![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lubelskie przyszłe mamy 2009/2010 Cz.I
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Rozeznanie
|
Witam przyszle mamusie
![]() Mam nadzieje ze wkrotce uda mi sie do was dolaczyc - ostro pracujemy nad tym z malzonkiem ![]()
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zadomowienie
|
Witam nowe mamusie
![]() ![]() Jak się czujecie w Nowym Roku? ![]() ![]() Ja też musiałam już zaopatrzyć się w spodnie ciążowe, bo stare zaczęły lekko cisnąć. Kupiłam jeansy właśnie na 1go maja (koło Viko) i drugie spodnie w H&M fajne, ciążowe zielone bojówki ![]() Już się nie mogę doczekać następnego USG, może nasze maleństwo zdradzi już płeć ![]() ![]() ![]()
![]() |
#36 |
Zadomowienie
|
Dzien dobry !
Melduje sie po wizycie na USG. Potwierdzone, nasz dzidzius ma juz 20 tyg+4 dni i jest Amelia... ![]() Mala rozwija sie swietnie!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A u mojego brata wczoraj rano urodzila sie córeczka, nowa Lublinianka!!! ( na fotce kolor)
![]() Edytowane przez marhalczar Czas edycji: 2010-01-08 o 13:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Miira, zapisz sie na watek Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II ![]() Jest super i mozna pogawedzic o dzieciach, bo na lubelskich zonkach o takich sprawach nawet nie chca sluchac, rzadko tam zagladam, bo duzo tam zazdrosci... A co chodzi o brzusie, to masz racje, mój juz jest dosc duzy i okraglutki, ja natomiast schudlam i od prawie 3 miesiecy trzymam sie w tej samej wadze.Dodaje ostatnie fotki z 1 stycznia ![]()
![]() Edytowane przez marhalczar Czas edycji: 2010-01-08 o 14:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
Marhalczar, fajne foty! Ja, mam nadzieję, odetchnę z ulgą już za tydzień, bo wtedy mamy takie USG i baaardzo chciałabym usłyszeć, że wszystko jest dobrze i maleństwo rozwija się jak należy. Na wątek, o którym piszesz zaglądałam już kiedyś, ale się wystraszyłam niektórymi wiadomościami i odpuściłam.
Marhalczar pewnie takich problemów nie ma, bo w Hiszpanii ciepło i kolorowo, a ja próbowałam dziś znaleźć coś sensownego do ubrania. I wiecie co? Straciłam nadzieję, że to w ogóle jest możliwe. Chciałam coś wesołego, żywego w kolorach (jakąś tunikę albo cieplejszą sukienkę), a praktycznie wszystko co widziałam na wieszakach było czarne, bure albo fioletowe - jak na pogrzeb! Nie mówiąc już o tym, że za byle szmatkę życzą sobie całkiem okrągłe sumki. Może znajdę coś na Allegro... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzieki serdeczne, fotka z 3D mojej Amelii po prostu sie zachwycam i juz szukam podobienstwa ![]() Pewnie, ze tak, zobaczysz, ze wszystko bedzie ok. U nas nie jest cieplo, od poludni pada snieg i jest bialo na okolo, -3 stopni. Ja mialam ten sam klopot z ubraniami co chodzi o kolory...i jedyne co ciazowe to spodnie i 3 koszule, a reszta kupiona w sklepach normalnych o krojach rozszerzanych i kolorowe, az mi ulzylo po tym jak znalazlaam cos przyzwoitego.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zadomowienie
|
Hej Kochane...
zupełnie nie miałam kiedy do Was zajrzeć. Malhalczar gratulacje ślicznej córuni ![]() ![]() O ile pamietam ten wątek mamusie majowo-czerwcowe odstraszył mnie że tam tak strasznie dużo ludzi pisze i nie da się nadążyć. My o jutra mamy 17 tc ![]()
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
A nasze maleństwo dało wczoraj przyszłemu tatusiowi na urodziny pierwszego solidnego kopniaka. Śmialiśmy się do rozpuku! Niesamowite wrażenie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#43 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale ten czas leci, dopiero co przygotowalysmy wesela , a teraz dziecko, szykowanie wszystkiego niezbednego dla dzidzi ![]() My juz 21 tyg +4 dni...., a mala daje o sobie znaki, dzisiaj rano miala czkawke i tatus nie chcial oderwac glowy od mojego brzucha, poza tym czasami mnie laskocze swoimi raczkami i doprowadza mnie do smiechu...to spryciara ![]() Za niedlugo i ty bedziesz wiedziala co nosisz w brzusiu...ciekawe czy twój mezus dolaczy do grona kolegów z córkami ![]() ---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- Cytat:
Moja daje najwiecej znaku o sobie zawsze jak ja chce odpoczac czyli jak leze przy spokojnej muzyce lub po zjedzeniu czegos slodkiego. ![]() Dam ci rade, przed USg 20 tyg. pozwól sobie na dobra dawke slodyczy, wtedy malenstwo sie rozbryka i bedziecie mogli dobrze zobaczyc je cale...... Ja posluchalam mojej kumpeli i zadzialalo, na USg widzielismy na filmiku zgrabne ruchy panienki i okraglutka buzie, az chcialo sie ja pocalowac! No i pochwale sie moja tygodniowa bratanica, która juz rzadzi w domu...dali jej na imie Nikola Victoria
![]() Edytowane przez marhalczar Czas edycji: 2010-01-15 o 18:03 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, chłopczyk! Więc prawdopodobnie będzie Szymon albo Piotr. A co najważniejsze, rozwija się dobrze, wszystkie parametry są w normie, narządy wewnętrzne też. Nie bardzo chciał nam pokazać buźkę, bo ciągle "trzymał gardę" - jak to chłopak, i pewnie dlatego też częstsze są kuksańce niż subtelne łaskotanie jak w przypadku Amelki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zadomowienie
|
Janulla GRATULACJE chłopczyka
![]() ![]() ![]() Laseczki ostatnio chodzi za mną morze i wakacje ![]() ![]()
I'm running from the light, running from the day to night Edytowane przez Miira Czas edycji: 2010-01-17 o 17:57 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
Miira, z tym odczuwaniem ruchów dziecka to bardzo względna sprawa. Ja po raz pierwszy poczułam, że to nie może być nic innego dopiero 1,5 tyg. temu. Potem długo nic ( a właściwie tak delikatnie, że prawie nic) i znów po tygodniu trochę mocniej. A Twoje maleństwo jest młodsze od mojego o 3 tyg, jeśli dobrze liczę, więc cierpliwości. Pod koniec pewnie będziemy miały dość tego boksowania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
GRATULACJE, GRATULACJE I GRATULACJE!!!...no tam juz kandytata na ziecia!!!!!... Moja nadal mnie laskocze jak cos jej sie nie podoba lub po tym jak cos zjem slodkiego, a w piatek miala pierwsza 10 minutowa czkawke.... ![]() Pozdrowionka! ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Cytat:
![]() Ja mysle, ze tak, nie ma problemu, nawet dobrze calewj trójce zrobi wam taki wyjazd, swieze powietrze, jod, chlodny wiaterek... ![]() My tez myslimy o wyjezdzie nad morze, na pólnoc Hiszpanii gdzie jest chlodniej, bo w centrum upaly do 40ºC i nie mam zamiaru siedziec w domu w poludnia (rano i wieczorem jescze da sie wytrzymac)... a potem chcemy pojechac we wrzesniu lub pazdzierniku do Polski i ochrzcic malenstwo w gronie rodzinnym.
![]() Edytowane przez marhalczar Czas edycji: 2010-01-19 o 13:28 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zadomowienie
|
Laseczki we wtorek mamy USG połówkowe
![]() ![]() ![]()
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Zadomowienie
|
Jak tam Piękne się czujecie?
![]() ![]()
![]() |
#51 |
Zadomowienie
|
Dziś mieliśmy USG i... chłopiec
![]() ![]()
![]() |
#52 |
Raczkowanie
|
No to gorące gratulacje w tak mroźny dzień! A brzuszki rosną, oj, rosną. Mi w przeciągu ostatniego 1,5 miesiąca wyskoczył taki bębenek że ho, ho, a i waga w miejscu nie stoi. Do końca tygodnia siedzę w domku na zwolnieniu, bo ubiegłotygodniowy ból gardła już mi przeszedł, ale... na struny głosowe i mówię szeptem. Powiedzcie mi dziewczyny, a właściwie Miira (bo Marhalczar to inna szerokość geogr.) myślałyście nad wyborem szpitala? Już mi to zaczyna spędzać sen z powiek...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Konto usunięte
|
hop hop, ja z takim pytankiem... jeśli któraś z Was robiła usg3d/4d ewentualnie zamierza, to gdzie? zastanawiam się nad top medicalem na zana, wiem że obok nich jest jeszcze jeden gabinet ale jakoś nie wzbudził mojego zaufania - weszłam do poczekalni, słyszę jakieś głosy z gabinetu, ale stałam tam kilka minut i nikt nie przyszedł do rejestracji...
![]() a co do pytania o szpital - ja słyszałam dobre opinie o kraśnickiej, i tam pewnie wyląduję, zwłaszcza że mam 5 minut na piechotę ![]() ps... my tam na wątku majowo czerwcowym nie gryziemy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#55 |
Raczkowanie
|
Ja też koniec końców raczej tam wyląduję, bo o tym miejscu słyszałam najwięcej dobrych opinii. Dorze by jeszcze było wybrać się z kilkoma wizytami do jakiegoś lekarza stamtąd. No i koleżanka uprzedziła mnie, że od czerwca planowany jest remont na położnictwie, a ponieważ i tak miałam zapytać o szkołę rodzenia, więc dzwonię i pytam zestrachana czy to prawda - tak, ale od lipca, ufff. Do szkoły się nie zapisałam, bo nie było wtedy oddziałowej, a wczoraj i dziś najzwyczajniej w świecie przez telefon mnie nie słychać
![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1675192 2]hop hop, ja z takim pytankiem... jeśli któraś z Was robiła usg3d/4d ewentualnie zamierza, to gdzie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
a w tym top medicalu to jakoś dziwnie... mają dwóch lekarzy, u jednego 250zł, u drugiego 300... i nie bardzo wiem co to oznacza? ten drugi faktycznie lepszy, czy po prostu bardziej oblegany? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Raczkowanie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1675571 0]o, tak przy okazji... ile na staszica licza sobie za szkołę rodzenia?
a w tym top medicalu to jakoś dziwnie... mają dwóch lekarzy, u jednego 250zł, u drugiego 300... i nie bardzo wiem co to oznacza? ten drugi faktycznie lepszy, czy po prostu bardziej oblegany?[/QUOTE] ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ogólnie to słyszałam od jednej z wizażowych koleżanek, że te przyszpitalne są droższe... jakby wbrew logice moim zdaniem, no ale... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Zadomowienie
|
Gratulacje, gratulacje, gratulacje!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!..., a masz fotke z USG? ![]()
![]() |
![]() |
#60 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:05.