![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: 1200 kcal + ruch = 5-10 kg mniej !
I. 200g jog nat z 3 łyżeczkami dzemu, dwie kromki chałki z masłem i serkiem wiejskim, biszkopcik w czekoladzie, 2 kawałki czekolady miętowej, brzoskwinia. Herbata z 2 łyżeczkami cukru.
II. jogurt fantazja wiśniowa, kawałek (nieduzy) rolady kupnej, 2 brzoskwinie ![]() III. kotlet mielony, 3 plasterki szynki (wiem dziwne :P ), warzywa na patelnię smazone na oliwie, kasza kuskus, ogórki w miodzie . d: kostka czekolady, lody czekoladowe P: duuuuże jabłko, 3 śliwki węgierki. K. I tu nie wiem jeszcze co.... ? hm. Chyba bułeczka z dynią z szynką albo cammembertem ;P Tak jem na R : 1. 4 łyzki muesli z 200 ml mleka, łyzeczka miodu, 50 g twarogu 2. jabłko 3. zależnie od obiadu w domu : kawałek mięsa + warzywa, zwykle surówki albo gotowane, bez majonezu ![]() po kawa z mlekiem. 4. jogo nat 100 g, czasami jabłko. 5. Wieśniak z plasterkiem szynki, warzywa. I jak?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
j.w. duzo do poprawki !
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
Jest też tak, że nie codziennie mam czas na podwieczorek, a II sniadanie jem w szkole.... więc chyba najlepiej jakbym jadła kanapki.... a na sniadanie zaczne jesc owsianke
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja mam juz za soba obiad,dzis zrobilam mieso z warzywami + ogorek kiszony i troche ajvaru ![]()
![]() |
![]() |
#35 |
Rozeznanie
|
Dołączam do Was!! :-)
Nie mam wagi ani centymetra, mieszkam w akademiku...Ale ważę około 56 kg przy wzroście 160 cm, chcialabym schudnąć 4-5 kg w ciągu miesiąca. Co do tego jak będę mierzyc chudnięcie - zrobie sobie fotke w stroju kąpielowym jutro rano, i bede robic co tydzien :) Termin miesiaca jest nieodwołalny, ponieważ dziś pożegnalam mojego Narzeczonego i widzimy się nastepny raz za miesiąc. Chcę byc odmieniona! :-) Co chcę robic przez ten miesiąc? - Ogladając wieczorem seriale na komputerze ćwiczyć, -pić dużo wody, nie jeść na noc, -zajrzeć na basen 2 razy w tygodniu -Zamiast deserów - jogurty i owoce, ewentualnie galaretki -zamiast pieczywa chlebek chrupki Obiady i śniadania mam zamiar jeść normalne. do usłyszenia jutro! dam znac jak idzie niejedzenie slodyczy :) .
Edytowane przez SlodkoOstra Czas edycji: 2009-11-17 o 21:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Rozeznanie
|
a mi coś nie idzie..wczoraj zawalilam dzis od rana tez zaczelam od niezdrowego sniadania. Musze sie ogarnac bo nie dosc ze nie schudne to jeszcze wiecej przytyje...
![]()
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dziś na obiad będę jeść spaghetti ![]() ![]() Zwazylam się dziś, waze 64.5kg na 176cm wzrostu ![]()
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wiecie co? znalazlam wczoraj zupelnie przez przypadek zdjecia jak wazylam ok 51 kg przy 174 cm wzrostu. Uwazam,ze wcale nie wygladalam strasznie chudo ale jak moja mama zobaczyla ta zdjecia to powiedziala ze nawet nie chce na nie patrzec...
![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
Bardzo chudziutka na tych zdjeciach jesteś!! Też kiedyś byłam chuda.... ehh ale nie ma co wspominać i się użalać. Bo właściwie nie chce być znowu aż tak chuda.... Nie chcę stracić biustu :P No ale mam nadzieję, że ze 4 kg się uda zbić.!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Przyczajenie
|
hej dziewczyny... ja od poniedziałku zaczęłam i z 62kg jest już 60! idzie nieźle, byle tak dalej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Rozeznanie
|
no fakt,byłam wtedy chuda ale przez ten czas bylam modelka
![]() Dzisiejszy dzien puszcze w niepamiec ,zaczne porzadnie od jutra. Obiecuje.
![]() |
#43 |
Rozeznanie
|
ha! dzis byłam na basenie i przepłynęłam 40 basenow
![]() ![]() No dobra, daje moje fotki z wczoraj wieczorem (jako że jak napisalam nie mam wagi ani centymetra) . Patrzenie na nie bedzie mnie motywowac do zmian ![]()
Edytowane przez SlodkoOstra Czas edycji: 2009-11-19 o 13:34 Powód: przepraszam,uznalam ze jednak publiczne pokazywanie biustu to dla mnie za wiele i tyle wystarczy ;) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() od dzis przechodze na diete z wieksza iloscia bialka,regularne posilki, ok 1200kcal i duzo wody i herbat. max 1 kawa dziennie ,rano. Zjadlam juz bulke razowa z jajkiem,pomidorem,ogorkie m . Jestem na maxa zmotywowana i tym razem sie uda. Schudniemy !!!!!!!!! ![]()
Edytowane przez Licja20 Czas edycji: 2009-11-19 o 15:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Rozeznanie
|
Wlasnie wrocilam z zajec
Jestem z siebie bardzo zadowolona. Dzisiejszy dzien licze jako 1 na diecie. Tym razem nie bedzie zadnych grzechow. Ś: bulka razowa ,jajko,pomidor,ogorek II S: szklanka kefiru,garsc bran flaksow i zdrowego blonnika O: kurczak z rozna bez skory,ogorek,buraczki- pozwolilam sobie na nie bo bylam akurat po treningu P: serek wiejski z kaki ![]() ![]() K: bedzie kromka razowca z twarogiem i warzywami oprocz tego bylam na silowni na 1h. Ten jadlospis mi bardzo odpowiada,nie chodze glodna,mam dobry nastroj i mam nadzieje ze schudne do sylwka te 5 kg ![]()
Edytowane przez Licja20 Czas edycji: 2009-11-19 o 15:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Rozeznanie
|
1. sniadanie - 2 kawałki chlebka chrupkiego (25 kcal kawałek) z masłem z serkiem wiejskim (rano niestety nie ejstem w stanie wstac wczesniej zeby cos porzadnego zjesc...)
2. obiad - zupka chinska bez makaronu (czyli sama "woda") oraz srednia porcja spaghetti z sosem pomidorowym 3. podwieczorek - 1 kawalek chlebka chrupkiego z maslem, pół princessy (okolo 140 kcal,nie umiem calkiem ograniczyc slodyczy), danonek, biała kawa 4. kolacja - 1 kawalek chlebka chrupkiego bez masła, serek wiejski caly, 2 liscie salaty, pół kabanosa pilam duuuzo wody i herbaty Kalorii kompletnie nie licze mowiac szczerze, jem "na oko"... A teraz obejrze friendsów i pocwicze w tym czasie - czyli + 20 minut cwiczeń ![]()
![]() |
![]() |
#47 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() sporo musisz zmienic ![]()
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
Witam, witam
![]() U mnie dziś już 64, wiem, wiem, ze na razie to pewnie woda, ale zawsze cieszy mniejsza cyferka na wadze ![]() Ojciec pojechał gdzies do sklepu, a ja czekam na kefiry/jogurty naturalne, dodaje je z rana do owsianki z suszoną żurawiną, suszonymi śliwkami i cynamonem. Nie lubię owsianki z mlekiem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() poki co owsianki nie jem, przyzwyczailam sie do kanapek na sniadanie. Zaraz lece na silownie a potem na uczelnie. Zastanawiam sie co ze soba zabrac bo dzis mam zajecia do 18 ![]() milego dnia ![]()
![]() |
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
Ja mam wolne
![]() Hm, ja zawsze ide coś zjesc jak mam okienko do knajpy, czasem do barku, nie lubie kanapek brac na uczelnie... ![]() W koncu nie doczekalam sie ojca i zjadlam owsianke z kefirem truskawkowym ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Rozeznanie
|
juz myslalam ze dzis skusze sie na cos slodkiego z automatu..ok godziny 15 naszła mnie taka ochota na slodycze ale jakos sie powstrzymalam (ledwo)
![]()
![]() |
#52 |
Raczkowanie
|
Ja niby coś tam schudłam. Ale mam wrażenie, że to wszystko wróci. NIc po sobie nie widzę, inni też nie widzą... :/
No a dzisiaj, kalorycznie okej, gorzej z jakością jedzenia. Cały dzień na nogach poza domem i z głodu bazowałam głównie na chlebie.... :/ plus latanie po mieście i godzina tanców ![]() ![]() Licja, nie martw sie, ja też czasami mam mega ochote na słodkie... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
Ja też się dołączam. Co prawda od długiego czasu próbuję być na 1200 kcal ale w praktyce wychodziło mi 1500-1600 lub więcej. Od 5 dni jestem na 1200 kcal plus ruch oczywiście. Niestety mam problem z tym, że mam bardzo stresującą pracę co mi pobudza apetyt
![]() ![]() rano 8:00 chleb razowy z serem topionym lub zółtym - około 250-300 kcal 9:00 kawa z mlekiem 20 kcal 10:00 już jestem wściekle głodna i jem jakiś budyń lub kisiel (słdki kubek - wiem, że nie jest to zdrowe, zrezygnuję z tej przekąski na rzecz jabłek lub kefiru z otrębami) 150 kcal około 12:00 jakieś jabłko 50kcal 13:30 obiad i jest to obiad stołówkowy, różne różniste dania: kasze, mięso, ryż, ziemniaki z surówkami, zdarzają się niestety naleśniki czy pierogi ale takie potrawy rzadko - tutaj liczę ok 500-600 kcal około 15:00 kawa z mlekiem 20 kcal około 17-18:00 jakaś kolacja np. owoce, jogurty 200 kcal potem około 20:00 zawsze chwyta mnie wściekły głód więc chrupię jabłko 50 kcal Wychodzi ok 1300 kcal.... + około 300 kcal ruchu dzienie Wieśniaków serków nie znoszę, za to uwielbiam kefir ![]() ![]() Moim celem jest schudnięcie 2 kg i utrzymanie wagi oraz stały zdrowy styl życia |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ciesze sie ze jest nas coraz wiecej ![]() po pierwsze -nie omijaj posilkow i sie nie glodz... jedz posilki regularnie - o 8,10,13,15,18 ale zeby to nie byly zadne kisiele i syfy tylko np. jablko,kefir,otreby albo serek wiejski i owoc. Najlepiej jest jesc 3 wieksze posilki i 2 przekaski. Ja jako przekaske traktuje wlasnie wiejski z owocem albo maslanke z otrebami. ZApycha i pozwala wytrwac do obiadu,kolacji... aha i pamietaj ze im blizej wieczoru tym mniej wegli. Na kolacje mozesz zjesc spokojnie mala kromke chleba ale zeby bylo sporo bialka i warzyw. Moja zmora jest ciagla chec na slodycze dlatego jem zdrowe wegle ktore nie podnosza gwaltownie poziomu cukru we krwi. Przez pierwsze dni jest ciezko ale potem organizm przyzwyczaja sie do fukcjonowania bez slodyczy ![]() ![]() a teraz lece na impreze ! nie bede pila alkoholu- zjadlam teraz jajko i kawalek bulki zebym miala sile tanczyc ![]() buziaki
![]() |
![]() |
#55 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Raczkowanie
|
Licja dziękuję za rady
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() W tym wątku dziewczyny jesteście o wiele szczuplejsze niż ja, więc będziecie mnie motywować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() po pierwsze gratuluje schudniecia 8 kg. Hmmm ja tez kocham slodycze ale teraz walcze z nimi i postanowilam calkowicie wyeliminowac je z jadlospisu Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bedziemy sie wzajemnie motywowac ! ![]() a tak by the way,jak wam mija weekend ? ![]()
![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
Niezle, schudnac w Stanach, polece stereotypem, ale zawsze mi się wydawało, że musi być strasznie ciężko utrzymać tam wagę, tym bardziej jak się w TV widzi te wszytskie chorobliwie otyle osoby
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Raczej nie jem tłusto, ale za to ze 2 wieczory w tygodniu - piję sporo alkoholu... ![]() A z kolei obiad wczoraj jadłam podczas zajęć z całą grupą-taki piknik-no i jak mogłam nie jeść tych pysznych camenbertów, sałatek,kiełbas (ale dziwnie to slowo wygląda) razem ze wszystkimi? ![]() Kiepsko widzę ta moją dietę. Ale najwazniejsze, ze uprawiam sport (wczoraj bylam na basenie) i udaje mi się bardzo ograniczyc słodycze... ![]() Cytat:
![]()
Edytowane przez SlodkoOstra Czas edycji: 2009-11-21 o 13:36 Powód: zeby nie pisac posta pod postem |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:13.