|
|
#31 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Moda, która Cię "rozwala" część 2
Cytat:
a co do emu... to też ich nie lubię, co nie zmienia faktu, że nie miałam do tej pory cieplejszych butów, a to też się liczy
|
|
|
#32 |
|
Przyczajenie
|
Mnie osobiście trochę "rozwala" moda na leginsy lub grube rajstopy i do tego takie króciutkie bluzy lub sweterki które ledwo zakrywają tylną cześć ciała
już kolejny raz widzę jakąś dziewczynę tak właśnie ubraną i za każdym razem mam wrażenie ,że jak by jej coś upadło i musiała by się nachylić to świecenie tyłkiem było by murowane. Oczywiście ta wersja stroju bardzo mi się podoba w przypadku gdy sweter sięga do połowy ud - w takiej "bezpiecznej długości"![]() .Podobnie razi mnie zbyt duża ilość dodatków przeważnie w kolorze złota w postaci bransoletek, butów pasków , torebek i kolczyków. Mam na myśli to jak osoba ma na sobie to wszystko razem to aż razi po oczach "to złoto". Widoku sztucznych futerek w rożnych kolorach i wzorach nie znoszę kojarzą mi się niestety z pewnym zawodem....![]() --> kilka przykładowych fotek
|
|
|
|
#33 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a legginsy maja to do siebei,z emozna je nosic i bez czegos co zakrywa pupe, to nie rajstopy, wiec nie widze nic zlego w chwilowym "odkryciu tylka" gdyby sie musiala po cos schylic natomiast dlugosc swetra do polowy uda znow wydaje mi sie grubo przesadzona i skraca sylwetke |
|
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
A ja staram się być bardzo tolerancyjna jeśli chodzi o modę. Ale o jednym muszę wspomnieć, bo nie miałam pojęcia, że to kiedyś jeszcze na ulicy zobaczę. Młoda, ładna kobitka, ubrana w fajny płaszczyk, rurki i... o zgrozo szpilki w mega szpice i białe skarpetki!
A byłam pewna, że czasy białych skarpetek do wiosennych butków już dawno się skończyły. Widać, nie..
|
|
#35 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W jakim okryciu wierzchnim powinnam chodzić, żeby pasowało do zawodu? ![]() A co do tych legginsów to się zgadzam z Pushit. A rozwalają Was wystające podwiązki? Mi się cholernie podoba, ale w Polsce raczej tak się na ulicy nie pokażę, bo mnie ukamienują
|
|
|
|
|
#36 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
niestety, mnie etz sie bardzo podobajawidzialam ostatnio dziewczyne w slicznym odcieniu fioletu, ale miala prawdziwe, wygladalo super.. jednak jakos bym nie zalozyla, wole sztuczne choc brzydsze z tym zawodem to ja wiesz mysle, ze chodzi o top modelke, albo zone maklera gieldowego z nowego yorku lat 80tych
|
|
|
|
|
#37 |
|
Raczkowanie
|
rozwalają mnie buty emu.
zwlaszcza że większość dziewczyn ma jakieś nędzne podróbki i po paru tygodniach te buty wyglądają jak zwyczajne kapcie
|
#38 |
|
Konto usunięte
|
mnie kompletnie rozwalają sukienki w takim stylu i w życiu nie zrozumiem jak niektóre dziewczyny mogą takie coś założyć na studniówkę (nikogo tu nie chcę obrażać, każdemu może się podobać co innego
)
|
|
|
|
#39 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dalej: - białe kozaczki - chyba nie muszę nic dodawać ![]() - legginsy (szczególnie takie za kolano, z koronką na końcu) noszone do spódniczki albo jeansów krótszych niż legginsy - botki lub kozaki z odkrytymi palcami - kompletnie niepraktyczne - krótkie kurteczki do spodni biodrówek i wystające gołe plecy w trzaskający mróz ![]() Na razie tyle, jak coś mi się przypomni to dopiszę
|
|
|
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio widziałam dziewczynę, któa spodnie dresowe włożyła w kozaki i uważam, że to tragedia
Aczkolwiek dresik byl bardzo fajny i buty tez.
|
#41 |
|
Raczkowanie
|
Hmm, ja ostatnio widziałam na pewnej osobie połączenie białych kozaków, dresowej, typowo sportowej bluzy, i wielkiej czarnej, satynowej kokardy,naprawdę raziło mnie to połączenie. Wszyscy wiemy, że kokardy są modne, ale nie do wszystkiego pasują!
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
stereotypowe myślenie futra=pewien zawód - prostytutki?
mnie się szalenie podobają futra wszelkiej maści ![]() pzdr
|
#43 |
|
Konto usunięte
|
z tego co widze, to jest plaga futerek, wiec takei myslenie chyba musi odejsc w zapomnienie, dzis na silowni, na ktorej jest rowniez fitness, wiec przewija sie sporo pan widzialam kilka futerek, dwa panterkowe, jedno fiolet, jedno popielate i dwa bezowe (przedzial wieku 22-50 mniej wiecej)
|
|
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
lateksowe leginsy mnie rozwalają teraz. codziennie obserwuje ich wysyp na ulicach. nie mam nic do mody, ale jak ktoś nosi coś, bo jest modne to to jest dziwne dla mnie np. skórki, których wcześniej mało kto by założyl, teraz te leginsy
|
|
#45 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy mnie coś rozwala... No może stringi wystające ze spodni, ale to raczej śmieszne zjawisko.
Nie podobają mi się natomiast: - modne dziś botki w stylu świnki Piggi: http://images.google.pl/imgres?imgur...%3Dpl%26sa%3DG - rurki bez względu na figurę - a większość kobiet jak widzę nie ma luster i nie widzi, że rurki przy figurze, gdzie nogi stanowią 1/3 długości całego ciała, wyglądają idiotycznie; - spodnie o niskim stanie przy mega talii i wystających bokach; - buty emu ![]() - kozaki i botki bez palców
|
|
|
|
#46 |
|
Zadomowienie
|
Spodnie o niskim stanie, nawet na modelce, dadzą efekt purchawki.
Królestwo za sklep, w którym sprzedają normalne dżinsy. Nie podobają mi się: - plastikowe eko-futerka (prawdziwe też - ze względów etycznych), zwłaszcza w połączeniu z lateksowymi legginsami i wielkimi kolczykami kołami - moim zdaniem szczyt tandety - krótkie kurtki ze ściągaczem z eko-ceraty - Nike Dunk - no ile można!!!! - dżinsy marmurki - sukienki, spódnice z tafty - bluzki z kokardą z satyny poliestrowej (z bawełnianej, czy jedwabnej lepsze, bo się tak nie błyszcza, jak psu wiadomo co )- saszki, Emu, botki z guzikami oraz te a`la Piggi, kozaki do pół uda (zwałszcza w kolorze karmelowym) oraz muszkietery - modne obecnie (i przeważnie dostępne w H&M/Zarze) płaszcze (teoretycznie zimowe) z podwyższonym stanem, futerkiem i wielgachymi guzikami - torebki "chanelki" oraz podróbki LV drukowane w loga (oryginał w taki nadruk też jest dla mnie niestrawny) Genralnie, mam problemy z kupnem ciuchów
|
#47 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie ostatnimi czasy najbardziej rozwalają :
* lateksowe legginsy (zresztą zwykłe też, ale te już rzadko można uświadczyć) * spodnie alladynki - jeszcze takie dresowe na jakieś tańce czy do ćwiczen rozumiem, ale jeansy |
|
|
|
#48 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#49 |
|
Wtajemniczenie
|
Nigdy mi się emu nie podobały, a jak cenę zobaczyłam, to parsknęłam. A teraz już nieco inaczej na to patrzę - zima w tym roku tak mi dała w kość, że nie wiem, czy się w takie nie zaopatrzę.
|
|
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie totalnie rozwaliły chodaki. Podobno będą hitem tego lata. Widziałam ich fotki w Twoim Stylu. W końcu panie pielęgniarki bedą mogły zaszalec z modą.
Mówiła, że wyszła tego dnia z bukietem żółtych kwiatów właśnie po to, bym ją wreszcie odnalazł. Gdyby tak się nie stało otrułaby się, bo jej życie było pozbawione sensu... M&M ![]() Instagram http://instagram.com/paulinamigotka |
|
|
|
#51 |
|
Zakorzenienie
|
ja generalnie jestem w miare tolerancyjna. jedyne co mnie rozwala to podązanie ślepo za modą - tak jest dzieje sie to teraz na szafiarskich blogach gdzie wszyscy obnosza sie ze swoja oryginalnością, a wyglądają dokładnie tak jak inne równie oryginalne szafiarskie klony
![]() np moda na pagony, akcentowanie ramion - np to jazda wszystkie nagle wpadłyśmy na ten sam DIY ozdobienia ich, albo moda na cwieki i łancuchy - oczywiscie jesteśmy offowe i jedyne w swoim rodzaju wiec sie całe cwiekujemy. okropieństwo. ja juz wole patrzec na biale kozaczki, co jak co, ale gdy widze kogos w nich to przynajmniej wiem ze ma swój styl mimo zmieniającej sie mody
|
#52 | |
|
Zasiedzenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#53 |
|
Zakorzenienie
|
swoją drogą ćwieki już były modne kilka lat temu, pamiętam że miałam pasek z ćwiekami w gimnazjum
tzn. mam go do tej pory i do aktualnej mody pasuje idealnie ![]() a podkreślone ramiona a'la Balmain - jak już w jakimś wątku wspomniałam - rozwalają mnie. Negatywnie ;-) edit : białe kozaczki też dopasowują się do obowiązującej mody, a co! W zależności od sezonu są z futerkiem, efektowną klamerką, za kolano lub zdobione ćwiekami
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2010-03-14 o 14:33 |
|
|
|
#54 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi się wiele modnych rzeczy nie podoba, ale to jest kwestia gustu. Dziwie się natomiast modzie na zbyt obszerne ciuchy, bo co jak co ale nikomu nie jest w tym ładnie, a dziewczyny posiadające śliczne sylwetki maskują to pod workawatymi ubraniami i sobie w ten sposób szkodzą. Jednocześnie denerwuje mnie stwierdzenie, że podążanie za modą jest głupie itd. Mi się przeważnie jakaś rzecz zaczyna podobać, gdy robi się modna, z prostego powodu - wcześniej nie mam o jej istnieniu pojęcia. najważniejsze żeby wybierać z rzeczy modnych rzeczy odpowiadające naszej sylwetce, bo po co sobie szkodzisz na własną prośbę. Reszta - to tylko kwestia gustu. |
|
|
|
|
#55 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a tu zapomnialas dodac, to ten sezon byl rajem dla wszystkich rockowych i metalowych niewiast , ktore w koncu maja swoje cwieki w innej niz meska wersja
|
|
|
|
|
#56 |
|
Zadomowienie
|
zgadzam się z Tobą. chyba nie znam bardziej obrzydliwego obuwia, tragedia!!!
|
|
#57 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale chyba to mi nie przeszkodzi i sobie kupię!Cytat:
a emu może totalnie nie sexy, nie kobiece, ale cholernie ciepłe, co doceniłam kiedy pierwszy raz od 6 lat tej zimy nie miałam odmrożonych stóp
|
||
|
|
|
#58 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie również rozwaliły chodaki, które pojawiły się na wiosennych pokazach. Zgroza
Emu osobiście nie posiadam, ale uważam wbrew wszystkim, że nogi wyglądają w nich bardzo zgrabnie
|
|
|
|
#59 |
|
Raczkowanie
|
nie wszystko co pokazywane jest na wybiegu nadaje się do realiów, do codziennego noszenia ot co.
chodaki chanel zapewne miały przykuć naszą uwagę do kolekcji ot co
|
#60 |
|
Konto usunięte
|
Mnie rozwalają emu rozwalone
Gdy są "świeże" wyglądają ok, ale jako rozmemłane skarpety wykrzywiające stopy do środka i z zaciekami od soli... blehh
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:57.

a co do emu... to też ich nie lubię, co nie zmienia faktu, że nie miałam do tej pory cieplejszych butów, a to też się liczy

już kolejny raz widzę jakąś dziewczynę tak właśnie ubraną i za każdym razem mam wrażenie ,że jak by jej coś upadło i musiała by się nachylić to świecenie tyłkiem było by murowane. Oczywiście ta wersja stroju bardzo mi się podoba w przypadku gdy sweter sięga do połowy ud - w takiej "bezpiecznej długości"
niestety, mnie etz sie bardzo podobaja