|
|
#31 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: studniówka 2010
o właśnie! balerinki..
gdzieś ostatnio natknęłam się na artykuł, w którym to zaproponowano kilka modeli rzekomo nadających się na bal studniówkowy. balerinki trochę bardziej ozdobione absolutnie do mnie nie przemawiają. w skrócie: w głowie mi się to nie mieści!
|
|
#32 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, gdzie w Krakowie albo Warszawie mogę znaleść sklepy z sukienkami, które nadawałyby się na studniówkę? Chodzi mi głównie o długie, a takich chyba raczej nie znajdę w zwykłych sieciówkach?
|
|
#33 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jeżeli chodzi o mały biust, to żeby go uwydatnić polecam marszczenia na biuście. Większośc sukienek leży lepiej na kobietach z małym biustem Więc z pewnością jest to pocieszenie (nie tylko dla Ciebie, ale i dla mnie )Z pewnością do małego biustu nie pasują duże dekolty. Przy braku biustu warto wyeksponować plecy. Również sukienki odcinane pod biustem, są dobre by wizualnie go powiększyć. Postaw na jasne kolory. optycznie powiększą Twoje piersi. Jeżeli masz szczupłe ramiona, wybieraj sukienki z krótkimi rękawkami lub odłoniętymi, które skupią uwagę na Twojej idealnej ręce i odciągną uwagę od biustu Jeżli chodzi o wzrost. Przy Twoim wzroście, możesz pozwolić sobie i na długa i na krótką kreację. Jeśli chodzi o długą, zainwestuj w wysokie buty. Podpatrz trochę u Keiry Knightley ![]() Ta pierwsza sukienka, którą pokazałaś.Jak najbardziej się nadaje. Sama mam taka figure jak Ty i 2 latra temu szyłam własnie tą sukienkę, na studniówke TŻta. Super uwydatniała biust Jak będę miała chwile, to zamieszcze zdjęcia tej sukienki
Gdy się zobaczyło tylko raz piękno szczęścia na twarzy ukochanej osoby, wiadomo już, że dla człowieka nie może być innego powołania, jak wzbudzanie tego światła na twarzach otaczających nas ludzi. — Albert Camus Edytowane przez k4rotk4 Czas edycji: 2009-11-15 o 21:47 |
|
|
|
|
|
#34 | |||
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny... aby okreslic kroj sukienki najodpowiedniejszy dla danej osoby. TRZEBA PRZEDE WSZYSTKIM WIEDZIEC JAKA TA OSOBA MA FIGURE!
wzrost i waga to jest nic. to sie maloo liczy. WAZNY JEST BIUST, TALIA, BIODRA, UDA I RAMIONA. aby moc cokolwiek komus doradzic trzeba miec opis figury a nie wzrost i wage. ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- Cytat:
moge powiedziec gdzie w krakowie. dawna tandeta, dzis nazywa sie to CHT. na ulicy krzywdy 1. od ronda dywizjonu 303 ulica nowohucka, zaraz za chyba 4 skrzyzowaniem jest tandeta. bardzo duzo sukienek i atrakcyjne ceny. kolejne sklepy sa w galerii krakowskiej na ulicy pawiej 5, zaraz przy rynku i dworcu glownym. zajrzyj tam do avanti i dagnez, oba sklepy sa na pietrze. ceny troszke wyzsze ale warto. bedac w krk moglabys tez zajrzec na tomex przy rondzie kocmyrzowskim. to taki duzy plac targowy. ogolnie to pelno ludzi i straganow ale sukienki tez sa. wiem tez ze gdzies tuz za krakowem w strone zakopanego jest hurtownia sukienek. piekne fasony i nieskie ceny. ale nie wiem gdzie. dziewczyna ktora tam kupowala sukienke zapomniala gdzie to jest:/ ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- Cytat:
pozwole sobie doradzic w kwestii biustu. po pierwsze to dobry push up. nawet jesli na co dzien nosisz miekki to na taka okazje warto zalozyc push up bo na pewno bedfzie lepiej wygladac do sukienki. oczywiscie jesli juz kiedys nosilas. bo jesli nie to bedziesz sie zle czula. co do sukienek to mysle ze obie sa wlasnie idealne na bal gimnazjalny. co do tej drugiej to moge ci powiedziec tylko tyle :NIE ZAMAWIAJ JEJ. bo bedziesz szukac czym predzej drugiej. moja kolezanka ma identyczna, tez przez allegro i z japan style. i to nie jest sukienka tylko tunika. ledwo zakrywa tylek. a kolezanka ma 165cm wzrostu wiec srednio. poza tym niezbyt dobry jakosciowo material. ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- Cytat:
nie sugeruj sie kolorem sukienki przy makijazu. najgorszym bledem popelnianym przez kobiety jest dobieranie makijazu do koloru sukienki. makijaz ma pasowac do twojego typu urody, a kolor cieni musi wspolgrac z teczowka. moze inaczej.... zeby to ladnie wygladalo to kolor cieni ma byc kontrastujacy z teczowka. wyjatkiem sa ciemno brazowe oczy ktore pieknie wygladaja w oprawie brazowych cieni. wiec jesli masz niebieski, zielone lub szare oczy to stanowczo ci odradzam takie kolory cieni. poszukaj troszke w necie na tematy typow urody. pamietaj jednak o tej zasadzie ze cien ma kontrastowac z teczowka. |
|||
|
|
|
|
#35 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i uważam, że najlepszy makijaż to taki, który delikatnie podkreśla urodę. bez ton podkładu, niebieskich cieni i czerwonej pomadki stawiam na świeżość i naturalność
|
|
|
#36 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno. dobrze moze tez wygladac braz. w zaleznosci od kolorytu cery i wlosow. braz jest bardzo naturalny. |
|
|
|
|
|
#37 |
|
Raczkowanie
|
upss dzięki dziewczyny za uprzedzenie!
![]()
sklejone oko wtopione w poduszkę tak ponury dzień nie chcę się rozstać z łóżkiem mam jeszcze czas, jeszcze się zdrzemnę budzik dzwoni nadaremnie... ;] Edytowane przez chmielna Czas edycji: 2009-11-16 o 19:08 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#38 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#39 |
|
żona
|
|
|
|
|
|
#40 |
|
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Został jeszcze podpis
|
|
|
|
|
#41 |
|
Przyczajenie
|
hej dziewczyny,
od niedawna zaczelam 'przygotowania' do studniowki tzn. zaczelam rozgladac sie za sukienka na internecie i na miescie, zapisalam sie do fryzjera. Chce zdecydowanie dluga sukeinke. A wy o jakich kieckach myslicie, idziecie do fryziera lub kosmetyczki? ![]() Dolaczam pare sukienek ktore mi sie podobaja, napiszcie co o nich sadzicie ![]() ![]() http://idolo.pl/i/galeria/44/23/s2_30252.jpg http://www.brautkleider-abendkleider...001-31_58.html http://www.brautkleider-abendkleider..._alle__58.html Edytowane przez kika16171 Czas edycji: 2009-11-16 o 21:20 |
|
|
|
|
#42 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo wystarczy wziąć pierwszy lepszy magazyn z ciuszkami i tam modelki absolutnie zawsze mają makijaż pod kolor sukienki. I wygląda to na prawdę dobrze, dlatego tym się zasugerowałam. Mam niebieskie oczy. Sukienkę w takim kolorze, jak pisałam wcześniej. Jaki makijaż powinnam więc wybrać? Nie chcę, by kontrastował ze strojem. Nie chcę, by był delikatny, "codzienny".
|
|
|
#43 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masz racje ale rzadko kiedy to co wyglada dobrze na zdjeciu po photoshopie, zrobionym w odpowiednim swietle, na odpowiedniej modelce, wyglada dobrze na zywo. radzilabym klasyczny smokey eyes. jesli nie lubisz czerni mozesz go zrobic w czekoladowych brazach lub szarosciach. |
|
|
|
|
|
#44 |
|
Raczkowanie
|
No to może ja też się poradzę
Mam 170 cm wzrostu 52 kg dość długie nogi których nie chce zakrywać, płaski brzuszek, praktyczny brak bioder moja sylwetka przypomina tubę( nie wiem jak to się fachowo nazywa) mały biust troszkę szersze ramiona i troszkę "wystają mi kości" ramion bo ogólnie jestem szczupła ogólnie na moją figurę od brzucha w dół nie narzekam i nie muszę nic ukrywać ewentualnie przydałby się jakiś trik "nadający kształtów" bo nie chce wyglądać chudojeszcze mam problem jaką góre wybrać. Doradzicie coś?? |
|
|
|
|
#45 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuję wszystkim za rady ^^ Już troszkę bardziej mam sprecyzowany swój wygąd na 100dniówce
Pochwalę się jak coś kupię Pozdrawiam ;*
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#46 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, a ja mam troche inne pytanie. Studniówka zaczyna się u mnie o 21. zastanawiam się na którą godzine zamówić fryzjera i makijaż żeby nie zdąrzyły się popsuć ;p
co proponujecie??
|
|
#47 |
|
Zakorzenienie
|
Też się miałam pytać o te makijaże i fryzury i godzinę, na którą sie umawiacie
.
|
|
#48 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja jestem za tym,że tamten wątek przemianować na "problemy osobiste związane bądź nie ze studniówką" a tu proponuje zamieszczac informacje o sukienkach,fryzurach,maki jażu,dobrych fryzjerach,kosmetyczkach itd. Będzie prościej i bardziej przejrzyście.
|
|
|
#49 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
PS problemy osobiste to może Ty masz.
|
|
|
|
#50 | |
|
żona
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#51 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#52 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#53 |
|
Raczkowanie
|
Kilka fryzur studniówkowych
|
|
|
|
|
#54 |
|
Raczkowanie
|
2
|
|
|
|
|
#55 |
|
Raczkowanie
|
czesc dziewczyny! też mam studniówkę, więc się przyłączam
mam 167 cm wzrostu i z 55 kg... nie wiem, jaką dobrac sukienkę. niestety jestem posiadaczką biustu w rozmiarze D, z którym zawsze mam problem... nie wiem, jak powinna wyglądac góra takiej sukienki, by było ładnie i wygodnie.. :| a, jeszcze jedno: nie mam talii osy i chciałabym to jakoś zakryc.. Edytowane przez moni91 Czas edycji: 2009-11-28 o 19:09 |
|
|
|
|
#56 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli chcesz ukryć nieobecność tali na pewno zdecyduj się na "coś" w pasie - kokarda, szeroki pas, etc. Zdecydowanie zrezygnuj z sukienki typu bombka oraz z takich, która posiadają ostry akcent powyżej pasa (np. żabot), ponieważ to optycznie dodatkowo powiększa biust. Sukienka nie może być "dopasowana", powinna być raczej zwiewna, luźna. Załączam parę fasonów
|
|
|
#57 |
|
Zadomowienie
|
te wszystkie nierozczesane loki i fryzury które nawet gdy stanie się na rękach nie zmienią miejsca już dawno nie leżą w dobrym guście. śmiać mi się chce, gdy widzę tańczącą parę i dziewczynie włosy ani drgną. hełmy takie..
|
|
#58 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
hmm zastanawiam się czy taki pas mnie jeszcze optycznie nie poszerzy.. mam dośc wąskie biodra i obawiam się, że mogą całkiem zginąc przy takim "czymś" w talii myślicie, że suknia do kostek w ciemnych, zgaszonych kolorach byłaby dla mnie? właśnie taką sobie wymyśliłam ale nie wiem, co z dodatkami...
|
|
|
|
|
|
#59 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!
Też męczy mnie problem sukienki na studniówkę ![]() Mam 165, 47kg więc jestem strasznie szczupła. Mały biust, prawie brak talii i wąskie biodra. Nie mam zielonego pojęcia co mogłoby pasować do mojej "figury". Chciałabym, żeby było to coś w czym wyglądałabym jak kobieta a nie nastolatka. Poradzicie coś? |
|
|
|
|
#60 |
|
Raczkowanie
|
jeeeej... też bym chciała tyle ważyc...
może sukienka-bombka? albo coś, co optycznie Cię zaokrągli. na pewno nie czarny, bo wyszczupla. moim zdaniem jakieś marszczenia, drapowania czy kilka warstw materiału byłyby na miejscu a jeśli masz mały biust nie wkładaj dużego dekoltu, bo będzie "zionął pustką", co, niestety, nie doda Ci lat..
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:34.

no to i ja się spytam, a raczej poproszę o radę
(Was wszystkie)Mam 167 cm wzrostu, waże 46 kg i mam raczej mały biust. Nie mam pojęcia jaką sukienke mogłabym założyć na studniówkę, żeby wyglądać jak maturzystka, a nie dziewuszka z gimnazjum ^^
Więc z pewnością jest to pocieszenie (nie tylko dla Ciebie, ale i dla mnie