukienka to daphnee z kolekcji maggio ramatti( niestety nie moge wkleić zdjęcia, wiec podam linka)
www.maggioramatti.pl kolekcja 2009 - 6 i 16 model przy przewijaniu- nie mam pojecia jakie okrycie mogłabym do niej zakupić...Kochane, macie jakies pomysły?
Super sukieneczka Oby pogoda nam dopisała choc ja mam tydzień po tobie i ja wybrałam etole bo nigdy nie wiadomo. Może poszukaj na allegro może jakis wzór tam ci sie spodoba. Myśle, ze powinnaś miec cos delikatnego do swojej sukieneczki i tak jak złotko pisło moze cos jak te twoje falbanki.
Stary 2009-05-11, 12:39   #42
hipka80
Raczkowanie

Dzieki BEAMI musze sie zacząć rozglądać. Własciwie narazie mam tylko sukienke i zamówiony welon. poza tym nic;-( ani butów, ani biżu...ale jeszcze przecież mamy czas, prawda?;
TZ tez nie ma stroju - chociaż on to ma na wszystko czas....
dzisiaj zdecydowaliśmy sie co do zaproszeń i tak sie zastanawiam kiedy zacząć wręczać / wysyłać. Myślę, ze czerwiec bedzie ok, co myslicie?
tym bardziej, ze część z gości będą mieli ponad 400 km do pokonania...

tak sie cieszę , ze powstal wątek Październikowy...wreszcie mamy sowje miejsce;-)
Stary 2009-05-11, 12:43   #43
zlotko855
Rozeznanie

Cytat:
wielkie dzieki Złotko;-))
szczerze mówiąc to mam nadzieje, właściwie jestem pewna;-), ze 3 października bedzie super pogoda, wiec na czymś cieplym mi specjalnie nie zależy, zreszą podejrzewam, ze emocje bedą mnie grzały.;-) welon tak - taki z dziewczecych marzeń - podwójny z tyłu długi - równo z sukienką a przód opuszczany na twarz (coby tylko kochany podnosząc go po przysiedze zadnej głupiej miny nie zrobił
). No i własnie nie wiem co z tym okryciem musi to być coś prostego.

aaaa. Złotko - Twoja suknia - 1. klasa

no baaaa obowiazkowo 3 pazdziernik musi byc cieply, BEAMI tydzien poniej tak samo dlatego mysle, ze etola bedzie tak w sam raz, bo niby ciepla, ale za wiele nie zakrywa
hipka fajnie, ze masz welon (ja tez o nim zawsze marzylam, ale mi nie bardzo pasuje), a Twoj kochany na pewno nie bedzie sie mogl doczekac az go podniesie, by zobaczyc swoja zonke
hipka wlasnie do Twojej sukni widze cos prostego i delikatnego. tak jak BEAMI pisze, moze poszukaj na allegro - moze chocby jakis pomysl tam Ci wpadnie do glowy, a noc cos kupisz. a jak nie to bym uszyla cos delikatnego z takiego materialu jak falbanki (wiem powtarzam sie), ale nic innego nie przychodzi mi do glowy.

Stary 2009-05-11, 12:50   #44
BEAMI
Raczkowanie

Cytat:
Dzieki BEAMI musze sie zacząć rozglądać. Własciwie narazie mam tylko sukienke i zamówiony welon. poza tym nic;-( ani butów, ani biżu...ale jeszcze przecież mamy czas, prawda?;
TZ tez nie ma stroju - chociaż on to ma na wszystko czas....
dzisiaj zdecydowaliśmy sie co do zaproszeń i tak sie zastanawiam kiedy zacząć wręczać / wysyłać. Myślę, ze czerwiec bedzie ok, co myslicie?
tym bardziej, ze część z gości będą mieli ponad 400 km do pokonania...

tak sie cieszę , ze powstal wątek Październikowy...wreszcie mamy sowje miejsce;-)
Ja też mam tylko sukieneczke, welonik i etole a pozatym jeszcze nic. Ale podobają mi sie butki w salonie cymbeline i znalazłam nawet fajne w ryłko
Mój TZ tez nie ma jeszcze stroju bo on ma wahania wagi wiec wolimy zaczekac.

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

A co do zapraszania to my raczej bedziemy zapraszac tak od lipca. Nawet jeszcze nie wybralismy zaproszeń. Bo ja chce z personalizacją i nie moge sie doczekac listy gości od mojego TZ. O jak zawsze na wszytko ma czas. Własnie siedze na alegro i przeglądam zaproszonka
Stary 2009-05-11, 12:53   #45
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Cytat:
Napisane przez malenstwoKr Pokaż wiadomość
Witam mnie możecie też dopisać do kalendarza 3.10.2009 jak będę miała chwilkę więcej czasu to napiszę więcej.
Cytat:
Napisane przez pilaa Pokaż wiadomość
Ooo ja tez moge sie dołączyc moja data to 10.10 pozdrawiam wszytskie panny młode
Witajcie Pozdrawiamy również
Cytat:
Napisane przez judith8 Pokaż wiadomość
co do sali to my placimy 150 zl/os ale musimy sami zorganizowac alkohol, soki, tort weselny; problem mam tylko taki ze ja jestem wegetarianka a w menu jest masa wymyslnych dan miesnych, no ale przezyje pewnie i tak za bardzo nic nie bede jadla ze stresu
dodatkowo za dekoracje w kolorze oliwki placimy 1200pln
no i dodatkowo za noclegi

pochwale sie ze dzisiaj wzielam sie i dokonczylam zaproszenia, mam okolo 70% gotowych

jaki kupujecie alkohol, bo ja nie pije wodki i sie nie znam ale wizualnie to Pan Tadeusz moze byc bez zadnych zawieszek, TZ powiedzial ze jak dla niego to ten wybor jest ok, a jak u Was?
My za salę płacimy 170zł/os. W tym jest obiad, deser, zimna płyta, 3 kolacje, owoce i 1litr napojów na osobę. Musimy dokupić jeszcze ciasto, tort i napoje.
Jeśli byśmy chcieli poprawiny to 50zł/os (obiad, zimna płyta i kolacja). Ale poprawin nie robimy tylko obiad w drugi dzień i to w innym lokalu (niech goście trochę pozwiedzają

Judith a Ty nie jesz tylko mięsa czy ryb, jajek i mleka też nie?

A co się składa na Waszą dekorację w kolorze oliwki, że ona tyle kosztuje?
I gdzie macie noclegi?

A zaproszenia robisz sama? pochwal się

Myślę, że Pan Tadzio jest ok i nie trzeba go dodatkowo przystrajać
Cytat:
SSR kupiliśmy wódke Nemiroff
Nemiroffów jest kilka rodzajów, a Wy który? Jaki kolor ma nalepka?
Cytat:
Oto moja sukieneczka http://www.suknieslubne.pl/index.php...id=7&Itemid=10 nr 3 nie mam jeszcze pomysłu co do dodatku. Bukiecik to chyba bede miała z różyczek ecru lub bordo.
Ja płace 135/os a za poprawiny 40 zł
Beami kiecka fajna, cała z koronki Kiedyś też chciałam całą z koronki, ale słyszałam, że koronka powiększ/pogrubia i zrezygnowałam, choć nie wiem co mi sie jeszcze ubzdura
Z boku masz takie kwaitki więc nie widzę innego wyjścia jak mieć bukiet z różyczek, ale chyba wybrałabym ecru niż bordo. A jaki masz kolor włosków?
Cytat:
Kurcze widze ze dziewczyny niektore to juz wsio maja, a ja prawie nic:p dobrze ze chociaz suknie zamowilam jzu Zabardzo nie wiem co zrobic, nie mam jako tako wesela tylko takie male przyjecie dla 20 osob, i caly czas sie zastanawiam czy kamerowac slub w kosciele. jesli sie zdecyduje to jedynie tak dla siebie na pamiatke bo komu bede pokazywac sama msze:p.ale jescze sie zastanawiam ponizej moja suknia pozdrawiam wszystkich
Pilaa nic sięnie martw Ty masz chociaż kieckę a ja nie Ale jak Ty robisz małe przyjęcie to ze wszystkim zdążysz tylko pomału Będziesz miał jakąś muzykę?
Co do kamerowania to zależy od Waszej woli i funduszy, ale ja bym brała bo zawsze to jakaś pamiątka. A przecież nie musisz mieć samej mszy (teraz całej mszy się już nie nagrywa jedynie najważniejsze momenty), możesz mieć wcześniej jakąś randkę w plenerze, ubieranie, błogosławieństwo, wymarsz, wyjazd do kościoła, mszę i po mszy życzenia, wyjazd na salę i na sali jakiś pierwszy toast, a potem żyli długo i szczęśliwie i koniec filmu
o i suknia bardzo ładna taka skromna, a zarazem elegancka
Cytat:
nad ta dekoracja kosciola jeszcze mysle, pogadam z paniami z kwiacarni, moze wiedza jak to sie sprawdza w praktyce. bardzo mi sie podoba ona i chcialabym ja zostawic, ale wlasnie jesli chodzi o gosci to bedzie ich dosyc duzo,

Zlotko daj znać co panie dekoratorki i kwiaciarki na tą dekorację z tiulami, jak to sie sprawdza
Też słyszałam, że w październiku są wszystkie kwiaty i przywiozą z giełdy takie jak chcesz
Zloko wiem, zę swiadkeim może byc mężatka, ale ja sobie ubzdurałam pannę, bo świadek kawaler. urcze do końca maja musze się zdecydować

Co do alkoholu to kupimy go dopiero we wrześniu, bo nie ma gdzie go trzymać a tak pójdzie prosto na salę do sejfu Co to będzie za alkohol to zależy co będzie najtańsze a w miarę dobre i przyzwoite, albo co będzie z gratisami w postaci soków lub coli (w makro są takie promocje) ale najpierw w dniu w którym pojadę do makro to poobjeżdżam biedronkę, tesco, lidla i real, bo zdarza się że jakiś gatunek wódki mają taniej niż w makro.
Żadnych zawieszek specjalnych nie planuję, jedynie wstążeczki taki małe ściągane jednym ruchem, kupię na allegro i będzie

Etola fajna rzecz, ciekawe jak nam się trafi pogoda. Trzeba się modlić o słońce i 20 stopni, no i polską złotą jesień
Cytat:

Cześć hipka
Cytat:
Jedyne co mi pasuje do tej sukni to bolerko takie delikatne z szyfonu z rękawkami 3/4. Ewentualnie mogłaby być etola, ale może nie futerkowa, tylko z innego materiału.

Dziewczyny kiedy zaczynacie roznosić/wysyłać zaproszenia??

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.
SSR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-11, 12:58   #46
zlotko855
Rozeznanie

co do mojego stroju to mam tyle co Wy, tzn suknie i wstepnie etole (musze uszyc moj rozmiar). butow, bizu, bielizny nie mam. ale po kolczyki i bransoletke chyba pojde niebawem.
TZ nie ma stroju wogole jeszcze. zastanawiamy sie nad kolorem garniaka. a Wy kolor wybraliscie? tzn myslimy na grafitowym, tylko ze ja mam ecru suknie, wiec pewnie ciemna czekolada bylaby lepsza, ale nie bardzo bedzie pasowac ten kolor do TZ.

Stary 2009-05-11, 13:03   #47
hipka80
Raczkowanie

hej SSR
wiem, żadno futerko nie pasuje;-/ coś wymyśle.
wlasnie zaproszenia zrobią nam do połowy czerwca, więc myslę, ze tak od końca czerwca zajmiemy sie wysyłką/roznoszeniem...

BEAMI: ja znalazłam nasze tu: http://www.decorisus.pl/
też sprzedają na allegro - może coś Cie zainspiruje, są troche inne niż wiekszość, które oglądałam. Z listą gości od TZ miałam to samo , ale któregoś dnia go "przycisnęłam" i nie miał wyjścia

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Cytat:
co do mojego stroju to mam tyle co Wy, tzn suknie i wstepnie etole (musze uszyc moj rozmiar). butow, bizu, bielizny nie mam. ale po kolczyki i bransoletke chyba pojde niebawem.
TZ nie ma stroju wogole jeszcze. zastanawiamy sie nad kolorem garniaka. a Wy kolor wybraliscie? tzn myslimy na grafitowym, tylko ze ja mam ecru suknie, wiec pewnie ciemna czekolada bylaby lepsza, ale nie bardzo bedzie pasowac ten kolor do TZ.

ja własnie chciałam grafitowy, ale bedzie pewnie czekoladowy, bo w graficie mojemy TZ "niezbyt", ale czekolada też ślicznie, chociaz właśnie do białej sukni (a ja mam białą) pewnie lepszy byłby grafitowy....
widzisz Złotko, mamy podobnie
Stary 2009-05-11, 13:06   #48
zlotko855
Rozeznanie

zapomnialam dodac, ze my napoje tez mamy w cenie, bez ograniczen.

a zaproszenia nie wiem kiedy roznosic? tak koncem lipca bedzie ok?

mamy podobnie, a na odwrot, ojjjj ci nasi TZ tyle dobrze, ze jak oni juz ida na zakupy, to szybciej podejmuja decyzje od nas

Edytowane przez zlotko855
Czas edycji: 2009-05-11 o 13:07
Stary 2009-05-11, 13:08   #49
BEAMI
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez SSR Pokaż wiadomość
Witajcie Pozdrawiamy również

My za salę płacimy 170zł/os. W tym jest obiad, deser, zimna płyta, 3 kolacje, owoce i 1litr napojów na osobę. Musimy dokupić jeszcze ciasto, tort i napoje.
Jeśli byśmy chcieli poprawiny to 50zł/os (obiad, zimna płyta i kolacja). Ale poprawin nie robimy tylko obiad w drugi dzień i to w innym lokalu (niech goście trochę pozwiedzają

Judith a Ty nie jesz tylko mięsa czy ryb, jajek i mleka też nie?

A co się składa na Waszą dekorację w kolorze oliwki, że ona tyle kosztuje?
I gdzie macie noclegi?

A zaproszenia robisz sama? pochwal się

Myślę, że Pan Tadzio jest ok i nie trzeba go dodatkowo przystrajać

Nemiroffów jest kilka rodzajów, a Wy który? Jaki kolor ma nalepka?

Beami kiecka fajna, cała z koronki Kiedyś też chciałam całą z koronki, ale słyszałam, że koronka powiększ/pogrubia i zrezygnowałam, choć nie wiem co mi sie jeszcze ubzdura
Z boku masz takie kwaitki więc nie widzę innego wyjścia jak mieć bukiet z różyczek, ale chyba wybrałabym ecru niż bordo. A jaki masz kolor włosków?
Kolor włosków ma ciemny brąz, a co do nemiroffa to nie wiem dokładnie bo mój TZ sie tym zajmował, i zawiózł alkohol odrazu do domu swoich rodziców, ale zapytam go i napisze. Kupywalismy w makro.
Ja też nie planowałam koronkowej, a ta była jak dla mnie wyjatkowa i ja nie zuważyłam zeby koronkowe pogrubiały. Sama przymiez i sie przkonaj.
Jedynie co w własnym zakresie musze kupic to owoce, alkohol, tort i soki, a i bedziemy brali stół wiejski.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-11, 13:16   #50
zlotko855
Rozeznanie

BEAMI my tez bedziemy miec stol wiejski, bo akurat w tej restauracji to taka juz jakby tradycja, a goscie zawsze sa z tego zadowoleni.

Stary 2009-05-11, 13:20   #51
BEAMI
Raczkowanie

hipka80 dziękuje za stroke, rzeczywiscie tez maja wstawione zaproszenia na allegro.Ja tez musze tego mojego przyszpilic, bo chociaz kolejne by było z głowy.

Ja mam suknie ecru, wiec chyba wezmiemy mojemu TZ czekoladowy lub czarny. Ale jak ogladalismy w vistuli ostanio to widzielismy fajny grafitowy, ale do ecru to troszki nie bardzo.

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Cytat:
BEAMI my tez bedziemy miec stol wiejski, bo akurat w tej restauracji to taka juz jakby tradycja, a goscie zawsze sa z tego zadowoleni.
My jeszcze sie zastanwiamy nad pieczonym prosiaczkiem. A bedziecie dokupywac inne alkohole oprócz wódki. Bo oczywiscie mamy wplanach winko, do stołu wiejskiego dają beczke piwka i myślimy jeszcze o martini itp Tak po sztuce kilka
Stary 2009-05-11, 13:23   #52
hipka80
Raczkowanie

my wódke, wino białe i czerwone (jeszcze nie wybrane) a na wiejskim stole - bimberek;-)
Stary 2009-05-11, 13:37   #53
mysia7a
Raczkowanie

Cytat:
Ja też mam przyjęcie tylko dla 20 osób, my zdecydowaliśmy, że kamerzysty mieć nie będziemy, no bo po co, jedynie co to fotograf. Chociaż tu tez się zastanawiałam bo chciałam tylko go, na plener, ale z drugiej strony, zdjęcia z kościoła to też by była fajna pamiątka
I jeszcze mam takie obawy, że może być trochę drętwo...

Mój Tż kupił sobie garnitur jasny, srebrny, połyskujący... A teraz problem jest z dobraniem do niego butów... białe za jasne, czarne za ciemne, a na szare w naszej miejscowości jeszcze nie wpadliśmy...
mysia7a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-11, 13:55   #54
BEAMI
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mysia7a Pokaż wiadomość
Ja też mam przyjęcie tylko dla 20 osób, my zdecydowaliśmy, że kamerzysty mieć nie będziemy, no bo po co, jedynie co to fotograf. Chociaż tu tez się zastanawiałam bo chciałam tylko go, na plener, ale z drugiej strony, zdjęcia z kościoła to też by była fajna pamiątka
I jeszcze mam takie obawy, że może być trochę drętwo...

Mój Tż kupił sobie garnitur jasny, srebrny, połyskujący... A teraz problem jest z dobraniem do niego butów... białe za jasne, czarne za ciemne, a na szare w naszej miejscowości jeszcze nie wpadliśmy...
Oj na szarych butów męskich tez nie widziałam A byliśmy na weselu ostnio i własnie młody srebrny i czarne butki źle to nie wyglądało
Stary 2009-05-11, 14:39   #55
BEAMI
Raczkowanie

Mslałyście już dziewczynki nad fryzurkami. Ja mam bardzo cieniutkie włoski i krótkie i nie mam pomysłu Moja siostra namawia mnie na diademik, ale do takich włosów jak ja mam nie wydaje mi sie zeby pasowała.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 9956824.jpg (11,8 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Hero_3.jpg (13,8 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg maggiegrace.jpg (39,7 KB, 16 załadowań)
Stary 2009-05-11, 14:45   #56
zlotko855
Rozeznanie

Cytat:
My jeszcze sie zastanwiamy nad pieczonym prosiaczkiem. A bedziecie dokupywac inne alkohole oprócz wódki. Bo oczywiscie mamy wplanach winko, do stołu wiejskiego dają beczke piwka i myślimy jeszcze o martini itp Tak po sztuce kilka
tak BEAMI dokupujemy jakis inny alkohol, tzn winka, jakies koniaki, likier, na poprawiny piwko. tylko jeszcze nie wiem ile czego, pewnie nie duzo tego trzeba, nie?
dziewczyny a ja nie wiem, co bedzie na tym stole wiejskim dokladnie, wiem ze on poprostu jest ale nie pytalam co sie ma na nim znajdowac, bedac w tej naszej restauracji na innych weselach byl ten stol ale jakos nigdy nie patrzylam co sie na nim znajduje i nie kojarze bimbru? a fajne by to bylo, musze dopytac.
A prosiaczek to tez dobry pomysl... mniam

Stary 2009-05-11, 14:53   #57
BEAMI
Raczkowanie

Cytat:
tak BEAMI dokupujemy jakis inny alkohol, tzn winka, jakies koniaki, likier, na poprawiny piwko. tylko jeszcze nie wiem ile czego, pewnie nie duzo tego trzeba, nie?
dziewczyny a ja nie wiem, co bedzie na tym stole wiejskim dokladnie, wiem ze on poprostu jest ale nie pytalam co sie ma na nim znajdowac, bedac w tej naszej restauracji na innych weselach byl ten stol ale jakos nigdy nie patrzylam co sie na nim znajduje i nie kojarze bimbru? a fajne by to bylo, musze dopytac.
A prosiaczek to tez dobry pomysl... mniam
Tego dodtkowego alkoholu to my nie duzo kupujemy tak po butelece kilku, tak jak pisałas likierek kawowy i cytrynowy, martini 2 rodzaje koniaczek i jeszcze mój TZ mówił ale nie pamietam dokładnie. U nas na stole wiejskim bedzie, kiełbaska 2 rodzaje, kaszanka, udziec, szynka, salceson, pasztecik, smalec, duży wiejski chlebek, ogóreczki, kabanosy, tyle co pamiętam. Widzielismy ten stoł było tego dużo. Jeśli moge zapytac to ile macie gorących posiłków z obiadem.
Stary 2009-05-11, 14:56   #58
zlotko855
Rozeznanie

Cytat:
Mslałyście już dziewczynki nad fryzurkami. Ja mam bardzo cieniutkie włoski i krótkie i nie mam pomysłu Moja siostra namawia mnie na diademik, ale do takich włosów jak ja mam nie wydaje mi sie zeby pasowała.
ja chce miec koka, bo po tancach i bieganinie rozpuszczone wlosy beda zmeczone tak jak ja i zostana straczki. a ze z welonu zrezygnowalam, to wlasnie bede miec diadem...... przed ktorym boronilam sie od poczatku a jednak ja mam dlugie, geste wlosy.
BEAMI a ta fryzurka to co? tak chcesz sie uczesac? bardzo ladnie. takie kobiece, a zarazem dziewczece. podoba mi sie

Stary 2009-05-11, 15:03   #59
hipka80
Raczkowanie

no właśnie ja tez mam gęste włosy, ale niezbyt długie - do ramion. No i falowane wiec pomyslałam, ze moze jakoś w miare luźne upiecie - narazie zastanawiam sie z panią fryzjerka do której chodze. Myśle, ze z fryzurą to ja bede miała najwiekszy problem bo zadko kiedy jestem z moich włosów zadowolona

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

BEAMI - super fryzurka
Stary 2009-05-11, 15:03   #60
BEAMI
Raczkowanie

Cytat:
ja chce miec koka, bo po tancach i bieganinie rozpuszczone wlosy beda zmeczone tak jak ja i zostana straczki. a ze z welonu zrezygnowalam, to wlasnie bede mi
ec diadem...... przed ktorym boronilam sie od poczatku a jednak ja mam dlugie, geste wlosy.
BEAMI a ta fryzurka to co? tak chcesz sie uczesac? bardzo ladnie. takie kobiece, a zarazem dziewczece. podoba mi sie
A tak rzeczywiscie nie napisałm taka fryzurka mi sie własnie podoba, pierwsza moja wersja to rozpuszczone ale tak jak piszesz boje sie ze później strągi beda takie wisiec. W przylizanych fryzurka mi nie jest ładnie wiec myślałam o takich delikatnych loczka i z tyłu koczek. Kwiatuszka chce wpiąc taka różyczke jak przy sukience. Ja mam welonik. To zadroszcze włosków, mnie sie zniczyły od rozjasniania i teraz wróciłam do swego kolorku. Tylko czy mnie fryzjerka uczesze tak, musze sie umówic na próbna
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości